• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlenmeyelim mi?

anaKarenina

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2017
9
17
3
31
Selam kızlar sırf bu başlığı açmak için üye oldum , burayı hep ziyaretçi olarak takip ediyor ve okuyorum 24yaşında bekarım yüksek öğrenime devam ediyorum, evlenmek istiyorum ama galiba kadınlar kulübü benim psikolojimi alt üst etti :(
Açılan konuların çoğu hep şu şekilde çok emek verdik şöyle sevdik böyle aşık olduk vs ama sonucu hüsran kimi ya doğumdan sonra sıkıntı yaşamış kimi düğünden 1 hafta sonra, kimi 10 yıl sonra, aldatılanları saymıyorum bile... bir insan iki ayda boşanacak ne yaşamış olabilir böyle? neyi göremediniz hanımlar?
yani hiç kimse mutsuz olmak için evlenmez neticede değil mi? e hal böyleyken hiç mi bir tane güzel evlilik yok :( sonucu hep hüsran mı olmak zorunda? bu nasıl bir piyango böyle?
inanın evlenmekten çok korkuyorum :( ben mi yanlış düşünüyorum
evlenipte sonradan keşke diyenler neye keşke diyorlar, gözden kaçırdıklarınız neydi? veya iyi ki evlenmişim diyenler neden evlendiniz ve kıstaslarınız gerçekten neydi?
tecrübelerinizi anlatın lütfen çok ihtiyacım var buna
teşekkür ederm tüm cevaplarınız için

Burada mutlu olanlar da var mutsuz olanlar da var elbette, her şeyin sonu hüsran değil yani korkmayın.

Ben de başlarda etkilenirdim sizin gibi hala da bazen acaba nişanlım ya da ailesi değişir mi korkusu yaşıyorum ama bu böyle panik halinde değil. Başımıza bir şey gelecekse zaten engelleyemeyiz, yaşanacaksa yaşanır. Sürekli bunu düşünürsek işin içinden çıkamayız. Sizi bu kadar etkiliyorsa bence takip etmemeniz daha iyi olur. :KK66:

17 yıllık evliyim 16 14 yaşlarında kızlarım var ve anne olduğum için eşime sahip olduğum için mutluyum
Tabi evlilik tek taraflı değil eşlerin karşılıklı anlayışı töleransı sevgisi çok önemli
Her evlenen mutsuz değil yada mutlu değil

Mutsuz olanların konularını okuduğun için etkilenmişsindir.
Zaten burada dert paylaşılıyor aşk hikayeleri bölümünü oku bdv ağır geliyorsa.
Ha birde hayat bu kimseye çok güvenmeyeceksin.
Bende senin gibi korkuyorum ve soğuyorum evlilikten ama gün gelir de evlenirsem tamam artık ben bununla mahşere kadar vitesi boşa alırım diye düşünmem, aydınlandım KKda bu konuda.
Hayatta hiçbir şeyin garantisi yok çünkü.

Örnek istemişsin ben söyleyeyim
İlk evliliğimde
1- yaşım küçüktü
2- dışarda sevgi arıyordum ( ailede olmayınca)
3- idealimdeki erkek diye bişey yoktu
4- onun bana hükmetmesine izin veriyordum
5- ona güveniyordum ( beni üzmeyeceğine)

Şimdi ikinci evliliğimi yapacağım
1- yaşım gereği ne istediğimi biliyorum (31)
2- kendimi seviyorum
3- ideal erkek diye bir kavramım var kendimce
4- kimsenin bana hükmetmesine müsade etmem
5- herkese gerektiği kadar güvenirim
Bakalım sonu ne olacak ?
Burada sorunlu evlilik yaşayanların çoğu zaten bile bile evlenenler maalesef

3 yıllık evlıyım 28 yasımda evlendım 1 bucuk yasında kızım var ıyıkı evlenmısım dıyenlerdenım
sanırım dunyanın en becerıklı en sakin en anlayıslı tek kişisi vardı onlada ben evlendım yapacak bırsey yok :KK48:

bu işler bence sans ısı...

burda okudum dediklerin zaten "bir derdim var" bolumu.

orda da kimse "cok mutluyum bi sorun yok" yazmaz zaten:KK66:
haklısınız tabiki bununla beraber etrafımda da çok görüyorum duyuyorum mutlu görünen çok çift var ama dört duvar arasında ne yaşandığını bilemeyiz değil mi? işte burası da herkesin döküldüğü bir yer olduğu için sanki herkes böyleymiş gibi bir hisse kapılıyorum

Burası "Bir derdim var" bölümü adı üstünde, dertsiz kadın yazmıyor yani. Bir sürü konu açılınca haliyle herkes mutsuzmuş gibi geliyor ama bazı konular da eskilerinin devamı. :)

Yani sen mutsuz bir ilişki de yaşayabilirsin çok mutlu bir ilişki de. Buradaki her üye de eşinden mutsuz değil, çok mutlu olanların sayısı da hayli fazla, onlar da konu açmıyor zaten. :) Sırf buraya bakıp genelleme yapma derim.

İlk evliliğimi 18 yaşında yaptım:(
Hayatın saçma sürüklemesinden ötürü :(
Kızım oldu boşandım.
Şimdi 2. Evliliğim
Kızım 7 yaşında oğlum 2,5 :KK200::anne:
Ufak tefek kavgalar tabiki oluyor.
Ama allaha şükür mutluyum.
Çocuklarım mutlu:KK200:
Kocamla birbirimize saygımız var:KK200:
Dağınık evimde mutluyum :halay:

Dur Ben hemen yazayim:
Ben kendi ailemde surekli Dayak yiyerek buyudum. Onceki konularda da yazdim. Aile ici siddetten biktim yoruldum artik 23 yasindaydim, babam Eve gec geldigim icin kemerle dovmustu. Nisanliydim, kardesim Canimi cikarana kadar dovuyordu, darp raporlarim var.
Esim 3 yil pesimde kostu, bana asikti, Ben hep reddettim. Artik sevgisizlik ve Benim duygusalligim Beni esimle evlilige itti. Pesimde kosmasina, askina karsiliksiz kalamadim.
Esimin butun cirkin yuzlerini Ben evlenmeden gordum aslinda AMA Geri adim atamadim, cesaret edemedim. Cunku esim ile evlilik kotunun iyisi idi. Ailem ile hayat surekli Dayak, hakaret, kufur icinde geciyordu.
Esimle mutsuz olmam taa nisanliliktan beri bana yaptiklarindan ileri geliyor, evlilik sihirli bir degnek degil sonucta. Simdi kus gibi hic konusmadan yasiyoruz. Bosanamam icin Bir suru sebep var, cocuk var, abd deyim, aile destegim yok vs vs.
Bir insan iki ayda bosanmaz, onun oncesi de vardir.
Ayrica kadinlar kulubu degil senin psikolojini bozan, Bir derdim var bolumu.
Burada dertliler, mutsuzlar var. kadinlarin en buyuk mutsuzlugu kocadan baska ne olabilir ki. Kocasi iyi olanin da kv, kp, gorumce sorun oluyor. Ama Ben olsam kocam iyi olduktan sonra kv, ki hic umursamam, kocayla evli oluyorsun, onunla dusup kalkiyorsun.
Mutlu evli olanlari da taniyorum, inanir misiniz bilmem ama cogu da gorucu ya da tanisma usulu evlenmis
Evlilik cok da insanin hayatinda takacagi Bir ortam olmamali belki de. Mesela cok sukur saglikli Bir kizim var, annneee diye Bir sariliyor gorseniz, Bir opuyor, hayatimda ailemden yedigim dayaklar ve esimden yedigim hakaretlerin hepsini unutturuyor. Bir de oyle cok baba kiz birbirlerine duskunler ki anlatamam. Sirf o yuzden bile kocadan ayrilinmiyor, kizimi babasiz birakmak ona en buyuk haksizlik.
Ya da mesela Benim akademik hayatim var, Bir baska bayanin isi gucu var, bunlari dusunmek lazim belki de, onune bakip yurumek icin.

Bir derdim var bölümünde güzel hikaye yazamıyoruz haliyle.
Her şey iyi ya da her şey kötü diye bir evliliğin olacağını sanmıyorum. Ufak tefek pürüz mutlaka ki oluyor, ama evlilik kötü değil.

Burada sorunlarından bahseden insanlar emin olun zaten evlenene kadar bir şekilde sorunları görmezden gelmiş insanlar bence.

okumamış, eğitim konusunda eksik, kendi maaşı olmayan, kayınvalidesinin evine yerleşen, 19 yasında evlenen, evlendikten üc ay sonra hamile kalan tiplerin sorun yaşamaması mucize bana göre.

Bunun aksi tipler de aslında sevgililik, söz, nişan dönemlerinde sıkıntı yaşayıp düzelir- değişir, kötünün iyisi yasım da geçti evde mi kalayım, anne baba kahrı mı cekeyim diyen tipler.

Görücü usülü evlenmeyen kimsenin hiçbir şey anlamayıp da evlendikten sonra cok değişti dediğini sanmıyorum. İnanmıyorum da. Sizin ilişkiniz iyiyse geleceğiniz de iyi olur. İlişkinizde şimdiden çatlak varsa, adamda sorunlar varsa zaten ileride bir şekilde ortaya çıkar.

Dur Ben hemen yazayim:
Ben kendi ailemde surekli Dayak yiyerek buyudum. Onceki konularda da yazdim. Aile ici siddetten biktim yoruldum artik 23 yasindaydim, babam Eve gec geldigim icin kemerle dovmustu. Nisanliydim, kardesim Canimi cikarana kadar dovuyordu, darp raporlarim var.
Esim 3 yil pesimde kostu, bana asikti, Ben hep reddettim. Artik sevgisizlik ve Benim duygusalligim Beni esimle evlilige itti. Pesimde kosmasina, askina karsiliksiz kalamadim.
Esimin butun cirkin yuzlerini Ben evlenmeden gordum aslinda AMA Geri adim atamadim, cesaret edemedim. Cunku esim ile evlilik kotunun iyisi idi. Ailem ile hayat surekli Dayak, hakaret, kufur icinde geciyordu.
Esimle mutsuz olmam taa nisanliliktan beri bana yaptiklarindan ileri geliyor, evlilik sihirli bir degnek degil sonucta. Simdi kus gibi hic konusmadan yasiyoruz. Bosanamam icin Bir suru sebep var, cocuk var, abd deyim, aile destegim yok vs vs.
Bir insan iki ayda bosanmaz, onun oncesi de vardir.
Ayrica kadinlar kulubu degil senin psikolojini bozan, Bir derdim var bolumu.
Burada dertliler, mutsuzlar var. kadinlarin en buyuk mutsuzlugu kocadan baska ne olabilir ki. Kocasi iyi olanin da kv, kp, gorumce sorun oluyor. Ama Ben olsam kocam iyi olduktan sonra kv, ki hic umursamam, kocayla evli oluyorsun, onunla dusup kalkiyorsun.
Mutlu evli olanlari da taniyorum, inanir misiniz bilmem ama cogu da gorucu ya da tanisma usulu evlenmis
Evlilik cok da insanin hayatinda takacagi Bir ortam olmamali belki de. Mesela cok sukur saglikli Bir kizim var, annneee diye Bir sariliyor gorseniz, Bir opuyor, hayatimda ailemden yedigim dayaklar ve esimden yedigim hakaretlerin hepsini unutturuyor. Bir de oyle cok baba kiz birbirlerine duskunler ki anlatamam. Sirf o yuzden bile kocadan ayrilinmiyor, kizimi babasiz birakmak ona en buyuk haksizlik.
Ya da mesela Benim akademik hayatim var, Bir baska bayanin isi gucu var, bunlari dusunmek lazim belki de, onune bakip yurumek icin.

sizin konunuzu hatırlıyorum kemerle dövme olayından baya etkilenmiştim :( ben ailemle hiç öyle şeyler yaşamadım çok şükür ama dediğiniz sevgisizlik durumu bende de var, çok duygusalım uzun süre yalnız kalabilecek birisi değilim ve bu kadar duygusallıkla ya gider bende bir hayırsız insana denk gelirsem diye bir korkum var aslında, incitilmek ağlamak üzülmek istemiyorum :(
allah yardımcınız olsun, benim annem babam arasında fiziksel şiddet yok ama çok zıt karakterler hep kavga gürültü huzursuzluk, annemi defalarca boşanması için ikna etmeye çalıştım ama evlatlarımı babasız bırakmaya hakkım yok diye düşünüyor sizin gibi. zor gerçekten

Mutsuz evliliklerin sebebi; evlenmeden önce yaşanılanları iyi görmemek yada görmezden gelmek ve saygıyı kaybederek birbirini tüketmek bana göre.

Benim de mutsuz bir evliliğim vardı evet. Ben o görmeyen yada görmezden gelen kısıma aitim. Şimdi şimdi farkına varıyorum, geçmişi düşündüğümde ne çok sinyaller almışım diyorum. Kendime haksızlık etmişim. Hayatımın merkezine koymuşum o insanı, o kırılmasın üzülmesin diye çabalayıp durmuşum boş yere. Kendi üzüldüğüm ve kırıldığımla kalmışım.

Ama bu demek değilki her evlilik mutsuz olacak. Umutluyum gelecekten:) çünkü ayaklarım yere sağlam basıyor artık.. Sevgiden önce aradığım kriterler var. Ve kimse vazgeçilmez değildir, kendimden başka! Bu mantıkla yola çıkıyorum.

İnanıyorumki mutlu olucam bende, inanıyorumki anne olucam, sevgiyi ve saygıyı hakeden biri çıkacak karşıma:)

evet evlilik.basli basina sorunluluk isteyen ve bu duygu yuzuunden de hayata bakis acini degistirwn bisey..ha simdiki aklima.olsa 30.dan asaga.bulaşmazdim.evlilige..

Hayat hiçbir zaman dümdüz bir çizgi değil.
Dolayısıyla evlilik de öyle.
4-5 gün inanılmaz mutlu olur, şükredersiniz.
Sonra saçma sapan bir bardak çaydan kavga eder 'niye evlendim ki' dersiniz.
Bu düzen böyle devam eder, normal evliliklerde.
Tartışmasız evlilik düşünülemez zaten.
Ama sizin bahsettiğiniz evlilik adı altında işkence yaşamlardır.
Ve iyi bir evlilik için ilk şart, her iki bireyin de karakterinin olgun olmasıdır.
Herkeste iyi kötü özellik var, tolere edilir fakat; anasının, babasının, çevresinin ağzına bakan insanlar hiçbir zaman mutlu evliliğe sahip olamazlar.

Back
X