Evli bayanlar sorum sizlere ?

Kalp-yolu

Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2016
116
40
13
Hanımlar esımle bugun ufak bırseyden tartısırken eve pıslıkten bakılmıyor yemek yapmıyorsun bırde kavga edıyorsun dıyerek cıkıstı bana son tartısmalarmzda sureklı bunları soyleme basladı. Hanımlar esımle cok cıddı tartısdıgım zamanlarda yemek yapmıyorum ıcımden gelmıyor hıcbırseye dokunmuyorum temızlık yemek camasır hıcbırsey yapmıyorum , normale dondugumzde tabıykı gene yemegımı temızlıgımı elımden geldıgınce evın her ısıne yetısmeye gayret gosterıyorum. Esımde cok ıyı blıor evımle ılgılenen brı oldgumu fakar son zamanlarda her tartısmamızda bunu soyluyor cok zoruma gttı. Sız eslerınzle tartısdıgınzda dort dortluk her zamankı gbı yapablıormusunz ev ıslerınızı sızce ne yapmalıyım bu konuda arkdaslar ?

kizdigim zamanlar yine yaparim ben cunku oyle gormeye dayanamiyorum evi bazen canim yemek yapmak istemez ogunlerde disardan soyleriz

Valla bende esime kusunce ne temizlik ne yemek hicbir sey yapmam,o da hicbir zaman neden yapmiyorsun demez bana.

Hem ev isi sadece kadinin sorumlulugunda degil bence, kirli diyorsa beraber temizlemeyi teklif et.

Tartıştığımızda yemek yapmamak temizlik yapmamak hiç aklıma gelmez hatta yemek yapar sofrayada beraber otururum.Erkekler fazlasıyla dikkat ediyor maalesef böyle şeylere hatta kendileri dünynın en dağınık insanları dahi olsa eşlerinin bir çöpünü görse dillerine dolarlar

Çok sinirli ve kızgın olduğumda bnede kendimi eve ve temizliğe veririm o nedenle bu konu ile ilgili sıkıntı yaşamadık, oğlum doğduktan ve ise başladıktan sonra bir kaç kere söyledi bunu bana bende temizlikçi tuttum haftada bir kere gelip temizlik utumu yapıyor bende oda rahat ediyoruz

Ev işlerini sadece sizin yapmanız gerekmez.Ama kavga ettiniz diye temizlik yemek yapmamak doğru değil.Onları eşiniz için yapmıyosunuz görev değil yani

Ben yemek yapmam, zıkkım yesin diye düşünürüm. Kendim alır bir şeyler yerim ona vermem. O da kendisi hazırlar, yer.
Ev işlerini normalde de öyle sık yapmadığım için bir fark olmuyor.

O zaman o da isini biraksin kusunce, eve bir şey almasin. Öyle şey mi olur? Evlilikte sorumluluklar her daim (hastalık dişinda) yerine getirilmeli yoksa isler sarpa sarar.

ben yine her işi dört dörtlük yaparım ki o utansın yaptığından asla eline koz vermem.
hoş geldin derim yemeğini önüne koyarım yatmadan iyi geceler derim sabah işe geçiririm o kadar özrünü dileyene kadar başka bişi konuşmam ama ikramda kusur da etmem.
o yaptığından utanır

Ya ben buradaki kadınlar ı anlamıyorum. Kocayla kavga edince dize getirmek için yemek yapma ilgilenme vs diye öneri veriyorlar. Ama bi kadın ben yemek yapmıyorum deyince yanlış diyorlar. Takma canım sen onları. Doğru olan şeyi yapıyorsun. Kocanla tartışıp hiçbirşey olmamış gibi hayata devam edersen bir süre sonra"zaten duzelecek zaten yemek yapılacak zaten ütüm yapılıyor " diyerek senin kırgınlıklar ını önemsemez. Doğru olan şeyi yapıyorsun.

Kesin utanıyordur

Aslında haklısınız bAyanlar evın ısını bırakmamak lazım fakat o kadar sınır edıcı kelımeler kullanıyorkı bır tabak bıle onune koymak gelmıyor ıcımden bunu nasıl asabılırım. Bazende kavgalıda olsak sofrayı kuruyorum cagırıyorum gelmıyor tek basıma yemek yıyorum resmen. Yanı yaptıgımda gelmıyor. Yapmadıgımda laf edıyor.

tartismayla temizligin alakasi yok demeyecegim mesela bende sinirliyken temizlik yaparim sinirimi oyle atarim sizinkide tam tersi sanirim acaba ev islerinden biktinizda bunu firsat olarak degerlendiriyo olabilirmisiniz ?

Ilk evlendigimizde annesine gidiyor eve de yemek saatini coktaann gecirerek geliyordu, hep bekliyordum birgun dayanamadim beklemedim yedim. Geldiginde de gitti mutfakta yalniz yedi icim parcalanmisti yaa canim kocam benim ama o gun eve gec geldigi son gundu :) temizlik de benim cok aramin iyi oldugu birsey degil. Kavga etmesek de yapmadigim oluyor. Hic bir durumda (ne kavgali ne kavgasiz) onunla ilgili birsey demedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…