• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmemeyi başarısızlık olarak görmek

Çok üzülüyorum kadınlar olarak halimize...
Bunu herkesten önce biz birbirimize yapıyoruz.
Evlenmemiş veya dul kadınları toplum dışına itiyoruz.
Böyle bir şey yok diyen yalan söyler.
Sanki bir kadının hayattaki en büyük misyonu evlenmek ve çocuk yapmakmış gibi yaşıyoruz.
Hissettiklerinizi
anlasam da maalesef elden bir şey gelmiyor.
Siz güçlü olun, lütfen mutluluğu başka şeylerde arayın.
Zaten evlenmeyen pişman, evlenen bin pişman emin olun...

2003te aynı isyerinde tanıştık,çok kısa sürdü ayrildık,bu sekilde suskun küskün 5 sene calıştik.sonra tekrar yakınlaştık,evlilik kararı dahi aldık ama soğukluğu,ilgisizliği canımdan bezdirdi ayrildım.çok pişmanım ,seni seviyorum deyip 2009da duştu peşime.ben de gecen sene tamam dedim.
O kaç yaşında şimdi?.İlgisizliği nasıl?O da hiç evlenmemiş yani?

Ben de eski sevgiliyle aynı işyerindeyim.Sevgili dediğim iki ay görüştük.Bir yıl oldu. Aklıma olur mu diye geldi şuan:)

Ankara da , Bursa da , İzmir de filan iş başvurusu yap yada firmanın başka şehirde çalışma alanı varsa oraya geçiş iste .hem şehir değişikliğii başka insanlar iyi gelir hem de aile baskısından kurtulursun :KK66:
Evet bunu biraz araştırayim, farklı ama yakın şehirde olurda is için, bir şey diyemezler izin verirler. Teşekkürler

Senin durumunda ve senin düşüncelerindeydim.gecen sene eylülde 39 yaşımda evlendim.40 yaşımda doğurdum
maşallah yaa, Allah mutluluğunuzu bozmasın :) hemen tanışıp evlendiniz mi?

34 yaşında evlenen biri olarak seni çok iyi anlıyorum. Konuyu hemen cinselliğe getirmeye çalışanlarla hiç uzatma derim. Özgüvenini ve umudunu kırarlar. Doğru adam seni bulacak sabret canım
Aynen ya o kadar kötü hissediyorum ki konuyu hemen cinselliğe getirmelerine,o yüzden de umutsuzlastim biraz... Düzgün biri kaldı mı bilmiyorum. Teşekkür ederim.

Bizim toplumun başarıda 3 kıstası var:
-Evlenmek
-Çocuk doğurmak
-Temiz olmak
Malesef öyle

Basarisizlik konusunda master yapmisim o zaman ben. :KK53:
:)
Yok bence seninki başarısızlık değil, böyle mutluysan sorun yok çünkü. Ben kafama takmaya başladığım için başarısızlık olarak görünmeye basladi

Saçmalamış onlar da iyice birkaç yaştan bir şey olmaz. Ben 29um, 3 yaş 4 yaş küçük elemanlardan bile yazanım var :deli::deli: birbirimize uygun değiliz almam yani, o ayrı ama karakterlerimiz uygun olaydı 3 yaş küçük olana belkim bakarsım fena yakışıklı çünkü:olamaz::sampiyon::KK71:
Hayırlısı olsun :)

Evlenmemek başarısızlık değildir. Nişan atmak, boşanmak da değildir. Bunlar hayatın olağan akışı içinde olabilecek şeylerdir. Başarısız olmak üzerine bu kadar kafa yormayın lütfen. Hayatında tek başarısı zengin bir adama kancayı pardon halkayı takmış bir kadın olmak mı isterdiniz yoksa ? Bana göre kendini seven, hayatta bir amacı olan, asalak gibi yaşamayan kadın başarılı kadındır. Kendinizi sevin lütfen.
Teşekkür ederim yorumunuz için

:)
Yok bence seninki başarısızlık değil, böyle mutluysan sorun yok çünkü. Ben kafama takmaya başladığım için başarısızlık olarak görünmeye basladi

Evlenmemeyi basarisizlik olarak gormuyorum . Yalniz insanin kafasina uyan bir erkek arkadasi olmali. Sansliysan "o" nu bulursun, sanssizsan bekler durursun.

Sanki bir kadının hayattaki en büyük misyonu evlenmek ve çocuk yapmakmış gibi yaşıyoruz.
Hissettiklerinizi
Tabiki toplumumuz itiyor.Boşanmış bir bayanın veya birşekilde ayrılmış bir bayanın buhranını işyerindeki kadınlardan akrabadaki kadınlardan pay biçelim anlamıyorlar.Kurtlar sofrasında savunmasız kalıyorsun.Normalde bile başetmek zorken o savunmasız halinde çiğ çiğ yerler adamı.

miniminimarg miniminimarg seni o kadar iyi anliyorum ki. Benim de korkularim hep bu yönde.
Bir de burda acilan konulari okuyunca iyice korkar ve evlilikten kacar hale geldim. Bu gercekten cok kötü bi durum.
Sonumuz hayrolsun... :KK43:
Burdaki konular, çevreden duyulanlar... Hep korku oluyor insanın içinde.
Amin.

kendinize bir uğraş bulun. böyle saçma takıntıları da bırakın.
evliliğin neresi başarı da evlenmemek başarısızlık olsun?
Acilen is-ev dışında bir şey bulmam lazim o zaman ama herşeyden hemen sıkılan bir yapım var yarıda bırakırım onu da :/

2003te aynı isyerinde tanıştık,çok kısa sürdü ayrildık,bu sekilde suskun küskün 5 sene calıştik.sonra tekrar yakınlaştık,evlilik kararı dahi aldık ama soğukluğu,ilgisizliği canımdan bezdirdi ayrildım.çok pişmanım ,seni seviyorum deyip 2009da duştu peşime.ben de gecen sene tamam dedim.
Maşallah, Allah bozmasın. Nasibiniz oymus demek ki başından beri...

O kaç yaşında şimdi?.İlgisizliği nasıl?O da hiç evlenmemiş yani?

Ben de eski sevgiliyle aynı işyerindeyim.Sevgili dediğim iki ay görüştük.Bir yıl oldu. Aklıma olur mu diye geldi şuan:)
Bir soğukluk vardı hep ağlardım geceleri üzuntüden.aramazdı görüşmek icin ben israr ederdim.artik dayanamayip özgürsün bitti dedim cevap bile vermemisti.zaten kardesinin yanina gitti sehirdisina iki sene orada kaldi.döndü benim icin 6sene pesimde bi sekilde hep hayatimda oldu.elimi dahi tutmadan hic karsilik beklemeden hep yanimda oldu.ağır depresyon hastaligimda beni acillere taşıdı.tek yasiyordum.her derdime kostu.soğuklugum gitmiyordu tekrar sevemedim ama çabası sabrı sonunda evet dedirtti.
Kaderimmiş demekki kısmetim oymuş.
Merhametli ve iyi biriyse tekrar bi şans ver istersen.:)

Hissettiklerinizi

Evet durum bu çünkü bize hep daha kötü durumdakileri göstereyim derken "bak şu hiç evlenmedi, bak bu evlendi boşandı sen de öyle olsan daha mı iyi olurdu" falan deniyor ama kim garantisini verebilir ki benzer şeyleri yasamayacagimizin... sonra gün gelip ayrılık yaşayan kişi,zamaninda bunları duyduğu için şu an genç kızlara da kendisinin ibretlik ornek olarak gösterildiğini bilip daha da kötü hissedebiliyor

Bir soğukluk vardı hep ağlardım geceleri üzuntüden.aramazdı görüşmek icin ben israr ederdim.artik dayanamayip özgürsün bitti dedim cevap bile vermemisti.zaten kardesinin yanina gitti sehirdisina iki sene orada kaldi.döndü benim icin 6sene pesimde bi sekilde hep hayatimda oldu.elimi dahi tutmadan hic karsilik beklemeden hep yanimda oldu.ağır depresyon hastaligimda beni acillere taşıdı.tek yasiyordum.her derdime kostu.soğuklugum gitmiyordu tekrar sevemedim ama çabası sabrı sonunda evet dedirtti.
Kaderimmiş demekki kısmetim oymuş.
Merhametli ve iyi biriyse tekrar bi şans ver istersen.:)
Ozaman kendi gitmişti.Çocukları var.Alınganlık etmişti.O gelmeden birşey diyemem.Hoşlanmıştım ama .Hayırlısı belki onla olmamak .Allah daha güzelini nasib etsin.

Kendine haksizlik ediyorsun bence
Evlenmek bir basari degil ki
Bir insani seviyorsan sana deger veriyorsa o insanla evlenirsin evlenmiş olmak için evlenme
Nişan atmakla doğru bir şey yapmışsin mutsuz olacagin bir evliliktense hiç evlenmemek daha iyidir.
Ailenle yasiyorsan tek basina eve ciksana kafan rahat olur istedigin gibi yer icersin.
Bazi kadinlar evlenmeyi matah bir sey sandiklari ve etraflarina öyle yansittiklari için böyle hissediyorsun.
Ben 25 yaşından önce evlenmem diyordum
Ama evlendim. Bana sorarsan bir erkekte en çok merhamet önemli buna dikkat et.
Hakkinda hayirlisi olsun canim.

Birak 30 yasi 40 yasinda da olsan farketmez biri cikar kolundan tutar masaya oturtur eveti dedirtir canim hiccc takma kafana kismetin bi yerdedir cikar karsina yakindir
Çok güzel diyorsun da öyle kolundan tutup evet dedirtecek kişiyi bekleme sabrım ve inancım pek kalmadı :( benim de biseyler yapmam lazım galiba ama bi şekilde bozuluyor evliliğe gitmiyor.
İnşallah dediğin gibi olur teşekkür ederim

Kendine haksizlik ediyorsun bence
Evlenmek bir basari degil ki
Bir insani seviyorsan sana deger veriyorsa o insanla evlenirsin evlenmiş olmak için evlenme
Nişan atmakla doğru bir şey yapmışsin mutsuz olacagin bir evliliktense hiç evlenmemek daha iyidir.
Ailenle yasiyorsan tek basina eve ciksana kafan rahat olur istedigin gibi yer icersin.
Bazi kadinlar evlenmeyi matah bir sey sandiklari ve etraflarina öyle yansittiklari için böyle hissediyorsun.
Ben 25 yaşından önce evlenmem diyordum
Ama evlendim. Bana sorarsan bir erkekte en çok merhamet önemli buna dikkat et.
Hakkinda hayirlisi olsun canim.
Aslında ayrı eve ciksam belki bu kadar takmayacagim ama malesef annem katiyyen buna izin vermiyor. Ben de onu üzmek istemiyorum, ikna etmeye çalıştım olmadı pes ettim.
Evlenip yuvami kurmak, anne olmak çok istiyorum.

Canim ablammmm benim kuzenim 34 yasinda gecen sene yani 33 yasinda evlendi 3 kez nisan atti ve evlendi 33unde.... al sana ornek .)
Ay ayolll aynaya bak guzelligine bak yuzunu yika kendine gel! sen evleniceksin asla kotu dusunmeeee yanlis yerde yanlis kisiyledir gelecekteki esin bekleee

Aslında ayrı eve ciksam belki bu kadar takmayacagim ama malesef annem katiyyen buna izin vermiyor. Ben de onu üzmek istemiyorum, ikna etmeye çalıştım olmadı pes ettim.
Evlenip yuvami kurmak, anne olmak çok istiyorum.
Üniversite son sınıfta evde kalma deneyimim oldu gerçekten kafan rahat istediğin gibi yemek yapıyorsun kitap okuyorsun kahveni içiyorsun.
Sana iyi geleceğini düsünüyorum.
Annene bunu anlatsan kötüyüm bunu denemek istiyorum desen seni anlar bence senin mutsuzluguna dayanamaz.

korkunun ecele faydası yok.evlenmededn korkuyorsun çünkü acı cekebilirim diye ama evlenmemeninde birçok sonucu var . mesela hayatına giren bilmem kacıncı adamla ayrılık acısı yanlızlık acısı gibi. karsına dogru kişi cıkmamıs .kendine bir liste yap evlenmeyi istediğin adamda bulunması gerekenler ve bulunmaması gereken belli baslı seyler. hayatına birini alacagın sırada bunlara bak o adamda böylece zaman kaybetmessin .
bnim bir akrabam var 20yaslarında 4 yıldır konustugu birine kaçtı . adam onu istemedi aynı gün evine döndü köyde adı cıktı insanlar onu bosanmıs cocuklu insanlara önerdi. o bekledi ve hatta dukadar altın takmayanla evvlenmeyecegim dedi . gercektende 30 yasında okadar altınla evlendi bunu neden diyorum köy gibi biryerde böyle seyler cok konusulur buna ragmen hersey kısmet .sen kendini olumlu telkin et

Malesef yok, çok ısrar edersem annem çok üzülüyor gozleri doluyor ben de vazgeçiyorum...
Annenizi üzmek istememeniz çok normal ama ayrı eve çıksanızbelki daha mutlu olacaksınız ve annenizin sizi mutlu görmek hoşuna gidecektir alışacaktır buna
Nasıl bir gün evlenince evi ayıracaksınız o mantık. Artık anne babanızın küçük kızı değilsiniz bunu kabullenmeleri Lazım
Boşluktan ve baskıdan evlilik düşüncesine yönelmişsiniz çok normal
Sizin yerinizde olsam hayatıma bir düzen koyarım sıfırdan başlarım gezer tozarım zaten kendiniz istemeyeceksiniz o Zaman evliliği alışacaksınız rahata :)

Gezip tozacak arkadaş lazım.Gidecek yer olması lazım.Hele yurt dışına arkadaşsız gidilmeZ ..Para var insan yok bunun için.
Peki diyelim arkadaş yok..
Çalışıyorsa iş yerinde arkadaş edinebilir yada boş vakitlerini değerlendirmek için gittiği herhangibir spor salonu olabilir kurslar olabilir örnek dans gibi..arkadaş edinebilir bu şekilde :)

Canim ablammmm benim kuzenim 34 yasinda gecen sene yani 33 yasinda evlendi 3 kez nisan atti ve evlendi 33unde.... al sana ornek .)
Ay ayolll aynaya bak guzelligine bak yuzunu yika kendine gel! sen evleniceksin asla kotu dusunmeeee yanlis yerde yanlis kisiyledir gelecekteki esin bekleee
Teşekkür ederim canim, hiç evlenmeyeceğim korkusu giriyor ara ara ama inşallah mutlu güzel bir evlilik yaparım ben de... Kuzenine de maşallah Allah mutluluklarini arttirsin.

Üniversite son sınıfta evde kalma deneyimim oldu gerçekten kafan rahat istediğin gibi yemek yapıyorsun kitap okuyorsun kahveni içiyorsun.
Sana iyi geleceğini düsünüyorum.
Annene bunu anlatsan kötüyüm bunu denemek istiyorum desen seni anlar bence senin mutsuzluguna dayanamaz.
Her türlü konuşmayı denedim ama ben sakin sordukca o daha çok sinirlenip konuyu kapattiriyor. Bu evden ancak evlenince çıkarsın diyor. Dedemin tavrından, baskısından korkuyor herhalde çünkü aynı evde yasamadigimiz halde(yakın oturuyor) çok baskıcı bir de dedem var...

korkunun ecele faydası yok.evlenmededn korkuyorsun çünkü acı cekebilirim diye ama evlenmemeninde birçok sonucu var . mesela hayatına giren bilmem kacıncı adamla ayrılık acısı yanlızlık acısı gibi. karsına dogru kişi cıkmamıs .kendine bir liste yap evlenmeyi istediğin adamda bulunması gerekenler ve bulunmaması gereken belli baslı seyler. hayatına birini alacagın sırada bunlara bak o adamda böylece zaman kaybetmessin .
bnim bir akrabam var 20yaslarında 4 yıldır konustugu birine kaçtı . adam onu istemedi aynı gün evine döndü köyde adı cıktı insanlar onu bosanmıs cocuklu insanlara önerdi. o bekledi ve hatta dukadar altın takmayanla evvlenmeyecegim dedi . gercektende 30 yasında okadar altınla evlendi bunu neden diyorum köy gibi biryerde böyle seyler cok konusulur buna ragmen hersey kısmet .sen kendini olumlu telkin et
Aynen öyle, artık dermanim kalmadı aşk acısı çekmeye... Biri olsun son olsun rahatlatayim istiyorum.
Helal olsun o kıza da. Hiç liste yapmadım öyle, yapayim bi. Ben de ne istediğimi net gorurum böylece. Teşekkürler

Annenizi üzmek istememeniz çok normal ama ayrı eve çıksanızbelki daha mutlu olacaksınız ve annenizin sizi mutlu görmek hoşuna gidecektir alışacaktır buna
Nasıl bir gün evlenince evi ayıracaksınız o mantık. Artık anne babanızın küçük kızı değilsiniz bunu kabullenmeleri Lazım
Boşluktan ve baskıdan evlilik düşüncesine yönelmişsiniz çok normal
Sizin yerinizde olsam hayatıma bir düzen koyarım sıfırdan başlarım gezer tozarım zaten kendiniz istemeyeceksiniz o Zaman evliliği alışacaksınız rahata :)
Evet kafami toparlayıp, kafamdaki her şeyi susturup sıfırdan baslayabilsem iyi olacak. Deneyecegim. Teşekkürler

Back
X