evlenmeyi düşündüğüm kişi defalarca zina yapmış

Adam şimdi 30 ve üstüyse normal. Yapmasa anormal olur. Burda okuyoruz aylarca seks yapmayan kocalardan şikayetçi kadınları

kudus'te genc bir kadini taslarken ahali, elinde asasi ile bir adam belirmis ve seslenmis:

- ilk tasi gunahsiz olaniniz atsin.

bu kadin magdalalı meryem, adam da Allah'in peygamberi hz. isa imis. ve bu Hak peygamberi bu kadini kendisine es yapmis.

demem su ki, Allahin katinda kimin ne yucelikte oldugunu bilemezsiniz. sizden onceki bir iliskiyi kabul etmemek tabii ki size kalmis ancak su kelami da unutmamak gerekir, Hz. Ali'nin sozudur:

- Adem dune takili kalsaydi insan olamazdi.

yani; hatalar insanlari yarinlara ulastirmak ve o yarinlari dogruca yasatabilmek icin varlar.
Pardon da Adam pişman Değilim diyor.o hikaye de kadın çok pişmandı ve Allah onu affetmişti.

eğer pişman değil yani rabbimden dahi utanmıyor ve vicdanen rahatsızlık da duymuyorsa bende olsam 1dk.dahi durmazdım evlendıkden sonrada devam ederse hadi..*ve imani boyutu benim için çook daha önemli

Bir de tek günah zina değildir. Olaya genelde tek yönden bakma huyumuz var. Bir şey saplanıyoruz yani.

Kul hakkı var, haram var, helal var, birinin karısına bakıp iç geçirmek bile hem zina hem de kul hakkına girer. Yani illa da aldatmak için nasıl sevişmek gerekmiyorsa, günah işlemek için de zina şart değil.
-bir tek günah zina değildir ama zina büyük günahtır.
-karşıdan bakıp arzulamak günahtır ama zina değildir.zinaya yaklaşmadır .
-bayan bunları yaptığına pişman olmadığından şikayetçi aldatıldığına değil:KK51:

ohoo sen temiz erkek arıyosun bide geçmişi temiz olucak veya pişman olacak biraz zor bulursun..Kaldı ki pişman olsa nolur ki geçmiş adı üstünde bitmiş gitmiş..

ArkDŞlar mrb. 3 ay önce biriyle tanıştım.çok iyi anlaşıyoduk hoşlanıyoduk birbirimizden. Yani bu yaşıma kadar bunu pek yakalayamadım kimsede. Ama onun defalarca zina yaptığını öğrendim ve bundan pişman mısın diye sorduğumda pişman olmadığını aksine yaşadıklarının kendisine bişeyler kattığını savundu.bunu kaldıramadım ve ayrıldım. Çünkü olayın ahlaki yönü bir yana imani tönü de zorladı beni . Yine de çok zor bi karardı benim için .Sizin görüşlerinizi merak ediyorum
ya yanlış anlama ama erkeğin bakiri var mı ya?benim de eşim birçok kere eski kız arkadaşlarıyla birlikte olmuş.bak ''olmuş'' diyorum önemli olan eskisi değil şimdiki zamanı.neyi hazmedemiyosun ki?bitmiş gitmiş...kendine yazık etme üzülüp

Cok komiksin inan bana cok komiksin, sene olmus 2000 bilmemkac sen hala neyin pesindesin...

Bu devirde zina yapmayan hatun kaldimi ki zina yapmamis temiz erkek ariyorsun :))

Evde kaldin söyliyim sana :KK70:

zina yapmamış erkek kaldı mı diyenler bunu ciddi ciddi söylüyor musunuz gerçekten çok merak ediyorum.. benim midem kaldırmıyor da.. kız evlenmeden önce yapsa bu konu ölüme bile gider ama erkek yapınca bu zamanda yapmamış erkek mi kaldı. pes doğrusu :KK57: bence erkek zihniyetinden önce kadın zihniyetini değiştirmek lazım.. konunun bi de dini boyutu var ama o konuya hiç girmiycem.. sonuçta kişi kendi nasılsa karşındakini de öyle istermiş konu sahibide istememekte çok haklı

Back
X