evlerimizin duzeni

reyhanteacher22

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Mart 2014
70
14
13
35
Temiz, titiz ve duzenli hanimlarin ev duzeni de tartismasiz muazzamdir. Haydi titiz hanimlar evlerimizin duzenini nasil saglariz, neler uygulariz hep birlikte ogrenelim

Evli degillim ama temizlik konusunda çok hassasımdır.kullanmıcagım hiçbirşeyi fazladan alısverış yapmam evde fazlalık olmaz her baklıyatın kavanozu vardır yoksada açık ağzı mandallıdır.yemekten sonra bulaşıkları makıneye yerleştiririm.kirli kıyafetlerimi sepete atarım.Elimde yıkarım kazak türü kıyafetleri.Bardakları haftada çamasır suyuyla yıkarım.daha aklıma bu kadar geldi :)

1. haftalık yemek listesi yaparım ona göre alışveriş yaparım
2. bütün bakliyat türü yiyeceklerin boy boy kavonuzu vardır onlara koyarım
3. her ctesi çamaşır günümdür pazarları ise ütü günüm
4. her ptesi evde temizlik yaparım dip köşe ve mutafaktaki kaşıkları çatalları matik deterjanla kayantır sonra bulaşık makınesinde yıkarım
5.ketilı hafta da bir limon tuzu ile kaynatırım sonra o suyu sogutum pet şişesine koyar 4-5 defa daha o suyu kullanırım sonra o suyu ütünün kirecini temizlerim:34::34::34::34::34::34::34:

1. haftalık yemek listesi yaparım ona göre alışveriş yaparım
2. bütün bakliyat türü yiyeceklerin boy boy kavonuzu vardır onlara koyarım
3. her ctesi çamaşır günümdür pazarları ise ütü günüm
4. her ptesi evde temizlik yaparım dip köşe ve mutafaktaki kaşıkları çatalları matik deterjanla kayantır sonra bulaşık makınesinde yıkarım
5.ketilı hafta da bir limon tuzu ile kaynatırım sonra o suyu sogutum pet şişesine koyar 4-5 defa daha o suyu kullanırım sonra o suyu ütünün kirecini temizlerim:34::34::34::34::34::34::34:

merhabalar.bende ev konusunda titizim sanıyordum ama siz her hafta çatal kaşık deterjanla kaynatırım deyince ne kadar gerideyim farkettim :) ayrıca su ısıtıcısını temizlemek için kullandığınız limonlu suyu ütü için değerlendirmek hiç aklıma gelmemişti ve pet şişeyle saklayıp sonradan yine kullanmak :) bundan sonra bende aynısını yapacağım :)

Temizlik deyince bende herşey duruyo okadar takintilarim varki hangisini yazsam bilemedim benim icin en önemlisi tuvalet mutfak zaten bi kadinin tuvaletle mutfagi temizse heryeri temizdir dedimyatakintiliyim ben aksam yatinca hherşeyi planlarim temizligede herzaman once mutfağı toplayarak baslarim heryeri toplar silkelencekleri silkeler evi supururum hali silkelemiyorum artik robotum var onla dovuyorum temizlikte duzenli gitmek cok önemli tozlar camlar yerler arkasindan tuvalet banyo ve enson ben banyomu yap cikarim kullandim temizlik ürünleri ise şöyle yer cam tozalma da sirke bi damla bulasik deterjani kullanirim camasirlarimi beyazlari kalip sabunu rendeleyip öyle kullaniyorum ayda bir sirjeyle yikiyorum nakinam temizleniyo renkliler icin ve siyahlar icin sıvı feterjan perdeleri bi aksam suda birakir bbeyazlar için kullandim sabunla yikarim tuvalet ve mutfakta çamaşır suyu arkasindan sirke kullanirim aslinda isin özü sirke gercejtenkirden bakteriden arinmanin en etkili yolu kokusuda olmaz evin aalışverişisleri esimde listemi yaparim markalarini yazarim aylik alir gelir asla evime boykotlu uürünleri sokmuyorum buda bi dip not

temiz olmayı temizlik yapmayı bekarlığımdan beri çok severim. ama bir süredir bazı manevi sıkıntılarımdan dolayı hiç bişey yapmak gelmiyor içimden hep üstten üstten yapıyorum çok rahatsızım bu durumdan ama elimde deil içimden yapmak gelmiyor offf kendime çok sinir oluyorumm bu aralar:((

Aslinda ben de evlenmeden once hic temizlik bilmiyordum. Annem de sagolsun hic ogretme zahmetinde bulunmadi . Ben 10ay nisanli kaldim 16 yasindaydim. Ustelik bir yandan okuyup bir yandan calisiyordum. 2009 da evlendim. Ama butun temizligi basima gelince ogrendim. Komsularim sagolsun surekli onlar beni davet ederdi. Ben de mutfaga yardim ederimhesabi kim nasil duzen kurmus ona bakar o hevesle evime gelir kendime uyarlardim. Su anda okuyorum. 3gun staj bir gun de yuz yuze e gitim goruyorum. Herseye yetismeye calisiyorum elimden geldigince. Keske laflarini hic sevmem her zaman pismanlik ifade ederler ama keske daha onceden birikmis bir temizlik bilgisi ile evlenebilseydim ama nasip insan yasadikca ogreniyormus sukur ben de pasakli olmaktan son dakika yirtmisim. :) böööö :D

temizliği çoook severim :32::32:
günlük temizlik,haftalık ve aylık temizlikler .. :36:
günlük rutin yaparsan cok kirlenmez zaten.. :16:

Ersağ markası temizlik te bir numara bütün ürünlerini kullanıyorum. Türk malı yüzde yüz doğal helal sertifikalı kimyasal icermiyor uluslararası standartlarda. Hayvanlarda denenmiyor. Forum ve internette yorumları okuyabilirsiniz.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Yağçöz ellere zarar vermiyor. Ürünler geri donusturulebilir. Banyo wc temizleyicisi zarar vermeme ötesinde hassas bölge ve ayak kokularina iyi geliyor mantar önlüyor. Ürünlerin kimyasal icermediginin kanıtı. Oda parfümü es zamanlı sinek kovucu. Sağlık için Kimyasallara para dökmeyin! Kremler birçok deri hastalığına şifa getirdi. Ürünlerle temizlik sonrası evin eskisi kadar kirlenmedigini göreceksiniz. Zorlanmadan tüm kirler çıkıyor.

Sağlık için Ülken için vicdanın için boykot için Ersağ kullan ürünler hakkında merak ettiklerinizi sorabilirsiniz .... adresinden. Ben temsilcisi meral . sağlıcakla kalin:)

Son düzenleyen: Moderatör:
Meral hanım ürünlerden kullandım ben de çok memnunum. Ürünleri indirimli alabilmek için temsilci olduk. Merak edenler varsa yardimci olabilirim.

temizlik deyince bende herşey duruyo okadar takintilarim varki hangisini yazsam bilemedim benim icin en önemlisi tuvalet mutfak zaten bi kadinin tuvaletle mutfagi temizse heryeri temizdir dedimyatakintiliyim ben aksam yatinca hherşeyi planlarim temizligede herzaman once mutfağı toplayarak baslarim heryeri toplar silkelencekleri silkeler evi supururum hali silkelemiyorum artik robotum var onla dovuyorum temizlikte duzenli gitmek cok önemli tozlar camlar yerler arkasindan tuvalet banyo ve enson ben banyomu yap cikarim kullandim temizlik ürünleri ise şöyle yer cam tozalma da sirke bi damla bulasik deterjani kullanirim camasirlarimi beyazlari kalip sabunu rendeleyip öyle kullaniyorum ayda bir sirjeyle yikiyorum nakinam temizleniyo renkliler icin ve siyahlar icin sıvı feterjan perdeleri bi aksam suda birakir bbeyazlar için kullandim sabunla yikarim tuvalet ve mutfakta çamaşır suyu arkasindan sirke kullanirim aslinda isin özü sirke gercejtenkirden bakteriden arinmanin en etkili yolu kokusuda olmaz evin aalışverişisleri esimde listemi yaparim markalarini yazarim aylik alir gelir asla evime boykotlu uürünleri sokmuyorum buda bi dip not

beyaz kalıp sabunu ne kadar rendeleyıp koyuyorsunuz bulaşık deterjanı gozune:=)..
Hangı gozune:)

1. Haftalık yemek listesi yaparım ona göre alışveriş yaparım
2. Bütün bakliyat türü yiyeceklerin boy boy kavonuzu vardır onlara koyarım
3. Her ctesi çamaşır günümdür pazarları ise ütü günüm
4. Her ptesi evde temizlik yaparım dip köşe ve mutafaktaki kaşıkları çatalları matik deterjanla kayantır sonra bulaşık makınesinde yıkarım

lımon tuzuna ketıla ne kadar koyuyorsunuz:)

Ne kadar güzel yazmışsınız. Çok keyifli okudum. Temizlik konusunda benimde kurallarım var ama çok gezdiğimiz için pek uyamıyorum.
Ben bulaşıkları makineye her yerleştirdiğimde üzerine çamaşır suyu sıkar öyle yıkatırım.
Çamaşırlarımı biriktirir makinaya göre çoğalınca hemen yıkarım. Pazartesi gününe ütü bırakmam.
Mutfakta iken elimde nemli bir bez mutlaka olur ve neyi elime aldıysam altını siler koyarım. Mutfak temizliğinin süresini uzatıyor ve sanki her zaman yeni temizlik yapmış havası veriyor. Bu yöntemi çok seviyorum.
Elektrik süpürgem her zaman elimin altındadır.
Parex mopum daime beni hazır bekler. Şöyyyle yerlerin tozunu alıp geçiveririm.
Misafirlerim çıktığında ufak bir genel temizlik yapar, geç saat ise sabaha süpürge işini bırakırım.
Evim arka cephe olduğu için perdelerim çok kirlenmiyor. Birde perdelerim stor olduğu için çok rahat.
Her sabah balkonumu yıkarım. Oğlum pat pat çıkı çıkıveriyor.
Erzurumdan getirttiğim bir deterjanım var,inatçı leke olduğunda nemli beze sıkar. hemen lekeyi çıkartırım europajet diye. İnternetten bakıp sipariş edebilirsiniz. Bilig alabilirsiniz. Ben memnunun ve çok rahat kullanıyıorum. Bütün akrabalarımı da getirttik. Özellikle açık renkli mobilya halı kullananlara tavsiyemdir.Benim halılarım beyaz mobilyalarım uçuk toz pembe.
Sadece cam konusunda sıkıntılıyor açılan camı silerim dışarı çıkamam. Meral ablam halleder oraları da.

çamaşır yıkama ve ütü işlemlerini hafta içi halederim.hafta sonuna bırakmam.aldığım herşeyi aynı düzende yerine koyarım böylelikle evim hiç dağılmaz herşey düzenlidir.tezgahta bulaşık hiç bırakmam hemen bulaşık makinesine dizerim parlatıcı bölümüne sirke koyarım.ve çamaşır suyunu şöyle bir gezdiririm.yemeklerimi 2 günlük yaparım.akşamdan yapmak değilde işten geldğimde 1 saatlik zamanm oluyor eşim gelene kadar 1 saatte halediyorum.işten gelince direk yatak odasına girip rahat bişeyler giyerim ve hemen yatağımı vs toplarım sonra oturma odamı ve banyo üstten temizlerim toparlarım.en son mutfak.el süpürgemle şöyle bir süpürürüm evi.yemeğim pişerken duşumuda alırım oh mis.genel temizliğimi cumartesi 1 den sonra yaparım evim 105 m2 oyüzden her hafta dip köşe yaparım.yer silme suyuma sirke katarım ve az çamaşır suyu ve yüzey temizleyici.camların pervazlarını mutlaka silerim mutfak camınıda her hafta silerim 15 günde bir halılarımın lekelenen yerlerini silerim.mutfak dolaplarımın kapaklarını 15 günde bir aspirin suyuyla ve kapıları silerim.kadın olmak zor..

her gün yerleri süpürür silerim.Halılarımın tümü ayda 1 kez silinir,kilimlerim yıkanır.Camları da ayda 1 kez sildiririm.Mutfak camım 15 günde bir.Banyo ve tuvaleti her gün temizlerim.Çamaşır suyunu mutfağa sokmam açıkçası.Çok zararlı,suları da kirletmekten başka işe yaramıyor.Bulaşık makinamı karbonat-limon tuzu koyarak çalıştırıyorum.Kimyasalları kullanmamaya özen gösteriyorum.Çamaşırlarıma da deterjana ilaveten biraz karbonat ekliyorum.Yerleri sirkeli suyla silerim.Açıkçası çamaşır yıkamak için hafta sonunu beklemem.Ne zaman birikirse o zaman çalıştırırm.Onu sermek ne kadar zamanımı alacak ki sanki.Akşam yatmadan her yeri toplarım,sabaha dağınık oda görmeye tahammül edemem çünkü.

Kimyasal kullanmayalim bu önemli. Geçenlerde bitkisel bu ürünler dediğimiz bir arkadaş ben içinde çamaşır suyu olmayan şeyleri +bir sürü kimyasal ismi sayarak içinde bunlar yoksa kullanmam dedi Gülelim mi aglayalim mi şimdi

Back
X