Evli arkadaşlar tek çocuk olup uzakta yaşayan var mı

mehel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2012
938
230
123
Manisa
Arkadaşlar 6 yıllık evliyim . Aileme çok uzak bi yere gelin gittim . Orda bir süre kaldıktan sonra buraya ailemin yaşadığı yere geldik . Çok mutluydum tabi . Ama eşim iş yerinde hep mutsuzdu . Şimdi yine tayin durumumuz var ve zorunlu . Daha belli değil neresi olacağı ihtimallerin hepsi de çok uzak ve bu ihtimallerin arasında en ağır basan da eşimin memleketi . Yani geri dönüş var . Ben ise ailemi düşünüyorum sürekli ne olacak Nasıl yalnız kalacaklar . oğlumu görmeden Nasıl duracaklar . Bi de eşim ve ailem konuşmuyor . Benim gibi tek çocuk olan ve bunları düşünen var mı ? Ailemde tek çocuğumuz var o da uzakta diye söylenip duruyor . 1 kere Mutlu ol deseler 10 kere laf söylerler . Benim suçum mu tek çocuk olmak . Kendileri istememiş ikinciyi. Ama sanki sürekli benim üzerimde baskı var

Anne ve babanız yaşlı degilse, sizin gittiniz şehirde bir ev tutabilirler zor geliyorsa gurbet, eşin memur ise yapacak birşey yok mecbur gitmeye.

Ben öyleyim canim. Ne zor bilirim.
Bir de benim annem babam ayrıydı. Annem biraz zorluklar içinde okuttu beni. Ve simdi insanlar arkamdan "annesi ne zorluklarla okuttu ama o annesini bırakıp gitti" diyorlar. Hoş..annem ben üniversitedeyken ikinci evlilik yaptı ama yine de insanlar konuşuyor.
Benim tesellim iyi bi gelirim var annemi emekli etmeye çalışıyorum. Uzaktayim ama her ay bi uçak bileti alıp gidecek veya onu getirecek maddi imkanim var.
Sende durum nasıl?

Ben öyleyim canim. Ne zor bilirim.
Bir de benim annem babam ayrıydı. Annem biraz zorluklar içinde okuttu beni. Ve simdi insanlar arkamdan "annesi ne zorluklarla okuttu ama o annesini bırakıp gitti" diyorlar. Hoş..annem ben üniversitedeyken ikinci evlilik yaptı ama yine de insanlar konuşuyor.
Benim tesellim iyi bi gelirim var annemi emekli etmeye çalışıyorum. Uzaktayim ama her ay bi uçak bileti alıp gidecek veya onu getirecek maddi imkanim var.
Sende durum nasıl?
Maddi olarak sorumumuz yok çok şükür . Onlar da gelebilirler . Ama konuşmuyorlar işte . Gelemezler bu yüzden .

Anne ve babanız yaşlı degilse, sizin gittiniz şehirde bir ev tutabilirler zor geliyorsa gurbet, eşin memur ise yapacak birşey yok mecbur gitmeye.
Eşim yarı özel bi yerde . Buradakiler yüzünden performansı düşük geldi ve rotasyona tabi . Konuşmadıkları için benim derdim . Yanıma gelmezler . Anca tatillerde ben gidip görebilirim

Maddi olarak sorumumuz yok çok şükür . Onlar da gelebilirler . Ama konuşmuyorlar işte . Gelemezler bu yüzden .
Bak canım bu çok ciddi bir sorun. Senin sorunun çok büyük. Eşine söyle ben senin için annemi babamı bırakıp yanına geliyorum sen de barışmanın bir yolunu bulacaksın yoksa ben de senin memleketine gelmem diyeceksin.

Esin ve ailen niye konusmuyor biraz detay versen belki bi öneri sunabiliriz.
Küfür boyutunda olmadığı sürece hangi tartışma olursa olsun barışmak mümkün ve bunu küçükler tesis etmeli

Tekim ve ailemden farkli sehirdeyim. Hic tek baslarina naparlar diye dusunmedim. Saglikli, elleri ayaklari tutuyorsa bunu niye takiyorsunuz? Ailemde hic ustumde baski kurmadi boyle bir konuda.

Esin ve ailen niye konusmuyor biraz detay versen belki bi öneri sunabiliriz.
Küfür boyutunda olmadığı sürece hangi tartışma olursa olsun barışmak mümkün ve bunu küçükler tesis etmeli
Aslında aralarında çok büyük sorun yok bence . Ama iki taraf da inat . Ve büyük bir kavga ettiler

Tekim ve ailemden farkli sehirdeyim. Hic tek baslarina naparlar diye dusunmedim. Saglikli, elleri ayaklari tutuyorsa bunu niye takiyorsunuz? Ailemde hic ustumde baski kurmadi boyle bir konuda.

Ben de aynısını yazacaktım

11 yıldır ayrıyım hiç de ah ne yapıyorlar ne yapacaklar ya da ben ne yapacağım diye düşünmedim

Ben ciddi takıntılı bir insanım.
Yapamam uzaklarda.
Şimdi bile yazlıktalar,haftasonu gelsin de gidelim diye gün sayıyoruz.
Tek evlat değilim bu arada.

Ben tek cocugum 6.5 yildir evliyim. Ailemle aramizda 5 saatlik bir mesafe var. Olmasa daha iyiydi elbette.Ama evlilik cocuk sahibi olmak yuva kurmak hep sorumluluk. Ailen bencillik yapiyor. Tek cocuk olmayi isteyen sen degilsin sonuclarina katlanmasi gereken onlar.

Ben tek çocuğum.
Annem altmış yaşında ama yine de dinçtir, hobileri vardır, arkadaşlarıyla tatile falan gider. Yani üstümde psikolojik baskısı yok.
Biz atamayla başka şehire gittik ikinci senemiz. Ama seneye memlekete döneceğiz. Ben adapte olamadım açıkçası tek başına olmasına. Hani Allah korusun düşse bayılsa hemen koşup gelecek yakını yok. Ben tek başına yaşayan annemi ayrı bir şehirde bırakmak istemiyorum. Eşim de sağolsun anlayışla karşıladı. Seneye aynı şehirde çok da yakın olmayan iki ayrı evde oturacağız. Yani yarım saat mesafede olacağız. Ama en azından gel dediğinde gidebileceğim bir mesafe olacak.
Ben şahsen zorunlu değilse ve teksem bırakamam.
Ama benim babam da hayatta değil. Yani kardeşleri ve benden başka yakını yok ve bir başına evde.. ondan bu kadar tedirgin olup aynı şehire gitmek istiyorum. Babam yaşasa böyle mi düşünürdüm bilemem neticede iki kişiler diyebilirdim de.
Ama ailenle eşinin küslüğü sorun bak. Bir sorunda gelebilecekleri yada gidebileceğiniz bir durum olmalı yine de.
Zor bir durum. Güzel bir çözüm olur umarım. İçin ferahlar

Back
X