Evli Kadının Kenarda Birikmişi Olmalı Mı?

denizbhrm

Hadi bu defa annene tutun bebeğim
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2014
1.487
1.579
Merak ettiğim bir soru var, kadınlarımızın çoğu evlilikte ayrı gayrı olmaz diyorlar, aslında haklılar da. Fakat evlendiğimiz adamı yeri geliyor tanıyamıyoruz, nasıl bir insana dönüştü, asla böyle yapmazdı diyoruz. Mallar mülkler, arabalar kocaların üstüne oluyor, 'Onun olan her şey benim' diyoruz ama bizi zırnık koklatmamakla tehdit ediyorlar. Boşanmaya gelince iş, bir şekilde malları kaçırıp başkasının üstüne yapıyorlar ve ortada dımdızlak kalan biz oluyoruz.
Annem dedi ki, 'Baban benden hiçbir şeyi esirgemez maddi manevi, ama yine de benim kenarda biraz birikmişim var. Aramızda kalsın, dünyanın bin bir türlü hali var.' Annemle babamın çok büyük kavgaları olur ve babam hep tehdit eder, 'Bu evler de benim araba da benim kime ne konuşuyorsun vs' diye ve çok üzülürüm duyduğumda. O yüzden hiçbir evliliğe tam inancım ve güvenim yok. Her kadının yapabileceği bir mesleği ve kendine ait bir banka hesabında az çok birikmiş parası olmalı. Maaşlar ortak hesaba gidebilir, nasıl olsa beraber harcanıyor ve boşanılsa da herkes kendi maaşını bireysel almaya devam ediyor ama ortada beş parasız ve nafakaya muhtaç kalmaktansa... Bana böylesi daha mantıklı göründü. Rabbim, kimseyi eşleriyle bu şekilde imtihan etmesin..

selam yasalar değişti artık allah korusun boşanmada eşin evliyken aldığı tüm mallar yarı yarıya biz 5 yılı bitirdik evlilikte hiç kenarda param olmadı nasıl oluyor ay başı bana bir miktar para verir sonra kendi parası bitince geri ister yada ben kendime eve oğluma bişey alayım derken para toz oluyor yani ben hiç biriktiremiyorum.

Evet her kadının kenarda parası olmalı sadece yarın bir gün kocası tarafından böyle magdur edilir diye degil, dunyanın binbir turlu hali var diye. Sen koy kenara bakarsın eşine lazım olur size lazım olur yine çıkarır verirsin.
Her zaman kenarda param vardır bir rahatszlık hastalık yada olagan dışı bir durum olunca ben hep kenardan veririm artık eşimde öğrendi en azından o an için dengemiz bozulmuyor zaten hayat ucu ucuna..

selam yasalar değişti artık allah korusun boşanmada eşin evliyken aldığı tüm mallar yarı yarıya biz 5 yılı bitirdik evlilikte hiç kenarda param olmadı nasıl oluyor ay başı bana bir miktar para verir sonra kendi parası bitince geri ister yada ben kendime eve oğluma bişey alayım derken para toz oluyor yani ben hiç biriktiremiyorum.
Çalışıyor musunuz? Gerçi orası öyle üste başa çocuğa derken elde avuçta bir şey kalmıyor ama çocuğun üniversite masrafları için üç beş kuruş arttırmak çok iyi oluyor. Bir de sigorta yatırınca ileride emekli maaşı oluyormuş aslında herkesin azar azar yatırabilmesi lazım

Benim maaşıma hiç dokunmadığımız için birikiyor kenarda diye bakıyoruz biz bu işe.
Allah'ım korusun hastalığı var işsizliği var, ne olur ne olmaz.

kesınlıkle kadının parası olmalı bı kenarda
esıne bırsey olsa allah korusun hatalık var kaza var ölüm var sadece bosanmakta degıl

Evet her kadının kenarda parası olmalı sadece yarın bir gün kocası tarafından böyle magdur edilir diye degil, dunyanın binbir turlu hali var diye. Sen koy kenara bakarsın eşine lazım olur size lazım olur yine çıkarır verirsin.
Her zaman kenarda param vardır bir rahatszlık hastalık yada olagan dışı bir durum olunca ben hep kenardan veririm artık eşimde öğrendi en azından o an için dengemiz bozulmuyor zaten hayat ucu ucuna..
Haklısınız, hayatta her şey olabilir. Az ya da çok biraz para bulunursa belki daha rahat karşılanabilir masraflar veya çocuğun acil bir ihtiyacı, hiç hesapta olmayan ufak bir borç vs böyle şeyler olabilir ve rahata erdirebilir insanı o birikmiş para.

Benim maaşıma hiç dokunmadığımız için birikiyor kenarda diye bakıyoruz biz bu işe.
Allah'ım korusun hastalığı var işsizliği var, ne olur ne olmaz.
Bence de, öyle ihtimallere karşı biriktirmek lazım. Bir de ayrılma halinde bir an durup diyorsunuz ki 'Benim kendime ait bir maaşım var, birikmişim var, ona muhtaç değilim.' O kadar rahatlatıcı bir duygu ki anlatamam. Eski nişanlıma evlenince muhtaç yaşamadan bir hayat sürebilecek olmam beni sevindiriyordu.

kesınlıkle kadının parası olmalı bı kenarda
esıne bırsey olsa allah korusun hatalık var kaza var ölüm var sadece bosanmakta degıl
Kesinlikle, her ihtimale karşı hem eşine hem çocuğuna hem de kendisine destek oluyor o para. Annem mümkün olduğunca harcamamaya çalışırdı. Maaşı olmadığı için küçük bir güvence gibi. Gerçi boşansalar rahmetli dedemin maaşını alabilir ama bunun hastalığını da hesaba katmak lazım dediğiniz gibi.

Param olsa kenara yigicamda yokki :KK70::KK70::KK70:anca ev gecindiriyoruz. Bankada birikmis paramiz var o da eve gidecek. Ev hanimi olunca kenara yiginla para koyamiyoruz ki :KK66:

Ama olmali bence....

Param olsa kenara yigicamda yokki :KK70::KK70::KK70:anca ev gecindiriyoruz. Bankada birikmis paramiz var o da eve gidecek. Ev hanimi olunca kenara yiginla para koyamiyoruz ki :KK66:

Ama olmali bence....
Olsun, birikmişinizle ev alınacaksa yarısı sizin olacak.. yani yine kötü gün ihtimaline karşı bir güvenceniz olmuş olacak çok şükür. Rabbim içinde gönendirsin ferahlıkla huzurla :KK69:

Kesinlikle olmalı.
Ama sadece boşanma anlamında değil.
hastalığı ,ölümü vs var.
en basit örnek benim kumbaram vardır. her ay sonu attığım bozuklukları bütünletip gram altın yaparım.
damlaya damlaya göl olsun.
günde 1 tl ,bazen 5 tl bazen haftada 20 tl. ufak ufak görmüyorsun da .dokunmuyorum da asla.

Yokken birikmiyor..:-)
Olunca battıkk mı .. :confused:
Ne zamana düşünüyorsunuz :KK53: Olsun, çocuk aç kalmasın açıkta kalmasın, bir iki oyuncağı olsun bir de iyi bir devlet ünisinde okusun yeter, fazlasına gerek yok :stop: Bana gelecek nesilleri şımarık olmayacak şekilde yetiştirip getirin :KK48::KK70:

Kesinlikle olmalı.
Ama sadece boşanma anlamında değil.
hastalığı ,ölümü vs var.
en basit örnek benim kumbaram vardır. her ay sonu attığım bozuklukları bütünletip gram altın yaparım.
damlaya damlaya göl olsun.
günde 1 tl ,bazen 5 tl bazen haftada 20 tl. ufak ufak görmüyorsun da .dokunmuyorum da asla.
Haklısınız. Özellikle şimdi sizin bebişiniz olacakken :nazar: Acil durumlar dışında bence de dokunmayın. Sizin güvenceniz olur, başınız sıkıştı mı şimdi naparım diye düşünmezsiniz.

Ne zamana düşünüyorsunuz :KK53: Olsun, çocuk aç kalmasın açıkta kalmasın, bir iki oyuncağı olsun bir de iyi bir devlet ünisinde okusun yeter, fazlasına gerek yok :stop: Bana gelecek nesilleri şımarık olmayacak şekilde yetiştirip getirin :KK48::KK70:

Düşünüyoruz da , o gelmeyi düşünmüyor:KK14:

X