Evlenmeye nasıl karar verdiniz?

Mowgli

✩ Hedef 54 kg ✩
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2019
69
59
3
Herkese merhaba,

1 yıldır çok şükür yolunda giden bir ilişkim var. Tanıştığımız ilk andan itibaren evlilik lafı hep gündemimizdeydi, aradan 1 yıl geçti, erkek arkadaşım daha fazla ısrar eder oldu. Uzun süre çalıştıktan sonra yüksek lisans yapmak istedim, o süreçte erkek arkadaşımla tanıştım, mazeretim hep okuldu, iş ve okulu birarada götürdüğüm için yoğundum ama şu an o mazeretim de yok. Karakter, bana ilgi ve saygı açısından çok iyi biri, her insanda olduğu gibi erkek arkadaşımda da sevmediğim ufak tefek kötü huylar var (inatçılık, ketum olma vs) ama gözardı edebileceğim şeyler, sonuçta insan olan herkesin kesiri kusuru var. Beni tek düşündüren şey deliler gibi aşık değilim. Sadakatinden, sevgisinden, hürmetinden eminim ama aşık değilim bu yüzden böyle ciddi bir kararı veremiyorum, hep “tamam” dediğim anda bir ürperti oluyor. Onu seviyorum, yanında huzurluyum, sürekli aklımda ama dingin bir sevgi ile seviyorum sanki, huzurlu bir aşk. Hayatımda bir kere aşık oldum ama çok mantıkçı biriyim, o kişi bana uygun olmadığı için birliktelik düşünmemiştim, hislerim çok güçlüydü, o kadar duyguları ve dünyayı alt üst edecek hislerim yok erkek arkadaşıma karşı. Evlilik yanlış bir karar mı olur? Bu arada erkek arkadaşımı sevmediğim halde seviyorum diyerek hiç kandırmadım, dürüstlük önemli benim için, hissetmediğimi laf olsun diye söyleyemem. O sevdiğini söyler ama ben hiç söylemedim henüz. Özellikle evli hanımların görüşlerini rica ediyorum. Evlilik için çok aşık olmak şart mı? Yoksa saygı, sevgi, hürmet yeterli mi? Sonradan pişman oldunuz mu?

Teşekkürler.

Evli arkadaşlarım evlenince her halini gördüğün bir adamı çok sevmiyorsan her şey sana batar, işkence olur diyorlar.
Kimisi de pek sevmiyordum ama evlendikten sonra aşık oldum yorumunu yapıyor.
Ama bana göre kalbimin kıpır kıpır atmadığı heyecan duymadığım bir adamla evlilik korkunç bir karardır.
Bu yüzden hala bekarım.
Aşk olmadan olmaz. Aşk tabii ki geçici ama en başta yaşanması, o gelinliği giyerken havalara uçman şart.
Sabah onun yüzünü görünce şükretmek, ona bakınca gözlerinin kamaşması...böyle müthiş duygular yaşatır aşk. Eğer karşılığı da varsa.
Ama Daha seni seviyorum bile diyemediğin bir insan var hayatında şu an. Nasıl hala seninle beraber onu da anlamadım açıkçası. 1 yıl olmuş. Anlayamıyor mu hislerinin yoğun olmadığını? Demek kendisi çok seviyor.
Sevilmek güzel şey ama sevmek muhteşem bir duygu.
Karşışıklı olması şart bence. Ben olsam evlenmem. Kendim de aynı tarz şeyi yaşadım ama ancak 3 ay sürdü. 1 yıl cidden fazla. Karşı tarafa da üzüldüm.

Ben asik olarak evlendim.Bir an bile dusunmedim karar verirken.
Pisman degilim. Bazen daha iyisi olabilirdi diyorum ama hep daha iyisi olabilir zaten :KK53:
Ask olmasaydi evlenmezdim.Kanki secmiyorum.

Erkek arkadasinizin sadakat, guven, sevgi ve saygisi sizi tatmin ediyorsa ve siz de duygularinizdan eminseniz neden olmasin diyecegim ama duygularinizdan emin olmadiginizi hissettim nedense.

Ben icin de mantik cok onemli ama o kalp niye deli gibi atmasin ki?

Uzmanlar çok asıkken evlenmeyin diyorlar. Uzun uzun yazmayacağım ama ben %100 de 100 katılıyorum.
Zaten hayat şartları içinde boğuşurken aşk mask kalmıyor. Rutine bağlanıyor herşey.

Nedenini anliyorum ama kim cok asikken evlenmek istemez ki? Kac kere yasar insan aski?

Olsun, rutine baglanana kadar kalan saglar bizim. :KK8:

Nedenini anliyorum ama kim cok asikken evlenmek istemez ki? Kac kere yasar insan aski?

Olsun, rutine baglanana kadar kalan saglar bizim. :KK8:
Tabi ki de haklısınız ama belki şöyle olabilir. Evlenecegin kişi için kalbin deli gibi atmış olmalı ama tam da o deli gibi attığı zamanda değilde biraz normal seyrine dönünce evlenmeli.
Ama konu sahibinin endişesi aşktan filan ziyade başlı başına evlilik müessesi gibi. Çok aşık olsa bile yine de acaba diyecek gibi geldi bana.

Aşık oldugun ama anlaşamadığın adamla olmaz.
Anlaştığın ama kalbinin atmadığı adamla da olmaz.
Çook değer görüp seviliyorsundur ama his,duygu yoktur yine olmaz.
Evlilikten beklentilerine göre de değişir.Ama;
Sevdiğin insana bile zaman zaman tahammül edemiyorken duygunun olmadığı insanın hatalarını görmezden gelip alttan alamazsın.
Aklının ve kalbinin aynı anda start verdiği bir ilişki en güzeli ve bulması zor olanı.
Bu yüzden de uzun süren ömürlük evlilik görebilme ve yaşama ihtimali düşüyor.

Bence evlilik için en ideal durumdasınız. Çok aşık evlenmek iyi bir şey değil ki. Görüyoruz sonra çalışmama izin vermiyor ama çok seviyorum, dövüyor sövüyor ama çok seviyorum, aldatıyor ama çok seviyorum... Adamın her kusurunu sindirecek kadar aşık olmak iyi değil. Erkekler de hiçbir zaman öyle çok aşık evlenmiyor. Her zaman mantıkları uyanık, kadının en ufak hatasında siliyor. Kadınlar da duygularının kurbanı oluyor. O yüzden duygularınız yeterli ama bana kalırsa siz genel olarak evliliğe hazır değilsiniz. Ben de ilişkimizin başında seviyordum ama evlilik fikri korkutuyordu. Hazır olmam 4 senemi aldı.

Ben 2 sene kararsiz gezdim. Evlilige cok onyargim vardi cunku. Esim her bulusmamizda sıkıştırıyordu beni. En sonunda tamam deneyip görelim dedim. Ama aklimda ona dair en ufak bir soru işareti yoktu. Karakter anlaminda bu arada. Yoksa maddi olarak durumlar pek iç acici degildi ama benim icin bunlar onemli degildi. Gozumu kapatip havuza kendimi atar gibi attim evlilige. Ama ikimiz de o kadar hazirmisiz ki haftasinda duzenimiz kuruldu. Hala evliligin ilk haftasindaki duzende devam ediyoruz. Cok sukur diyorum hep. Simdi oglumuz olacak, yine endiselerim var. Ama hepsi bosa cikar insallah.

Bu arada evlenmeden once askimdan oluyor falan degildim kesinlikle. Sevgi, saygi, mangik cercevesinde aldim kararimi. Ama simdi askimdan oluyorum <3

Herkese merhaba,

1 yıldır çok şükür yolunda giden bir ilişkim var. Tanıştığımız ilk andan itibaren evlilik lafı hep gündemimizdeydi, aradan 1 yıl geçti, erkek arkadaşım daha fazla ısrar eder oldu. Uzun süre çalıştıktan sonra yüksek lisans yapmak istedim, o süreçte erkek arkadaşımla tanıştım, mazeretim hep okuldu, iş ve okulu birarada götürdüğüm için yoğundum ama şu an o mazeretim de yok. Karakter, bana ilgi ve saygı açısından çok iyi biri, her insanda olduğu gibi erkek arkadaşımda da sevmediğim ufak tefek kötü huylar var (inatçılık, ketum olma vs) ama gözardı edebileceğim şeyler, sonuçta insan olan herkesin kesiri kusuru var. Beni tek düşündüren şey deliler gibi aşık değilim. Sadakatinden, sevgisinden, hürmetinden eminim ama aşık değilim bu yüzden böyle ciddi bir kararı veremiyorum, hep “tamam” dediğim anda bir ürperti oluyor. Onu seviyorum, yanında huzurluyum, sürekli aklımda ama dingin bir sevgi ile seviyorum sanki, huzurlu bir aşk. Hayatımda bir kere aşık oldum ama çok mantıkçı biriyim, o kişi bana uygun olmadığı için birliktelik düşünmemiştim, hislerim çok güçlüydü, o kadar duyguları ve dünyayı alt üst edecek hislerim yok erkek arkadaşıma karşı. Evlilik yanlış bir karar mı olur? Bu arada erkek arkadaşımı sevmediğim halde seviyorum diyerek hiç kandırmadım, dürüstlük önemli benim için, hissetmediğimi laf olsun diye söyleyemem. O sevdiğini söyler ama ben hiç söylemedim henüz. Özellikle evli hanımların görüşlerini rica ediyorum. Evlilik için çok aşık olmak şart mı? Yoksa saygı, sevgi, hürmet yeterli mi? Sonradan pişman oldunuz mu?

Teşekkürler.
evettt günlerdir arkadaşlarıma söylediğim konu :)
bnce evlen. zatn deliler gibi aşık olarak evlensen de 4, 5 ay sonra bile o duygular yerini senin şu an ki sevgiline hissetiğin şeylere bırakıyor diyebilirim. yoğun aşk değil de daha çok sevgi şevkat hissetme , huzur bulma gbi duygular oluşuyor. alışkanlık oluyor.
arkadaşlarıma hep diyorum. sizi daha çok seven size düşkün olan, evde yardımcı olacağına hayatınızı kolaylaştırıp size değer vereceğine, özen göstereceğine inandığınız, bu adamdan çok iyi baba olur dediğiniz kişiyle evlenin. öyle çok yoğun duygular deli gbi aşk fln gözümüzü boyuyor sadece.
bu arada ailesi de çok önemli onlarla anlaşabiliyo musnuz, size nasıl davrancaklar...
maddi imkanlarınız nasıl olcak evlendiğinizde, nerde yaşıycaksınız bunlarda çok önemliymiş, ben hep reddederdim böyle düşünmeyi ama :) anneniz ne diyor onula ilgili. annenizin fikri hisleri çok önemli onlar hissediyorlar.

Eşimi seviyorum ama öyle körkütük deliler gibi aşık Değilim.
Seviyorum saygı duyuyorum olmadığı zaman özlüyorum. Iyi anlaşıyoruz arkadas gibiyiz vs.
Ama öyle iliklerime kadar çılgınlar gibi aşık Değilim.
Zaten mantığın tanamen devre dışı olduğu gümbür gümbür aşkları da sağlıklı bulmuyorum.
Ben bununla bir Ömür mutlu olurum benimsedim diyorsan evlen.
Zaten o ilk heyecan Delice aşk geçiyor.

Herkese merhaba,

Teşekkürler.

Bence çok aşık olmak şart,çünkü evlilik süresinde daha önce tahmin edemeyeceğiniz ne olduğunu bilmediğiniz (çocuk sorumluluğu,hamilelik ,lohusalık ,ailelerin ilişkiye müdahalesi bütçe yönetimi vs vs) o kadar çok şey yaşıyorsunuz ki bu kadar çok sevmesem ya da sevilmesem bizde bunları yarasız beresiz atlamazdık herhalde ,herbiri başlı başına ayrı bi sınavdı bence. Sadece eve geleceği saat yaklaştığı için içinizi sevinç kaplayan bi eş bulun. Yoğun şeyler hissetmediğiniz birisiyle evlenmeyin ona ve size yazık.

Herkese merhaba,

Teşekkürler.

Aşk insanın gözünü kör eden ama üç beş sene içinde yerini başka duygulara bırakan bir his. Aşkla yapılan evliliklerde aşk bittikten sonra yerini ya sevgi, saygı, sadakat üçlüsüne bırakıyor ya da nefret, saygısızlık, sadakatsizlik üçlüsüne. Kimse on yıllarca aşkı canlı tutamıyor, tutamaz, tutuyorum diyen de yalan söyler. O yüzden güzel bir şey yakalamışken, mutlu bir evlilik yapabilecekken aşk peşinden koşarak kaçırma bu fırsatı bence.

aramızda kalsın benim de eşime karşı öyle deliler gibi bir aşkım yok ama seviyorum, çünkü merhametli, sadık, değer veriyor, gerçekten seviyor.. yahu akşamları sıcak su torbası yapıp yanıma koyan bir adam nasıl sevilmez? aşk şart değil sevmek yeterli diyorum..

biz tanıştıktan sonra iki aya evlilik kararı almıştık. ama 1 sene oldu tabi hala evlenemedik. ama bazen aynı şüpheler bende de var. ben de çok seviyorum, çok mutluyum, aramız da iyi, anlaşıyoruz, beraber bi çok şey yapabiliyoruz. ama böyle tutkulu bi aşk var mı dersen yok sanırım. bundan bi önceki ilişkimde tutku vardı, aşk vardı. yüzde yüz eminim. ama çok kötü bitti. sanıyorum doğru olan samimi olan sevgi gibi geliyor bana artık.

Bence evlilik için en ideal durumdasınız. Çok aşık evlenmek iyi bir şey değil ki. Görüyoruz sonra çalışmama izin vermiyor ama çok seviyorum, dövüyor sövüyor ama çok seviyorum, aldatıyor ama çok seviyorum... Adamın her kusurunu sindirecek kadar aşık olmak iyi değil. Erkekler de hiçbir zaman öyle çok aşık evlenmiyor. Her zaman mantıkları uyanık, kadının en ufak hatasında siliyor. Kadınlar da duygularının kurbanı oluyor. O yüzden duygularınız yeterli ama bana kalırsa siz genel olarak evliliğe hazır değilsiniz. Ben de ilişkimizin başında seviyordum ama evlilik fikri korkutuyordu. Hazır olmam 4 senemi aldı.
Duygularima tercüman olmuşsunuz. Benim uzunca yazmak istemediklerimi dile getirmissiniz. Aynen size katılıyorum.

Ben tutku insanıyım, mantık evliligi yaptim ve olmadı bosandım. Ama siz mantık insanı oldugunuzu zaten kendiniz söyluyorsunuz ve tabii bu arada kendi adima mantikli ama tutkusuzsa bana gore olmaz ama deli gibi tutkuluysa ama mantik yoksa o da olmaz :))

Körkütük aşkla evlenince bir süre sonra körlük gidiyor geriye sadece kütük kalıyor.
Çok aşık olunca mantık ister istemez devredışı kalıyor şiddetli kavgalar tartışmalar anlaşmazlıklar vs vs.
Ama mantığına uyan, sevgi duyduğun, merhametli, seni kırmaktan korkan şirin bir adam tam evlenilecek adamdır. Şahsen ben bu yolda yürüyorum. Böylesi resmen huzur.:KK28:

Back
X