Evli, cocuklu, hamile, calisanken yeniden okuyup meslek degistirmek

Sen bu işi bölümü gercekten istiyor musun?eğer gerçekten istiyorsan yapacağına inanıyorsan önüne dağ koysak dağı kaldırıp bu işi yaparsın.
Yaşin hiçbir önemi yok.dort yılında bir önemi yok.sen okusanda 33yasina gireceksin, okumasanda.en azindan hayalini gerceklestirerek girersin...
Gunduz işini yap akşamları cocuklarinla ilgilen duzenli dersini çalış kazanırsın

İsterseniz okursunuz da

40 yaşında koşturamam deyip hukuk asla okunmaz

Benim tanıdığım emeklisi gelmiş hala çalışan devlette çok diş hekimi var

Ama ay ne güzel masa başı işim var çok rahatım diyen avukat duymadım daha

Bir de avukatlıkta devlet hastanesine hasta geldiği yoğunlukla para getiren iş gelmiyor kendiliğinden

Huysuzd meslektasmisiz. 10 yil sonra siz ne yapmayi planliyorsunuz yada bu yorgunluk icin cozumun var mi

Şu an hiç bir şey düşünemiyorum kendimi çok yıpratmamaya çalışıyorum. Bir dönem çok yoğun çalıştım bedenseli geçtim ruhsal olarak çökmüştüm,şimdi nispeten daha sakin bir yerdeyim.

Bu işi yıllarca yapanları örnek almaya çalışıyorum

Avukatlık masa başı iş değil, keşke mesleklerimizi takas yapabilsek, saniye düşünmem. Avukatlık zor bir meslek, yeni avukat için çok daha zor, oraya buraya gönderirler sizi, 7den önce eve zor gidersiniz. Yeni avukatken ahlak dışı maaş teklifleri gelir, örneğin 1500 lira gibi. Avukatken doktor olmak isteseniz anlardım da, gül gibi mesleğiniz var, bunda yoruluyorum diyorsanız, avukatlıkta hayatınız kayar.

şu anki mesleğiniz nedir? ve yeni meslek düşünceniz endir çok merak ettim.

1 çocukla meslek değil ama iş değiştirdim. üniversiteye geçiş için çok büyük bir risk aldım. işsizlik parası ile idare ettim bir dönem. tam stresten kilo almışken oldu bir yer ama bu seferde yaşadığım şehri değiştirmem gerekti. çocuğumun düzenini oturtana kadar ve yeni şehirde düzen sağlayana kadar ilk sene her hafta 500 600 km yol gidip geldim.
bir dönem çok bunaldım evet ama şimdi çok mutluyum. aferin kız sana diyorum kendime :) çünkü cidden çok sevdiğim bir işi yapıyorum.

Altına benin imzamı da atsak olur değil mi

Tüm diş hekimleri 20 ile 25 yaş arasında genç ve kıpır kıpır hekimler değiller ki emeklisi geldiği halde çalışanı bile var.
avukatlık ya içinizde ukde kalmış ya da sizin canınız sıkılmış, eğer canınız sıkıldıysa kendinizi başka başka şeylerle oyalayın derim çünkü bir meslek sahibi olabilmek için ilgili bölümü kazanmak, bitirmek ve işe girip tecrübeli olmak kolay değildir siz de bilirsiniz bunu.
hee diyorsanız ki avukat olmadan göçemem bu dünyadan buyrun deneyin.

Ben yaptim bunu suan is ariyorum basarili olabilir miyim bilmiyorum ama yanlis yolda yurumek dogru yolda beklemekten iyidir.

Ne güzel mesleğiniz var.sizin yerinizde olmak isteyen milyonlarca kadın vardır.çok yoruluyorsunuzdur zordur eminim ama zaten hayat kolay değil ki...

4 yıl eğitim+1 yıl staj+hazırlık içinde 1 yıl desen eder 6 yıl.
çalışırken ıkı cocuk ve evın ıslerı de varken okumak çok zor, hem kım demıs avukatlar oturuyor, para kazanmak ıstersenız iş peşinde koşmanız gerek belli zamanlarda ilden ile gidip gelmek demek, bence mesleğiniz varken iyui de kazanıyor iken hiç kalkışmayın bu işe derim..
hem sizin mesleğiniz sayısal zeka isteyen bir bölüm, hukuk tamamen sözel.

Sirf yorulmamak icin is degistirilmez ki hele ki tercih ettiginiz sey daha zor .Yaptığınız meslekte mutlu degil misiniz ,hukuk gecmiste gerceklestiremediginiz hayaliniz miydi ? Birden meslek degisimine karar verilmez cunku .Bir de cok kapali yazmissiniz uyeler sormadan ne is yaptiginizi ne is istediginizi bile soylememissiniz .

Sağlık Müdürlüğü kadrosuna gec

Karariniz ne olursa olsun hakkinizda hayirlisi olsun bir insan bir seyi cok istediginde yapamayacagi sey olmaz bence. Bahane yerine firsat yaratmaya bakar. Ama cok cok iyi dusunmeniz gerek hayatiniz ve aileniz icin buyuk bi karar

Oncelikle hukuk masa basi is degil. Deli gibi kosturuyorlar. Dava ve para gokten yagmiyor onlara da
Ayrica devlette dis hekimligi agir sartlardaysa ozel muayenehane acin. Caniniz isteyince randevu kabul edin. Kimse siz olmayinca nerdesin demiyor. Hatta 4 sene hukuk okurken yapacaginiz masraf+4 yillik maasinizi yatirirsaniz guzel bir klinik acarsiniz yaninizda yeni mezun dis hekimleri calistirir siz de keyfekeder olarak arada gidip calisabilirsiniz.

Hukuk okuyan sayisi okumayan sayisini gecti artik masallah 5 yila bosanma davasi+ tavuk doner=3 lira falan olur kesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…