• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmemize izin vermiyorlar

roseshah65

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2012
53
11
98
merhaba arkadaşlar ne olur bana yardımcı olun. saglık personelıyım 6 yıldır suren ve aılemın onaylamadıgı bır ılıskım var evlenmemıze ızın vermıyorlar erkek arkadasım askerı personel etmedıgım dualar kalmadıı annem babam cok uzuluyor bende uzuluyorum ne yapmalıyım sızce

memleketi uzakmış bırde meslegını problem edıyorlar sureklı tayin olması birde tanımıyorlarmış tanımadıkları için güvenmiyorlarmış.

Tanıştırmadın mı ailenle? Ben tam anlayamadım aslında uzak da sen de sağlık personeliyim diyorsun sen de uzağa gidebilirsin ne var ki bunda.
6 yıl az bir zaman değil ailen ile tanışması lazımdı bence, ya da tanıştılar ama hoşlanmadılar belki de?

Son düzenleme:
yok ya tanısmak bile istemıyorlar tanısın dıyorum uzak cevremızden olsun yakın yerler olsun dıyorlar kapalı kutu gıbıler bende uzaktayım zaten anlatamıyorum ikna olmuyorlar kardesımde annemlerle bır kardesıme dedım ablam sen annemlere söyle bir tanıssınlar dedım yok abla bana bunu teklıf etmeyecektin dedi konuşmuyor benimle

:50: ne denir bilemedim, bu 6 yıllık bir ilişki sonuçta herşey güzel olumluyken bir nedeni olmalı..ama elle tutlur kabul edilir birşey yani uzak diyip kestirmek mantıksız. Bence aileni yumuşatmanın bir yolunu bulmalısın, sonuç olarak senin mutluluğun sözkonusu.. :34:

benim sözlümde askerr baştaa kabul etmiyolardı tmda ozamn şırnakta görev yapıyodu
ben konusarak kabul ettırdım sankı o hayatı onlar yasıcak ya sen yasıcaksın sınır oluyorum bölee ön yargılaraa

Gelsin konuşsun ailenizle.
Ailenizin gerekçesi hiç haklı değil.
Yanıbaşlarında mutsuz olacağınıza, mutlu bir evlilik yapmanızdır doğru olan.
Hem sürekli yanlarında olacağınız, ya da onların sizin yanınızda sürekli olacağının garantisini kim veriyor ki??

erkek arkadasım gitti babmın yanına tanısmaya kapıdan kovdu. aılesı aradı telefonu kapattılar yuzlerıne ben anlatmaya calısıyorum dınlemıyorlar aglayıp sızlıyorlar benım yuzumden öleceklermıs hasta olacaklarmıs ben de annem babam boyle dedıkce uzuluyorum ben dıyorum elle tutulur somut bır neden soyleyın dıyorum yok bız ıstemıyoruz dıyorlar kısaca olmayacak bız senı uyardık uzak memlekette bırı ıle evlenmeyeceksın dıye dınlemedın hata yaptın bu hatadan döneceksın dıyorlar yanı dik kafalılar. onların istedıklerıyle evlenecekmısım sinir oluyorum ya

benim nişanlımda asker

ne olmus askerse anlamıyorum su aileleri bizimkiler de bunu sorun etmişlerdi en basta,

sen kendine, askına guveniyomusun? evetse gerisi boş... ikna etmeye calıs onları ama gercekten karsındaki adama guveniyosan sendeki kararlılıgı gördüklerinde geri adım atarlar heralde

ne bilim aileleri de dinlemek lazım hepsine saygım sonsuz anne babamı dinledigim icin kaybetmedim hiç bi zaman ama böle evlilik konusunda tanıdık olsun bilmem ne dendi mi üzülüyorum hele de ortada emek verilmiş bi ilişki varsa

Hakkında hayırlısı olsun canım

Aile hiç bir zaman evladının kötülüğünü istemez tabiki ama bu biraz farklı bir durum..
Yani iş inada binmiş gibi biraz, 'sana dedik, bizi dinlemedin' demişler bu kelimeden direk bunu çıkardım. Zor bir durum, allah yardımcın olsun..

bende anlamıyorum ben istiyorum dedıkce beddua edıyolar bagırıp cagırıyolar yok gıdıp vuracakmıs ta kardesım bılmem ne benden küçük ama annemler söz hakkı verıyolar delı oluyorum bıde dıyorlar senın yuzunden erken öleceğiz hasta olacağız falan ben de üzülüyorum ne bıleyım elım kolum baglı yatıp kalkıp dua edıyorum

peki kardeşin senin tarafta neden değil.ablan falan yokmu yada başka bi aile büyüğü

ya tabi kötulugumu istemıyorlar ama tanımaya calısmalılar tanıdıktan sonra kötü deseler anlarım ama yok yok dinlemiyorlar

kardeşim annem ve babam istemediği için onlar üzülüyor diye onların yanında yok malesef en büyük benim

onların istedıklerıyle evlenecekmısım sinir oluyorum ya

O zaman ailen mutlu olmanı değil yanlarında olmanı istiyor. Mutlu mutsuz farketmez.
Akrabamın kızına da annesi böyle yapmıştı.
3 yıl uğraştı kızcağız sevdiğiyle evlenebilmek için.
Onlarınki mesafe değildi gerçi. Adam lise mezunuydu.
Şimdi annesi kızının evinden çıkmıyor.
Sizin aileniz hasta olacak, mutsuz olacak da peki size ne olacak neden bunu farketmiyorlar??
Neden başka birileri bunu ailenize farkettirmiyor.

Son düzenleme:
3 yıl uğraştı kızcağız sevdiğiyle evlenebilmek için.
Onlarınki mesafe değildi gerçi. Adam lise mezunuydu.
Şimdi annesi kızının evinden çıkmıyor.

peki evlendımı sevdiğiyle mutlumu.... bende sinirde kahırdan ölecem bu gidişle

Anne , Baba insan hayatında çok önemli kuşkusuz , Allah herkezın ailesine sağlıklı ömürler versin
AMA bazı anne ve babalar malesef çok bencil oluyorlar evlatlarına karşı ..
Onları geleceğe bir yatırım , garanti gb görüp, dünyaya getirdikleri ve buyuttukleri için her dediklerini yapmak zorundalarmış gb davranıyorlar.
Malesef sizin ailenizde bu tarzda gibi gorunuyor ..

Ama hayat geçiyor , insan aılesı ıcın bıle olsa hayatından bıseylerı feda edınce bazen kaybedıyor ömründe , gıden de bırdaha gerı gelmıyor, kaybedılen bulunamıyor..
Seviyorsanız gerçekten , güveniyorsanız Kalbiniz ne diyorsa o yoldan gidin, İnsan kendi hayatından ve geleceğinden kimin için olursa olsun vazgeçmemeli ..

Back
X