Evli arkadaşlar bakabilir mi

İş olarak evden uzaklaşamıyormusunuz.
Evlilik için ikinizde cok gencsiniz bence.

Öncelikle bir is bulup ayri eve cikin evlenmek icin daha yasiniz genc.

üniversiteden döndüğünüzde ilk 1-1,5 yıl boşlukta oluyorsunuz
işe girdiğinizde bile
ama eski düzene dönmeniz ancak 1,5 yıl sürüyor
siz orada illa ki karakter değiştiriyorsunuz bu yüzden sizin aileye uyumunuz ailenizin sizin karakterinizin değişmesini kabullenişi zaman alıyor

iş güç yoksa daha beter olursunuz daha sarpa sarar herşey
eliniz ekmek tutmadan 2 borç ödemeden evlenmeyin (borç derken illa ki aile değil kendniz atıyorum çeyiz borcu
çünkü evlilikte aşkı bitiren önemli etkenlerden biridir maddiyat)

3 senelik bir ilişkim var iyi kötü ilerliyor. Üniversiteyi bitirip eve geldim ailemle bir çok sıkıntı yaşadım şiddet de başta olmak üzere. Erkek arkadaşımda da öyle durumlar var ailesiyle sürekli tartışma durumu vs. İkimiz de evlenip artık huzura ermek istiyoruz. Evlilik çare mi daha yaşlarımız 22-23. Burda bir çok şey okuyorum boşanmalar aldatmalar. Eminim beni buna yiten de ailemin bana olan tavırları. Bir an önce işleri yoluna koyup burdan kurtulmak istiyorum.

yağmurdan kaçarken doluya tutulmak istiyorsan Biran önce karar ver ve iyi kötü ilerleyen ilişkinde mutlu ol

Önce ikiniz de iş bulun
Sonra evlenip gidin illaki büyük düğünler yapmanıza gerek yok
Mutlu olun yeter
Erkek arkadaşın askere gitmediyse evlenmeden gitsin

3 senelik bir ilişkim var iyi kötü ilerliyor. Üniversiteyi bitirip eve geldim ailemle bir çok sıkıntı yaşadım şiddet de başta olmak üzere. Erkek arkadaşımda da öyle durumlar var ailesiyle sürekli tartışma durumu vs. İkimiz de evlenip artık huzura ermek istiyoruz. Evlilik çare mi daha yaşlarımız 22-23. Burda bir çok şey okuyorum boşanmalar aldatmalar. Eminim beni buna yiten de ailemin bana olan tavırları. Bir an önce işleri yoluna koyup burdan kurtulmak istiyorum.
Bekarlar dışarı çıksın , sadece evlileri istiyor :)

Ayrı eve çıksan daha doğru olmaz mı ? Yaslariniz çok küçük , evlilik sorumluluk ister .. bu yaşlar , gezme ,eğlenme yaşları bence ..

Evliliği kurtuluş olarak görürseniz,sonunuz olabilir farkında olmazsınız..
Ailesinden kurtulmak için evlenen tanıdığım kim varsa ya beterini buldu,ya o eve geri dönmek zorunda kaldı..
Bu kadar huzursuz ortamda yaşamamak için,gidişatı belirsiz bir ilişkiyi evliliğe dönüştürmektense şehir dışında bir iş bakın,hayatınızı düzene sokun..

İkinizin de yaşı kucukmus daha. Evlilik kurtuluş için yapılmamalı. Ben de okul biter bitmez 22 yaşında evlenmistim. Ama eşim benden 6 yaş büyük askerliğini yapmış çalışan biriydi. Her şeyi kendisi yapmak zorunda kaldı ahım şahım eşyalarımız yok. Hala kiradayiz. Ama iyiyiz şükür. Ben de atandım iki yaşında bir oğlum var. Birbirimizi severek ve güvenerek evlendik. Eşimin bu olgunlukta olduğunu bilmesem ve guvenmesem asla evlenmezdim. Bence iş bulmaya baksaniz sizin için daha iyi bu durumda. İsiniz oturur bu süreçte kesin karar verirsiniz.

Ben 20 yasinda olmak uzereyim bikac aya. 1 senelik evliyim. Hatta suan hamileyim. Ailemle sikintilarim coktu benimde zamaninda. Esimin oyle sikintilari yoktu ailesiyle. Bende kurtulayim diyodum. Oyle evlendim. Inan bana cok mutluyum. Ha enine boyuna dusunmek sart. Biz zor seyler atlattik ben esimin dogru insan oldugunu gordum o yasadiklarimiz sayesinde boyle biseye karar verdim. Sen anlayabilirsin ailen yuzunden verdigin bu karari dogru insan icin mi yanlis insan icin mi verdigini. Biz evlenmeden once evlilik stresinden tartisirdik evliligin ilk zamanlarida alisma surecidir tartisirsin ama bunlarin nasil cozuldugu ne kadar buyudugu cok onemli. Biraz klişe olucak ama en onemli seylerden biri karsilikli saygi

Üniversiteyi de bitirmişsiniz ne güzel,bir iş bulun sonra istediğiniz gibi evlenin.Ama iş bulmadan varsa imkanınız asla!!!!Bana da bunu zamanında çok söylediler ama salak gibi lise mezunuyum dört yıl üniversite mi okuyacağım diye dinlemedim... Dayımın bir sözü var hep kulağımda çınlar Evleneceksen ceketini alıp çıkabilecek gücün olsun.İşte o zaman işler yolunda gitmese bile gidecek yolun olur.

Hey Allahım ya... evlenin tabi geç bile kalmışsınız 22 yaş çok geç ne zaman çocuk yapıp onun geleceğini ayarlayacaksınız... Allah akıl fikir mantık versin. Başka dertte vermesin.

ailenizden kurtuluş yolu olarak evlilik oluşması doğru değil evlilik doğru insanı bulduğunuza inancınızla yapılmalı
ilerde iyi bir eş iyi bir baba olacağına düşündüğünüz insanla (gelecekteki evladınızın babasını seçiyorsunuz ) evlilik yapıyorum diyebilmelisiniz
sevgi olmalı çünkü mantıkla başlayan mantıkla da biter arkadaşım
ailesi de önemli ne kadarda sevdiğimiz adamla evlensekte ailesi ile de hayat kuruyoruz bağlarımız oluyor
onlarında evliliğe olumlu olumsuz katkıları oluyor bunlarda önemli
diğer önemli hususta kültürel yakınlık ve farklar bunları birbiriniz de ne kadar bu farkları kabul edebiliyorsunuz veya onaylıyorsunuz bunlarıda siz ve karşı taraf değerlendirmeli
evlilikte diğer önemli hususta maddiyat geçici işler ile evlilik yürütmek çok zor evlilik ile bir evin sorumluluğu biniyor omuzlarınıza maddi konuda sorun olursa inan en büyük aşklar bile bitiyor asgari geçim için bir düzenle kazancınızın olması gerekiyor arkadaşım

iyi düşünerek karar verin evlenmek kolay ama evlendikten sonra boşanma kararı daha zor bir karar

+1

Bazen yağmurdan kaçarken doluya rastlamak diye bir durum olabiliyor yerinde olsam evliliği kurtuluş olarak görmem ayaklarımı sağlam basarım. Evlilik icin erken hayat uzun gez dolaş derim

Ben şimdiye kadar evden kurtulmak için evlenip de mutlu olana rastlamadim. Varsa da binde birdir. Yaşın küçük. Okul bitsin. İş bul. Kocan dahil kimseye muhtaç olmadan yaşayacak düzeye gel öyle evlen ki kimse seni ezemesin. Bu arada sadece maddi değil kişisel olgunluğa da eriş. Yoksa emin ol maaş kartını kocasına verio üzerine aldatılip dayağını da yiyip oturan binlerce ezik de var.

Evlilik bir kurtulus degildir .Calıs kpss ye gir rahatça paranı kazan .Harca bi kendine güvenin gelsin..Koca adayında biraz büyüsün .Askere gitsin gelsin .Sakın evlenme

yağmurdan kaçarken doluya tutulmayin. evlilik için malesef birazcik erken. erkekler cok geç olgunlaşıyor, erkek arkadaşınızın yaşı küçük. bi anda evlilik gibi bi sorumluluğun altina girince kaldiramayip huyu suyu değişebilir. en azindan 1-2 sene daha sabredip bekleyin derim. bu süreçte işe girin, birikim yapin, hatta belki söz nişan olur...

Back
X