Evlenmeyen erkek arkadaş

Dogru dusunuyor. Dugun isteyecekseniz, adettir, bohcadir, bilmem kaç bilezik, setiydi ev eşyalari bu borclar neyle ödenecek sonra? Parasizlik oldugu zaman ustune borc bindigi zaman huzur olmaz sıkıntı olur.
Neden öyle diyorsunuz ki bende eğer bir gün evlenirsem düğünsüz,esyasiz,borçsuz,kimseye minnet etmeden kafam rahat evlenmek isterim 🤷 eşya maldır en nihayetinde alınır.
Aynı okulda çalıştığım evli öğretmen arkadaşlarım var hepsi de nasılsa tayinciyiz diye temiz eşyalı evlerde oturuyor.

Ayrıldığınızı söylemişsiniz, peki karşıdaki kişinin bu süreçte tavrı nasıldı. İletişim kurmaya çalıştı mı seninle? Bu ayrılık sürecine iyi ki girmişsin, daha net görebilirsin bir şeyleri bence.
ayrılmak istemedi ama ayrıldık, daha yeni. iletişim kurmaya çalıstı ancak gel bulusup konusalım gibi değil yüzeysel mesajlar
yani tekrar inanmak sevmek güvenmek bir zaman, böyle birinin karşına çıkması şans ve zaman gerektiriyor. çıksa da sevecek miyim evlenecek kadar muamma. 31 bitti sayılır 32 diyebilirim yaşıma. aşık oldum, sevdim istediğim gibi sonuçlanmadı ve hayal kırıklığı sonrası e şimdi ne olacak duygusu da var. 31 32 den sonra biriyle tanıştın doğru kişi mi değil mi vsvs ... yaş belki 35 36 olacak. evlilik de değil yalnız geçen ömür burada sıkıntı. emek vermişim gönlümü vermişim evlilik olmayınca yıkılmak normal, sonrası için telaşlanmak daha normal. neticede yarı yolda bırakan ben değilim
ki böyle bir derdim yok su an sonrası hakkında telaşım vesaire uzun süre de olamam o modda.. ben yaşadığımın derdindeyim ..

ayrılmak istemedi ama ayrıldık, daha yeni. iletişim kurmaya çalıstı ancak gel bulusup konusalım gibi değil yüzeysel mesajlar

ki böyle bir derdim yok su an sonrası hakkında telaşım vesaire uzun süre de olamam o modda.. ben yaşadığımın derdindeyim ..
Bazen zamana birakmak en iyisi. İki taraf da böylece düşünmüş olur. En iyisini yaptınız. Zamanla her şey oturacaktır

Ama bu çok garantici bir bakış açısı. İşin ucunda Yanlış insanla evlenip 35 36 yaşlarında boşanmış bir kadın olmak da var. Yaşım geçiyor, birini daha bulamam düşüncelerinden ziyade evlenmek istediğiniz kişi gerçekten doğru kişi mi ona odaklanın.
Yani ben evlenmek isteyip de evlenemeyen herhangi yaş grubunda bir kadın olacağını sanmıyorum. Lütfen kendinizi strese sokmayın bu düşüncelerle. Sonu yanlış bir evlilik olmasın.
nasip cidden... teşekkürler

Bence sevgiliniz haklı bu devirde geçim zor . Bir şey istemem diyorsunuz ama evlendikten sonda oyum yok buyum yok diyeceksiniz . Ee aileler evlilikte her şey tam olsun vs diye baskı yapacak onlar da masraf . Tavırlarına bakın ama bence . Yani yaşım geçiyor diyip görmezden gelmeyin eğer evlenmek istemiyorsa mutlaka sinyal veriyordur kör olmayana
öyle bir sinyal almadım, ama para konusu olunca aşkını geri plana atan ve öncelik para biriktirmek ya da yurtdısına gitmek olan birisini gördüm. bu yüzden de bitirdim..

25 yaşındayım. Plansız tamamen plansız yaşamıyorum benim de var illaki beklentilerim ama ben çok genç yaşımda ailemi kaybettim üniversite okuyup iş sahibi olmak için çok cebelleştim kardeşime ben bakıyorum vs yani çok erken yaştan çok zor şeylerle cebelleşince hayatın planladığın gibi asla gidemeyeceğini anlıyorsun. Her zaman en öne eğitim ve gelişimi koydum sonrası tamamen serbest. Nişanlım var mesela hiç bakmadım mesleğine vs maddi açıdan hiç düşünmedim sonrasında nasıl yaşarım şartlar nasıl olur demedim tamamen kişilik seçtim. Evlenir miyiz evlenmez miyiz de düşünmedim ilişkiye başlarken mesela. Beni mutlu ediyordu her günüm güzel geçiyordu aşıktık. Şimdi de öyle. Yani benim hedefim aile kurmak değil hedefim bu günü keyifle huzurla yaşamak. Şuan tadım kaçmıyorsa sorun yoktur. Tek plancı davrandığım konu kız kardeşim. Onun eğitimi, gelişimi plansız günü yaşayarak olacak şey değil elbette. Ama bu konu hariç kafam rahat yaşarım.
genç yaşta çok mücadele vermişsin tebrikler öncelikle. elbette senin yaşında aşkı sadece ilişki boyutunda yaşamak yeterlidir. ancak 30larda evliliğe giden ilişki uzatılmaz, uzarsa bozulabilir bu ihtimali göze almak istemeyenler de elini çabuk tutar. aslında amaç gene sevdiğini kaybetmemektir

Yooo, türk erkeklerinin cogunda bu var. Kızları kendine bağlamak için ağızlarına pelesenk ediyorlar evlilik lafını. Çünkü adam tipsiz bile olsa nedense çok evlenmek istiyor ve bunu dile getiriyorsa kız ona sevgililik için bir şans vermeye daha istekli oluyor. Sanırım dnalarimiza işlemiş bir şey. O yuzden bunu bilen erkekler "merhaba merhaba/ çocuğumuza babamın adını verelim mi" modunda oliyor. Belki hayatına çok insan girmediyse bunu sevgiline özgü bir özellik diye düşünmüşsündür ama benim hayatıma gerçekten cok erkek girdi. Neredeyse hepsi böyle bizim TC erkeklerinin. Emin olabilirsin, kız arkadaşlarım da çok derdini anlatır bana.onlarin sevgilileri de böyle.
Hatta dating beyond borders diye bir YouTube hesabi var,çok severim. Baska ülkenin insanıyla sevgili olursan nasıl olur diye videolar çekiyor her milletten.
Türk erkeği videosu burada;

Bu videoda bile daha ikinci görüşmede adam cocuklarinin sünnetiyke ilgili konuşuyor 😂😂 bizim erkekler böyleler yani..çok ciddiye alma

kesinlikle vardır böyle yapanlar, her çeşit erkek var.

Neden öyle diyorsunuz ki bende eğer bir gün evlenirsem düğünsüz,esyasiz,borçsuz,kimseye minnet etmeden kafam rahat evlenmek isterim 🤷 eşya maldır en nihayetinde alınır.
Aynı okulda çalıştığım evli öğretmen arkadaşlarım var hepsi de nasılsa tayinciyiz diye temiz eşyalı evlerde oturuyor.

Ben bunlar olmadan evlenilmez demedim kendim de adetle vs evlenmedim zaten ama adam para biriktirmem lazim nasil gecinecegiz diyip durdugu icin konu sahibine adettir, dugundur, altindir bunlari isteyecekseniz olmaz dedim.

Esyasiz, dugunduz, bir borcsuz evlenmek istiyorsa neyin para biriktirme derdinde bu adam evlenebilmek icin?
Bi de aileler kismi var tabi, aileler işin icinde degilken dugun istemeyiz onu istemeyiz, şunu istemeyiz diye yola cikip nişandan sonra annem bayildi babamin tansiyonu cikti diye dugun yaptiran da biliyorum. 😂 Cocuk belki garantiye almak istiyordur.

Ben bunlar olmadan evlenilmez demedim kendim de adetle vs evlenmedim zaten ama adam para biriktirmem lazim nasil gecinecegiz diyip durdugu icin konu sahibine adettir, dugundur, altindir bunlari isteyecekseniz olmaz dedim.

Esyasiz, dugunduz, bir borcsuz evlenmek istiyorsa neyin para biriktirme derdinde bu adam evlenebilmek icin?
Bi de aileler kismi var tabi, aileler işin icinde degilken dugun istemeyiz onu istemeyiz, şunu istemeyiz diye yola cikip nişandan sonra annem bayildi babamin tansiyonu cikti diye dugun yaptiran da biliyorum. 😂 Cocuk belki garantiye almak istiyordur.
bedelliye gidecek eylülde asıl onun için biriktiriyor, tecili bitti. eşyalı desek de belki eşya alırız falan demişti. asıl para biriktirmek de değil, öyle olsa 2022 derdi öyle olsa. 2023 demesi anca maaşı artar veya yurtdısına gideriz diyeydi bence. türkiyede evlenmeyi göze alamadı, ancak gidemezsek ve mecbur kalırsak yani türkiyede evlilik kafasındaydı bence. hayır öyle değil maaşım iyi olursa burada da evleniriz demişti. yurtdısı takıntısı var buraya döndüğünden beri mutsuz ötesi zaten huzuru yok. ama ben de yurtdısı olmazsa evlenemeyen birine karsı soğudum ister istemez. yurtdısı olmayınca maaşının artmasını bekledi burada, ama beklemenin sonu yok yani ya. istediği kosulların olusmasını beklersen sene 2033 olur. sevgi bekletmez bence, bekletirsen de soğuyor insan

Evlenmeye niyeti yok bence. 8 o 9 sen aliyormussun ne bekliyorki daha. Insanlar iki asgari ucretle geciniyor. Sen onu bekleme bosuna

2 asgari ücretle geçinen insanlar da o ücretle geçinmeye bayılmıyordur. başta alternatifi yoktur. belki etrafında çalışan kadın bile doğru düzgün yoktur. dolayısıyla kadının kazandığı para zaten nimettir.

burada erkek kişisinin kafasında y.dışı var...
kadın kişisi ise akdemisyenim diyor -ki bence yanlış ifade ediyor
akademisyen olsa en azgari ar. gör. maaşı alsa 13-14 bin alırdı. 8 bin alan akademisyen yok. özelde maaşlar devletle eşitlendi, az verene dava açıp yine alıyorlar. kısacası yok yani.

doktora yapıyor olmak = akademisyenim anlamına gelmez. ama demek ki idealinde o var.
sanırım doktora bitirip burada kadro veya y.dışında bir pozisyon kovalıyacak o da daha 3-4 sene demek en azından...
yani aslında 3-4 sene kendisinin de şartları evlenmeye uygun değil...

ama istiyor ki sevgilisi olsun ne olursa olsun biz yine de bu şartlarda evlenelim desin.
e onu da herkes demez.
başta der belki de iş ciddiye binince yemiyor çoğu erkekte...

Yani bu durumda gene kervan yolda düzülür mantığıyla yola çıkan erkeğin ceremesini çeken bir kadın var. İki buçuk sene bekleyen 31 yaşında bir kadının hadi demeye hakkı var. Maddi şartlarına güvenmiyorsan bir insanın bu kadar zamanını almaya da hakkın yok. Kimse senin gönlünü altı yedi sene beklemek zorunda değil. Baştan net bir şekilde durumum bu diye başlasalar sorun olmayacak da işte hep önce bir tavlayalım da sonrasını düşünürüz bencilliğinin sonuçları bunlar.
Yani mükemmel ekonomik şartla olmadan evlilik yürümüyorsa taraflardan biri işsiz kalınca hoop boşanmak mı gerekecek? Ben konu sahibine hak veriyorum. Adamda biraz bencillik var.

2 asgari ücretle geçinen insanlar da o ücretle geçinmeye bayılmıyordur. başta alternatifi yoktur. belki etrafında çalışan kadın bile doğru düzgün yoktur. dolayısıyla kadının kazandığı para zaten nimettir.

akademisyen olsa en azgari ar. gör. maaşı alsa 13-14 bin alırdı. 8 bin alan akademisyen yok. özelde maaşlar devletle eşitlendi, az verene dava açıp yine alıyorlar. kısacası yok yani.

doktora yapıyor olmak = akademisyenim anlamına gelmez. ama demek ki idealinde o var.
sanırım doktora bitirip burada kadro veya y.dışında bir pozisyon kovalıyacak o da daha 3-4 sene demek en azından...

ama istiyor ki sevgilisi olsun ne olursa olsun biz yine de bu şartlarda evlenelim desin.
e onu da herkes demez.
merhaba araştırma görevlisiyim evet, doktora yapıyorum aynı anda. 13 alıyorum su an. bu olaylar geçerken 2021 ekim civarı 9 alıyordum. ben göze almısım maddi beklentim hiç bir aşamada yok, ihtiyacım da yok

e onu da herkes demez.
özelde eşitlenmedi sadece yakın maaşlar, ama eksi 2bin civarı kurumdan kuruma değişiyor

Yani bu durumda gene kervan yolda düzülür mantığıyla yola çıkan erkeğin ceremesini çeken bir kadın var. İki buçuk sene bekleyen 31 yaşında bir kadının hadi demeye hakkı var. Maddi şartlarına güvenmiyorsan bir insanın bu kadar zamanını almaya da hakkın yok. Kimse senin gönlünü altı yedi sene beklemek zorunda değil. Baştan net bir şekilde durumum bu diye başlasalar sorun olmayacak da işte hep önce bir tavlayalım da sonrasını düşünürüz bencilliğinin sonuçları bunlar.
Yani mükemmel ekonomik şartla olmadan evlilik yürümüyorsa taraflardan biri işsiz kalınca hoop boşanmak mı gerekecek? Ben konu sahibine hak veriyorum. Adamda biraz bencillik var.
kesinlikle

tamamen yurtdısı hevesinden beni erteledi denilebilir

valla o konuyu ben de anlayamadım
adam 2020 başında yurtdışında çalışıyormuş
2020 ortalarında dönmüş galiba -pandemi olunca neden dönmesi gerekiyorsa?
kaçak mı çalışıyordu ne yapıyordu bu adam yurtdışında hiç mi biriktirmemiş?
1 sene işiz kalmış
ki grafiker bu adam freelance çalışsa bi dünya iş yapabilir. ben de kendi işimi bu şekilde yapıyorum.
e sonra 1 senedir çalışıyor ama daha bedelli askerlik prası biriktirmiş- veya biriktiriyormuş anca...maaşın yarını koysa birikir.

bu adam ailesiyle mi yaşıyor? -öyle olsa neden para biriktiremiyor?
tek başına evde filan mı kalıyor? -e öyle olsa da konu sahibi zaten ev eşya dememiş bir nikah kıyıp aynı eve geçebilirler.

bu kadar para hesabı yapıp bu kadar parasız olmak çok tuhaf.
neye binaen dönmüş, madem burada işi gücü yokmuş, güvencesi yokmuş?

bana biraz kafası dağınıkken lay lay lay konuşuyordu, şimdi anyayı koyayı gördü gibi geliyor. herhalde anca y.dışına gidersem toparlarım diye kendine onu amaç edindi ama y.dışında kndi mesleğini yapmıyor mu bu nedir?

neyse konu sahibi ayrıldınız mı son durumda ne oldu bilmiyorum ama erkeklerin konuşmalarına değil icraatlerine bakmak lazım. şöyle yaparız böyle yaparız demeler boş -eğer gerçekten karakter olarak yapmayacağını konuşmayacak adam değilse...e o karakter de çok zor bulunuyor emin ol.

siz de eğer bize yazdığınız tarzda konuşmuşsanız çok fazla annemler de istiyor, benim de yaşım geçiyor, evlenmemiz lazım enerjisi saçıyorsunuz.

etrafımda 30 yaşında olup doktora yapan çok insan var. bu yaşta olup yeni yapıyor olanlar zatn 50D'li olduğu için kimse iş garantim var diye düşünüp evlenmeye kalkamıyor bile- karşı tarafın sabit garanti işi yoksa...

Back
X