• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlenmeyi düşündüğüm kişi defalarca zina yapmış

Bir de tek günah zina değildir. Olaya genelde tek yönden bakma huyumuz var. Bir şey saplanıyoruz yani.

Kul hakkı var, haram var, helal var, birinin karısına bakıp iç geçirmek bile hem zina hem de kul hakkına girer. Yani illa da aldatmak için nasıl sevişmek gerekmiyorsa, günah işlemek için de zina şart değil.

Bir de tek günah zina değildir. Olaya genelde tek yönden bakma huyumuz var. Bir şey saplanıyoruz yani.

Kul hakkı var, haram var, helal var, birinin karısına bakıp iç geçirmek bile hem zina hem de kul hakkına girer. Yani illa da aldatmak için nasıl sevişmek gerekmiyorsa, günah işlemek için de zina şart değil.
+1

Göz zinası , El zinası gibi gibi

+1

Göz zinası , El zinası gibi gibi
işte bu durum pek çok erkek için ve tabi kadınlar için sorun olmuyor. Zina ya da hak gurubuna girmiyor. Aldatma olayına da böyle bakıyorlar ya.
Durum içler acısı. O yüzden bence aldatma da zina da beyinde olan bir olay.

bir de ben evlenme kriteri olarak sadece bu tür şeyleri saçma buluyorum..burda da nice kadın konu açtı.kocamı namazında niyazında bir adam diye evlendim beni dövüyor diyerek..sizin için bu konu baş kriterse tekrar gözden geçirin derim..
gerçi adam bana pek sağlam gözükmedi de..kendi her haltı yiyecek sonra da eşim el değmemiş gözü açılmamış olsun diyecek.yok öyle dünya..adam için de kriter buysa,kendisi de ona göre yaşamalıydı.

işte bu durum pek çok erkek için ve tabi kadınlar için sorun olmuyor. Zina ya da hak gurubuna girmiyor. Aldatma olayına da böyle bakıyorlar ya.
Durum içler acısı. O yüzden bence aldatma da zina da beyinde olan bir olay.
Yanı mesela geçen eşimle tv izliyorduk kanal değiştirirken işte benim stilimde bağırıp çağırıyorlardı merak ettım 5 dk bakım dedım . Sözde moda programı ama bana göre hiçbirinin üstünde kıyafet yok çıplaklar. Eşim hemen kapat şunu gunaha sokma benı dedı. Örnek yanı göz zinasına .
Bu kadar çok hassasa bu konud evlensede sürdüremezler çunku ortam çok müsait zinalara.

Bakın bu devirde oyle anasının kuzusu anasının dızı dıbınde oturup hıc kmseyle bısey yapmamıs kendı kendne bıle tatmn olmamıs erkegı bulmak neredeyse ımkansız cunku erkkler bunun kendı aralarında muhabbetını yaparlar ve askerlık donemınde de nedense buyuklerı hıc yapmamıs olana da malum evlerde falan yaptırıp su mıllı olma seysıne sokarlar kaldı kı hepsının sevgılılerı oluyor sadece beraberlk degıl bunun opusmesı ellesmesı onlara hıc gırmıyorum sıze en azından soylemıs durustlk yapmıs sızde gecmısı kapatr onunuze bakabılrdnz ama ıstememıssnz bu sızn kararınız benmde esım bana gecmısını anlattı bnde bılmek ıstedım ama ben gecmsnı onemsemeyp evlendım kendısıyle banada hcbı ıhanetı olmadı o konularda bırdha acılmadı yas gectıkce oyle kmsyle ellesmeyen oynasmyan erkegı zor bulursnz onemlı olan dürüstluk bence pısman deglms dıyorsunz ne ıcın pısman olacak kı beraber olmus ayrılmıs o bır erkek pısman olacgı bısey yok pısman olan hep kızlar olur cnku bekarettı hamılelktı erkegn boyle bı seyı yokkı neyden pısman olacak

Yanı mesela geçen eşimle tv izliyorduk kanal değiştirirken işte benim stilimde bağırıp çağırıyorlardı merak ettım 5 dk bakım dedım . Sözde moda programı ama bana göre hiçbirinin üstünde kıyafet yok çıplaklar. Eşim hemen kapat şunu gunaha sokma benı dedı. Örnek yanı göz zinasına .
Bu kadar çok hassasa bu konud evlensede sürdüremezler çunku ortam çok müsait zinalara.
Eşiniz de hemen etkileniyormuş :KK48:

ArkDŞlar mrb. 3 ay önce biriyle tanıştım.çok iyi anlaşıyoduk hoşlanıyoduk birbirimizden. Yani bu yaşıma kadar bunu pek yakalayamadım kimsede. Ama onun defalarca zina yaptığını öğrendim ve bundan pişman mısın diye sorduğumda pişman olmadığını aksine yaşadıklarının kendisine bişeyler kattığını savundu.bunu kaldıramadım ve ayrıldım. Çünkü olayın ahlaki yönü bir yana imani tönü de zorladı beni . Yine de çok zor bi karardı benim için .Sizin görüşlerinizi merak ediyorum
yapmayan insan mı kaldı allah aşkına? derde bak.. adam gibi adam olsun yeter..

ArkDŞlar mrb. 3 ay önce biriyle tanıştım.çok iyi anlaşıyoduk hoşlanıyoduk birbirimizden. Yani bu yaşıma kadar bunu pek yakalayamadım kimsede. Ama onun defalarca zina yaptığını öğrendim ve bundan pişman mısın diye sorduğumda pişman olmadığını aksine yaşadıklarının kendisine bişeyler kattığını savundu.bunu kaldıramadım ve ayrıldım. Çünkü olayın ahlaki yönü bir yana imani tönü de zorladı beni . Yine de çok zor bi karardı benim için .Sizin görüşlerinizi merak ediyorum

Tamamen hayat tarzi, bakis acisi degerler ile alakali bir durum bu, madem size ters ayrilmissiniz olmus bitmis. Bunda bir yanlis goremedim ben. Birini begenirsiniz konusmaya baslarsiniz birbirinizi daha iyi tanimaya baslarsiniz uyumlu olup olmadigimiza bakarsiniz sonra eger kabul edilecek miktarda onemli kistaslarda uyumlu iseniz devam edersiniz yok cok onemli konularda ters dusuyorsaniz devam etmezsiniz.
Sizin icin bu testi gecememis tanistiginiz kisi, yani sirf tipini begendiniz diye kistaslarinizdan odun mu vereceksiniz simdi.
Bizden ne dememizi istiyorsunuz ki burda farkli goruslerde dolu insan var belliki siz gorusleriniz ve duygulariniz arasinda kalmissiniz ikna edilmeyi mi istiyorsunuz ? Bana kalirsa verdiginiz kararin arkasinda durun bugun amaann neyse bakariz deyipte yarin birgun ileride size sorun yaratacak seyleri goz ardi etmeyin.

Olay burda bahsettiginiz kisinin daha once birliktelikleri olmasi bile degil, olay ikinizin tamamen farkli degerleri ve gorusleri olmasi bilmem anlatabildim mi. Simdi olmasa ileride benzer sorunlarla karsilasacaktiniz zaten.

el değmemiş erkek mi var ?? toplumumuzda zaten erkektir yapar durumu varken el değmemiş erkek hayatta bulamazsın

adamı denemek çok basitti aslında.. aynı şeyi sende ona söyleyecektin.. şöyle ki; "sana katılıyorum, bende önceki ilişkilerimden çok ders aldım.. ten uyumunun önemini çok iyi anlıyorum" dediğinde o seninle devam edecekse, sen de onunla devam edebilirsin.. ben her haltı yerim ama eli erkek eline değmemiş kız istiyorum mantığında mıydı anlardın..

İyi birşeymiş gibi sevgilisine bunu anlatırken 'hiç pişman değilim' demesi çok itici. Bence geri dönesiniz olmasın, pişkince buldum. Bir de 'defalarca' olması beni ondan soğutmaya yeterdi, gerçekten arkadaşların dediği gibi hastalık kapma durumu da olabilir.

Açık sözlü oluşunu beğendim.
Evet herkes kendi çapında birşeyler yaşar bu bizlerin hoşuna gider ya da gitmez, ama sizden önce olan birşeyden ötürü hemen kestirip atmanız hoş olmamış.
Haa midem kaldırmaz derseniz o ayrı, ama asıl sorun pişman olmaması.
Ben açıkcası pişmanım geçmişimden dolayı diyen erkekleri samimi bulmuyorum!
Bana hep şüpheli gelmiştir geçmişini sırf gelenin gönlü olacak diye karalayanlar.
Ama karar sizin, sanmam birşeyler yaşamamız erkekler kalmış olsun, en azından size dürüst davrandığı için bile denemeye değerdi kanımca.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Ayrılmakla doğru yapmışsın . Pişman değilse ileride yapsa yine pişman olmaz demektir .

Back
X