Evlenmeyen arkadaşlar

Sindyyrey

Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2019
525
361
18
32
Zaman zaman size de sanki herkes evlendi de bir siz kalmışsınız gibi geliyor mu arkadaşlar? Sanki hep öyle kalacakmışsınız gibi
Hayır yani öyle evliliğe meraklı biri değilim, geç olsun güzel olsun diyenlerdenim. Evlenmek için evlenmeyi yanlış buluyorum. Ama bazen öyle hislere kapılıyorum ve kandimi mutsuz hissediyorum. Herkesin bir hayatı bir düzeni varmışta benim yokmuş gibi hissediyorum. Sanırım sosyal medyanın etkileri bunlar, millet kafayı yedi artık eşlerini sürekli saçma saçma paylaşmaktan, bir bana mı saçma geliyor eşleri ile her anını paylaşan insanlar? Hayır baktığımda öyle tiplere de özenmiyorum, aksine böyle evliliktense yalnız kalırım daha iyi diyorum.
Ama bu sene bende böyle hisler oluştu, mutsuz hissediyorum, herkesin bir hayatı varken benim yokmuş gibi. Toplum baskısı da etkiliyor tabi, ailenin en büyüğü ablamdı o da evlenince ailede evlenmemiş en büyük kişi ben kaldım. Sürekli her dualarında benim evliliğimi dile getirmeleri daha da geriyor beni. Bu arada 26 yaşındayım.
Benim gibi hissedenler varsa bir gelin :)

Sosyal medyada eşimle hiç fotoğrafım yok ama paylaşanlarada takılmıyorum, onlarda öyle mutlu oluyor demek ki. Fotoğraf paylaşmayanlar olarak paylaşanları gömmeye de gerek yok diye düşünüyorum.

Yaşınız olumsuz duygular icin henüz çok genç burada, gönlünüze göre biri çıkar karşınıza umarım.

ay ben 28 yaşındayım, henüz evlenmedim sevgilim var ama evlenene kadar 30 u bulurum gibi geliyor.

Size bi şey anlatayım :) Kuzenimin akrabası vardı bi kız. Kız sevgilisiyle evlendi, çocukları oldu. çok seviyorlar falan. Birgün arabada giderken kuzenim instagramına bakıyordu orada fotoğraf gördüm böyle kahve içiyorlar, çok mutlular falan dedim “aaa bu kız akrabandı di mi? ne güzel ya, mutlu evlilikleri var” falan dedim. Hesabına baktım ama var ya hep sevgi pozları, hepsi yani

Kuzenim dedi ki, “ne mutlusu ya, kedi köpek gibi kavga ediyorlar bütüngün. Daha yeni annesinin evine geldi çocuğunu da alıp sonra yine kocasının yanına gitti” diye

Sosyal medyaya aldanmayıııın. Mutlular asıl en az fotoğraf paylaşanlar oluyor. Genelde bunu fark ettim.

Evlenmeyi düşünmüyorum der geçersiniz çokta zor olmamalı. Kendiniz ikna olmadığınız için çevrenizden etkileniyorsunuz.
Ayrıca burada sosyal medyayı aktif kullanan birsürü arkadaşımız var. Bu şekilde gömmeniz hiç hoş değil. Ben kullanmıyorum ama insanların zevklerine saygı duymak lazım.

Ben 35 + yim diyelim. Evlenmedim. Niyetim yok , neden yok. Dogru insani bulmadigim icin. Turkiye sartlarinda evden cikmamam gerek ama yurt disi sartlarinda evden cikiyorum.Kurslara gidiyorum, bu kurslardan yeni arkadaslar edindim. Arkadaslarimla bulusuyorum, gunluk gezilere gidiyoruz, muzelere sanat galerilerine gidiyoruz,nadir de olsa arada iciyoruz.....

Kilo verdim , 34 beden oldum, dolabimi yeniledim. makyaj sevmeyen ben ruj surmeden disari cikmiyorum vs vs.

+ Mutlulugum ve yasam tarzim sadece kendime odakli . Evlilik sadece dogru insanla guzel olur, yanlis insanlarla sadece evlenmis olmak adina evlenmek hayatinin hatasi olur.

Son düzenleme:
Ben 27 yaşımda evlendim, 24 yaşımda eşimle ilişkim başladı. Ondan önce ufak tefek görüşmelerim, platonik aşklarım oldu. Yandım, öldüm, bittim kendi içimde. Ya benim niye düzgün bir ilişkim yokmuş dedim. Şimdi anladım ki yalnız olmak da çok güzel, özgür olmak... Eşim beni çok sıkmaz ama buna rağmen ilişki de evlilik de bir sorumluluk ve olmazsa olmaz değil.

33 yasinda evlendim bende gecen sene.Gec kalmislik hissi normal,arada bende hissediyordum.Bir de artik herkesin dilinde bu bi sen kaldin muhabbeti.Foto ,anlik paylasma muhabbetine ise herkesin kendi tercihi diyorum ben.Yakin cevrem disinda 1 senedir evli oldugumu uzak cevrem ya birilerinde duymustur ya da bilmiyordur.Ne 1 foto paylastim ne bisey.Nasipse bebeklerim dogunca da yapacagimi dusunmuyorum paylasim yapacagimi.

Bende sabah kalktım sosyal medyaya baktim. Ay budami evleniyo dedim. Kendimi cok yalnız hissettim. Benim neden olmuyo dedim. İcimden ya vedud zikrini cektim. Sonra kk ya gireyim kimon ne derdi var acaba dedim bi baktim yalnız değilmişim. Naber kanka

Üniversiteden sonra düşüncem de evlenip güzel bir aile hayatı kurmak vardı, eşim olsun çocuğum olsun onlarla ilgileneyim... İnsan hayatın içine girince anlıyor hiçbirşeyin hayaldeki gibi olmadığını. Sonuç olarak tabiki evlenmedim :) Doğru insan doğru zaman olmadıktan sonra kendini yormanın üzmenin anlamı yok :)

Bende öyle düşünüyorum ya çok mutluluk pozu paylaşanlar normalde mutlu değiller :) benim de erkek arkadaşım var fakat baya var evlenmemize yani :) siz niye bekliyoesunuz

Ne güzel yazmışsınız iyiki denk geldim

Ahaha sen kaç yalındasın:) beni de bu hisler genelde sabah uyanınca tutar. Gece atılan tüm story leri izler, bu psikolojiye girerim :)

Çok doğru diyorsun., bennde düzeni seven biriyim ve acayip bebek sevgim, var. Onlar da etkiliyot

Çok güzel cidden :)

3 senedir birlikte olduğum biri var, fakat ekonomik anlamda hazır değiliz uzun süre de olamayacağız gibi duruyor. Belki o yüzden de olumsuzum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…