Evlenmeye korkanlarınız varmı ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Belfu_Sena
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Korkuya gerek yokk

evlilik doğru insanla olunca inş harika bir duygu.

tavsiye edilira.s.:teytey:

EvlenMek güzel olmasaydı,en güzel tavsiyelerden biri olur muydu? :1closedeyes:Başka bir konuda da yazdığım gibi :Eğer biriyle evlenmiş iseniz,dünyada fikirlerine en çok değer verdiğiniz,en çok takdir ettiğiniz,en çok etkilendiğiniz,en çok benzemek istediğiniz kişi eşinizdir demektir.Ya da öyle olmalı,yani en çok eşinizin düşüncesine ehemmiyet vermeli,en çok onun sözüne değer vermeli,en çok onu takdir etmeli, en çok onu beğenmelisiniz....Böyle evlilikler baldan da tatlı oluyor.Muhakkak zaman zaman görüş ayrılıkları ve tartışmalar yaşanır ama bu insanoğlunun fıtratında var zaten.Herkes aynı olamaz..iki tarafta sevgiiyi saygıyı eksik etmez,özverili olursa problemler hallolur...Korkmayın evlenmekten inş.Rabbim bizler, yaradırken nefslerimizden eşler de yarattı..evlenmek güzeldir,sevgidir,
aşktır,paylaşmaktır ve dünya dedikleri çilehanenin yükünü beraber omuzlamaktır."Sevdiğim bir gelinin bana hediye edildiği veya bir çocuğumun doğduğu müjdesinin verildiği gece benim için,muhacirlerden oluşan bir müfreze içinde olup sabahında düşmanla karşılaşmayı beklediğim ayaz ve buzlu bir gece kadar güzel değildir" diyor Halid bin Velid...Özetle gerçekten yürekten inananlar için,evlilik nimettir,hediyedir değerini bilmek lazım..ALLAH cC.isteyen herkese her baktığı an içini aşkla dolduran,elini tuttuğunda kalbini eriten ve bu aşkın samimiyetiyle günahlarını dahi döktüren,KÖRDÜĞÜM gibi aşık olacağı eşler nasip etsin....a.s.
Eşler, birbirine seven gözlerle bakarlarsa, Allah da onlara rahmet nazarıyla bakar, ellerini tutarlarsa parmaklarının arasından günahları dökülür gider.” ŞenizŞenizŞeniz

EvlenMek güzel olmasaydı,en güzel tavsiyelerden biri olur muydu? :1closedeyes:Başka bir konuda da yazdığım gibi :Eğer biriyle evlenmiş iseniz,dünyada fikirlerine en çok değer verdiğiniz,en çok takdir ettiğiniz,en çok etkilendiğiniz,en çok benzemek istediğiniz kişi eşinizdir demektir.Ya da öyle olmalı,yani en çok eşinizin düşüncesine ehemmiyet vermeli,en çok onun sözüne değer vermeli,en çok onu takdir etmeli, en çok onu beğenmelisiniz....Böyle evlilikler baldan da tatlı oluyor.Muhakkak zaman zaman görüş ayrılıkları ve tartışmalar yaşanır ama bu insanoğlunun fıtratında var zaten.Herkes aynı olamaz..iki tarafta sevgiiyi saygıyı eksik etmez,özverili olursa problemler hallolur...Korkmayın evlenmekten inş.Rabbim bizler, yaradırken nefslerimizden eşler de yarattı..evlenmek güzeldir,sevgidir,
aşktır,paylaşmaktır ve dünya dedikleri çilehanenin yükünü beraber omuzlamaktır."Sevdiğim bir gelinin bana hediye edildiği veya bir çocuğumun doğduğu müjdesinin verildiği gece benim için,muhacirlerden oluşan bir müfreze içinde olup sabahında düşmanla karşılaşmayı beklediğim ayaz ve buzlu bir gece kadar güzel değildir" diyor Halid bin Velid...Özetle gerçekten yürekten inananlar için,evlilik nimettir,hediyedir değerini bilmek lazım..ALLAH cC.isteyen herkese her baktığı an içini aşkla dolduran,elini tuttuğunda kalbini eriten ve bu aşkın samimiyetiyle günahlarını dahi döktüren,KÖRDÜĞÜM gibi aşık olacağı eşler nasip etsin....a.s.
Eşler, birbirine seven gözlerle bakarlarsa, Allah da onlara rahmet nazarıyla bakar, ellerini tutarlarsa parmaklarının arasından günahları dökülür gider.” ŞenizŞenizŞeniz

amin ablacım saol guzel dileklerin için cümlemize nasip etsin rabbim

Ben de korkuyorumm... ailesinin gerekli gereksiz herşeye müdahale etmesinden,hayatımıza çok fazla karışmaları fikrindenn çok korkuyorumm.. Herkezden ayrı bir yaşam sürmek istiyorum,sürekli yanyana olunca biliyorum ki diz boyu sorun çıkacak.Özgürlüğüme çok fazla düşkün bir insanım,bu yüzden müdahaleye gelemem. Kocam olacak insan karışacak elbett..amaa başkasının hayatıma karışmasını kaldıramıyorum.. Allahım hepimize hayrlı,huzurlu,mutlu yuvalar nasip etsin inşaallah . . .

Ben korkmadım şöyle düşünmüştüm "Anlaşamazsak boşanırız sonunda ölüm yok ya"..
Ancak bu düşünce sanırım eşimi sevdiğim ve evlenmek istediğim için kendimi cesaretlendirdiğim düşünceydi.
Hiçte öyle rahat rahat boşanmayı düşünemiyormuşum meğerse.

Evlenmekten değil ama çocuk yapmaktan korkuyorum ben.

Ben korkmadım şöyle düşünmüştüm "Anlaşamazsak boşanırız sonunda ölüm yok ya"..
Ancak bu düşünce sanırım eşimi sevdiğim ve evlenmek istediğim için kendimi cesaretlendirdiğim düşünceydi.
Hiçte öyle rahat rahat boşanmayı düşünemiyormuşum meğerse.

Evlenmekten değil ama çocuk yapmaktan korkuyorum ben.

Bekara kadın boşamak kolay misali:dance: evlilik korkunu aştınsa eğer bence çocuk korkunuda haydi haydi aşarsın düşünsene çok sevdiğin değer verdiğin bir varlıktan olan bir başka varlık dünyaya getireceksin ne kadar güzel bişey bu korkunuda yenmen dileğiyle a.s.

Kocam olacak insan karışacak elbett..amaa başkasının hayatıma karışmasını kaldıramıyorum.. Allahım hepimize hayrlı,huzurlu,mutlu yuvalar nasip etsin inşaallah . . .

Zaten önemli olanda eşinin müdahalelerini sorun etmemen diğerlerini göz ardı et bence illaki olacaktır he de geç sen gönülleri olsun ama sen bildiğinden şaşama söz senin olsunjeyyar Amin inş cümlemize güzel dileklerini nasip etsin a.s.

Korkuya gerek yokk

evlilik doğru insanla olunca inş harika bir duygu.

tavsiye edilira.s.:teytey:

Yavv zaten sorunda orda doğru insanı bulmakta karpuz değilki kesip bakasın kafamçokkarıştı benim evlilik çocuk korkum yok sadece doğru insanı bulamamak yanlış evlilik yapma korkum var :1shok:

korku ve ümit arasında olmak iyidir ..korku tedbiri gerekir ümit etmette mutluluğu ve huzuru
oluşturmada etkindir ...her iki duyguda var bende ve de olmalı ..ki ....yaşamda ani süprizler olasın hazırlı olmayı severim ..anan tabi bunlar biraz kısmet işi arkadaşlar dua edelimde hayılı eiler versin rabbim ve daimi olsun

evlilikten korkulmaz...evleneceğin kişiden de korkulmaz...mutlu olamamaktan da korkulmaz...bazı duygular yaşanarak öğrenilir ve o zaman korkup,kormadığını anlarsın...bence evlilik bir kumar gibi..sonunu bilemezsin..senin iyi oynamana bağlı yenmen...eğer biraz politik davranırsan,yalansız,dürüst olursan,kısaca doğru olursan her zaman kazanan sen olursun...hiçkimse,ne bayan ne erkek mutsuz olmak için hayatını birleştirmez,evlenmez...hep diyorum ya mutlu olmakta bizim elimizde mutsuz olmakta...bunun sonucunu evliliğe yüklememeliyiz...
sevgiler...

Çok korkuyorum çok :( Ya evlendikten sonra değişirse, ya sevgi azalırsa, hayallerim suya düşerse, özgürlüğüm kısıtlanırsa, vs....vs.........

Çok korkuyorum çok :( Ya evlendikten sonra değişirse, ya sevgi azalırsa, hayallerim suya düşerse, özgürlüğüm kısıtlanırsa, vs....vs.........

Evlenme korkusunu yenme kulübü falan yokmu yawwsırnaşık şey yada öle bi yermi açsan netsek böle olmayacak sayımız artıyo :içelim:

bende cok istiyorum evlenmek mutlu olucagimi düsünüyorum ama yinede korkuyor insan degisirse filan diye o heyecan biter diye üff korkutuyor insani yaaa bazen burda okudugum seylerde düsündürüyor beni

bende cok istiyorum evlenmek mutlu olucagimi düsünüyorum ama yinede korkuyor insan degisirse filan diye o heyecan biter diye üff korkutuyor insani yaaa bazen burda okudugum seylerde düsündürüyor beni

Doğru burdakileride okuyunca iyice çekindik üyeliktenmi ayrılsan netsekjeyyarjeyyar

ben evlenmekten korkmuyorum, kendimden korkuyorum. bir yaştan sonra evlilik bana zor geliyor. gençken daha kolay da.... bir yaştan sonra hele ,yalnızlığa alışınca çok zor., tek başına hayatını kendi kurallarına göre ,son derece rahat yaşarken ,birdenbire 360 derece herşeyini değiştirmek, alışkanlıklarından vazgeçmek, hayat tarzını, o kişinin tarzına uydurmaya çalışmak , ,bunlar büyük özveri isteyen şeyler. eee bu yaştada ,o özveriyi vereceğim erkek bulmam imkansız.hoş ,hadi buldum, kendimden şüpheliyim, kendimi değiştirebilir miyim diye. düşünüyorum da... yok. sanmıyorum.

evlilikten korkulmaz...evleneceğin kişiden de korkulmaz...mutlu olamamaktan da korkulmaz...bazı duygular yaşanarak öğrenilir ve o zaman korkup,kormadığını anlarsın...bence evlilik bir kumar gibi..sonunu bilemezsin..senin iyi oynamana bağlı yenmen...eğer biraz politik davranırsan,yalansız,dürüst olursan,kısaca doğru olursan her zaman kazanan sen olursun...hiçkimse,ne bayan ne erkek mutsuz olmak için hayatını birleştirmez,evlenmez...hep diyorum ya mutlu olmakta bizim elimizde mutsuz olmakta...bunun sonucunu evliliğe yüklememeliyiz...
sevgiler...

Bu noktada size katılmıyorum.Eğer karşınızdaki kişi sizin gibi değilse kartlarını açık oynamıyor ve size dürüst davranmıyorsa siz istediğiniz kadar özveride bulunun fedakarlık edin hiçbir işe yaramaz. Evliliklerde dediğiniz gibi dürüst olmak ne kadar önemliyse karşınızdaki insanın sizin için doğru kişi olmasıda o kadar önemli bence....

bende etrafımda tanık olduğum birçok evlilikten sonra iyice korkar oldum :1no2:
heleki aldatanlar aldatılanları gördükçe senağlama

ama tabiiki ömrümün sonuna kadarda yalnız kalmak istemiyor , hakkımızda hayırlısı olur inşallah , Allah bizlerin karşısınada gönlümüzdeki gibi birer eş çıkarır inşallah ..

Back
X