• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmemize izin vermiyorlar

Evlenin kendi kendinize amaaannn, hayat senin mutluluk senin olsun:54:
İkiniz birbirinize destek olursunuz nasılsa, yuva kurduktan sonra belki başışırsınız da ailenle..

slm kızlar ben aranıza yeni katıldım konuyu görünce yorum yapmadan edemedım
benımde 7 yıllık bır ılışkım var ama bende durum tam tersı onun aılesı kabul etmiyor
sinir oluyorummmmmmm

Benim annemde aynı saçma diretmelerle karşı çıkıyor .Hatta dediğin gibi gözyaşı bile döküyor hastalancam senin yüzünden diyor. Ama neden diye sorduumda mantıklı cvplar veremiyor şehirler uzak daha ben hazır değilim ( sanki kendi evlencek :) ) gibi gibi.. Sonuç olarak bende sağlık personeli olcam yaza.. Her an tayinim çıkabilir ne zannediolarsa dizlerinin dibinde kalcaımızı fln mı ? anlamıyorum..

İnatçı aile de zormuş doğrusu.Allah yardımcınız olsun.
Kuzenim aklıma geldi şimdi.Annesi çevremizden olsun bizden olsun diye buldu birini.
Öyle yaptı böyle yaptı evlendirdi kızını.
Şimdi öyle pişman ki.Bizden dediği,güvendiği adamın saygısız davranışlarından dolayı.

Allah Yardımcın olsun canım aileler neden böyle neden ??? inşallah mutlu olursun sonunda.

Benim annemde aynı saçma diretmelerle karşı çıkıyor .Hatta dediğin gibi gözyaşı bile döküyor hastalancam senin yüzünden diyor. Ama neden diye sorduumda mantıklı cvplar veremiyor şehirler uzak daha ben hazır değilim ( sanki kendi evlencek :) ) gibi gibi.. Sonuç olarak bende sağlık personeli olcam yaza.. Her an tayinim çıkabilir ne zannediolarsa dizlerinin dibinde kalcaımızı fln mı ? anlamıyorum..

dimi canım yaaaa öyle seyler söyluyolarkı azrail bıle yanımda halt etmiş.

anneniz babanız evlenme diyorlarsa evlenmeyin. büyük sözü dinleyin. anne-babanın onay verdiği her evlilik çok mutlu olacak diye bir kadie yok ama; anne-babanın çekincesi olan her evlilikte sonradan 'ah keşke...' deniyor. keşke dinleseymişim onları dememek için sözlerini şimdiden dinleyin. ve en önemlisi evliliği her türlü sorunu çözen ve her şeyin sizin elinizde olduğu bir peri masalı sanmayın. unutmayın, evli değilken önünüzde her zaman yüzlerce seçenek var ama evliyken o deveyi gütmek ya da o diyordan gitmek dışında hiçbir seçenek yok. söylediklerimde çok ciddiyim, anne-babayı düşman gibi değil en yakın dostunuz gibi görün, emin olun herkesden çok düşünüyorlar sizi.

erkek arkadasım gitti babmın yanına tanısmaya kapıdan kovdu. aılesı aradı telefonu kapattılar yuzlerıne ben anlatmaya calısıyorum dınlemıyorlar aglayıp sızlıyorlar benım yuzumden öleceklermıs hasta olacaklarmıs ben de annem babam boyle dedıkce uzuluyorum ben dıyorum elle tutulur somut bır neden soyleyın dıyorum yok bız ıstemıyoruz dıyorlar kısaca olmayacak bız senı uyardık uzak memlekette bırı ıle evlenmeyeceksın dıye dınlemedın hata yaptın bu hatadan döneceksın dıyorlar yanı dik kafalılar. onların istedıklerıyle evlenecekmısım sinir oluyorum ya

o zaman evlen erkek arkadasınla ciddiyim herseyden önce ölüm gibi gercek var bugün yaşıyorsak yarın yokuz ciden uzak memleket düşünülene kadar fani dünya düşünülsün git mutlu ol Allah her kulunun içini bilir tasa yapma çok ciddiyim evlen

ah be güzelim tek degilmisim bu konuda benimde iliskim 3. ayda 7 sene olucak benimde ailem tanismak istememislerdi zorla kabullendirdim annem tanisti simdi iliskimizi biraz da olsa onayliyorlar. hic birsey söylemeden ailene gitsin. tanri misafiri kapidan kuvulamiyacagi icin tanismak zorunda kalabilirler diye düsünüyorum.

hayatım zaten erkekarkadası gelmiş kovulmuş onlarda mı kovulmaz ki? bence geri çevrilme ve çevirilmeseler ağır konuşma kesinlikle olur sonra sevgilisinin ailesi falan kırılabilir soğuyabilir birazcık sizce?

anneniz babanız evlenme diyorlarsa evlenmeyin. büyük sözü dinleyin. anne-babanın onay verdiği her evlilik çok mutlu olacak diye bir kadie yok ama; anne-babanın çekincesi olan her evlilikte sonradan 'ah keşke...' deniyor. keşke dinleseymişim onları dememek için sözlerini şimdiden dinleyin. ve en önemlisi evliliği her türlü sorunu çözen ve her şeyin sizin elinizde olduğu bir peri masalı sanmayın. unutmayın, evli değilken önünüzde her zaman yüzlerce seçenek var ama evliyken o deveyi gütmek ya da o diyordan gitmek dışında hiçbir seçenek yok. söylediklerimde çok ciddiyim, anne-babayı düşman gibi değil en yakın dostunuz gibi görün, emin olun herkesden çok düşünüyorlar sizi.

güzelim çocuğu tanımamışlarki uzak memleketmiş uzak memleket insanları yerli mi yicekler sanki :) tanısalar tanıdıktan sonra onay gelmese amenna ama tanımıyorlarki sorun orda acaba birisinimi buldular erken diyemi söylemiyolar ailesi her türlü durum geliyor insanın aklına

buraya üye olmadan önce de forumu çok uzun zamandır takip ediyordum. seninki gibi sorunların % 95'inde ağırlıklı olarak "aileni dinle" diye cevap verilir. fakat senin için cevaplar diğer % 5lik kısma giriyor. bence önce aileni ikna etmek için sonuna kadar uğraş; olmazsa kendi kararınızı kendiniz verin. sonuçta bu evliliği annenle baban değil sen yapacaksın. "ailenin sözünü dinle" diyenlere de aldırma; aile her zaman en iyisini bilmek zorunda değil. bunu kendi kuzenimden biliyorum. o da ailesinin telkini sonucunda biriyle evlendi; damadın ailesi bizim ilçemizin yerlisi ve büyük esnaflarından biriydi, çocuk yakışıklı ve tahsilliydi... ama karakteri çok farklı çıktı; şu anda mutlu değiller ve kuzenim boşanmak istiyor.

bence aileni ikna etme yollarıda ara inan evlendiginde ailenin destegi cok etkili oluyo erkekler cok degişken varlıklar evlenince benim tabirimle ADAM kesiliyorlar hemen ben evin erkegiyim modunda ilerliyorlaar bazı zamnlar ailenin arkandaa olması sana güç veriyorr ama sakın kimse içinde güvendigin aşkı yarı yolda bırakma cok zor bir durum bir yandan ailen bir yandan sevdiğin hakkında hayırlısını versin RABBİMM

Ya biz niye böyleyiz anlamiyorum.ille cocuklarimizin hayatini kendimiz yönlendirecegiz.
sakIn canim sakIn,eger seviyorsan ve mutlu olacagina inaniyorsan sakIn vazgecme.benim ailem benide,benim bir kücügüm kizkardesimide,onun kücügü kizkardesimide zmaninda sevdiklerimizden ayirdilar.ben ve benim kücügümü kendi istedikleri,sectikleri kisilere verdiler.en kücük kizkardesimde 30 yasinda ve hala evlenemedi.taaa 16 yasinda sevmisti.biliyormusun 3 ümüzde yanip duruyoruz,keske anne babamizin sözünü dinlemeseydik diye.evliligin iyide olsa kötüde olsa hic olmazsa yaptim denedim dersin.hic olmazsa güzel yasanmisliklarin bir anda cöpe gitmez sevdiginle evlenirsen.
biliyormusun su an annemler cooook pismanlar.annem diyorki,smdiki aklim olsaydi,sizi sevdiklerinizle evlendirirdim.ama gecti bolu pazariiiiii......:50:ben esimle küs oldugum zaman aklima hemen o beni aglayarak ayirdiklari eski sevdigim gelir.keske diretseydim,onunla evlenseydim derim.acaba su an nasil bir hayatim olurdu diye düsünürüm bazen.offfffff ne diyim.bu senin hayatin güzelim.sen yasayacaksin iyiyide kötüyüde.ben ailesine cok düskün biri olmama ragmen,kendi hayatimi ve iki kizkardesimi düsünerek,sana sevdigni birakma diyorum.ailenide sakin atma.ama hayatindan vaz gecme.

Ya biz niye böyleyiz anlamiyorum.ille cocuklarimizin hayatini kendimiz yönlendirecegiz.
sakIn canim sakIn,eger seviyorsan ve mutlu olacagina inaniyorsan sakIn vazgecme.benim ailem benide,benim bir kücügüm kizkardesimide,onun kücügü kizkardesimide zmaninda sevdiklerimizden ayirdilar.ben ve benim kücügümü kendi istedikleri,sectikleri kisilere verdiler.en kücük kizkardesimde 30 yasinda ve hala evlenemedi.taaa 16 yasinda sevmisti.biliyormusun 3 ümüzde yanip duruyoruz,keske anne babamizin sözünü dinlemeseydik diye.evliligin iyide olsa kötüde olsa hic olmazsa yaptim denedim dersin.hic olmazsa güzel yasanmisliklarin bir anda cöpe gitmez sevdiginle evlenirsen.
biliyormusun su an annemler cooook pismanlar.annem diyorki,smdiki aklim olsaydi,sizi sevdiklerinizle evlendirirdim.ama gecti bolu pazariiiiii......:50:ben esimle küs oldugum zaman aklima hemen o beni aglayarak ayirdiklari eski sevdigim gelir.keske diretseydim,onunla evlenseydim derim.acaba su an nasil bir hayatim olurdu diye düsünürüm bazen.offfffff ne diyim.bu senin hayatin güzelim.sen yasayacaksin iyiyide kötüyüde.ben ailesine cok düskün biri olmama ragmen,kendi hayatimi ve iki kizkardesimi düsünerek,sana sevdigni birakma diyorum.ailenide sakin atma.ama hayatindan vaz gecme.

cok zor bır durum yaaaa uffffffff ufff :( sadece zaman kaybettırıyorlar eger zamanında verselerdı benı sımdıye 1 cocuk dogurmustum ne gectı kı ellerıne hayrı dıyerek anlamıyorum. kendı begendıklerınıde gördukkk.... anlam veremıyorum annemlere tabı bende aılemın rızası olsun ıkna olsun ıstıyorum ama nerdeeeeeeeeeeeeeee nuh dıyorlar peygamber demıyorlar.

Normalde ailenin onaylamadığı evliliklere bende karşıyım..

Ama sizin aileniz hiç tanımadığı kişi hakkında bu hükme varıyorsa haksız olabilirler.Siz sevdiğinize güveniyorsanız, söyleyin ailenizin karşısına çıksın emrivaki edip.

Ya babanızla birebir karşılaşsın, ya da tlf. ettirip ailesine size gelsinler.

İş sizde bitiyor..

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar ne olur bana yardımcı olun. saglık personelıyım 6 yıldır suren ve aılemın onaylamadıgı bır ılıskım var evlenmemıze ızın vermıyorlar erkek arkadasım askerı personel etmedıgım dualar kalmadıı annem babam cok uzuluyor bende uzuluyorum ne yapmalıyım sızce

memleket meselesi nedir sen batılısın o doğulu mu ?

Back
X