evli insanların böbürlenmesi

rumus

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2012
1.282
584
333
Arkadaşlar böyle bi başlık açtım diye kıskanıyorum havası sezilmesin lütfen.
Bi akrabamızın benden iki yaş büyük kızı bu bayram bize ziyarete geldi.Buyur ettik bayramlaştık falan oğlu da vardı 2 aylık falan ben bunu bi yere yatırayım da rahat edeyim dedi.Bende odamı gösterdim orda geçen konuşmamızdan söz edicem size.
Çocuğu yatırdı aynaya baktı,ayy çok fena olmuşum suratımın haline bak sıcaktan akmış makyajım vs dedi.
(Kendisi sivri dilli kendini beğenmiş ve kıskanç biri herkesce böyle bilinen biri benim düşüncem değil yalnız)
Bende gerçekten iyi niyetle "o aynaya bakıp da moralini bozma, o ışık da arkadan geldiğinden çok net gösteriyo ben o aynaya bakmıyorum normal zamanda (olmayan kusurlarını gösteriyo anlamında)dedim.
Tutup demesin mi bana "ay ne bozcam moralimi evlenmişim gitmişim sen düşün artık"diye.Allah ım ne mana ben ne diyorum o nereye çekiyo.Sonra tutmuş oğlunu severken yine patavatsız patavatsız konuşmaya devam etmeler.
Bu kızı kimseler almamış mı olum gibi abuk sabuk cümleler.Ya sabır dedim ya sabır..
Derdime gelince arkadaş evlenince ne oluyo? boyunuz mu uzuyo nedir yani? ki bu kız öyle çalkantılı bi evlilik yaşadı ki istenmeyen bir gelin kendisi.Kaynanası hem sözlü hem de fiziksel olark belli etti istemediğini.Yani bilmesem..neyin cakası neyin tafrası bu anlamadım.
Bu şahıs üzerinden örnek verdim ama genelde de karşılaştığım bi durum evlilerin bekarlara böyle yukardan bakmaları.
Genelde de mutsuz evlilikleri olanlar yapıyo bunu nedense.
Ben mi alınganlık ettim sizce böyle bi cümle sarfeden insan ne tür bi kişiliğe sahip? idare etmek zorunda değilim muhttap da olmuyorum ama bu sefer kıskanıyo beni çekemiyo triplerine giriyo.Yanlış anlaşılmasın ama görüntü olarak da huy olarak da artılarım kat kat.Herkes mi imtihan arkadaş..

bahsettiğin kişinin terbiyesizliği büyük. sen ona takılma boşver. bugün evliyim diye böbürlenip milleti hor görürse yarın o evlilikte o hor görülür Allahın adaletine güven.

Siz alınganlık etmemişsiniz.Bahsettiğiniz kişi sorunlu.hiç takılmayın böyle şeylere..bende bazen bu tarz konuşmalara şahit oluyorum..
Kimileri -şimdiki aklım olsaydı asla evlenmezdim diyor...
Kimileri -iyiki evlenmişim sende evlen diyorlar..
İyi niyet-Kötü niyet zaten kelimelerden bellidir.Siz bozmayın moralinizi.patavatsız insan komplekslerinden öyle konuşur.

bahsettiğin kişinin terbiyesizliği büyük. sen ona takılma boşver. bugün evliyim diye böbürlenip milleti hor görürse yarın o evlilikte o hor görülür Allahın adaletine güven.

Bi de o kadar iki yüzlü ki ailemin yanında adeta bi melek.Babamın en sevdiği yeğenlerindendr hatta.Tatlı dilli yılan dediklerinden.Bir de tutmuş evine davet ediyo hey allah ım nasıl bi yüzsüzlük

Hayatta evlenebilmekten başka hiçbir şey yapamamış, bu yüzden evliliği başarı olarak sayan insanlar böbürlenir evlilikleriyle.. Sizin hanım patavatsızmış, boşverin, bekarlık sultanlıktır deyin, gülün geçin..

Bi de o kadar iki yüzlü ki ailemin yanında adeta bi melek.Babamın en sevdiği yeğenlerindendr hatta.Tatlı dilli yılan dediklerinden.Bir de tutmuş evine davet ediyo hey allah ım nasıl bi yüzsüzlük

iki yüzlü şeytanlardan rabbim bizi korusun.

Böbürlenmek degil canim o pismanlik ama belli etmiyorlardir
Evliyim bekarlik gunlerimi aradigim zamanlarda oluyor iyiki evliyim dedigim zamanlarda,
evliyim diye boburlenmek kadar sacma birsey olamaz

Canım sen demişsin ya "o aynaya bakıp da moralini bozma, o ışık da arkadan geldiğinden çok net gösteriyo ben o aynaya bakmıyorum normal zamanda" kız odan öyle söylemiş. Çünkü senin söylediğin cümleden şu çıkıyor, o ayna çok net gösteriyor, gerçeklerle yüzleşip moralini bomza... aslında sen böyle demişsin, o da senin moralini bozmak için öyle demiş... Hepsi bu.. Muhtemelen art niyetle söylememişsindir, ama öyle yanlış anlamış. Boşver.

İnsanın başka bir vasfı yoksa, hayatını kocaya endeksleyip egosunu tatmin etmesi normaldir.
Hatta bu onlar için o kadar büyük bir meseledir ki kendilerini 10 yaş küçük kuzenleriyle bile kıyaslarlar. Sırf o küçük kız bile yalnız kendi ayakları üstünde duruyor, sırf evlenmek için kendini herhangi birine yamamıyor, çalışıyor ya da okuyor diye. Aslında düşününce bu lafların, onun kaçırdığı ya da yapmayı beceremediği şeylerin, sende olmasının bi sonucu olduğunu anlarsın.
Bence senin değil de, o arkadaşın üzerinde düşünmesi gereken sorunları var.

ama hep bi laf sokuş hep bi art niyet bu kadar da olmaz ki.Gerçekten sabrıma hayranım.Bi keresinde yine akraba ortamındayız kızlar senin sesin de güzeldi dimi dediler.Bende mütevazi bi şekilde eh dedim.Bu yanımızdan ayrıldıktan sona ufak bi mırıldandm.Hemen koşarak gelip "ay bu muydu yani neresi güzel bu sesin" demesin mi ilk orda notumu verdim zaten.Ya Allah uzak eylesin de böyle bi görümcem ya da eltim olduğunu düşünemiyorum Allah ım sen uzak eyle sen koru.Akıllara zarar cidden kızlar

Ben de biktim valla evlenen arkadaslarimdan, artik utanmasam gorusmiycem.

Biri daha yeni nisanlandi her firsatta laf sokar seninkinin niyeti yok galiba deyip goz bayiltirak bakar, digeri valla beni alan aldi siz dusunun der.

Gecen iki bekar olarak nisanli arkadasimizin bize "ben evleniyorum siz dusunun ahahaha"demesi uzerine sakasina aman ne kiskancaz seni bekarlik sultanlik demisler dedim bunun uzerine "siz kendinizi kandirin ben evli mutlu cocuklu olarak mutlu olucam" deyip soguk ruzgarlar estirdi. Gece 12de de bayadir konusmadigim bi'arkadasim aradi kac yil oldu iliskin dedi üc dedim aa yok mu evlilik dedi dur daha yasim kac dedim uzun bi"hıııı" cekti...

Hadi orda yanlış anlaşılmaya mahal verecek bi kelime kullandım ama ya devamında söyledikleri ki sinirden aklıma gelmiyo ama öyle saçmlaadı öyle ağır konştu ki ağzım açık kaldı.bu ilk de değil her gördüğünde mutlaka diliyle yaralıyo insanları

Ona da verecek bi cevap bulur tepkisiz kalmayı kaale almamayı tercih ediyorum kendisi kavgacı da bi tip neme lazım uzatır işin rengi değişir sonra ben suçlu olurum evli kadına saldırdım diye..

sorunlu birisi olduğu belli.damarına basmaya çalışmış dengesiz kadın.evlenip evlenmemek kişinin kendi tercihi.Allah herkese mutluluk nasip etsin.evlenmiş ama sanırım mutsuz.boşver hiç takma.onun acizliği

O zaman sizde bir dahaki sefere "Amaaann evlenenlerin mutlu yaşantısını da görüyoruz," gibi işeyler söyleyin, savunmaya geçerse tebessümle "hıı hıı "diyim... iyi ders olur

Ya sanki bunu diyenler kendileri gibi mutsuz olalım istiyolarmış gibi bi düşünce doğuyo içime her nedense.Çünkü bakınca hiç de yolunda gitmediğini görüyorum ilişkilerinin.Bi dk önce ne kadar zor olduğundan dem vuran dk.geçmeden o cümleyi kuruyo.Cidden anlamakta güçlük çekiyorum.

Sıkıntı büyük cidden ah bi de ailem de farketse de boşa övüp sinirlerimi bozmasalar.Bi de çok hassas bi dönemden geçiyoken o cümleleri duymak.. bunu kimseler almamış mı oğlumm bıdıbıdı mahalle karısı ağzıyla konuşmaları aklıma geldikçe deliriyorum

Hayır.
Çok doğru bir tespit yapmışsın.
Ben katılıyorum sana.
Ben evli olduğum halde bunaldım bu tip konuşmalardan.

Bunun sebebinin de şu olduğunu düşünüyorum toplumumuzda evlenmek bir "başarı" olarak görülüyor.
Hatta kadınlarımıza küçükten "Bak koca bulamazsın." "İyi bir koca bul." gibi telkinler yükleniyor.

Çoğu zaman 30una varan kadın ve erkeklerimizin artık evlenmem lazım telaşına başlaması bunun bir göstergesi değil midir zaten?

Oysa ki evlenmek zorunda değiliz. Evli olmak da bir meziyet değil. Keşke olsa ama değil.

Yani bence sadece evli olanlarla sınırlamamak lazım bu tarz insanları.
Sizin sevgiliniz yokken, ama onların varken de aynı lafları edebiliyorlar örneğin.
Egoist ve olgunlaşamamış bireylerin etrafındakilere ve onlarda olmayıp da kendilerinde olan -ayakkabıdan tut kocaya kadar- her turden şeye bakarak egolarını tatmin etme biçimi.

Yahu vallahi sorunlunun önde gideni. Kıskanç akraba kişilerine alerjim var gerçekten.Nankör ve ikiyüzlülük de eklenince tadından yenmez böylelerinin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…