evlerimizde televizyon olmasa..

tubaturem06

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2014
1.566
1.072
168
32
Merhaba arkadaşlar ben yakın zamanda evlenmeyi düşünüyorum . Ve kesin bir kararım var ki evimde tv olmasıni istemiyorum. Eşimin saatlerce maç izlemesini bir kutu olarak tanımladığm tv izin verince benle ilgilenmesini hazmedemem. Ayrıca bir dizi yok ki sevişme sahnesi olmasin. Biri baldiziyla aldatmasin biri ailesinden habersiz evlenmesin biri hamile kalmasin intiharlar küfürler kavgalar silahlar vs. Bunlar zihnimizi kirletiyor . Her an bi öpüşme sahnesi. Çizgi filmler bir sürü kötü mesajlarla dolu. Işte kuracağım yuvanin bu gibi kötülüklerden uzak olmasini istiyorum. Tv yi zaten sevmem hiç aramam . Kitap okurum ve bilinçli bir şekilde internet kullanırım.
Şimdi size bir soru sormak istiyorum. Bu şekilde bir evi olan var mı ? Varsa gününüzü nasıl geçiriyorsunuz?
Sizce düşüncem doğru mu ? Fikir almak her daim hoşuma gider.
Bana bu konuda bir öneriniz var mıdır?

Merhaba arkadaşlar ben yakın zamanda evlenmeyi düşünüyorum . Ve kesin bir kararım var ki evimde tv olmasıni istemiyorum. Eşimin saatlerce maç izlemesini bir kutu olarak tanımladığm tv izin verince benle ilgilenmesini hazmedemem. Ayrıca bir dizi yok ki sevişme sahnesi olmasin. Biri baldiziyla aldatmasin biri ailesinden habersiz evlenmesin biri hamile kalmasin intiharlar küfürler kavgalar silahlar vs. Bunlar zihnimizi kirletiyor . Her an bi öpüşme sahnesi. Çizgi filmler bir sürü kötü mesajlarla dolu. Işte kuracağım yuvanin bu gibi kötülüklerden uzak olmasini istiyorum. Tv yi zaten sevmem hiç aramam . Kitap okurum ve bilinçli bir şekilde internet kullanırım.
Şimdi size bir soru sormak istiyorum. Bu şekilde bir evi olan var mı ? Varsa gününüzü nasıl geçiriyorsunuz?

Internetin tv den bir farkı yok canım, hatta internette bazı şeylere ulaşım tv den daha kolay... nasıl bilinçli internet kullanıcısı olabiliyorsan, bilinçli tv izleyicisi de olabilirsin...

Son düzenleme:

Canım benim evimde televizyon yok ..çokta memnunum ,eşimle evlenmeden once bunu konuştuk ,ve tv sokmadık eve ;)
Net var ama daha bu yıl aldık onuda ;)netten arad film izliyoruz ..haberlerı takip ediyoruz ..birde bnm kk ve bir iki site var girdiğim ..onun dışında pek kullanılmıyor

Internetin tv den bir farkı yok canım, hatta bazı şeylere ulaşım tv den daha kolay... nasıl bilinçli internet kullanıcısı olabiliyorsan, bilinçli tv izleyicisi de olabilirsin...

aynen canım son derece katılıyorum
hatta internetin tv den daha tehlikeli olduğunu düşünüyorum
tvde de bir çok belgesel, yabancı film,tarihi programlar, tartışma programları veren kanallar var onları izlemeyi tercih edebilirsin canım
bunlar internette de var diyeceksin ama her şeyi yerine göre kullanmka daha mantıklı bana göre

Sizi bu düşüncenizden dolayı tebrik ediyorum. Ben üç yıllık evliyim ve tv almadım ve almayı düşünmedik nede eksikliğini hissettik. Ilk bir yıl internet almamıştık ama daha sonra aldık. İnan bana çok huzurlu oluyorsun. Eğer evleneceğim kişi anlayışla olursa hiç alma

Bence konun tvnin kötülüğünden çok ben eşimin öpüşme, sevişme sahnelerini izlemesini kıskanırım tadında olmuş.
Onlar da internette var. Arkanı dönünce p.... izleyebilecek mesela.

Ayrıca ortak karar vermeniz lazım. Adam belki akşam tvyi açıp haberleri izlemek isteyecek. Öyle tü kaka dersek internet her türlü televizyonu döver bu konuda.

Bence pek doğru düşünmüyorsunuz. Evleniyorsunuz diye eşinizin maç izlemesine vs kota koymanız çok saçma. Kocanızın sevişme sahnesi görmesinden rahatsızlık duymanız da bana tuhaf geldi açıkçası. Tv genel anlamda bence de vakit kaybı, ama sizin gerekçeleriniz doğru değil. Saatlerce başında vakit geçirmek hoş değil ama arada bir mısır patlatıp dvd izlemek baya keyifli olur bence. Ufak bilgisayar ekranındansa salonda büyük bir tv iyidir.

Internetle tv'nin ne farkı var ve hatta varsa bir fark internet aleyhinedir bu.
Interneti nasıl arzu ettiğimiz ve ilgimizi ceken şekillerde kullanıyorsak tv de aynı.
Belli kanallara uye olunabilir (bilindik belgesel kanalları, sinema kanalları vs)
Uygun programlar izlenir vs.
Ayrıca maç izleyecek erkek netten de izler evde tv yok ben kahveye gidiyorum da der.
Kendi adıma tv izlemeyi sevmiyorum ben ancak eve sokmam diye bir düşüncem yok.
Herşey iki yönlü faydası da var zararı da hem de herşeyin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bence pek doğru düşünmüyorsunuz. Evleniyorsunuz diye eşinizin maç izlemesine vs kota koymanız çok saçma. Kocanızın sevişme sahnesi görmesinden rahatsızlık duymanız da bana tuhaf geldi açıkçası. Tv genel anlamda bence de vakit kaybı, ama sizin gerekçeleriniz doğru değil. Saatlerce başında vakit geçirmek hoş değil ama arada bir mısır patlatıp dvd izlemek baya keyifli olur bence. Ufak bilgisayar ekranındansa salonda büyük bir tv iyidir.

Kadınlar evlenirken aynı evdeler diye 24 saat kocaları ilgilenecek zannediyo.
Adam maç izleyen biriyse evde de tv yoksa gider 10-20 verir bi'kafede izler, o da olmadı maça gider ama illaki izler.
Sırf benle ilgilensin mantığıyla bu konu açıldığı için son derece saçma buldum açıkcası.

Bence caga olabildigince ayakuydurulmali diye dusunuyorum.teknolojiden kacmak yerine bilincli kullanmayi deneyin.
Cok guzel kanallar var bu saydiklariniz televizyonun olumsuz yonleri.
Belgeseller haberler..saglik yemek programlari vazgecilmezim.
Esimle dev hd kalitede film izlemek ise en buyuk keyfimiz.hemde 3d li.
Simdi teknolojinin nimetleride var buda bunlardan biri.aksine bizde eve net baglatmadik.tel de netimiz var zaten.bekarliktan kalma laptoplar evde yatiyor.hardiske film dolduruyoruz mesela.tv ye takip en kaliteli sekilde filmlermzi izleriz.
Mesela tv alin ama istemediginiz kanallari kaldirin derim.bu zamanda bu kadar uzak kalmayin....

biz sürekli belgesel ve yemek kanallarını izliyoruz, bence o kadar da kötü bir şey değil tv.
maç da izliyoruz bazen cipsimizi, kolamızı alıp birbirimize sarılarak.
bunda o kadar da kötü bir şey yok, kitap okumak sizin hobiniz ise maç izlemek de onun hobisi olabilir

ablamlarda almamışlardı. evlendikten 2 sene sonra aldılar. almadan daha iyidi. eniştem gece yarısına kadar izliyor.

kötü sahneler ister istemez çıkıyor, ama ben evdeki tv de o şekildeki kanalları sildim bi trt kaldı bir de haber kanalları. öyle seyrediyoruz biz. kimsede şikayetçi değil. dizi olarakta bi 7 güzel adamı seyrdiyorum çok güzeldi.

almasanız iletişiminiz daha iyi olur. ilerde çocuğunuz tv siz büyür bence bu çok güzel olur.

Yeni evime taşındığımda üç ay televizyonsuz yaşadım, program değilde ses eksikliği çok hissettim. İş yaparken falan sesine alışkınım
Bilinçli izleyici olmak mümkün, biz sürekli televizyon izlemeyiz, yemek yerken sohbet ederiz, birbirimize vakit ayırırız
Ama şu aralar dünya kupası maçları var, eşim çok seviyor bende mahrum etmiyorum ama tabi her şeyin fazlası zarar tabi

Birde su var.dizilerde sevisme sahneleri varsa filmlerde alasi var:)
Siddet varsa filmlerdede var.
Bu bahane.tek derdi esinin mac izlememesi:)

Kadınlar evlenirken aynı evdeler diye 24 saat kocaları ilgilenecek zannediyo.
Adam maç izleyen biriyse evde de tv yoksa gider 10-20 verir bi'kafede izler, o da olmadı maça gider ama illaki izler.
Sırf benle ilgilensin mantığıyla bu konu açıldığı için son derece saçma buldum açıkcası.

Aynen. Tv başında çok vakit kaybediliyor falan dense anlayacağım da "maç izleyip benle ilgilenmezse dayanamam, bi de sevişme sahnesi izleyemez" sebepleriyle eve tv alınmamasını düşünmek pek normal bir düşünce tarzının ürünü değil, üzgünüm konu sahibesi arkadaşım:50:

Bu da yeni moda sanırım. Eve tv almayan cool oluyor. Valla bizim var canavar gibi bi tv'miz. Hem de internete bile bağlanıyor. Çifte bela yani ;) eşim gelene kadar açmam ben. Sonra yemek yerken haberleri izlemek için açarız. Bir sürü film- dizi kanallarımız var bişey bulursak izleriz bulamazsak belgesel kanallarından birini ya da bi müzik kanalı açar takılırız. Bu da bi nevi paylaşımdır bence. Totomuzu birbirimize dönüp internette sörf yapmaktansa birlikte tv izlemeyi tercih ederim. Bi de tvde öpüşme sahnesi çıkınca biz de öpüşüyoruz, o yüzden işime geliyor. Bol sevilmeli öpüşmeli filmler istiyoruz ;P

İkinizde sevmeseydiniz tv izlemeyi bi yere kadar tamam derim almayın. Ama gösterdiğiniz bahaneler çok saçma, sevişme varmış, yok öpüşme varmış, kendinize mi güvenmiyorsunuız, eşinize mi..Adam izleyecek tabi maçını ot mu bu? Gidip dısarıa izlemesindense evimizde rahat rahat birlikte izleriz maçımızı oh mis :ssz:...

Bu da yeni moda sanırım. Eve tv almayan cool oluyor. Valla bizim var canavar gibi bi tv'miz. Hem de internete bile bağlanıyor. Çifte bela yani ;) eşim gelene kadar açmam ben. Sonra yemek yerken haberleri izlemek için açarız. Bir sürü film- dizi kanallarımız var bişey bulursak izleriz bulamazsak belgesel kanallarından birini ya da bi müzik kanalı açar takılırız. Bu da bi nevi paylaşımdır bence. Totomuzu birbirimize dönüp internette sörf yapmaktansa birlikte tv izlemeyi tercih ederim. Bi de tvde öpüşme sahnesi çıkınca biz de öpüşüyoruz, o yüzden işime geliyor. Bol sevilmeli öpüşmeli filmler istiyoruz ;P

ay ilahi siz :9:

Back
X