• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli...bazen mutlu bazen mutsuz...ve çocuklu...sizdede böyle mi??? Tecrübeli anneler eşler yardımmmm

Kiraz_Mevsimi_54

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2014
415
115
123
Merhaba bayanlar... Evliyim... Bide bebişimiz var... Bazen çok yoruluyorum... Eşim evde olunva elinden geldiği kadar yardım ediyor ama o işdeyken çok zor oluyor... Bide evi temizliyorum a dan zye bana hala pis geliyor dip köşe temizlik yapmadan içim rahat etmiyor sürekli aklıma geliyor...bazen heryer batıyor yetişemiyorum... Zaman geliyor bebiş hiç durmuyor iş yapamıyorum kendi kendime kızıyorum... Evim her an temiz olsun istiyorum... Herşey rayına otursun istiyorum kendimi bazen tembel buluyorum bazende çok yorulduğumu düşünüyorum... Siz nasıl yapıyorsunuz bi yandan evin işleri bebek eş dost misafir????

Bebeğin küçükse bırak bazı yerler dağınık kalsın. Mesela oturma odan mutfağın banyon temiz olduktan sonra gerisini dip köşe uğraşma. Bende senin gibiydim aslına. Millet pazartesi günü bi temizlik yapar sonra ki günler sadece süpürür geçerdi. Ben o süpürgeyi elime alınca bitmezdi bi türlü. Sonra dedim ki yapsam da olmuyo yapmasam da. Çünkü çocuk küçük çok yoruyo ve dağıtıyo. Üstelik bi de yaptığım zamanlar çok yorulduğum için canım sıkkın oluyodu.

Şimdi hergün süpürsem de 3 günde bir siliyorum. Hafta da bi gün ütü. Ütü yaptığım gün başka hiç bişi yapmıyorum çünkü hem sıkıcı hem yorucu. Yemekleri günlük ama çorbayı biraz fazla yapıyorum çünkü ertesi gün içinde hem çocuk hem ben acikiyorum akşam yemeğine kadar idare ediyoruz. Canım istemedigi zaman bi iş yapmıyorum. Ayaklarımı uzatıp oturuyom. Çocuk sıkılırsa işim bile olsa bırakıp dışarı çıkıyorum.

Sonuç mu? Daha enerjik oldum. Aslında böyle yapmaya başladığımda ev işi daha kolay gelmeye başladı. Çünkü dinlenmis olarak başlıyorum işe. Ayrıca çocuğun kac yaşında bilmiyorum ama 2 buçuk yaşından sonra evin içinde pek bi sıkıntı yapmayacak sana. Sen her şeyi boşver. İnan ki boşver. Ev işi senden benden kıymetli değil. Çocuklar büyüyünce evlerimiz zaten müze gibi olacak. Gençliğini, enerjini tüketme. Çocuğun için sen lazımsın...

D
Bebeğin küçükse bırak bazı yerler dağınık kalsın. Mesela oturma odan mutfağın banyon temiz olduktan sonra gerisini dip köşe uğraşma. Bende senin gibiydim aslına. Millet pazartesi günü bi temizlik yapar sonra ki günler sadece süpürür geçerdi. Ben o süpürgeyi elime alınca bitmezdi bi türlü. Sonra dedim ki yapsam da olmuyo yapmasam da. Çünkü çocuk küçük çok yoruyo ve dağıtıyo. Üstelik bi de yaptığım zamanlar çok yorulduğum için canım sıkkın oluyodu.

Şimdi hergün süpürsem de 3 günde bir siliyorum. Hafta da bi gün ütü. Ütü yaptığım gün başka hiç bişi yapmıyorum çünkü hem sıkıcı hem yorucu. Yemekleri günlük ama çorbayı biraz fazla yapıyorum çünkü ertesi gün içinde hem çocuk hem ben acikiyorum akşam yemeğine kadar idare ediyoruz. Canım istemedigi zaman bi iş yapmıyorum. Ayaklarımı uzatıp oturuyom. Çocuk sıkılırsa işim bile olsa bırakıp dışarı çıkıyorum.

Sonuç mu? Daha enerjik oldum. Aslında böyle yapmaya başladığımda ev işi daha kolay gelmeye başladı. Çünkü dinlenmis olarak başlıyorum işe. Ayrıca çocuğun kac yaşında bilmiyorum ama 2 buçuk yaşından sonra evin içinde pek bi sıkıntı yapmayacak sana. Sen her şeyi boşver. İnan ki boşver. Ev işi senden benden kıymetli değil. Çocuklar büyüyünce evlerimiz zaten müze gibi olacak. Gençliğini, enerjini tüketme. Çocuğun için sen lazımsın...
çok güzel yazmışsın canım gerçekten... Ben temzilik yaparken masum meleğim bana yatarken hep bakıyor içim parçalanıyor aslında... :(:( bebeğim daha çok küçük bir yaşına bile girmedi :)

Merhaba bayanlar... Evliyim... Bide bebişimiz var... Bazen çok yoruluyorum... Eşim evde olunva elinden geldiği kadar yardım ediyor ama o işdeyken çok zor oluyor... Bide evi temizliyorum a dan zye bana hala pis geliyor dip köşe temizlik yapmadan içim rahat etmiyor sürekli aklıma geliyor...bazen heryer batıyor yetişemiyorum... Zaman geliyor bebiş hiç durmuyor iş yapamıyorum kendi kendime kızıyorum... Evim her an temiz olsun istiyorum... Herşey rayına otursun istiyorum kendimi bazen tembel buluyorum bazende çok yorulduğumu düşünüyorum... Siz nasıl yapıyorsunuz bi yandan evin işleri bebek eş dost misafir????

Oğlumun 0-2 yaş arası yaşadığım psikolojiyi tarif etmişsin:) geçecek tatlım, sakin ol

D

çok güzel yazmışsın canım gerçekten... Ben temzilik yaparken masum meleğim bana yatarken hep bakıyor içim parçalanıyor aslında... :KK43::KK43: bebeğim daha çok küçük bir yaşına bile girmedi :)

Aahh ah.. Şu manzara :) çocuklarımiz ne sabırlı. Onlarla ilgilenmemiz için resmen sıra bekliyolar. Sen yattığı yerden bana bakıyo deyince kendi çocuğum geldi gözümün önüne. Hala vicdan yapıyorum. Keşke bu kadar hızlı büyüyecegini bilseydim de daha fazla vakit gecirseydim kucağıma alıp diyorum. Şimdi bi tane daha çocuğum olacak, şimdiden plan kuruyorum. Yaptığım ve pişman olduğm hiç bi şeyi yapmıycam diye. Ama tabi yine de Allah baska dert vermesin demek lazım :)

cocuklu evin daginik olmasi kadar normal bisey yok once bunu bi kesinlestirelim ;)
benimde iki evladim var ,
gunluk yerleri silerim ,toz alirim ,wc-banyo yikarim . ev temizligini aksatmam ama daginikligina yetisemedigimden sorun etmem.
varsin oyuncaklar bi kaca saat yerde kalsin veya camasirlar 1saat daha katlanmayi beklesin .... evlatlarimin geri donusu olmayacak zamanlarini tamamen ev isine ayirmayi bencillik olarak goruyorum. herseyden once en degerli varligimiza ,cocuklarimiza zaman ayirmaliyiz. dolaplar iki gun sonra da silinir ,komsu oteki gunde davet edilir , onceligim cocuklarim ;) daginikligi kafaya takmam . size de tavsiye ederim ;)

evde bebek varken evi derli toplu temiz durmasını istemek, dısarda hala kar yagarken kapı önünü küremeye benzer... bebeginizin en guzel zamanlarını evim temiz olacak diye mahvetmeyın. zamanın cok hızlı gectıgını soyluyor etrafımdaki anne babalar. bol bol bebişinizi sevn öpün oynayın. büyüdüğü zaman evinizi temiz tutacak cok vaktınız olacak.. biraz da zor bir süreçten geçtiginiz için piskolojik olarak temizlige takmıs da olabilirsiniz . ama bırakın işi gücü meleginizle doya doya vakıt gecirin :)

Takıntı yapmayın ama ev temizliğini elinizden geldiği kadar önce sizin ve bebişinizin sağlığı önemli gerisini koyverin birazcık

evde olup kızımla vakit geçirmek için neler vermezdim :(
benim kızımda 1 yaşında çalışan bir anneyim.
Bazen eve o kadar yorgun ve uykusuz gidiyorum ki uyusun da dinleneyim diye gözünün içine bakıyorum :(
ve tabi vicdan yapıyorum sonra..
Bir gün bende evimle ve kızımla ilgilenebilriim inşallah..

Benim oglum 10 aylik oldu.Son 8 aydir bayagi daginik ve perisandik.Son 2 aydir biraz duzene girdik şükür.Duzen dedigim temizlik ya da gunluk yapilan isler yoksa evin her yeri tum gun oyuncak,cekmeceler daginik...Topluyorum yarim saat sonra ayni.Ben de en son yatarken topluyorum artik.Ütuleri hala gece yapiyorum.Bu sene konserve falan yapamadim mesela ama cocuklarimin cani saolsun.Ileride ikisi de ucup gidince temiz ve duzenli evimde ne kadar mutlu olabilirim muamma.

Çocuk olan evin çok da tertipli düzenli olmasını beklemez ki kimse zatenn? Temiz olsun yeter. Benim öğrencimin iki yaşında kardeşi var annesi ilk başlarda toplamaya çalışıyordu hwr şeyi ben gitmeden. Baktım kadın yoruluyor çünkü kız cidden dağınık bi kız :-) rahat olmasını ima ettim sürekli. Şimdi 2. yılımız ve alıştık gayet evin savaş alanı gibi olmasına :) arada duyuyorum süpürge açıyor anne ama biz dersi bitirip gidene kadar ufaklık yeni bi savaş çıkarmış oluyor zaten. Dert etmeyin o kadar canınıza yazık.

cok yanlıs yapıyosun canım benım..bende oyle yaptım yaptım bı baktım hayatı kacırıyorum esımle vakıt gecıremıyorum bebeklerımle oyun oynamak yerıne tv acıp yemek yapıyorum..ne gerek var...gene evı bok goturcek nıhayetınde..bı supur bı vıleda cek..2 cesıt yapabılırsen yemek yap..temızlıgı bi daha 3 gun sonra yap.hayat cok kısa...cıkabılırsen tak bebegını onune bı tur at.bı kahve ıc.oturamıyosan elıne al kahvenı bı yarım saat yuruyus yap..kafayı kırarsın temızlıkle..zaten degmıyor :KK66:

Çocuklu ev günde bir kez süpürülür silinir ama dağınık toplamak zorunda değilsiniz. Temiz olsun da dağınık kalsın.

Back
X