• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli bayanlar TECRUBENIZE IHTIYAC?!

Slm herkese

Yakinda evlenicem yazmisdim daha once, bircok kaynana gorumce vs.. Tartismalar kavgalar soz konusu olmus baya okudum. Herkese hakkinda hayirlisini diliyorum. Boyle sorunlardan uzak kalmak icin ne yapilmasi gerekli? EVLI BAYANLARDAN LUTFEN IYI MUTLU VE SAGLIKLI EVLILIGIN TUYALARINI ALABILIRMIYIZ BURAYA? Biz gibi yeni evlenenlere bir nasihat olsun. UMUTLARIMIZ KIRILMASIN.

Tskrler
canım evli değilim ama 3 ablam var 3 de evli onlardan gördüğüm ve etraftandan da gözlemlediğim kadarıyla mesafe en altın kural.

Mesafe konusunu biraz açayım:
1.Kayınvalidenin evinde ortalıkta dört dönmeyeceksin.Örnegin sofra mı toplanacak.Tabakları tezgahın üzerine bırakıp çıkacaksın.

2.Kayınvalidenin evinde her odaya rahat rahat girip çıkmayacaksın,salondaki çekmeceyi açarken bile müsade isteyeceksin ki o da senin evinde aynısını yapsin

3.Vırt zırt aramayacaksın

4.Eşine asla annen,kardeşin böyle söylüyo,böyle yapıyo demeyeceksin.Altın kural bu.İlla iletmek istersen yumusak bi dille anlatip,annen neden böyle dedi ki,üzüldüm çok diyeceksin.

İlk aklıma gelenler bunlar.

Mesafe konusunu biraz açayım:
1.Kayınvalidenin evinde ortalıkta dört dönmeyeceksin.Örnegin sofra mı toplanacak.Tabakları tezgahın üzerine bırakıp çıkacaksın.

2.Kayınvalidenin evinde her odaya rahat rahat girip çıkmayacaksın,salondaki çekmeceyi açarken bile müsade isteyeceksin ki o da senin evinde aynısını yapsin

3.Vırt zırt aramayacaksın

4.Eşine asla annen,kardeşin böyle söylüyo,böyle yapıyo demeyeceksin.Altın kural bu.İlla iletmek istersen yumusak bi dille anlatip,annen neden böyle dedi ki,üzüldüm çok diyeceksin.

İlk aklıma gelenler bunlar.

Valla kendimi gördüm :-) kesinlikle mesafe. Çok samimi olmayacaksın çok rahat davranmayacaksın.
Evlerinin içinde istediğin gibi dolanıp durmayacaksın. Herşeyi konuşup anlatmayacaksın.
Tabiki kırıldığın üzüldüğün noktalar olur ama eşine her seferinde böyle oldu söyle oldu demeyeceksin.
Üzerinden zaman geçmesini bekleyip annen de geçen böyle yapmıştı üzüldüm ama geçti diyeceksin.
Eşine de olgun olduğunu belli edeceksin. Yok misafirim gelecek gel anne yok gel yemek yiyelim anne vs yapmayacaksın.
Özel günler önemli günler çağıracaksın ki kafalarına estikçe gelmesinler. Hafta da bir iki gün akşam yemeğine gideceksin. Yemegi yiyip çayı içip çıkacaksın. Yok kalalım burada yatalım kalkalım yapmayacaksın.
Aman insan yaşayarak öğreniyor işte. :KK51:

Cok samimi olmamak lazim ya herseyini heleki aile mevzularini falan anlatmiycaksin herzaman arada mesafe olmali

tuyo mu bilmem ama sevgi çok onemli onun gözüne bakınca merhamet görmek çok önemli canı acıyınca üzülmek çok önemli sinirlenince ona biraz zaman verip sonra gidip sarılmak çok önemli bunu kendinin yapması çok daha önemli...

Herkesle mesafeli olun ilk zamanlarda hatta 2-3 yıl. Ve asla evin içindeki sıkıntıları maddi durumları dışarıya yansıtmayın.
Birbirinizin ailelerine karşı olan tavırlarına müdahale etmeyin. Herkes kendi ailesiyle yada eşinin ailesiyle canı ne kadar istiyorsa o sıklıkla görüşsün.
Para muhabbetine altın muhabbetine çok girmeyin.
Bir de siz kadın olarak eşinizden beklentiye girmeyin ima etmeyin bişey istiyorsanız eşinize açıkça söyleyin.

Güler yüzlü ol..

Kimse de art niyet arama..

Kocana ailesini kötüleme..(istisnasız kaybedersin)

Bütün yazılanları okudum ve sonuna kadar haklı ama cahil insanlarla bas etmek zor ceken bilir inş cok mutlu olursun yolun daha basındasın hersey senın elinde

Mesafe önemlidir .

Gerci ben mesafeliydimde kaynana cildirdi kendi kendine bende onu hayatimizdan sonsuza denk cikartimm

Cahille bas etmek gercekten zor.ben 3 yildir evliuim 3 yildir sesimi cikarmamistim.bugun en sonunda rahatsiz oldugum konulari soyledim kv ama sagolsun hemeb tansiyonum cikti amab basim agridi ben bugun hastahanelik olurum felan dedi normal sohbet seklinde konustum.ama esim gelene kadar benle konusuodu esin geldikten sonra surat asti benle hic konusmadi.oglum beni eve birak felan dedi.esimde goturdu geldigindede anlattim esime odama girip cekmecemi karistirdigini felan esim annesinin ne mal oldugunu bildigi icin bana hic bisey demedi.ama kendimi dedikoducu gibi hissettim.esime soylemeseydim keske dedim ama soylenecek sey var soylenmicek sey var basit seyleri soylemem sineye cekerim ama bu tarz konuyu esimin bilmesi gerektigini dusundum.oyuzden kv nefret ediorum

Back
X