• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli...bazen mutlu bazen mutsuz...ve çocuklu...sizdede böyle mi??? Tecrübeli anneler eşler yardımmmm

aynı durumdayım canım bende geçen şu sözü okudum hoşuma gitti : " ÇOCUKLU EVİ TEMİZ VE DÜZENLİ TUTMAK KAR YAĞARKEN KAPI ÖNÜ SÜPÜRMEYE BENZER " yani siz ne kadar temiz düzenli tutmaya çalışsanızda kar yağmaya devam edecektir...

Oğlum 1 yaşına gelene kadar oturma odası ve mutfak dışında ince temizlediğim yer neredeyse olmadı. Nezaman misafir gelse ben banyo yıkamaya giderdim ç normalde de yıkardım ama ince ince değil. Yani ben temizlik yaparken çocuk bir kenarda ağlayacağına çocuğun yaşam alanı kısmını tezilerim yeter derdim.

Ev işi nankör bak dün dip köşe sildim bugün halının üzerinde maydanoz bana sırıtıyor. Ahanda aldım. Yarın süpürürüm. Temizlik yapmaya mı geldik dünyaya.

bebek olan evde yüzde yüz temizlik mümkün değil ki, bebeğiniz kaç aylık bilemem ama yürümeye başladıktan sonrası için bu dediğim.
Bunu kabul ederek başlayın derim. Ev dağılacak, pislenecek, hele ki tuvalet alışkanlığı dönemi.
Bunlara hazırlıklı olun. Olduğu kadar yapın.
Yetişemiyorsanız misafirlerinize satın aldığınız ürünlerden servis yapın, kimse sizi kınamaz, kınayan da kınasın yani.

Ben çalıştığım için yardımcı geliyor haftada bir, tabi ki yetmiyor. Her gün bana da iş kalıyor. Yetişemediğimde öyle kalıyor yani, yapacak bir şey yok.
Misafirlerim genelde yemeğe geliyorlar, yemek yaparım tatlısını eşime sipariş ederim.
Habersiz misafire makarna yaparım, ya da dışarıdan sipariş ederim. Hiç gocunmam.

Bunlar için kendimi mutsuz etmem.

Merhaba bayanlar... Evliyim... Bide bebişimiz var... Bazen çok yoruluyorum... Eşim evde olunva elinden geldiği kadar yardım ediyor ama o işdeyken çok zor oluyor... Bide evi temizliyorum a dan zye bana hala pis geliyor dip köşe temizlik yapmadan içim rahat etmiyor sürekli aklıma geliyor...bazen heryer batıyor yetişemiyorum... Zaman geliyor bebiş hiç durmuyor iş yapamıyorum kendi kendime kızıyorum... Evim her an temiz olsun istiyorum... Herşey rayına otursun istiyorum kendimi bazen tembel buluyorum bazende çok yorulduğumu düşünüyorum... Siz nasıl yapıyorsunuz bi yandan evin işleri bebek eş dost misafir????
e ben neyapayım iki çocuk ev birde çalışıyorum sabah 6 buçukta yola düşüyorum akşam altı buçukta eve giriyorum çocukların ödevi yemek vs birde yüksek lisans yapıyorum bacım ben napayım söyle nerelere gidem beeennnn

Benimde 15 aylik bi kizim var eşim evde olduğu zaman o ilgileniyo ben işimi yapiyoruz kaynanamla yakin oturuyorum dip köşe temizlik yapicam zaman ona birakiyorum bebeğimi. Onun dişinda aman heryer yemiz dursun cocuk batirmasin dökmesin bi gelen olursa ne der diye bi derdim yok çünkü tam etrafi keşfedip öğrenme çaginda o döküyo batiriyo arkasini toplamiyorum ne zaman sikilirsa yada uyursa o zman toplarim. Uyuyunca da şöyle bi mutfagi ortaligi toparlarim yemegimi yaparim sonra dinlenirim çünkü yoruluyoruz nihayetinde ve ilgilenmemiz gereken kocalarimizda var akşama kadar kendimi harap edemem valla yoksa adamin karşisinda sızıp kalirim ki en nefret ettiğim kadin tipidir. Akşam sekiz dokuz gibi kızımız uyur bizde bi film açariz bazen çayimizi meyvemizi yeriz sohbet ederiz. Herşeyden önce eşim ve kizim birak evin dağinik kalsin misafir ne bulursa onu yesin kendini harap etme bebeğin döksün saçsin eşine zaman ayir elbet bebekler büyür misafirlerimizi en güzel şekilde ağirlariz evimiz piril piril olur ama bu dönemlerde şartlar böyle gerektiriyo kasma rahat ol :KK66:

Bendede 2.5 yaşında tatlımı tatlı neşeli bir erkek var. Artık büyüdüğü için elime ayağıma dolanmıyor. Ben temizlik yaparken ya çizgi film izler yada oyun oynar. Arada süpürgeyi alır ben süpürcem der :) ama bebekken zorlanıyodum. Temizlik delisiyimdir ben. Bebeğimi uyutur temizlik yapardım. O uyurken ben uyumadığım için yorgun bitkin olurdum. Ve aşırı sinirli. Ewim hiç dağınık olmadı. Hep süperman gibi ordan oraya koştum. Allahtan şimdi büyüdüde rahatım. Şükür uykumuzda düzenli. Hergün toz alır ewi gırgır yaparım. Banyo wc temizlerim. Haftada 2 defa genel yaparım. Zaten öğlen uykusuna yatıyor 2 yada 3 saat. O süredede kendime bakım yapıyorum. Çay kahve içiyorum yada akşam yemeğimi yapıyorum. Sende rahat edeceksin. Gececek bu günlerin. Bebişle vakit geçir canm

Oğlum 1 yaşına gelene kadar oturma odası ve mutfak dışında ince temizlediğim yer neredeyse olmadı. Nezaman misafir gelse ben banyo yıkamaya giderdim ç normalde de yıkardım ama ince ince değil. Yani ben temizlik yaparken çocuk bir kenarda ağlayacağına çocuğun yaşam alanı kısmını tezilerim yeter derdim.

Ev işi nankör bak dün dip köşe sildim bugün halının üzerinde maydanoz bana sırıtıyor. Ahanda aldım. Yarın süpürürüm. Temizlik yapmaya mı geldik dünyaya.
:KK70::KK70::KK70: Ne kadar sempatik anlatmışsın yaa çok güzel

Merhaba bayanlar... Evliyim... Bide bebişimiz var... Bazen çok yoruluyorum... Eşim evde olunva elinden geldiği kadar yardım ediyor ama o işdeyken çok zor oluyor... Bide evi temizliyorum a dan zye bana hala pis geliyor dip köşe temizlik yapmadan içim rahat etmiyor sürekli aklıma geliyor...bazen heryer batıyor yetişemiyorum... Zaman geliyor bebiş hiç durmuyor iş yapamıyorum kendi kendime kızıyorum... Evim her an temiz olsun istiyorum... Herşey rayına otursun istiyorum kendimi bazen tembel buluyorum bazende çok yorulduğumu düşünüyorum... Siz nasıl yapıyorsunuz bi yandan evin işleri bebek eş dost misafir????
Beni bana anlatmissin aynıyız bitmiyor is fln bitmiyor ve bu hafta hastayım çok kötü kvdem bakıyor dinleniyorum evde

4 aylik oglum var. Evin temizligi ingilizlerin dedigi gibi bizi hasta etmeyecek kadar.

Hic onemsemiyorum suan temizligi. Haftada 2 kere supuruyorum. Eskiden boyle degildi tabi. Benim en buyuk vazifem oglum. Once onunla ilgilenmeli saglikli mutlu guvenli 1 birey yapmaliyim diye vaktimi ona harciyorum. Sıkildikcada surekli yesil alan gezdiriyorum. Yerde 2 3 sac toz kalsa ne. Ben annemin sevgisi icin beklrmeliyim ben degerli degilim diye dusunmesindense evimi 1sonra temizlerim hiiic onemli degil

Ây aynı ben ..off hep temiz olsun düzenli olsun çocuğumkadar ilgileneyim uykuyada diyeyim istiyorum ..biseye yetişemiyoruz hep pis ...hele oğlumla iş yapmak çok zor biyerden yapıyorum arkadan bozuyor yediklerini atıyor cekmecwleri döküyor evi silicem süpüren yetisemuyorum detaya h icc giremiyorum zaten ...Ay bazen ikiz olsaydı oldu bittiye gelseydi diyorum bir cocuk daha istiyoruz hayırlısıyla ama gözüm korkuyo sil baştan

bebek yapmıyorum
evi sürekli temizlemiyorum
misafir çağırmıyorum
allahım biraz pis bir evim ama rahat bi hayatım olduğunu fark ettim şu an

ev her daim temiz ve düzenli olmaz. hele ki bebek varken
dip bucak temizlik ne ya her mevsim başlangıcında 1 kere yap yeter ;)

Aman bırak ya ev işi nankör içinde yaşanacak kadar temiz olsun yeter ameliyat yapacak kadar dezenfekte etmeye gerek yok

Ben nasil denk gelirse oyle yapiyorum.. Mesela hafta sonu topran temizlik yaparim... Ortaligi toplamam cocuklar yatinca olur...bulasiklar makinadan sabah ya da gece cikarilir..cogu zaman ise gitmeden once..camasirlar haftadonu genelde hava guzel olacaksa hafta ici bazen.. Evde oldugumuz gunler illaki yemek yaparim onceligim cocuklarin yiyecegi seyler..aksam uyuduklarinda borek corek islerini hallederim.. Bazen cocuklarla gunduzden yaparim gozleme filan.. Birinin elive hamur tutustururum digeride yerden bizi izler.. Bazen super otedi temizlik yaparim bazen yapmam.. Tamamen yorgunlugumla ve modumla alakali.. Mesela dun aksam ortalik cok daginikti yattim uyudum cocuklarla sabah 6.30 da kalktim ve ortaligi hallettim giyindim hazirlandim enerjik olarak gunume basladim.. Ama suanda yorgunluktan oluyorum :)

D

çok güzel yazmışsın canım gerçekten... Ben temzilik yaparken masum meleğim bana yatarken hep bakıyor içim parçalanıyor aslında... :KK43::KK43: bebeğim daha çok küçük bir yaşına bile girmedi :)

bebek yattigina gore daha oturamiyor bile kuzum..
birakin dagilsin pislensin nolcak?
ben 15 gunde bir dip kose giriyorum eve,onun disinda oturma odasini 2 gunde bir hizlica temizliyorum,bide banyo tuvalet tabi..
o gunleri geri gelmiyor,bosa cirpiniyorsunuz temizlik pesinde

ben de tam bu konu üzerine başlık açacaktım.. sen benden önce davranmışsın .. 2 aylık oğlum var şu an ev hanımıyım çalışmıyorum ve temizliğe eve yemeğe eşime ve bebeğe yetişemiyorum kendimi çok eksik ve yarım hissediyorum .. bebeğim çook gazlı ve çook kusan bir bebek geceleri de uyumamaya başladı ... yardımcı olacak kimsem de yok gurbet ellerde yapayalnız kaldım.. bebek uyudugunda temizlik yapıyorum.. dip köşe değil sadece mutfak süpürge ve viledadan ibaret yine de ev çok pis geliyor gözüme bu konuda eşim de çok titiz her yer her yerde deyip duruyor onun eve gelmesine yakın tribe girip evi toplamaya başlıyorum ya da temizlk yapıyosam yemeği yapamadan bebek uyanıyor inanın bazen tuvalete gitmeye vaktim olmuyor .. çok bunaldım çookkkk :(

Ben de evim temiz olsun istiyorum ama olmuyor cok tembelim ya da beceriksizim sanirim :KK53:
Eve misafir gelecegi zaman pacalarim tutusuyor, artik daha planli yapicam islerimi, oyle karar aldım ama bakalim olacak mi.
Kizima, esime, kendime ayirdigim vakitten calamiyorum temizlik icin, o yuzden oldugu kadar...

Canım çocukla plan olmuyordur bu nedenle bir işi o an yapabiliyorsan mutlaka yap.Mesela ben çamaşırlarımı artık çok birikmeden yıkıyorum ve kurutmalıktaki çamaşırları katlayıp ütüleyip yerleştirdikten sonra yıkadıklaırmı asıyorum.Eskiden dağ gibi çamaşırlarım birikir bir o yana bir bu yana savrulurlardı,artık hiç birikmiyor.Hem ütü gibi bir işi yogun sekilde yapmak yerine parça parça yapıp bitiriveriyorum hemen. Yemek yaparken bulaşıkları anında makinaya yerleştiriyorum böylece yemekten sonra sadece yediklerimiz kalıyor 2 dkkada onları da yerleştiriyorum bitince.Kalkar kalkmaz yatak odamı derleyip toparlıyorum,aldığımı hemen geri yerleştiriyorum .İşin ucunu kaçırmamak lazım ev işlerinde 4 sene sonunda bunu anladım yoksa dağ gibi oluyor herşey.Bir de işim çok yoğun bu sefer resmen stres yapıyorum
Tabi benim çocuğum yok malesef ama olsa da ayak uydurabileceğimi düşünüyorum,bakalım :)

Ben nasil denk gelirse oyle yapiyorum.. Mesela hafta sonu topran temizlik yaparim... Ortaligi toplamam cocuklar yatinca olur...bulasiklar makinadan sabah ya da gece cikarilir..cogu zaman ise gitmeden once..camasirlar haftadonu genelde hava guzel olacaksa hafta ici bazen.. Evde oldugumuz gunler illaki yemek yaparim onceligim cocuklarin yiyecegi seyler..aksam uyuduklarinda borek corek islerini hallederim.. Bazen cocuklarla gunduzden yaparim gozleme filan.. Birinin elive hamur tutustururum digeride yerden bizi izler.. Bazen super otedi temizlik yaparim bazen yapmam.. Tamamen yorgunlugumla ve modumla alakali.. Mesela dun aksam ortalik cok daginikti yattim uyudum cocuklarla sabah 6.30 da kalktim ve ortaligi hallettim giyindim hazirlandim enerjik olarak gunume basladim.. Ama suanda yorgunluktan oluyorum :)
Valla ben okurken yoruldum sizin isleri masallahınız var:)):KK9:

Valla ben okurken yoruldum sizin isleri masallahınız var:)):KK9:
cok sagol canim...Allah bizlere saglikli bedenler ve ruhlar versin..bunu yazdim bu gece bizimki hic uyutmadi uyumadida...normalde zaten geceleri uyumaz..bu gece iyice azitti benimki..nazar ettim herhalde kendi kendimize :D
hahaha

Back
X