Evli, cocuklu, hamile, calisanken yeniden okuyup meslek degistirmek

hukuk masa başı iş sayılmazki devlet kurumunda çalışan avukatlar adliyeden çıkamıyorlar sürekli koşturuyor hergün dışardalar.kendi hukuk büronuzu açsanız o işin piyasası çok karışık diye biliyorum.tekrar üni. okuma olayı ise valla çalışırken zor ,ben yapıyorum şu an mühendislik bitiriyorum ama hem okul hem iş(bekarım bu arada) bitirdi beni..ikinci okuyacağınız bölüm hayalinizin mesleği ise ayrıca çok severek okursanız altından kalkılabilir aksi takdirde işkenceye dönüşür. ağır bir bölüm okumanız zor olur,çocuğunuzda varmış.klinik açmayı düşündünüzmü hiç,diş hekimleri gerçekten iyi para kazanıyorlar.

Son düzenleme:
Bir de sunu soyleyeyim avukatlikta yas ve tecrube yili cok onemli. 3-5 senelik avukatlar buyuklerin yaninda calisiyor uc kurusa ya da devlete kapagi atmaya calisiyorlar. Iyi kazanan avukatlar artik unlu olmuslar, yuzlerce agir ceza davasini basariyla atlatmislar, baro baskanligi yapmislar misal, yaslari da 60tan kucuk degil. Birileri sizi taniyana kadar omur geciyor. O kadar kolay degil yani

Ben tek çocukla ve çalışırken benzer bisey yapıyorum şu an, memurum unvan değişikliği için uğraşıyorum, farklı olarak benim yaptığım iş aynı kalacak maaşım epey farkedecek
Hem bu mesele için hem de sağlık sorunlarım gereği 2.çocuğu erteledim burayada sık girmiyorum sürekli ders çalışıyorum

Dis hekimliğinden avukatlığa geçiş...hem de daha rahat edeceğini düşünerek, valla bizim kurum avukatları sürekli adliyede öyle diyim

Bide bambaşka bir dal ne bileyim hem de nerdeyse akran olacak 2 çocukla, heves kırmayayım ama daha gerçekçi hedeflerden yana olmuşumdur hep

Muayenehane sizin için daha iyi bir tercih bence. Avukatlık masabaşı değil. Aynı muayenehanede olduğu gibi esnaflık yapmanız gerekiyor.

Öğretmenlik falan mı okusanız saat olarak az diye düşündüm onun zorluklarıda var tabi

Başka bir bölüm okuyup da o mesleğe girmeye çalışmak... Ömür bitti zaten. Meslekten bu kadar nefret ediyorsanız ticarete falan atılım bence ya da daha düşük maaşa sıradan bir eleman olun bir şirkette.

Acikcasi hic devlette dise gitmedim ne kadar yogun bilmiyorum.

Ama ne olursa olsun benim isim kadar yorucu olacagini sanmam. Kaldiramadiginizi dusunurseniz biraz duzenli beslenip vucudunuza iyi bakin. Spor yapin. Pespese cocuk yapip vucudunuzu bu denli yipratmayin. Belki haddime degil bunu soylemek. Ama 29 yasinda gencecik insan nasil cok yorulur? Ya sirtinda tas tasir. Ya da kendine bakmaz gucsuzdur.

Avukat arkadaslarimin hic biri hayatindan memnun degil. Yaslari geregi henuz pek deneyimsizler ve 1500 tl civari maas aliyorlar. Gecelere sabahlara kadar calistiriliyorlar. Simdi yasiniz 29.
30da girseniz 34te mezun olsaniz...

35 yasinda sifir tecrube yeni baslayan olmak istemezdim.

Meslek degistirin. Ama daha gercekci bir plan yapip degistirin. Bir yil egitimle yapilacak sahane isler var.

Tum yorumlar icin cok cok tesekkur ederim. olmasi gerektigi gibi realist yaklasimla yorumlar yaptiniz. sanirsam basari hikayeleri bekliyordum sizlerden:) hayal kirikligi yasadim:)soyledikleriniz cok dogru yeniden 4 yil uni yeni hic bilmediginiz bi alanda comez olmak zor olacaktir. kendi meslegimle ilgili olarak bence bir bayan icin fazla yorucu bir meslek su anda gayet iyi idare edebiliyorum dedigim gibi 10 yil sonrasini dusunuyorum ben ve meslegimi tiksinerek degil aksine severek yapiyorum....
sonuc olarak hayirlisiyla ikinci bebisimide kucagima almak ve onlarla guzel zaman gecirmek en cok istegim sey... Ama herseye ragmen ben bi deniyecegimmm. herkes hakkinda hayirlisi olsunnn.

Sağlıkla bebeği kucağınıza alın bence biraz bunalmışsınız

Günlük hasta sayınızı bilmiyorum ama sonuçta insanlar konuşamıyor bile ağızlarının içinde alet

Mesainiz belli işiniz belli

Gece 3 te kimse sizi telefon edip çağırmaz ama avukat için çağırılmak olağan olur mesela

Biz mi ilgisiz diş hekimlerine denk geldik bilemeyeceğim ama fiziksel olarak çok yorulacak bir iş gibi görülmüyor hasta cephesinden bakınca

hanimlar basliktanda cok net anlasildigi gibi meslek degistirmek istiyorum ama basarabilirmiyim bilmiyorum. siz olsaniz boyle bir ise kalkisirmisiniz. aranizda bu sekilde 29 yasinda meslek degistirebilen varmi? Fikirlerinize ihtiyacim var.
İyi akşamlar merhaba bende tam olarak Bunu düşünüyorum yani yapmak istiyorum bende 28 yaşında Muhasebe mezunu muhasebeciyim hamilelik sürecinde sınavlara hazırlanıp bende meslek değiştirmek istiyorum yani kararlıyım aslında oğlum var 11 yaşında Muhasebe okurkenden oğlum küçüktü o dönem hem çalışıp hem okuyup hem oğluma baktım ben gerçi o dönem hayatımın şartlarından dolayı mecburdum.Şimdide bunu yapmak istiyorum hamilelik tekrar anne olmak değişik bir hırs ve güç veriyor bence şimdiden başarılar dilerim istediğiniz gibi olur.

kendi mesleğinizin yan dallarına yönelseniz, kariyer değişikliğini o yönde yapsanız daha iyi olmaz mı?

mesela akademik tarafa yönelebilirsiniz veya işin ticaret tarafına, hekimlere veya hastalara özel satışlar yapanlar vardır, o tarafa doğru geliştirebilirsiniz kariyerinizi.
özelde daha farklı çalışma şartlarını araştırabilirsiniz ya da.

ya da kendi muayenehanenizi veya sizin gibi düşünen arkadaşlarla ortak muayenehane düşünebilirsiniz, çalışma şartlarını da bu durumda siz belirlersiniz.

bana da hayaliniz çok olabilir gibi gelmedi.
sebebi yaş veya çocuklar değil.

diş hekimliğini bırakıp avukatlık seçme sebebinizin diş hekimliğinin fiziksel olarak bir kadına uymadığı ve avukatlığın masabaşı iş oluşunu düşünmeniz.

hanimlar basliktanda cok net anlasildigi gibi meslek degistirmek istiyorum ama basarabilirmiyim bilmiyorum. siz olsaniz boyle bir ise kalkisirmisiniz. aranizda bu sekilde 29 yasinda meslek degistirebilen varmi? Fikirlerinize ihtiyacim var.
25 yasındayım memurdum ve ebelik okumaya karar verdim ve okuyorum çünkü mesleğini hiç sevmyrm

Hukuk okumayı masa bası iş mi sanıyorsunuz sürekli o adliye bu adliye gezeceksiniz, ben hiç bir avukatın masa bası iş yağtıgını görmedim.

Son paragrafa katıldığımı belirtmek için alıntıladım. Üniversiteyi bitiren herkes yanına bir de hukuk okuyor, ne yapacağız bu kadar hukukçu ile bilmiyorum.

ama 30 yasinda uni okunurmu, basarabilir miyim,eger emek verip basardigimda umdugumu bulabilir miyim, yoksa hamilelik psikolojisi falan mantikli dusunemiyor muyum onu kestiremiyorum
Siz, 30 yaşında 2ci üniversitenin hayalini kuruyorsunuz.Ben 30 yaşlarımda, ortaokul okumanın hayalini kuruyordum
Bana göre eğitimin yaşı olmaz diye düşünüyorum.
Başörtü sorunu yüzünden, ben hiç bir zaman okuyabileceğimi düşünmüyordum bile.33 yaşında ortaokul diplomamı aldım.38 yaşındayım ve 15tatil sonun da, İmam hatip Lisesi Mezunu olacağım İnşallah
40 yaşına merdiven dayayan birisi olarak ben, üniversite sınavına girmenin hayalini bile kuruyor isem şayet, siz hayli hayli 2ci üniversiteyi okursunuz diye düşünüyorum

yanlış anlaşılmasın ama herkes hukuk okuyor artık. illa meslek değiştireceğim diyorsanız başka alanları düşünün.

Haddim değil yarı yaşınızda biriyim ama çok gururlandım görünce, gözlerim doldu. Umarım ayağınıza taş değmez, Allah kolaylık versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…