Evli arkadaşlar, lütfen bana yardım edin..

"kadınlar ne ister"..
ulan ne haklılar şu soruyla yaaaaa..
kırmış olabilirsiniz bunlar hep olan şeylerde, arkadaş deli gibi seven bi adam var karşında. sevgiyle orantılı bi duygu olan kıskançlık var ortada. seven kıskanır..we sana bebeği gibi bakıyo.. egon tavan olmuş..ne diyeeemm

Arkadaşım ben bu davranışları kıskançlıkları çok normal görmedim. Yani yine de umudunu kırmak istemem ama çok fazla da değişecek birine benzemiyor. Ben anlattıklarından böyle bir sonuç çıkardım en azından. Tabi ki değişme umudu var, her insan bir değildir, ama benim eşimin kıskançlıkları evlendikten sonra azalacağına daha da arttı mesela
Kendine güvenini kaybetmek istemiyorsan, hep olduğun gibi kendin gibi kalmak istiyorsan kendine yeni bir yol çizmen lazım.
Umarım sen mutlu edecek en doğru kararı verirsin. Ömür boyu mutluluklar dilerim....

:) Herkesin bakış açısı farklı işte ne diyim :)

Arkadaşııııııım işte benim korktuğum da bu. Üstelik ailem bazı sebepler yüzünden evliliğimiz için çok heyecanlı değiller. Sadece bana saygı gösterdikleri için ses çıkarmıyorlar. Geçenlerde annem de aynı şeyi söyledi, bak evlendikten sonra bize bişi deme kendin ettin deriz dedi. Düşündüğüm zaman çıldıracak gibi oluyorum. Kendime güvenimi gerçekten kaybetmeye başladım, neşem enerjim herşeyimi bastırır oldum. Kıskançlık yapacak, bozulacak surat asacak diye. Çok mu abartıyorum acaba diyorum ama beni diken üstünde bırakıyorsa eğer bu duygular sanırım haksız değilim. Mutluluk dileklerin için çok teşekkür ediyorum arkadaşım, Rabbim kat ve kat sana da nasip etsin.

Amin sağol
Mesela eşim de beni çok mutlu ediyor, herşey harika, güllük gülistanlık.... Ama öyle saçma birşeyden dolayı bi kıskançlık kavgası ediyoruz ki, o bi an işte bütün mutluluklarımı güzel günlerimi siliyor sanki... Sonra ağzından çıkacak her lafa, çevrendeki insanlarla olan bütün konuşmalarına dikkat etmek zorunda kalıyorsun. Kısacası içinden geldiği gibi hareket edemiyorsun. Niye? Sırf kavga etmemek, onu üzmemek için.. Yani kendin gibi hareket edemiyorsun

Tam olarak benim hissettiklerimi yazmışsın arkadaşım. O an herşey bitiyor, tüm güzellikler. Üstelik bir de haklı gibi tartışıyor, sonra anlıyor ama ne fayda. Duygularıma yenildim, bencillik yaptım affet diye dolaşıyor ama o kadar çok kırıldım ki bu davranışlardan artık affetmek bile midemi bulandırıyor. Sürekli bu son diyor, bir daha asla seni üzmeyeceğim. Ama anlık bişi oluveriyor işte. Sonra söylediğin gibi herşeye dikkat etmek, özünü terketmek zorunda kalıyorsun. Eskiden şirkete geldiğimde odama çıkana kadar arkadaşlarla selamlaşırdık, şimdi içimden günaydın demek bile gelmiyor. İçime kapandıkça kapandım. Yani öyle kötü bir psikoloji ki; molalarda bahçeye çıkıyoruz. Çay filan içiyoruz, ben orda daha kötü oluyorum, uzaktan bir yerden görecek kim vs gibi saçma sapan sorulara beni boğacak diye. Üstelik orda oturduğum herkes şirket çalışanı ve öyle veya böyle görüştüğüm insanlar. Allahım çok kötü bir psikoloji bu. Ben isterdim ki oradan geçiyor bile olsa, sevinçle gelsin yanıma. Kahkaha atıyorsam o da katılsın aramıza. O da beni taşısın isterdim. Ama mümkün mü, günlerce sorar artık; uzun boylu olan kim, çay ikram eden kim, Mustafa hangisiydi filan diye. Yani muhabbetler öyle bir noktaya geldi ki sanki çevremde hiç bayan yaşamıyor. Allahım sen bana doğru yolu göster Yarabbim..!

olumlu ve olumsuz yonlerını tart canım hangısı daha agır basıyor.. sıddet vs yoksa ben olumsuz bırsy goremedım..kıskanclıgı da manyaklık boyutunda degılse tabıkı...kıskanması normal...

Zeynepmeliscim, sana uzun uzun yazmıştım ama sistem mesaj atmama izin vermiyor. En az 100 yazışma yapmam gerekiyormuş

bir erkeği 4 yaşından sonra değiştiremiyoruz malesef tatlım bu her zamanki erkek eş konularında kullandığım bir laftır ve doğruluk payıda fazladır...

senin adama gelince bu kıskançlık adı altındaki kısıtlaması geçermi yoksa daha fazlamı olur bunu sorarak gözlemleyerek değil ancak ve ancak yaşayarak anlayabilirsin...

ayrılmak en kolay çare birde mücadele kısmı varki onu yontucam diye senin sinir sistemin harap olur
ailende böle düşünüyor ve onay vermiyorsa onların haklılık payınıda göz ardı etme derim
cünkü tecrübe senin yaşamadıklarından daha büyük bir gerçektir

ayrılırsın karşına hiç umursamaz gamsız bir adam çıkar bu seferde sen dellenirsin

o peşinde minderle gezmeleride inan evlenince geçer
aitlik egosu var cünkü bunlarda

en doğru karar senin ben bu adamla baş edebilirim diyorsan hayırlı olsun

bence kaybetmekten deli gibi korkan erkek böyle kıskanç davranır. seni kaybetmeyeceğine emin olmalı. bunu ona davranışlarınla yaptıklarınla bi şekilde hissettir.

amin canım benim sağolasın..
Umarım hakkınızda hayırlısı olur..

İnşallah en doğru kararı verirsin canım.
Hakkınızda hayırlısı olsun

Aslında saçma sapan kıskançlıkları olmasa ilgisi hoşuma bile gidebilir. Ama beni merak ederek sorduğu sorular bile altında bişi ararmış gibi geliyor. Bu da sürekli pinpiriklenmeme sebep oluyor. Yani geçmişe doğru gittiğimde bakıyorum ve sadece facebook yüzünden bile belki 50 kez tartıştık. Biriyle arkadaş olmuşsun kim, sen arkadaşlık isteği göndermişsin filan gibi. Bunun gibi birçok konuda yonttum ama sinir sistemim harap oldu gerçekten tatlım. Ve her seferinde yeni yeni konular bulma konusunda profesyonel. Sanırım tecrübeye teslim olcam :)
Ama o kadar zor ki yaşadığım şehri bile değiştirmem gerekecek, çünki heryer herkes onunla var şuan. Üstelik böyle bir durumda fevri de davranabilir.. Bu şehir bana dar gelebilir.

bence kaybetmekten deli gibi korkan erkek böyle kıskanç davranır. seni kaybetmeyeceğine emin olmalı. bunu ona davranışlarınla yaptıklarınla bi şekilde hissettir.

Keşke beni anlasa
Artık güzel güzel anlatmaktan geçtim, avazım çıktığı kadar bağırmaya başladım.
Duymuyor beni, anlamıyor...

arkadaşım senin yazdıklarını okuyunca eşimle sevgililik günlerimiz geldi aklıma
neler çekmişim ya dedim, Allah yardımcın olsun önce
birincisi karar vermen lazım bir ömür boyu yaşarmıyım bu adamla diye,
ve belliki ayrılamadığınıza göre çok aşıksınız
biraz uğraşman lazım, zaten zamanla düzeliyor
o sinir patlamalarında hiç tartışma, sakinleşince konuşalım de, sus, o anda anlamaz seni
sonra sakinleşince ortada sorun edilcek birşey olmadığını örneğin tanımadığın kimseyle görüşmediğini
ve bu yaptıklarının seni çok kırdığını, geleceğimi senle düşünürken emin olamadığını söyle
her an gidebileceğinin sinyalini ver arada,
yada diyelim telefonla arıyor niye aramadın , o anda bişey oldu arayamadım, sen merak
etme aşkım beni, tuvalete giderkende haber vereyimmi falan de,
gül hatta yani saçmaladığını farketsin

zamanla hepsi geçiyor, tam kızmadan bir şekilde yumuşatabilirsin
zamanla sonsuz bağlılığa dönüşecek

Merhaba Mutsuzmutlu.
Aynı duyguları paylaşıyor olmak hem sevindirdi hem üzdü. Telefon konuşmalarından bahsettiğinde bana büyük bir hatamı gösterdin aslında. Benim en büyük hatam da her şeyi anlatmam oldu galiba. Yani masumca bir hevesle yaptım bunu belki ama, telefonu niye açmadığıma kadar tek tek anlattım. Müsait değildim deyip geçmedim, şimdi bu yüzden beklenti içinde galiba.

Aslında bu kötü huylarının yanında o kadar iyidir ki. Yemez yedirir, giymez giydirir, sürprizler yapar gezmelere götürür. First Lady'im, güneşim, ruhum diye hitap eder. İsmimi belki 2-3 kez duymuşumdur ağzından. Hatta 1 yıl kadar önce bir araç aldık ortak. Onu bile kullanmaz, haftanın 7 günü bende kalır. Üşüme yorulma diye dolmuşlarda gider, beni araçla yollar. Ama tabi kıskançlığı bunları bile bitiriyor bazen. Herşeyi siliyorum, gözüm görmüyor.

Sizin de böyle kırılma noktalarınız oldu mu, çok bunaldığın, dayanamadığın zamanlar oldu mu. Biz ayrılma noktasına kadar geldik, yıprattık birbirimizi. Paylaşmaktan rahatsız olmazsan örnek almak isterim.

Bu arada siz de bebiş bekliyorsunuz galiba. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin, nazarlardan korusun.
O kadar imreniyorum ki bebiş bekleyenlere. Allahım hayırlısıyla hayırlı kişi ve zamanda bana da nasip etsin inşallah.
Sevgilerle..

Son düzenleme:
böyle insanlar değişmez yarın evlensen evden çıkartmaz seni üzerine kapıyı kitler pencereden baktın diye hayatı zindan eder.. sen elinden geleni yapmışsın 3 senede tam olarak değiştirememişsin evlenince daha kötü olacağına emin olabilirsin..

ben olsam evlenirdim böyle bi adamla.ne güzel kıskanıyor seven kıskanır.demekki cok seviyor.size bişey olucak diye korkuyor.fazla kıskanc bıle olsa bence güzel bi durum önemsediğini gösterir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…