Evli bayanlar, mutlulugun sirri ne?

Duyguları içinize gömmeyin. İçe atmak demek aslında kalbe atmak değil, hafızaya atmak, kafaya takmak demek.bu da organlarımıza zarar verdiği gibi tüm sinir sistemimizi bozar. Siz duygularınızı paylaştıkça o da sizden öğrenir sizi örnek alır. Duyguları derken sevincinizi, özleminizi, üzüntünüzü, öfkenizi karşı tarafa anlatın ama ben dilini kullanarak. Evliliğinizin mutlu olması, gönlünüzde çiçekler açması dileğiyle.

Mutluluk aslında formülü basit bir şey , öyle kaf dağında aranılmaması gerekiyor. Bundan dolayı sırlarını sayarsak mutlu olmak için önümüze engelleri kendimiz koyarız gibime geliyor.
Mutluluğun sırrı, mutluluğun sırsız olduğunu düşünmektir diyeyim de felsefi olsun yerimseniben

MERHAMET sahibi bir koca mutlu evliliğin sırrıdır.benimki öyle ve çok mutluyum.bide bebişimiz olsa....

olayları çok büyütmemek lazım
sabır etmek lazım
evliliğin ilk zamanları sorunlar olur
alışma evresidir.
sana eşin iyiyse degerini bilmek lazım.

olayları çok büyütmemek lazım
sabır etmek lazım
evliliğin ilk zamanları sorunlar olur
alışma evresidir.
sana eşin iyiyse degerini bilmek lazım.

ben de 7 aylık evliyim. daha tam alışamadım hala yeni hayatıma. kocam çok iyi ve bana karşı çok sabırlı maşallah. ama ben böyle köklü değişikliklere çok açık bi insan değilim ve de korkuyorum hala evlilikten sanıyorum. ve ufak şeyleri de çok takıyorum kafama. sizce geçer mi bu durum cidden? sonradan rayına oturuyo mu? fisfisfis

canım bu konuda konuşulacak okadar çok şey varki .;
benim uzun evliliğimden öğrendiğim tecrübelerimden biraz bahsedeyim.
olaylar karşısında asla tek taraflı düşünmemek gerekiyor.kefenin diğer tarafınandan bakıp sonra itham etmek gerekiyo ..
asla alıngan olmayacaksın .niye öyle neden böyle diye her cümlenin altından bir şey arayıp hesap sorarsan sonunda mutlaka tatsızlık çıkıyor.her iki taraf içinde geçerli tabiki ..
eşler araya duvarlar örmemeli .beni anlamayan bir eşim var diye diyolog kapılarını kapamayın .
birbirinize düşen fedakarlığı istismar edip asla yük olmayın .
birbirinizi rakip değil tamamlayıcı olarak görün.
tartışmak için asla fırsat kollamayın ve sinirli olan kişiyi diğer kişi sabır ve sükünutla dinlemeli .. çünkü sinir anında gerçekten insan ne dediğinin farkına varmıyor ..
aile hayatında her şey olabilir bunlar zaten kaderin birer cilvesi değilmidir..?

bir demet çiçek alan eşine ,tebessümle bakan kadın,eşinin şevkat ve sevgisiyle pişirdiği bir çorbaya teşekkür edebilen erkek mutlu olur..
önemli olan birbirine saygı sevgi özveride kusur etmeyin yeter .a.s.

en onemli seyleri soylemissin, tebrik ediyorum ancak bu kadar guzel ozetlenebilirdi

sensiblecim kuzucm.. şu 2 aylık evlıgımden özet olarak
;
evlilik mertebesi çok güzeldir ancak sunu unutmamalıkı.. her insan ev hayatında kendını gosterır belli eder onun dısında anlayamazsın bazı huyklarını ogrenemezsın.oyuzden aynı çatıda yasamaya baslayınca ikinizde bırbırınızın bazı huy ve davranıslarını kesfedecksınız bu huy ve davranıslar yerıne göre güzel bir tebessum yada daha çok asık olacaksın VEYAA senın boyle huyun yoktu nerdne cıktı diyecek kadar ofkeleneceksın , bu zamana kadar senı meger ben senı hiç tanımamısım , sen eskı sen değilsin gibi sözler sarfedilecek .. üzüleceksın (bu anlattıklarım tek taraflı değil elbet iki taraf içinde gecerli)
sabretmeyı ogrenecksın/o da ögrenecek..
ortak kararlar almayı ogrenceksınız..evlilin verdigi sorumlugu bazen agır bir sekılde bazen ise tebessum eder tasıyacaksınız..
yazdıklarım çok karamsar oldu belkide ama ben evlenmeden önce hep temkınlıydım..tedbirliydim.. sonucta uzulcektım yerı geldıgınde de sevınecektım güya temkınlıydım yanı :)))
iki tarafında evlılık kavramına alısıncaya kadar belli bir zaman gecene kadar arada illakı surtusmeler oluyor..fıkır catısması..en basıtı..
hiç bi evlılık 4*4luk değildir arada illakı catısmalar olmustur ve olmasıda gerekıyor zaten ozaman çabuyk sıkılırdık bırbırımızden..rutın sıradan gelmeye baslardı bıze evlı olmak..arada ekşın gereklı yani tatlım :)) birbirimizin kıymetını anlamak için..helekı ben gibi denızcı esı olmak ayrı oluyor araya cunku ozlemde gırıyor..
Allah herkesın evliliğnde Sev-i muhabbet versın.. AMİN.

Back
X