Evli hanımlar yardımınıza ihtiyacım var....

Merhaba hanımlar,
Uzun bir süredir evlilik düşünüyorum. Ama o kadar kararsız bir kişiliğim var ki... Biriyle görüşmeye çıksam onu beğensem çevremden bu kişi hakkında (görüntüsü hakkında vs) gelen yorumlardan hemen etkilenip soğuyorum. Kesinlikle kendimi övmek için demiyorum ama çevrem tarafından beğenilen bir kızım. Görüştüğüm kişi bana yakıştırılmayınca modum düşüyor.

Şimdi evli hanımlar olarak bana yardımcı olur musunuz? Bir erkekle mutlu olmam için ne olması gerekir?
Para, Yakışıklılık,Kariyer, Karakter, Bunları önem derecesine göre sıraya koysanız?

Etraftan etkilenip yakışıklılık & parayı en başa koyanların sonu hep aldatılma oluyor. Ee 4/4 lükte imkansız olduğuna göre. Eğer insanlara göstermelik, keyfini sürmelik, gününü gün etmelik istiyorsan:
Yakışıklılık-para-kariyer-karakter

Amaa yook ben evlenip hayatımı, çocuklarımı emanet edecem diyorsan;

Karakter-para-kariyer-yakışıklılık.

Çünkü yakışıklılık bir beyaz saça, göbeğe bakar. Ama karakter 70 yaşında da olsa kalır. 😍🙏🏻

Dip not: Aşık ol ! Onun tadı evlilikte bambaşka..

Karşınızdakine aşık olmayınca insan etkileniyor çevreden ama siz sevince çevre çirkin bile dese siz daha çok bağlanıyorsunuz umurunuzda bile olmuyor çevre . Sıralamaya gelince öncelikle karakter o olmayınca diğerleri de önemsiz

1- Karakteri sağlam dürüst
2- Senin gözlerine sevgiyle bakan, saygı duyan, koruyan, kollayan
3- "Çok param yok ama seni kimseye muhtaç etmem" diyebilen
4- Savaşan, mücadele eden
5- Sana kaba davranmayan nezaketli
6- E tabi birazda beğenebileceğin tipte
(illa artist gibi olmasına gerek yok) biri bulursan işte böyle biriyle mutlu olacağından emin olabilirsin:)
Elaleme takılma , bu senin hayatın, onlarla aynı evde yaşamayacaksın. Sana kendimden örnek vereyim ben eşimle evlenmeden önce işsizdi ,evi yoktu sahip olduğu hiçbişey yoktu. Ama aslan gibi yüreği vardı...çalıştı didindi , önce kalbimi kazandı sonra zamanla yuvamızı kurduk elhamdulillah. Ve eğer ben çevremdeki insanların lafına baksaydım asıl o zaman kendimi mutsuzluğa sürüklemiş olacaktım.
Lütfen bu düşüncelerden sende sıyrıl. İlla kariyeri olmak zorunda da değil .. iyi bildiği bir işi varsa o onun mesleğidir, yeterki çalışma azmi olsun. Çok para da insanı azdırabilir unutma.Parayla herşey satın alınabilir ama karakteri satın alamazsın ve o düzgün değilse mutluluğu bulamazsın

Merhaba hanımlar,
Uzun bir süredir evlilik düşünüyorum. Ama o kadar kararsız bir kişiliğim var ki... Biriyle görüşmeye çıksam onu beğensem çevremden bu kişi hakkında (görüntüsü hakkında vs) gelen yorumlardan hemen etkilenip soğuyorum. Kesinlikle kendimi övmek için demiyorum ama çevrem tarafından beğenilen bir kızım. Görüştüğüm kişi bana yakıştırılmayınca modum düşüyor.

Şimdi evli hanımlar olarak bana yardımcı olur musunuz? Bir erkekle mutlu olmam için ne olması gerekir?
Para, Yakışıklılık,Kariyer, Karakter, Bunları önem derecesine göre sıraya koysanız?

Karakter, karakter, karakter, zeka

karakter,merhamet, empati kurabilme,şiddet yanlisi olmayan,iş, her buldugu boslukta uyumayi dusunmeyen

Karakterli olsun...
Insan olsun...
Merhametli olsun...
Gerisi boş...

En önemlisi de tekrar söylüyorum "merhamet"...

Eşimle sadece karakteri için evlendim bana çok aşıktı onun sevgisi ikimize yetti.. bende çevrem tarafından beğenilen bir kişiydim, evleneceğim kişiyi bana da yakıştırmadılar. Ama ben onun yanında kendimi çok mutlu hissediyordum beni çok güldürüyordu, hayata çok pozitif bakan bir insandı ben tam tersiydim ama onunla takıla takıla ona benzemeye ve neşeli bir insan olmaya başladım yavaş yavaş. Ne parası ne yakışıklılığı hiçbir şeyi yoktu aşık da değildim ama seviyordum. Evlendikten sonra daha da güzel oldu her şey, işleri iyi gitmeye başladı daha çok para kazanmaya başladı gözümde daha da yakışıklı olmaya başladı evlendikten sonra aşık oldum ona sanki..ama dediğim gibi sadece karakterine güvenerek evlendim iyi ki de evlenmişim

Market listesi gibi liste yapamazsın.
Evlilik uzun bir yol. Mantık elbette gerekli ama duygu olmadan çok tatsız olur, pişman olursun.
İlk önce duygu geliyor. Sevmek sevilmek lazım. Çünkü sevgi toleransı arttırıyor. Ve evlilikte buna çok ihtiyaç var.
Aşktan sevgiden sonra ben ortak zevkler, paralel bir dünya görüşü derim. Yani aynı fikir yapısında olmak da çok önemli. Arada aşırı zıtlıklar olmamalı. Gerçi aşık olmak için tipini de beğenmek gerekiyor tabii. Aksi mümkün değil.
Üçüncü sırada beraber eğlenebilmek var bence. Her şeyde olumsuzu gören biriyle de olmaz.
Son olarak da maddi sıkıntı çekmemek de huzurlu bir evlilik için önemli. Kendimizi kandırmaya da gerek yok

Merhaba hanımlar,

Evlendiğimizde eşim çalışmıyordu, lise mezunuydu, hayatındaki düzensizlik ve bakımsızlıktan tipi iskeletor gibiydi. Ama çok anlayışlı ve aşıktı :)
Yıllar içinde eğitimine devam etti, iyi bir işe girdi, vücut çalışan birine dönüştü hatta :) yani bence karakter

Karakter/kişilik asla aynı eve girmeden,hatta birkaç ay aynı evde yaşamadan, ailesine tavrını görmeden,ailesinde babanın anneye tavrını görmeden belli olmaz. Tanışma evresinde herkes rol yapar,en iyi hâlini gösterir. Dışardan anlaşılabilecek olan yakışıklılık ve yaşam tarzına göre maddiyat olabilir. Bu konularda da ailelerin denkliği önemli bence. 2yıllık evli ve evlenme sürecinde sadece karakteri önemsemiş biri olarak söylediklerimi dikkate almanı öneririm

Merhaba hanımlar,

Tabıkı karakter ve içinde Allah korkusu olması onemli olan ama bunuda tam anlamıyla anlamak cok zor. İnsanlar evlenene kadar guzel rol yapıyor gercek yuzlerıni gordugunuzde iş işten geciyor. Baskalarının ne soyledıgıni umursamayın kalbinizi dinleyin. Hayırlı işleri bozmaya ugrasan cok olur. Etrafı dinlemek yerine o insanı tanımanın yollarına bakın. Allah hayırlısını nasip etsin insallah.

Karakter
Kariyer,yakışıklılık ve para hepsi ikinci sıra :)
Kişiden kişiye göre değişebilen kavramlar bunlar çok bişey söylemek doğru değil aslında. Para bana göre az gelir size çok gelir,bana yakışıklı gelen adam size çirkin gelir vs vs.. Düzgün ahlak ve düzgün bir işi varsa içinede siniyorsa adam olur o iş.

Benim sıralamam böyle değildi. Ben kendi sıralamamı yazayım.
1- karakter
2- espiri yeteneği
3-boy
4- yakışıklılık
5- burç
6- kariyer
:KK8:

Her ne kadar dışarıda joleli saçlarını görürsen gör, evlendikten sonra, kirli iç çamaşırlarını yikiyorsun, o senin uyurken ağzından akan salyanin sabah kurumuş halini görüyor vs.

Tabiki görsellik önemli ama mükemmel yakışıklı da olsa, bir süre sonra kalbinin güzelliği kalıyor sadece.

Para ve kariyer zamanla da olur. Yeter ki sağlam bir kişiliği olsun.

Simdi cok parasi var diye karaktersiz biriyle evlenmem tamam cok parasi olamayabilir ama ailesini gecindirecek ona bu isten ekmek yedirecek bir kariyeri olmali yani cok karakterli ama bos gezenin bos kalfasi olmasin mumkunse sadece cok parasi var diye de her sabah gozumu actigimda allahim bu ne boyle diyecegim bir adamda olmasin yani azcik begeni kriterime uysun heeee sirf cok yakisikli diye de aman serseri olsunda olmasin. Yani kisaca aslinda bu saydiklarinizin hepsi bir kriter ama karar vermek icin sadece birinin olmasi yetmez. En onemlisi sevgi saygi varmi karar verirken bu adam sorumluluk sahibi mi ileride iyi bir baba es olur mu bunlari dusunmek lazim. Yoksa herkes yaslaniyor sagimiz solumuz porsuyor islerimiz bozulabilir cok begendigimiz karakterimiz bile degisebilir cok duyariz evlenmeden once boyle degildi laflarini en onemlisi iyi bir insan mi geri kalanlar bir sekilde cozulur. Heee bunlarin kararini da ben veririm halamin kizi ayyy sevgilin cirkinmis dedigi icin bundan etkilenmem

Merhaba hanımlar,

Kimin ne dedigini düsünmeyin karakteri varsa zaten sizi asla üzmeyip el üstünde tutar başka bi özellik aramaya gerek yok

Back
X