evli degilim ama hamileyim;(

whitewitch

Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2013
11
0
6
Ankara
Merhaba, ben 40 yasindayim, 5 yildir suren bir iliskim var ama evli degiliz. Hic beklemedigim bir anda hamile oldugumu ogrendim. onceki evliligimden bir oglum var. Bebegin babasi once dogur derken, sonra vazgecti, ben yapamam, hazir degilim, planlamadik diyor. 8. haftaya girdik. Herseyi yaptim ikna etmek icin, ailesiyle konustum, ultrasonda gosterdim, umru degil, beni tehdit ediyor. Kendi basina karar veremezsin, doguracaksan ben yokum diyor, ne yapmaliyim? cok uzgunum, bebegimi dogurmak istiyorum, doktorlar da bu son sansin dedi. lutfen yardim;((

O sizin kanınız, canınız olcak, düşünsenize. Allah hayırlı görüp size bebeğinizi nasib etmiş.
Allah kolaylığını verir. Çocuğunuza sahip çıkın.. Kimse için ondan vazgeçmeyin.

Grimsi, Allah sizden razi olsun, icime su serptiniz. Ben de boyle dusunuyorum. Zaten doktorlar bana premenopoz demisti, Amh degerim 0.01, ve o ay sadece bir kere birlikte olduk, benim icin bir mucize, ama anlatamiyorum kimseye:;( Devlet memuruyum, mmaasim ve evim var, ben kendim bakarim, soyadimi veririm diyorum ama ne babasi ne benim ailem kabul etmiyor. 5 yildir tanidigim adam bir canavara donustu, beni ahlaksizlikla sucluyor, evlilik disi cocuk nasil yaparmisim bu toplumda? Gunah diyorum, asil istenmeyen cocugu dogurmak gunah diyor. Kafam cok karisik, cok yalnizim, Allahtan baska kimsem yok;((

o babalık yapmıyorsa siz analık yapın.
hem 2 çocuk güzeldir
belki çocuk olunca düzelir" sözünü pek sevmem ama erkekler 40+ yaşından sonra baba olunca kendilerini daha genç hissediyorlarmış.
belki daha da güzel olur her şey, yavrunun günahına girmeyin

evlilik dışı yaşamak ona göre ayıp değil de bebek yapmak mı ayıp yani??
kendi bebeği, günahı sevabı o kadar biliyor madem bebeğin canına kıymanın günahını da biliyordur.
eğer içinizi rahat ettirecekse(dini açıdan) alo fetva hattı var. arayarak daha doğru karar almanıza yardımcı olabilirler belki
maddi gücünde varmış, o kadar rahatsız olacaksanız ben şehir değiştirin derim.

40 yaşında özgür bir kadınsınız.üstelik ayakları üzerinde durabilen bir kadın,parasını kazanabilen. aldırmayı düşünmek niye,üstelik evlat denen duyguyu tatmış birisiniz. ben gebeliğin,anne sağlığı,yaşam koşulları,psikolojik bir engel olmadığı ve ekstrem bir durum da yoksa (yaş,tecavüz ,toplum dayatması) sonlandırılmasına karşıyım. iyi düşünün lütfen.forumda görüyorum da yıllarca uğraşan insanlar var evlat sahibi olabilmek için..

canım sakın ha aldırmaaaa
8. haftada bak neler oluyor:
Bebeğinizin el ve ayak parmakları, birbirlerine yapışık olsalar da, şekillenmeye başlarlar. Kol ve bacaklar daha uzun ve tanınabilir görünümdedir. Pençe şeklindeki el ve ayaklar belirginleşir. Dizler, dirsekler ve bilekler açıkça görülebilir. Hatta diz ve dirseklerini bükebilir.
Bu haftada göz kapakları da oluşmaya başlar. Göz kapakları oluşuncaya kadar bebeğinizin gözleri açıktır. Ek olarak, bu haftada üst dudak, burun ve kulaklar belirginleşir.
Sindirim kanalı, özellikle barsaklar, gelişimini sürdürür. Kalp fonksiyonları ve dolaşım artık tam gelişim göstermektedir. Bu dönemde bebeğinizin kalbi dakikada 150 kez atar(bir yetişkinin yaklaşık iki katı).
Gebeliğin 8. haftasında bebeğiniz yaklaşık 12.5 mm dir.
sakın sakın kıyma yavruna , bırak seni terk etsin bak doğunca nasıl geliyor
onun da kendi canı kanı, sana blöf yaptığını düşünüyorum
sen bebeği aldırmayınca da terk edecekse de etsin
sakın yavruna canına can katan parçana kıyma
günahtır, çok büyümüş 2 aylık yaaaa

rabbim yardımcınız olsun.kendi ayaklarınızın üzerinde duran bir bayansanız yapmayın lütfen en büyük günahlardan biri cünkü.umarım herşey gönlünüze göre olur.

evlilik dışı ilişki günah değil de o ilişkiden olan çocuğu aldırmamak mı günah!!!
çok saçma, ben evlilik dışı ilişki günahtır dan girmeyeceğim kesinlikle, herkesin kendi günahıdır tercihidir, ama madem evlilik dışı bir ilişkin var bebeğin de olabilir yani
aileler nasıl böyle acımasızca olabiliyor yaa üzülüyorum
ilk çocuğun seninle mi kalıyor canım?

Son düzenleme:
unutma canım
bebeği aldırmayacağım dediğinde giden adam geri gelebilir
ama aldırdığın bebeğin bir daha asla geri gelmez
bebeğini aldırmaz da doğurursan inşallah, asla pişman olmayacaksın
ama aldırırsan o adamın yüzüne her baktığında pişmanlık yaşayacaksın
ilişkinin de kıymeti kalmayacak, bebeğinin zorla canına kıymış bir adamla sen de yapamayacaksın belki...

Son düzenleme:

sevgiliniz çok ilginçmiş evlilik dışı birlikteliği ahlaksızlık olarak görmüyor ama siz hamile kalınca bunu ahlaksızlık olarak niteliyor çocuk aldırmak günah değil ama istenmeyen çocuğu doğurmayı günah olarak algılıyor...vay be!

40 yaşındasnız kendine yetebilen maddi gücü olan ve menopozun eşiğinde bir kadınsınız..lütfen hem kendinize hem bu bebeğe kıymayın ve onu dünyaya getrin..

Herkese tek tek cok tesekkur ederim, dunyada benim gibi dusunen insanlar da varmis, Allaha sukur) ilk cocugum da benimle kaliyor evet, benim endisem beni terketmesi degil aslinda, zaten her kosulda bir daha asla onunla gorusmeyi dusunmedigimi soyledim kendisine. Tek endisem, insanlarin tepkisi, arastirdim, bebrk benim soyadimi alacak, baba adi yerine de ben ne soylersem o yaziliyormus. Isyerimde herkes evli olmadigimi biliyor. Karnim buyuyunce onlara ne diyecegim? Hadi onu gectim, cocugum buyuyunce babasini sordugunda ne cevap verecegim? Babasi dislanacagini, hep kendini kotu hissedecegini soyleyerek bu dusuncelerle beni korkutuyor. Halbuki sahip ciksaydi hersey cok normal olabilirdi;(( Ilk cocugumu da yalniz buyuttum, esimden cocugum 8 aylikken ayrildik, sanirim kaderim bu( Hepinize desteginiz icin cok tesekkur ederim. Yalniz olmadigini bilmek cok guzel bir duygu. Binlerce insanin bu mucize icin ne kadar ugrastigini biliyorum ve ben de kendi mucizeme sahip cikmak istiyorum. Bu arada bebek 6 haftalik olana kadar babasi hep, karar senin, ben yanindayim, sorumlulugumun farkindayim demisti. Bekleyelim, bakalim kese var mi, kalp atisi var mi, bugune geldik, Megerse kese ya da kalp atisi gorulmeyecegini ummus??? Kardesinin bebegine oyle olmustu. Kalp atisini gorunce omuzlari coktu resmen doktorda;(((

Pardon da adama demezler mi,çok ahlaklıysan niye evlenmiyosun diye?Herkes tercih ettiği hayata saygı duyacak ama neticesinde olan birşeye mi ayıp gözüyle bakacakmış?Sorumluluk ağır gelecek ondan kaçıyor..Çok yazık...Sakın aldırma,kendine yeten bir kadınsın,bebeğine sahip çık..Birinci evladını büyütmüşsün emin ol bunuda en iyi şekilde yetiştirirsin... Bak yılllarca bebek hasretiyle yanıp tutuşanlar var,bunlardan biride benim ve inan bazen çıldıracak gibi oluyorum,çok zor çok...Rabbim nasip etmiş,kıyma o cana,bir an olsun bile acaba diye düşünme...

Yalnız sana bir tavsiyem var,o adam o bebeği kabul etmiyorsa çıkar hayatından ve seni kullanmasına izin verme.Ya gelsin adam gibi kabullensin çocuğunu,yaşlarınızda küçük değil,kıysın nikahı sahip çıksın yada hayatından çıksın gitsin...Kabul etmeyecekse,başka bir yerde yeni bir hayat kur kendine zorlanacaksan,soranlara boşandım dersin.Lütfen o cana kıyma,içindeki Allahın emaneti ve hasret çekenler bilir ki,o minicik can Allahın bu dünyada kuluna verdiği en özel armağan,mucizelerin en güzeli.Lütfen bebeğine sahip çık..

bebeğinizi istemeyen o herne ise işte (adam yazacaktımda adam değil) onun görüp omuzlarını çökerten görüntüyü
yani kese ve kalp atışını görmek için eşimle 7 senedir ne uğraşlar verdik ama maalesef hiç olmadı .......

Allah yardımcınız olsun.

sizi suçlamak haddime değil. Yaşadıgınız şeyler normal değil fakat şimdi ne yapılabilir ona bakılmalı...

İlk başta o günahsız yavruyu düşünüyorum.

Ana rahminde kimbilir size nasıl sımsıkı tutunmuştur. Kalbi atıyor güm güm.. Benim bebişin kalp sesini duyunca o kadar tuhaf oldum ki.. Rabbim in hediyesi bu mükemmel birşeyy!!!

Millete ne cevap vereceğim diye düşünme...

Allah a nasıl hesap vereceğim diye düşünmen gerekli..

İnsanlar fani... Rabbim baki..

Öncelikle kesinlikle o bebişi aldırma.. Kuzuya nasıl kıyacaksın ki kıyamazsın biliyorum. Annelik böyle yüce bir duygu..

Sevgilinin yola gelmesi lazım.

Eğer ahlağı bu kadar iyi biliyorsa, yapacaklarınıda biliyor olması gerek..

İlk önce onu nikah masasına oturt.

İlk başta yapacagını sonda yapabilirsen bu durumdan en az hasarla kurtulursun.

Evlendik dersin. Ve hamileyim. İşte bu kadar.

Bu kadar cani nasıl olabiliyor aileler.

Yanlış üstüne yanlış yapma lütfen..

Allah yardımcın olsun tekrar.

muhat tesekkur ederim, inanin bana destek olsn kimse yok sizler disinda) allah hepinizden razi olsun..

buradakilerin sana destek olması hiçbirşeyi değiştirmez o çocuk snn karnında ve büyütürken bureadakiler değil senn etrafında o bbeği istemeyenlerle birlikte olacaksın veya olmayacaksın bunu yaparken düşüneceketin en başında şimdiden sonra allah kolaylık versin heleki birde burada bebek hasreti çekenlere bu soruyu soruyorsun sana git aldır diyecek kadar vicdansızını bulamazsın burada zaten.. Selametle...

iki yetişkinin hatasının cezasını o küçük can mı çekecek .Rabbim o meleğin yardımcısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…