Evli arkadaşlar bakabilir mi

1ogretmen

Queen
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2016
2.613
5.592
158
3 senelik bir ilişkim var iyi kötü ilerliyor. Üniversiteyi bitirip eve geldim ailemle bir çok sıkıntı yaşadım şiddet de başta olmak üzere. Erkek arkadaşımda da öyle durumlar var ailesiyle sürekli tartışma durumu vs. İkimiz de evlenip artık huzura ermek istiyoruz. Evlilik çare mi daha yaşlarımız 22-23. Burda bir çok şey okuyorum boşanmalar aldatmalar. Eminim beni buna yiten de ailemin bana olan tavırları. Bir an önce işleri yoluna koyup burdan kurtulmak istiyorum.

Bu çok önemli bir konu. Enine boyuna düşünmeniz gerekiyor. Evlilik özellikle ilk yıllar çok zorlayıcı olabiliyor. Kurtulayım derken daha da çıkmaza sokmayın kendinizi. Bir kağıda ilişkinizin artılarını eksilerini yazın. Eğer eksiler fazlaysa tekrar gözden geçirin evlenme kısmını.

Bir cok kizimiz evde huzursuz olduklari icin careyi erken evlenmekte arayip hayal kirikliga ugrarlar. Halbuki evlilik "bir yerden kurtulmak" degilde dogru onsanla dogru sebeblerden mutluluk ve en önemlisi huzur bulmak. Iliskinizi ikiniz daha iyi bilirsiniz. Hazir olan 22 yasinda da evlilik yürütür. Ilk önce evliligin sorumlulugunu tasiyabilirmisiniz onu düsünün. Yok diyorsaniz okuyun ve calisin. Kendi hayatinizi kurun ve ondan sonra evlenin. Sahsen ikinci yol bana daha saglam geliyor

Erken daha keyfine bak dicem ama
Evde pek keyif yokmus
Evlenince mutlu olacagini dusunuyormusun
Isiniz varmi gecinebilirmisiniz

Benim sana tavsiyem evlilikten ziyade güzel bi iş bul ki okulu bitirdiğin için zor olmaz bulman. Çalış kafanı dağıt evden uzak ol. Bikaç sene daha tanı erkek arkadaşını. Karakterini huylarını çözmeden iyice tanımadan evlilik kararı alma pişman olursun bence.

Bir iş bulun ikiniz de, ev tutun. Ev arkadaşı gibi yaşayın. Baktınız iyi gidiyor, evlenirsiniz, olmadı eşyalarını toplar gider sevgiliniz.

3 senelik bir ilişkim var iyi kötü ilerliyor. Üniversiteyi bitirip eve geldim ailemle bir çok sıkıntı yaşadım şiddet de başta olmak üzere. Erkek arkadaşımda da öyle durumlar var ailesiyle sürekli tartışma durumu vs. İkimiz de evlenip artık huzura ermek istiyoruz. Evlilik çare mi daha yaşlarımız 22-23. Burda bir çok şey okuyorum boşanmalar aldatmalar. Eminim beni buna yiten de ailemin bana olan tavırları. Bir an önce işleri yoluna koyup burdan kurtulmak istiyorum.
ailenizden kurtuluş yolu olarak evlilik oluşması doğru değil evlilik doğru insanı bulduğunuza inancınızla yapılmalı
ilerde iyi bir eş iyi bir baba olacağına düşündüğünüz insanla (gelecekteki evladınızın babasını seçiyorsunuz ) evlilik yapıyorum diyebilmelisiniz
sevgi olmalı çünkü mantıkla başlayan mantıkla da biter arkadaşım
ailesi de önemli ne kadarda sevdiğimiz adamla evlensekte ailesi ile de hayat kuruyoruz bağlarımız oluyor
onlarında evliliğe olumlu olumsuz katkıları oluyor bunlarda önemli
diğer önemli hususta kültürel yakınlık ve farklar bunları birbiriniz de ne kadar bu farkları kabul edebiliyorsunuz veya onaylıyorsunuz bunlarıda siz ve karşı taraf değerlendirmeli
evlilikte diğer önemli hususta maddiyat geçici işler ile evlilik yürütmek çok zor evlilik ile bir evin sorumluluğu biniyor omuzlarınıza maddi konuda sorun olursa inan en büyük aşklar bile bitiyor asgari geçim için bir düzenle kazancınızın olması gerekiyor arkadaşım

iyi düşünerek karar verin evlenmek kolay ama evlendikten sonra boşanma kararı daha zor bir karar

Önce iş bulun ,
Hem maddi olarak rahatlayın hem de evdeki huzursuzluktan uzaklaşın.
Sonra evlilik düşünün.

23 yasinda evlendim 3 senelik evliyim 11 aylik oglum var. Esimle aramda 10 yas var. Sevgiline guveniyorsan evlen. Bence evlilik cok guzel birsey ama esin iyiyse. Benim cevremde kotu evlilikler vardi korkuyordum aslinda ama allaha sukur benin evliligim ozenilecek cinsten oldu. Insallah seninkide boyle olur. Iyi dusun ama karsindaki nasil biri. Ve bence bor evliligin olmazsa olmazi sevgi sadakat saygi ve merhamet.

Evlilik kolay değil çok iyi düşünün derim. Aileden kaçmak için evlenmek istediğini sen bile düşünüyorsun. Kesinlikle erken larar vermeyin.
Öncelikle bir iş bul kendi ayaklarının üzerinde dur , ailedenden memnun değilsen , ayrı eve çıkmayı dene ya da bir grup arkadaşınla ev tutun. İmkanın var ise yurt dışına/ şehir dışına çık derim hem aileden de uzaklaşmış olursun.

Evden kurtulmak için evlilik olmaz ,aşk olmadan ilişki yürümez!
Sen bir defa ne kadar karasız olduğunu hissettiriyorsun:KK51:
Bence iyi bir iş bulup uzun çalışma saatlerinde çalışarak evden kurtulur,ekonomik özgürlüğüne kavuşunca aklın daha iyi çalışır ne yapman gerektiğine karar verirsin :KK19:

Peki eş adayınızın şiddetr eğilimi olabilir mi? Evde bunu gören çocuk evlendiğinde aynı şekilde iletişim kurmaya çalışabilir ya da bi ihtimal bunu tam tersi şiddetten uzak kalır

evlilik için ve bu tarz kararlar için emin ol çok erken.bende üniv de biriyle görüşüyordum ailem istemedi olaylı bir şekilde ayrıldık kaçmayı bile düşünmüştüm ama zaman geçtikten ve daha da olgunlaştıktan sonra iyiki engel olmuşlar ve öyle birşey yapmamisim dedim.33 yaşımda evlendim evet biraz geç belki ama aklım başımda daha doğru kararlar alıyorum su anda.bence yanlış karar alıyorsun sonradan pişman olma

Yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın... Evlilik bir kaçış yolu olmamalı. Önce iş ve maddi olayları çözün , birbirinizi seviyorsanız 28 gibi evlenirsiniz bence şu an erken ...

Aileden kurtuluş olarak yanlış adım atmıyorsanız, işleriniz varsa, bir düzeniniz varsa, kimseye bağımlı olmayacaksanız ve en önemlisi karşıdaki insana her anlamda güveniyorsanız bence olabilir.
Ben de 23te evlendim. İyiki evlenmişim. Ama ben garantici bir insandım her zaman. Karşımdakine emin olmam gerekiyordu. Hiçbir şekilde kendi istek ve kurallarımdan taviz vermedim. Ne de olsa düzelir diye kimseyle yola çıkmadım.
Eski sevgilimi çok seviyordum, ama bir küçük hatasında bitirdim, 2 yıl peşimden koştu, nişanlandım nişanını at seni bekliyorum dedi ama asla şans vermedim asla.
Çünkü insanlar tek bir hatayla belli olurlar.

Işiniz mesleğiniz var mı ? Belli ki aileden kaçmak için evlilik yolunu seçmişsiniz .

Evli arkadaşlara sormuşsunuz evli değilim ama fikrimi paylaşmak istiyorum. Evlilik önemli bir olay . İkinizde bıktığınız hayatlardan kurtulmak için yeni bir hayat kurmak istiyorsunuz. Bu bir kaçış yolu olmamalı. Evlilik mükemmel birşey. Gerçekten sevdiğin güvendiğin bir adamla evlenmelisin. Acaba aldatır mı ya bizde boşanırsak gibi sorularla yola çıkmayın . İyice emin olun. Bi işe girip kendi düzeninizide oturtabilirsiniz farklı bi yerde. Ama eğer o kişiyi gerçekten seviyorsanız ve güveniyorsanız oda merhametli ve sevgili doluysa eminim çok mutlu olacaksınızdır. İnşallah en doğru kararı verirsiniz

Back
X