evlenmez olaydım...

rosey06

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2015
35
11
13
43
demin bi forum gördüm 27-40 arası evlenmemiş olan hatunlar başlıklı.. bende onlardan biriydim.. maalesef artık deilim maalesef diyorum çünkü yaşım 30 u geçti diye aman artık biran önce evleniyim bööyle evde kalmışlıktan daha iyidir diye... sağın solun bitmeyen baskısı ile.. geçen mayısta evlendim.. evlenmez olaydım!!! bide evlenmekle kalmayıp almanyaya geldim! kocamın işi icabı burda yaşıyor ve bende onunla buraya yerleştim. yerleşmez olaydım.. stresten gece kabuslar görüyorum huzur sıfırbabamın evinde bundan iyidim valla..
herşeye karışıyo mutfak işine erkek karışırmı? onu oraya koyma bunu buraya koy, işyerinde stresim çok diye evde terör estiriyo.. sıcağısevmiyomuş ılık hava seviyormuş diye ikide bir kaloriferleri kısıyo , ben açıyorum o kısıyo ben açıyorum o kısıyo. buz gibi hava donuyorum ..dünde bana sen elektrik gaz parasını sen ödeseydin böyle açmazdın dedi! bide anacı amann .. haftanın 3 günü anasını görmeden duramıyo sülaleside burda ... ikide bi anasına bi ablasına cümbür cemaat nereye gidersek gidelim peşimizde ordu... haftas sonu bi al beni çıkar gezdir nerdee ya anasının evi ya ablasının evi..bide yaptıkları yemeklerde yenmiyo yağdan acıdan..bugün pazar adam evd eoturur dimi hanımgel gezelim der.. yook nerde yine anasına alışveriş yapmaya gitti.. bende evde yalnız! bana evlenirken avrupada yaşıyorum durumum iyi dedi nerdee cebinde kuruşla geziyo pinti, anasına veriyo sanırım tüm paralarını .. ben,m elime 5 kuruş vermediği gibi bazende benim kendi paramla bişeyler almamı istiyo mutfak için vs..
yaşadığım yerde kimseyi de tanımıyorum ,kafayı yemek üzereyim . durmadan yağmur soğuk cabası.. kısacası kabus yaşıyorum şuanda. bekarlık günlerimi arar oldum! yaşım geçiyo çocuğum olsun evleniyim diye evlendim çok iyi tanımdan gerçi 7 ay konuştuk evlenmeden önce ama.. işte hiç göründüğü gibi değilmiş hemde hiçç bütün kötü huyları yeni ortaya çıktı..
bunu niye yazdım.. evde kaldım psikolojisine girip aman evlenim biran önce kurtuliyim diyip evlenmeyi düşünen kızlar.. sakın iyice tanımadan evlenmeyin yoksa bekarlık günlerinizi ararsınız! şi,mdi boşansammı biraz beklesemmi bilmiyorum.bide evleneli 9 ay olmuş sen kalk bırak herşeyi baba evine dön. bu da işin diğer boyutu
napıcağımı şaşırdım.. sizce boşansammı beklesemmi yaşımda geçiyo çocuk için bi çocuk yapsam öyle mi boşansam? en azından bana ilerde arkadaş olur .. sizolsanız napardınız?
Allah yardımcım olsun kızlar

Ben bekarim yasim otuzu gecti bazen cevre baskisindan bunaliyorum..İnsan evet esi olsun istiyor kol kolka gezsin..Cocugu olsun..Yasta otuzu gecince..

Kimse burda bosan yada bosanma diyemez gunaha girer..
Allah yardimcin olsun..Kararin bosanmaksa bile iyice dusun enine boyuna..Donersen ne is yapacaksin detayli olarak..Yoksa donup baba evinde otur dusun iyice moralin bozulur..

Benim bir arkadasim var oglu ilkokula gidiyor..Evliligi ilk gunden beri bozuk..simdi bosanacak kesin kararli biktim diyor paylasimim yok diyor..Ama oglu oldugu icin uzgun..calismasina engel..baba sevgisi yok..zor seyler..Bunuda yazdim cunki cocuk yapayim da mi bosanayim demissin..Ya bosanip baska biriyle mutlu olacaksan o zaman belki pcocugun olacak..

Guzel gunlerin gelir ins..

mutsuz olduğun bi evlilikten çocuk yapma. boşansan bile çocuk var diye sevmediğin o adamla görüşmek zorunda kalcaksın. çocuğu kaçıranlar göstermeyenler var. ailsiyle aran nasıl

Konunu okudum da içim parçalandı. Ayni şeyleri yaşamışız resmen.
Üzme kendini Allah bir yol gösteriyor.
Benim eski eşimde kendi evimizde kolunu kaldırmazken sorumluluk almazken annesinin evinde ne yapacağını şaşırırdı...
Yine ailesiyle Kurduğu planla yalanlarla beni terketti boşandık.
Şimdi mutluyum huzurluyum ki bence en önemlisi huzurluyum...
2,5 sene çektim ben. Şimdiki Aklım olsa ilk 6 ayda bana yaptıklarından sonra Çoktan ayrılmış olurdum.
Insan ne Yaparım, Çocuğum olur mu, nasıl geçinirim insanlar ne der gibi milyonlarca şey düşünüyor.
Önceliğin sakinleşip olaylara dışardan bakmak.
O zaman daha net görürsün. Eğer umut varsa Parçala kendini kurtarmak için. Sonuçta Allah'ın en sevmediği helal bu...
Ama umut yoksa o zaman kendini harap etme... Çocuk Ömür boyu bağ olur aranızda... Sana da yazık çocuğa da ...

Allah tez zamanda sana bir kapı açsın inşallah

eğer yurt dışına türkiyeden gelin gidince eziliyor..orada yabancı kadınlardan çocukları oluyor..maalesef türkiye insanların bir yurtdışı merakları var..kızı olanlara sesleniyorum kızlarınızı yurt dışına vermeyin lütfen..

evt haklsıın bir an önce boşanmak en doğrusu ama bi yanda da acaba düzelirmi? yeni evliyiz zamanla otururmu filan diyorum.. evlenip buraya geldim şimdi boşanıp baba evine dönünce ne yaparım millet ne der komşular ne der bi ton problem.. peki sen çocuk yaptınmı?

mutsuz olduğun bi evlilikten çocuk yapma. boşansan bile çocuk var diye sevmediğin o adamla görüşmek zorunda kalcaksın. çocuğu kaçıranlar göstermeyenler var. ailsiyle aran nasıl

ailesiyle aram eh işte.. ama onlarda bi sorun çıksa oğullarını korurlar beni mi koruyacaklar ? mümkün deil ...evet ömür boyu onu görmek zorunda kalmak da sorun ..ama insan çocuk istiyor yaşım ilerledi şimdi boşansam bidaha evlen bilmemne 2-3 sene geçer bakalım ozmn çocuğum olurmu ? kafam çok karışık ...keşke hiç evlenmeseydim bununla ama bana iyi davrandı flört ederken gerçekyüzünü göstermedi

Yok çocuk yok....
Ama inandüşündüğün gibi olmuyor... Korkma.
Kimse bir şey demiyor herkesin ailesinde bir problem var,
Ve inan beklemediğin insanlardan beklemediğin desteği görüyorsun

bilemiyorum.. biraz daha sabretmeye çalışacağım.. mahalle baskısı ve konu komşu neder psikolojisi.. eğitimim var iyi kötü bi iş bulurum o sorun deil almancamda iyi.. ama tek sorun yalnızlık.. bekarken hep evleniym mutlu oliyim yuvam olsun diye evli mutlu insanlara imrenerek bakardım.. acaba bu adamla mı evlensem nasıl bir eş olur öbürüyle mi evlensem.. deneme yanılma bilirsiniz kızlar.. bi sürü drama.. en sonunda ah işte birini buldum kafama uydu evlendim .. artık yalnız kalmak da yok mutlu evli olanlara imrenmekde yok.. derken.. başınıza bu geliyor.. yine başa dönüş bu sefer de bekar kızlara imrenmeye başlıyosunuz ! türkiyede boşanmak isteyen kadınları öldüren bi sürü erkek var . türkiyeden biriyle evlenmek istemedim hiç bu yüzden..en azından başıma bu gelmez sanırım çünkü bnmki burda doğmuş büyümüş boşanmak onun için normal bişey anlaşamazsak boşanırız diyor. yinede boşanmanın sonuçlarına katlanmak hep kadına düşüyor!

elalemin lafına bakarak evlenmişsin, şimdide elalem ne der diye boşanamıyosun yapma bunu kendine. elalem kendine baksın

Oturt karşına ama kararını verde öyle ben bunlardan rahatsızım .Olmazsa yaz ordan oku.Böyle devam ederse boşanıcam .Benimle ilgili bi şikayetin varmı de.O ne düşünüyo acaba .Dil kursuna gidin fırsatları değerlendirin.Daha özgür davranın.

Benim tavsiyem evliliği sürdürebileceğini düşünmeden çocuk yapma çocuğun her baba dediğinde kahrolursun. Bir de evliliğin ilk yılı alışma sürecinde genellikle zor olur. Hele ki senin için yeni bir insanla aynı evde yaşamak, kendi evinin sorumluluğu, ailenden ayrılmak- yeni aile,ülkenden ayrılmak-yeni ülke,arkadaşların çevren yok bunlara alışıp uyum sağlamak elbette ki hem zor hem de uzun zaman alır. Umarım hakkında hayırlısı olur.

Selam Canim,
Sakin Bebek yapiyim deme o cocuga yazik Olur babasiz büyücek. Eger mutlu olmak istiyorsan önce esine güzel bir aksam yemeyi hazirla beraber yemek yeyin sonra onunla konusmaya basla ama tatli dil yap. Mesela askim lüften biraz benimle ilgilen bana sevginii göster beni mutlu et ben kendimi burda cok yanliz hissediyorum felan Onu eline alman lazim. O isten geldiyinde güzel yemekler yap film izleyin sende ona ilgi göster belki oda degisir. Bir böyle dene baktin olmuyor dayanamiyorsun ozaman baba evine geri dön. Belki karsina daha iyileri cikar Canim.

Ayrılacaksanız ayrılın ama çocuk yapıp değil.
Kolay mı sanıyorsunuz çocuk büyütmeyi ?
Hem de babasız..
Bencil olmayın, o çocuğun psikolojisi ne olacak ?
Az mantıklı düşünün 30 yaşındasınız.

Valla isin zor halamda senin gbi dil bilmez yol bilmez gitti ilk nisani atildi diye adamla arasinda 29 yas fark vardi dil ogrendi bide o adandan uc cocuk yapti ara ara sorun her evlilikte olur ama on yildir iyiler halamdan nefret ederim ama enistem bi pirlantadir:) dogrusunu solemek gerekirse sana destek yerine kostek oluyosa bosan cocukla bi basina zor olur en azindan sevmedgin adamdan yapma cocuk yada herseye gogus gerebilceksen yap cocuk ama ya evladjnida elinden almaya kalkarsa bu anaci o zaman napcan bi cikmaz sokak srnin icin durum. Hamilelik icin yas onemli tabi ama bicok insan var 50 sine kadar umutla bebek bekleyen bekle istersen

tatlım senin içinde bulunduğun psikolojiyi anlayabiliyorum . Allah kolaylık ve sabır ihsan etsin
tavsiyeme gelince öncelikle sabır. yaşam biçimini memleketini ve aileni değiştirdin sadece bunlar bile depresyon sebebiyken sen bi de üstüne eşinle iletişim sorunu yaşıyorsun kanımca... acele karar vermeden önce bi kendini tart. her insan ve dolayısıyla her erkek annesine bağlıdır. bizim bağlılık anlayışımızla erkeklerinki biraz farklıdır o yüzden yadırgaman normal.benim eşimde öyledir. senin orda yeni ailenden başka kimseye ihtiyacın yok bence onlara uyum sağlamaya çalış. kocan nereye giderse peşinden git. onu yalnız bırakma onun açısından düşün o tek başına annesine gittiğinde senin karın nerde diyolardır dolduruyolardır. meydan verme! kocana sahip çık . öyle veya böyle seni kimse evliliğe zorlamadı demekki beğendin ki evlendin. ayrıca senin paran benim param olayını çözemedim. aile dediğinde ayrı gayrı olmaz. kayınpederin vefat mı etti neden annesine para veriyor? yada veriyor mu? ilk önce kafana takılan soruların cevabını bul. sonra onun bu davranışında senin bir payın olup olmadığını kontrol et.
erkeğin ev işlerine karışması konusunda benim kocamı geçeceğini sanmam :) ikiniz de çalışıyorsunuz anladığım kadarıyla sana emir cümlesiyle hitap ettiği şeyleri güzel bir dille beraberce yapmayı öner. erkekler düzen değiştirmeyi pek sevmezler bu onların huzurunu kaçırır annesi ve ablasındaki düzeni sende arıyor olabilir. tatlı bir dille hepinizin ayrı insanlar olduğunu her yiğidin ayrı yoğurt yiyişi olduğunu telkin et.
bazı aileler kalabalık sever her işi beraber yapmak isterler. senden bekledikleri artık seninde bu ailenin bir parçası olduğunu farketmendir.
sonuç olarak önce kendini kocanın ve aile biraylerinin yerine koy ve kendi davranışlarını değerlendir. sonra ailen için emek sarf et kocanla iletişim sağla eğer tama oldu bu iş dersen zaten çocuk düşünürsün . sana arkadaş olması için çocuk yapma mantığı çok canice. ayrıca onu sana verecekleri de meçhul....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…