evli bayanlar bi bakarmisiniz?

ben 7 yıldır evliyim 5 yaşında bir kızım var 9 yıldırda çalışmaya devam ediyorum. benim evim her zaman derli topludur zaten evin toplu olması demek aniden gelen bir misafirin iin temiz görünür işden eve geldiğimde ilk işim bir gün önceden hazırladıpım yemeğimi ızınmalar ıiçin ocağa koyarım onalr ısınırken üzerimi dğiştirim ellrimi yıkarım sonra mutdağa girde salatamı yapar masayı hazırlar yemeğimizi yeriz. bir sonrakigünün yemeğini mutalaka hazırlarım aklımdan yataömaya yakında pişiri koyarım yemekden sonra kızımla eşimel ilgilenirimkzımı uyuturum eşimde tv izlerken ben ortalığı toparlar yemeğimi pişrir yatarız sabah bir duş alırım bakımı yaparı işe gidserim hafat sonu cumartsi temizlik günümdür tüm genel temziliğimi yaparım dip köşe he unutmadan günlük banyo ve tuvalaet çamaşır suyu ile yıkarım yıkamadam yatmam hayatta.pazar günüde gezme günümüzdür anlayacağızını koşturmaca
hafat nasıl bitiyor inan anlayamıyorusnuz
ama şu bir gerçek çalşan bir bayan için evlilk ve çocuk zorrrr
çok azkendne zaman ayırıyorsunuz alalh yardımcımız olsun iyi akşamlarrrrrrrrr

öyle bi bayan değilim çünkü kendimede zaman ayırmam lazım günde 24 saat ne yazık ki, kitap okumayı film izlemeyi seviyorum her gün yemek yapmıyorum haliyle temizlikte haftada 1 gün

maalesef ben kötü örneğim.

aslında işten çok geç gelmiorum ama öğretmenlik yapıorum. bütün enerjim gün içinde bitiyor.

eşim normalde yardım eder bana ama artık işten çok geç gelio.

birde ikimizde uykuya düşkünüz, ve aldığımızı yerine koyma huyumuz yok. nasıl olsa toplarız diye öle bi dağıtıoruz ki rezillik :) bazen bu halimizi sevioruz ama dağınık olunca oda daha vakit kaybı oluyor :) evin diğer bölümleri toplu oluyor fakat kendi odamız baya dağınık oluyor.

birde ben fazla uyuduğumdan yetiştiremiorum galiba. mesela dün 8 saat uyudum. bugün uykusuzluktan ölüyorum. uyumam lazım şimdi. ondan sonra temizlik yapcam.

şimdi hamileyim diye yemek yapmaya çalışıyorum. genelde bir yada 2 çeşit yapıorum. eşim herşeyi yiyen biri olsa yapardım belki ama yaptığım çoğu şeyi yemeyince bende saldım kendimi. yakın zamana kadar hep atıştırmalık şeyler, yumurta vs ile geçiştirioduk. şimdi şimdi yemek yapmaya başladım.

hafta sonu artık bi yere çıkmak da istemiorum. çıktığım zaman haftaya yorgun başlıorum. evde dinlendiğim zaman ii oluyor

Bazen yorgun ve yoldan dolayı stresli olurum küçük parmağımı bile kıpırdatmam :1:

Bazende çalışkanlığım tutar :21: çok hızlı bir şekilde herşeyi hallederim
Dün mesela eşim sofrayı kurana kadar
Banyoyu ve lavaboyu sildim birgüzel, çöp poşetini değiştirdim.. Aynayı ve kapıyı sildim.. Çamaşır makinesini çalıştırdım..
Oh diye yemeğe rahatça oturdum, yemekten sonra tabakları mutfağa götürdüm.. Dün tembellikten birkaç birşey tezgahta kalmış, bir de eşim birkaç birşey ekleyince epey dağınık geldi gözüme hepsini akıtıp bulaşık makinesine attım onu da çalıştırdım..

Sonra eti pufumu aldım tv karşısına geçtim :56:
Eve gidince yerleştiririz artık makinedeki bulaşıklar benim, çamaşırlar eşimin..
Ben kansızım bu soğukta ıslak çamaşırları ellersem iyice üşürüm, o işi sevmediğimden eşime verdim :27:

Yemeklerimi hafta sonundan yapıp 0 bölmesine atıyorum 3-4 gün yetiyor. Kişisel bakımımı da eşim vardiyalı çalışıyor 3-11 e denk getirmeye ve hafta sonları yapmaya çalışıyorum. Sabahları yarım saat önce uyanıp saçımı makyajımı yapıyorum. Bir de allık, ruj, rimel, parfüm bunlar her zaman yanımdadır hemen sürüveririm :) Ama öyle full makyajlı maşalı saçlarla dolaşmıyorum katologtan fırlamış gibi :) daha sade ve mutlaka temiz olmaya özen gösteriyorum...

14 yıllık evli ve 1 küçük 1 büyük (eşim) çocuğu olan vede çalışan biri olarak ,perşembe mutlaka çamaşırımı makineye atarım hafta sonu ütü yapmak için,biriktirmem çünkü ne kadar çok birikirse okadar oyalar,cuma benim mutfak, wc ve banyo temizleme günümdür ayrıca toz alırım, hafta sonuna bırakmamak için,düzenli yapılmadığı zaman pislikler yer yapıyor daha çok uğraştırıyor yine ben temizliyorum.şanslıyım hafta sonu çalışmıyorum, sadece silip süpürme yapıyorum.pazar öğle 15:00 de pazara giderim pazartesi yemeklerimi yapmaya başlarım yani maraton 15:00 de başlar .evim bu durumda hem temiz hem düzenli kalıyor.bazen komşularım diyorki valla çalışan bayan evi değil seninki,düzenimi bozmamaya çalışıyorum.yemeklerimi bir gün öncesinde 2 gün yiyeceğimiz kadar yapıyorum cuma ise kahvaltı günümüz.tabii eşimde mutfak konusunda yardımcı olur onu da es geçmeyim.cam ve perde temizliğim ise ayda 1 kez perdeler cuma yıkanır cumartesi sabah camlarım silinir perdelerimi takarım.

Son düzenleme:
Ben her şeyi dört dörtlük yapmak konusunda kendime yüklenmedim hiç, yüklenmeyeceğim de
En az eşim kadar çalışıyorum bende sonuçta..

Hafta içi 18:00 e kadar Cumartesi 13:00 kadar çalışıyoruz, İstanbul trafiği sağolsun bir buçuk saat sonra evde oluyoruz
Bi sebze yemeği zaten 2-3 gün gidiyor iki kişi olduğumuz için, yanına da hemencik bi pilav yapıyorum.. Turşu, yoğurt ne varsa artık onları da çıkarıyoruz..

2 tabak 2 çatal zaten, onlarıda hemen akıtıp bulaşık makinesine dizip
Cipsimi alıp ( eşim pek sevmez ) :56:tv karşısına geçiyoruz :29:

Bakım ve makyaj konusu sorulmuş bana göre bunlar ayrı ayrı konular.. Makyajlı olmak bakımlı olmak değil..
Ben bakım ve temizliğimi yaparım ama makyaj bi alışkanlık ben bekarkende sevmediğim için hala daha yapmam ne evde ne dışarıda.. Rimel dışında.. Bu soğukta da bildiğiniz polar takım eşofmanlardan giyinirim , pembe pembe :1:

Sabahları da evde kahvaltı hazırlama derdine düşmem, bana göre uyku daha önemli:16:
Bir iki kere denedim ilk zamanlar, eşimde benim gibi kalkar kalkmaz birşey yiyemiyo diye devam ettirmedik
İşyerinde simit, poğaça ve çay ile kahvaltı yapıyoruz ikimizde

Temizlik konusuna gelince her gün süpürge açan, toz bezi ile dolaşan bir tip değilim zaten
Hafta sonu Cumartesi veya Pazar hangi gün müsait olursa o gün silip süpürüyoruz her yeri, mutfak ve banyonun da temizliğini yapıyoruz.. Bu kadarı yetiyo.. İki kişiyiz, akşamdan akşama eve geliyoruz çocuk ta olmadığından öyle çok dağılan veya kirlenen bi evimiz yok çok şükür.. Diğer gün de geziyoruz..

Hem hayat kısa, ben evimde rahat olamayacaksam her yer bal dök yala olsa ama diken üstünde otursam rahatıma bakamasam veya eşime de onu öyle yeme dökülür bunu buraya koyma dersem zaten yeterince iş ve trafik stresi varken hayat daha bi çekilmez olu diye düşünüyorum..

Destan yazdım mübarek :1: Ama böyle işte, tüm sorulan cevabı..

aynen bizi tarif etmişsin :) yemek konusunda da bi yemeği 3 gün yeme potansiyelimiz var :) zaten öyle çok çeşit de istemez eşim, bi çeşit yemek yanına salata. bazen onu bile yapacak halim olmayınca ya eşim yapar ya beraber kahvaltı tarzı hazırlarız ya da dışardan söyleriz.
ayrıca eve geldiğim gibi en rahat hangi kıyafetse onu giyerim, btn gün zaten tam tekmil dolaşıyoruz evde rahat etmedikten sonra ölürüm heralde :) genelde de eşofmanlarımı çekerim, oohh miiss :) hele ki şimdi hamileyim, hiiiççç yoramam kendimi ev işleriyle- yemekle,benden kıymetli değiller yani :D

aslında güzel konu açmışsın gerçekten hepsini yapabilen varmı ,şahsen hiç sanmıyorum

Her seyi dört dörtlük yapmak zorunda dgilim. Asla ve asla kendimi fazlaca yormuyor , yıpratmiyorum.elimden geldigi kadar.

Benim evime gelen benim icin gelsin evimin temizliğine bakmak icin.

Benimle evlenen adam benden hizmetçi gibi beklentisi olmasın beni öncelikle sevsin.

Benim evliliğim 4 yıla yaklaşıyor. 15 günde bir kadın geliyor, evin buyuk temizliğini hic bir zaman yapmıyorum. Günlük mutfak , ev düzeltme, toplam islerini yapıyorum sdc. Onda da canım istemezse erteliyorum. Zaten bnm evime kimse habersiz gelmez habersiz gelen de cok yakinimdir ona da ayip olmaz zaten.

Canım yemek yapmak istemiyorsa yapmıyorum. Bir pazar gunun bos, o gun de kendini eve kapatıp ne yemek yaparım ne de temizlik. Benm de gezmeye dinlenmeye hakkım var.

İlk zamanlar kendimi cok Paraliyordum.Paraladikca kocam daha fazlasını istedi ve daha cok elini eteğini çekti isten güçten. Baktım olmuyor ben de bıraktım ben onun hizmetçisi dglm. Dışarda zaten yeteri kdr yoruluyorum. Bi zahmet cok istiyorsa kendisi yapsın. Simdi aksam yatmadan odayı falan beraber toplarız mutfağı beraber düzeltiriz.

Benim gördüğüm su , ne kadar az yapar kendini naza çekersen o kadar kiymetlisin.

Yorma kendini, oldugu kadar.

biz temizliği eşimle birlikte cumartesileri yapıyoruz. benim her işimin günü bellidir. günü gelmeden asla yapmam. mesela ütüyü salı günleri yaparım. dolayısıyla salı günü asla misafir kabul etmem. yemeklerimi işten gelince yapıyorum çünkü işten 14.00 gibi çıkıyorum. eşim de 17.30 da geliyor yemek yiyoruz hemen. ben her gün yemek yapıyorum. yemekten sonra mutlaka mutfağı ve antreyi süpürüyorum. akşamlarımı boş tutmaya çalışıyorum genelde. günlük makyajımı silmıyorum yatmadan. evim kolay kolay dağılmaz çünkü eşim aşırı düzenlidir şükürler olsun. ben akşamları ütü dışında başka iş yapmıyorum eşime vakit ayırmak için. bi de hafta sonları mutlaka pasta börek yapıyorum ki hafta içi kahvaltının yanında iyi gidiyor. yazları kışlık hazırlayıp dolaba atıyorum. camlarımı, kapılarımı, koltuklarımı sildirmek için yardımcı alıyorum çünkü onlar çok zamanımı alıyor. ayda bir mutfağı indirip siliyorum dolaplarımı filan. banyo tuvalet her gün çamaşır suyu yapıyorum. sanırım aklıma gelenler bunlar.

Son düzenleme:
Herkes temizliğini akşam yaparken ben gündüzleri işe gitmeden yapıyorum. Akşamları ise sevgili kocacigimmmla ilgilenirim. Zaten yemekdir, bulaşıkları yikamakdir derken, hiç Halim kalmaz. Sabah 7 ile 7:30 kalkar yaparım. Çamisirlari komşum rahatsız olmazsın diyede hafta sonuna burakdim, bir sıkıntım bu. Zaten evim pırıl pırıl:27:

canım ben çalışmıyorum ama yinede işin kolayına bakarım az zamanda çok iş

düzenli olunca gerisi kolay yere düşen su damlasını hemen sil ekmek kırıntısını süpür benim küçük süpürge küreğim var hemen alırım mutfakta elimin altındadır bide MUTFAK İÇİN yer bezin olsun bulaşıktan sonra bi dolandırırsın yani kendince kolay ve pratik yöntemler üretirsin zamanla

yemek içinde buzluğun en bÜyÜk yardımcın olsun bence ben yazlık sebzelerimi koyduğum gibi fazla çorbamı bile atarım

ama bana da hep söylerlerdi en büyük yardımcı DÜZEN

cocuk olmadigi surece bakimda temizlikte cok kolay isler calissan dahi.. cocuk oldumu calismasanda bu soylediklerinin bir cogu imkansiz hale geliyor malesef temizlik yapsanda temiz ve toplu kalmasi imkansiz bakim dersen insanin tuvalete bile gidemedigi zamanlar oluyor varin siz dusunun.. cocugun olduktan sonra illaki bir cok seyin eksik kalacak ya esin her konuda cok yardimci olmali yada hepsinin birden olmasi imkansiz bence

Bu kadın benim anneciğim :)

Annem de işe gitmeden en az 1 saat önce kalkar makyajını yapar benim kahvaltımı yaptırır servise bindirir kendisi kuaföre gider sonra iş yerine geçerdi :)
Geceden ertesi günün yemeğini yapmış olurdu zaten . Eve bir çekidüzen verirdi her gün . Ödevlerimle derslerimle babam ilgilenirdi falan :)
Bebekken de bakıcı varmış :)

Ben seneye üniversiteyi bitireceğim annemi hala makyajsız , fönsüz , ojesiz görmedim :)

Back
X