• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli bayanlar TECRUBENIZE IHTIYAC?!

Slm herkese

Yakinda evlenicem yazmisdim daha once, bircok kaynana gorumce vs.. Tartismalar kavgalar soz konusu olmus baya okudum. Herkese hakkinda hayirlisini diliyorum. Boyle sorunlardan uzak kalmak icin ne yapilmasi gerekli? EVLI BAYANLARDAN LUTFEN IYI MUTLU VE SAGLIKLI EVLILIGIN TUYALARINI ALABILIRMIYIZ BURAYA? Biz gibi yeni evlenenlere bir nasihat olsun. UMUTLARIMIZ KIRILMASIN.

Tskrler
1-Çok resmide olma çok samimi sıkı fıkı da olma.
2-Ailesi hakkında kötü bir laf etme.

Eşinin ailesi ile ne kadar iyi olsalarda kesinlikle MESAFE.
Hoşuna gitmeyen ağırına giden zoruna giden ne varsa kişiyle birebir kendin muhatap olarak önce nazikce sonra üslubunca baktın anlamadı keskin ve net şekilde izah etmek. Annesi dediyse kendin annesine diceksin. Kardeşi dediyse kendin kardeşine fikrini diceksin. Kesinlikle kendini ezdirmeden herzaman fikrini zikrini belirteceksin. Ben bir bireyim ve kocamla kendime göre yaşarım bu hayatı. Gerisi umrumda değil öesajı vereceksin.
Kocana assssla ailesini şikayet etme. Hiçbi işe yaramıyor çoğunda çünkü. Ki bazen onlarda üZülüp arada kalıyor. Gereksiz yere kocandan çıkarma sinirini. Ben ilk zamanlar kimseye ağZının payını veremeyip eşime saldırıyodum. Bi baktım evliliğim elden gidiyo. Kim yüzünden? 3.şahıslar yüzünden. Anına bıraktım bunu. Birebir direk herkesin hakedenin ağzının payını verdim. İster kötü bilsin ister konuşmasın dedim. Ve yuvam huZura kavuştu :) başkaları yüzünden yuvana huzursuzluk getirmiceksin.
Çok haince gelebilir belki ama, eşine masumu oynayacaksın. Birileri sana kötülük yapınca ki bunlar kv ya da kp oluyo. Ses etmiyo görüncen. Sonra tenhada yalnız kalınca sen bana bunu demiştin ama benim hoşuma gitmedi yapcan. Valla bn öle yapıyorum napiim. Başka türlü hatalı hep ben oluyorum değilae.

Slm herkese

Yakinda evlenicem yazmisdim daha once, bircok kaynana gorumce vs.. Tartismalar kavgalar soz konusu olmus baya okudum. Herkese hakkinda hayirlisini diliyorum. Boyle sorunlardan uzak kalmak icin ne yapilmasi gerekli? EVLI BAYANLARDAN LUTFEN IYI MUTLU VE SAGLIKLI EVLILIGIN TUYALARINI ALABILIRMIYIZ BURAYA? Biz gibi yeni evlenenlere bir nasihat olsun. UMUTLARIMIZ KIRILMASIN.

Tskrler
Esinin ailesini yabanci gibi dusunme onlari benimse kucuknseyleri gozunde buyutme sonucta anne babalarumiz da mukemmel deyil.sicakkanli ol.Esine onu ve onun ailesini sevdiyini benimsedeyini hiss etdir.Eger kayinvaliden de iyi insansa gul gibi gecinirngidersin. ben annem gibi davranirim icimden gelir araraim sorasrim oglunu bazen mecbur ederim gidip gorelim diye zamani olmadiginda bile.Siz evlat gibi davranin ki karsiligini alasiniz

Ama tabiki mesafeni koruyacaksin bu shart aradaki saygiyi korumak icin mesafe onemli.

Valla canim kaynanaya bagli biz hergun gorusuruz kaynanamgille aramizda cok iyi.
Saygini koru mesafeni koru istersen kaynanani tanimadigim icin bsy diyemem.

Evlilige gelinge sevgi saygi o kizginken sen sus sen kizginken o sussun. Kuslugu fazla uzatmayin. Biz boyle yapiyoruz Allaha sukur simdilik iyi gidiyor 4sene oldu evleneli.

Slm herkese

Tskrler
"KOCANA GÖRE BAĞLA BAŞINI HORANTANA GÖRE(ailene)PİŞİR AŞINI"
-Dik başlı olmayın,uyumlu olun.
-Sevmesenizde hoşgörülü,saygılı olun.
-Sevmeye çalışıp iyi niyet ve ilgi gösterin.
-Kardeşler bile anlaşamazken birbirini tanımayan insanların anlaşmasının nekadar zor olduğunu unutmayın.
-Kimsenin önünde tartışmayın,olası bi durumda kibarca karışılmamasını isteyin.
-Asla eşinizin onun ailesiyle aranıza girmesine izin vermeyin (hep eşinizin ailesinin yanında olursanız her durumda onlardan destek alır asla haksız duruma düşmezsiniz.
Daha okadar çok yazıcak şey var ki; ama bukadar yeter yani mutlu olmak istiyorsanız kaleyi içten feth ediceksiniz eşiniz mutlu huzurlu olursa sizide mutlu eder kv kp nekadar sizi severse eşinizde okadar sever.....NACİZHANE FİKRİM...
NOT:Bu yazdıklarım erkek tarafına yapılması gerekli olmayan ama yapılırsa sonuç veren kendimce denenmiş şeyler 12 senelik evliyim ve eşimin ailesi 2 ailem...

Sorunsuz evlilik oldugunu sanmam. bazen biz elimizden geleni yapsak da illa ki sorun cikaran birisi illaki olacaktir.
Sabirli olmak gerek.
Sabir cok önemli.
Mantikli olmak gerek.
Es seciminde ve herseyde mantikli düsünmek gerek. Davul bile dengi dengine lafina inanirim aslinda.
Esine karsi taraf degil yaninda olmayi bilmek gerek.
O kadar cok karakter ve huy var ki... Aslinda hersey zor ama bir o kadar da kolay. Is insanda bitiyor.
Birinin her zaman alttan almasi gerekiyor. Birgün o bir gün sen.. ki denge cok önemli.

Illaki sorun oluyor. Ama ben sabirli olanin her zaman rahat oldugunu gördüm.
Ama tabiki siz kendinize saygi duyacaksiniz ilk basta.
Saygi bugünün herseyi olmus durumda. Sevgi, merhamet artik az kalmis ama saygi zaruriyettir.
Kendimize saygi duyacagiz, empati kuracagiz. Sevgiyle yaklasacagiz.
Ha ben ne yapiyorum kaynanama sinir olsam da yan yana gelince birsey yokmus gibi davraniyorum icimde firtinalar esse de..Iyi mi yapiyorum bilmiyorum. Ama stres zaten insani yiyor bitiriyor. Ha bir de seks önemli.

Tatlım senin ailen de çok önemli. Azcık diş göstersinler, biz kızımızın arkasındayız mesajı versinler. Bak o zaman sen de değerli olursun. Ama ailen biraz pasifse sen de pasif gibi görünürsün.
Bi de cepte olma asla.kocama hala aşığım. Bunu da bilir kocam hiç saklamam. Ama şunu da bilir ki kafam atarsa vay haline:)

Esinle aranda ne gecerse gecsin ne kendi ailene ne esinin ailesine yansitma.anlatma.pisman olursun.nisanliyken kayinvalideler iyiymis gibi gorunuyo sonra bi bakiosun canavar cikmis icinden.ben ne derse guler gecerim.aldiris etmem cok fazla laf sokarsa zorlarsa sansini bende sakayla laf sokarim.saygi vardir ama esimin annesi die degil yasina hurmeten.cunki kv hic sevmiyorum.gamsizdir.bide bi iyilik yapsa yuz kere soyler yyzune vurur.oyuzden iyilik yapmasini bile istemem.mesafeyi ilk basta koymamistim ama artik koydum 3 yillik evliyim.esim bana karismaz kimseye laf soyltmez beni ezmez.esinin durusu onemli oyuzden.

İyi niyet ile yaklaş, sonra nabza göre şerbet ver derim. Kararlı ol ve kararından cayma.
13 senedir evliyim ve Kv kp annem babam eșim iki oğlum herkes ile musmutluyuuuuuuuuuz.

yine diyorum, bu isler taktikle yurumez.. bazi insan vardir, kendini de parcalasan anlamaz, hayati zindan eder.. kimisi de bi tebessumle mutlu olur..
normal insanlardan bahsediyorsak, evet, kotu niyetli olmamak, surekli sorun aramamak/uretmemek, saygiyi bozmamak vs sayilabilir.. ama bunlar olsa da olmuyo bazen.. bkz.lavantanin biten evliligi

Saygı
Sadakat
Sevgi
Sabır
:KK39:

Nasıl başlarsa öyle gidiyor. .

Simdiye kadar alinan cvplar cok guzel tessekkurler devamini bekliyoruz. Simdiye kadar anlasilan 100/90 MESAFE DEMIS. Buna kesinlikle katiliyorum. Cok uzun yildir birlikteligim var smdiye kadar bir sorunum olmadi. Ilerde neler olur azcok gorunuyor. Fakat cok cahil ailelerde oluyor genelde es tarafinda. Etrafda cok goruyor insan mesafede koymaya calissan pat kapi daliyolar iceri. Bunlarla nasil bas etmeli :)

Kesinlikle mesafe (!)
Yeni gelinim aman laf söz olmasın diyipte her dediğine evet diyeyim, ne isterse yapayım, gel derse geleyim git derse gideyim gibi şeyler yapmaya kalkarsan ipin ucu daha baştan kaçar sonrasında toparlayamazsın. Kendince toparlasanda onların gözünde 'fena gelin' olursun.
En başta kendi sınırlarını kendin koy, kv'nın gorumcenın eltinin kp'nin herneyse istediği şeyleri kendi canın istemiyorsa yapmak zorunda değilsin.
Ha birde eşine şikayet etme ailesini.
Kv denle tartışıyorsan ikiniz halledin. Eşini sokma devreye sakın, şişirici gelin olursun :)

Eşin yanında olacak tabi bunun için kaynanayı örnek alacaksın eşine nasıl davranıyor her fikrine mi katılıyor yoksa her dedi gibi mi yapıyor.ben kv eşimr yaklaşımını örnek aldım ve başardım çok şükür.(eşim annesine çok düşkün oldugu için kv örnek aldım) annesinin yaptıgı her yemeğin tarifini aldım kv den hepsini de yapıyorum artık.eşimin ailesini kırmıyotım güler yüz saygı ama mesafrliyim. Hiç aramam kandiller hariç eşim ile konuşurken eşim verir iki kelam eder kapatırız. İlla bize gelin diye ısrar etmem.kv ile problemim varsa direk yüzüne söylerim ama eşime de söylerim ki haberi olsun zamanla tanıdıkça yerine oturacaktır.ilk basta mesafe vr saygı.
Not,tüylü terlik seksi gecelik olmazsa olmaz bebeğim

Back
X