• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli bayanlar TECRUBENIZE IHTIYAC?!

-Birbirinize sayginiz olsun, saygi beraberinde sevgi getirir.
-Kimseye evinizin sirrini asla acmayin.
-Birbirinizden habersiz hicbir sey yapmayin.
-Tartisabilirsiniz ama kalkip da kusup kenara cekilmeyin, konuşarak halledin meselenizi.
-Surekli yuzunuz gulsun, birbirinizi gülerek karsilayin.
-Ortak kararlar alin, asla başkasının yaninda birbirinizi kirmayin.
-Hosunuza gitmeyen seyleri yapmayin.
-Senin a dedigine o b derse neden b dedigini sorun, guzelce orta yulu bulun.
-Kaynana ve gorumceyi takmayin. Istediklerini soyleyebilirler siz "he" deyip gecin. Ay bana bunu dediler sunu dediler diye laf dalasina girmeyin hic gerek yok.
Sizin de huzurunuz bozulur. Mumkun oldukca onlardan uzakta oturun.
Birbirinizi alttan almaya calisin. Kaynanan sana kirici bir laf ettiyse karşısina oturup "anne bu lafin beni cok kirdi" vs diye konuya girip aranizdaki meseleyi cozun. Kaynananizdan esinizi kiskanmayin. Onun evladi sonucta. Sevecek.
-Evinizin kurallarını kimseye cignetmeyin.
Onceden düşünerek hareket edin ki istemediginiz seyler olmasin ya da oldugunda cok kirilmayin. Ayrica inatci da olmayın, icinizden biri hep ilimli olsun.
Ikiniz de 'ben' derseniz olmaz..
Sevgiler, mutluluklar.
Ha bu arada tensel temasa cok onem gosterin.. ;) ;-)

Is este bitiyor diyen arkadas, bikac kisiyle konusdum is este bittigini evlenmeden anlayamazsin diyenler var napcaz kesilmemis karpuzun icini nasil bulcaz :/

Aslında yüz defa kesiliyor o karpuzda görmeyen görmek istemeyendir.
Her defasında bunu derim ; her insan mutlaka defalarca sinyal verir.
Bazı akıllı kadınlar en ufak mesajda kestirip atıyor, evlenmeden kurtuluyor; sonunun ne olacağını bildiğinden.
Bazı kadınlarda sevgide sevgi deyip atıyor kendini ateşe.

Valla esim tarafini takmamayi bir ogrensem asiri derecede mutlu olacagim kesin... Yapamiyorum ama tavsiye edeyim; hic kimseyi kafaniza takmayin. Esinize evinize sagliginiza bakin. Baska her sey bos.

Kavun degilki bu koklayipta alalim:KK53:saka bi yana aslinda is sizde bitiyor,avucunuza aldinizmi esinizi,birazda tatli dil,guler yuz azcikta kurnaz olucaksiniz nabiza gore serbet anlicaginiz:KK14:pekte yapicak bisey yok, tabi ailesine karsida saygida kusur etmeyin ve mesafeli olun derim geriside zamanla gelir..

bu biraz şans işi.ama şimdiden gözlemleyebilirsin nişnlın annemde annem diyen birimi. erkek orta yolu bulcak ne annesini ezdircek ne karısını ezdircek. herkesin yazdığı mesafe çok önemli.
ben eşimdende ailesindende çok memnunum çok şükür. burdaki okuduğum konular karşısında öpüp başımda taşıyasım geliyo kayınvalidemi ama aradaki mesafeyi bozmiyim diyorum :KK70: 3 yıllık evliyiz hiç bi sorunumuz yok :nazar:

Aileyi az çok anlarsınız nişan sürecinde. Ne kadar çok muhabbet,o kadar tez ayrılık hesabı mesafenizi koruyun,sınırlarınızı çizin,tavrınız kırıcı olmasın ama net olun bu konuda.
İstemediğiniz birşey varsa ,anlık kabul edip sonra pişman olacaksanız baştan kabul etmeyin. Aynı evde yaşamak,aynı apartmanda oturmak vb konularda özellikle.

Slm herkese

Yakinda evlenicem yazmisdim daha once, bircok kaynana gorumce vs.. Tartismalar kavgalar soz konusu olmus baya okudum. Herkese hakkinda hayirlisini diliyorum. Boyle sorunlardan uzak kalmak icin ne yapilmasi gerekli? EVLI BAYANLARDAN LUTFEN IYI MUTLU VE SAGLIKLI EVLILIGIN TUYALARINI ALABILIRMIYIZ BURAYA? Biz gibi yeni evlenenlere bir nasihat olsun. UMUTLARIMIZ KIRILMASIN.

Tskrler
bu sadece sende değil eşinde de biten bir durum. eşin de sen de o yuvanın sizin yuvanız olduğunu ve artık sizin bir aile olduğunuzu evinizin kapısını kapattığınız anda siz hariç herşeyin o kapının dışında kalması gerektiğini anlarsanız. kendinize ait sırlarınız olur herşeyi herkese anlatmazsanız, saygılı sevgili ve özverili olursanız. hep ben ya da sen demeyip biz derseniz kolaydır mutlu olmak...

adam ailem de ailem derse sorun.tabiki ailesini sevicek saygi duyucak ama onceligi artik kendi ailesi olursa sorun olmaz..yoksa kavgalar hep bu sebepten cikar..ailesine saygili ol ama hep bi mesafen olsun..saygi cercevesnde.ben onceden saygiszlik olmasin diye susuyodum.ama baktim benden kucuk gorumceler bile bana laf sokmaya basladi bende susmuyrm artik..mutluluklar dilerim..

Aileler hakkında olumsuz konuşmamak benim için esas nokta. "Senin anan şöyle yaptı" diye girilirse konuya olay bitmiştir benim için, ne öfkem diner ne kinim, eminim kocalarda da böyle oluyordur. Söylenecekleri üzeri kapalı bir biçimde söylemek lazım ki direk savunmaya geçmesinler.

mesafe mesafe mesafe:KK53:

kırmızı gecelik tüylü terlik diyen arkadaşlarımız da çıkacaktır birazdan:KK70:
Yuzde yuz katılıyorum.mesafe coooook önemli.sana soğuk burnu havada diyenler olacaktır.hiiiic sallama.insanlara iyi ol ama mesafeli ol.sınırı astirma. Ama gecelik tüylü terlik kismi da bir nevi doğru.kocana evde zilli ol biraz ki sana düşkün olsun.anası danasi pek umrunda olmasin:)

Çizgilerin en başından beri belli olduktan sonra ne eşin ne kv den o çizgiyi geçemez ;) net ol bunları bunları istemiyorum sevmiyorum diye en başından konuş evlenmeden değil ilişkinin başında

kesinlikle mesafe.bi de nişanlın nasıl, senden taraf çıkıp seni savunuyo mu? o çok önemli. ben eşimin ailesiyle mesafeliyim mesela. iyi davran ama çok sıcakkanlı olup tepene bindirme. saygısızlık etme ama ederlerse susma.

Eşinin ailesi her işine gelmeyen ya da senin gıcık olduğun bi şey yaptıklarında eşine gidip bana böyle dediler şöyle dediler deyip bıdı bıdı yapma. :KK69:
Onlara karşı da saygılı olmak Güler yüzlü olmak ay bana bi şey derler diye hep tetikte olmamak gerek. :KK74:
Bazen senin istemediğin şeyler söylediklerinde mesela ay bu koltuk takımını al ay bunu al dediklerinde ben bunu bi düşüneyim deyip kendi bildiğini okumak, kulağının üstüne yatmak sorun çıkmadan geçiştirmeye yarar.:KK4:
İş erkektede bitiyor derler ama kadının da krizleri yönetmesi gerek. Çok fevri çıkışlar yapmamak gerek.:KK34:
Bazen konuşurken Kayınvalidenin görümcenin tarafını tut, ufak tefek şeylerde Haklısınız bilmemne de.:KK33:
Ben evlenirken de şu an da çok yakın oturmamıza rağmen çok büyük bi sorunla karşılaşmadım. Mesela bi akrabamızla aramızda şu diyalog geçmişti, kayınvalidenle aran nasıl Demişti bende iyi çok iyi insanlar demiştim, o da ayy daha dur hemen baştan iyi olurlar sonradan çıkar sorunlar dedi, yani hep bi kötü olma beklentisi var bu düşüncelerden ve böyle olumsuz insanlardan uzak dur.:stop:
Tavsiyelerim bu kadar okuduğunuz için teşekkürler:KK68:

En güzeli ayrı şehirlerde o olmasa bile farklı semtlerde oturmak. Ve mesafeyi korumak. Her daim büyüklere saygılı davranmak. Ondan sonrası kocana kalıyor o seni sayar severse herkez de seni sayar sever.

Anne oğlunu,gelinde kocasını kıskanmayacak(!) ikisi de yerini iyi bilecek,koca da ikisine aynı şekilde saygı gösterecek,bütün formülüm bu.Çok şükür 9 yıla giricez bir kez olsun kv ile bir problem yaşamadım üstelik aynı apartmanda yaşıyoruz.Hatta çoğu zaman kv le bir olup oğlunu sıkıştırırız :KK48:(Tabi ki tatlı tatlı)

Kesin net çözümlü önerimi sunuyorum:

Çöpsüz üzüm bul evlen.
Kv, kp, elti, görümce gibi dertlerin olmamış olur:21:

Şaka şaka :) Tabi bulması kolay olmadığı için, bulduysan kaçırma da yani.

Daha en başından açık ve net ol.
Sonradan çıkardı bunları demesinler.

Hanım hanımcık, hizmette dört dönen gelin olma ayıp olmayacak kadar işe el sür yeter,
ne istediğini bilen mesafeli hatta yeri geldiğinde kendine hizmet ettiren gelin ol.

Kim ne derse desin valla. Ben çevremde böyle yapanların el üstünde tutulduğunu gördüm.:63:

Bir de çok önemli olan şu ki vaatlere kanma, garantile, laf değil icraat üzerine evlilik yoluna gir.

Örnek veriyorum bir arkadaş daha sevgiliyken diyor ki benim yaşamak istediğim şehir bu( ailemin yanı)
Tayinini oraya iste nişanlanıp evlenelim. Yoksa direk ayrılalım bak ben başka yere gitmem.

Oğlan sen git tayinini aldır direk. Kız da nikahı sonra yaptı tabi.

Eğer önce evlilik yoluna girseydi o iş yaş olabilirdi yani ;)

Duygusal olmamak lazım akıllı olmak lazım.

Akıllı ve mutlu oldu arkadaş.

Benim gibiler de salaklığına doymasın:KK14:

Back
X