Evli olanlan tüm ablalardan yardım istiyorum :(

bizdede kapalı vardır genelde yaslılar basortu takar sadece carsaf falan kimsede gormedim ben..o yuzden ailesi ve erkek arkadasın istemeyebilir ama asılmayacak bir sorunda degil bu oturur konusursunuz halledersiniz bu yuzden aranız bozulmasın..kıyafetle yargılamak degilde baska seyler yuzundendir karsı cıkmaları..halledilmeyecek birsey degil bunlar ufacık birsey buyuyupde karsınıza engel olarak cıkmasın..bu arada istanbulda oturuyosun sanırım genelde bosnaklar sapanbagları ve pendikde cok olur hangisine gelin gidicen

sorun carsaftan cıktı aslında sorun ailemde istemez demesi ona cok takıldım bunlar yıldırımda oturuyorlar bizdede hiç çarsaflı yok ama carsaflı olanlarada kötü bakamam sonucta onlardan öle bi tepki hiç görmedim

Biz nişanlıyken bize sormadan evlerinin üstünü yaptılar.Eşim zaten hiçbirzaman yakın oturma fikrinde bile değildi.Belirli bir uzaklıkta olmanın ilişkileri daha seviyede tutacağı fikrindeydi.Eşim defalarca ailesine fikrini söylediği halde dinlemediler..en son zamanda bana sordular.bende onlara karşı sıcak olduğum için kabul edeceğimi düşündüler herhalde.bana sorduklarında iki aileyede eşit mesafede biryerde oturmak istiyoruz,baştan beri bizim kararımız bu dedim.bişey demediler ama çok bozuldular.Baştan beri çok iyi olan insanlar birden değiştiler.Kayınvalidem beni çok üzmeye başladı.Kendi evimizi gece gündüz gezerek bulduk.Hiçbirşeyi beğenmediler.Evin heryerine laf söyledi,burun kıvırdı.en son olarakta bana sormadan gidip halı,perdelerimi almış.yani beni çıldırtmak için elinden geleni yaptı.bu konu aramızda çok büyük tartışma oldu,bana söylemediği laf kalmadı,baştan beri içinde ne tuttuysa söyledi yüzüme..kesinlikle bitti diyordum.nişanlım çok arada kaldı,onunda haberi yoktu,olaylar istemeden oluşuverdi..ben ona çok güvendiğim için evlendim..çünkü herşeyi benim istediğim gibi yaptı,bir dediğimi iki etmedi.halı,perdeleri de hediyeymiş gibi kabul ettik..bana düğünde bişeye ihtiyacın varmı diye sormadılar..Allaha şükür çok güzel bir evimiz var,benim çeyizim çoktu zaten,evimizde herşeyimiz var,herşeyin en güzelini almıştım özenerek.şimdi misafir gibi gelip gidiyor,ben güleryüzlü ve sıcak davranıyorum yine,evimizde çok huzurluyuz.Bi görsen canımlı cicimliyiz, eşimden çok çekiniyor ondan,o yokken yine söyleyeceğini söylüyor,eşimin yanında da beni düşünüyormuş gibi konuşuyor..Bir kere kırgınlık oldumu düzelmesi çok zor,nedense evlenince oğullarını paylaşmak istemiyorlar,oğullarda annelerine kıyamıyor..Hala kırıldığım biçok şey var ama eşime söyleyemiyorum,arada dengeyi kurmak sana kalıyor.Eşim beni çok sahipleniyor ama karşısındaki de ailesi..

bu sekilde olan eslere gıpta ile bakıorum yanlıs anlaşılmasın ALLAHım herkese böle bi eş nasip etsin diyebilirim cünkü bi insan evlendikten sonra bana göre onun tek yanında olan esidir bayan içinde erkek içinde yanlıs anlasılmlasın ama basınıza bişi gelse ailelerimiz ne kaadar yanımızda olucak ki size sizden baska esiniz ve sizin dısınızda kimse destek olmıcak bana göre o yuzden tek önemli olan 2 kişinin düşüncesi eger siz mutluysanız bence gerisi bos inş. benim erk. arkadasımda bu düşüncelere sahip olurrr :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

benim eşimin arkadaşı boşnak ve onlara her gittiğimizde eşi bana hep dert yanar eşinin ailesinden.evlilikleride hep ailenin istediği şekilde oldu farklı adetleri var kendilerine özgü bu nedenle kız çok üzüldü hiç mutlu olamadı düğün aşamalarında.
iyi düşünüp iyi karar vermen lazım eğer evlenileceksede ailelerin herşeyi çok detaylı görüşmesi gerekir diye düşünüyorum sonradan cansıkıcı bişey yaşanmaması adına.hakkında hayırlısı olsun canım.

benim eşimin arkadaşı boşnak ve onlara her gittiğimizde eşi bana hep dert yanar eşinin ailesinden.evlilikleride hep ailenin istediği şekilde oldu farklı adetleri var kendilerine özgü bu nedenle kız çok üzüldü hiç mutlu olamadı düğün aşamalarında.
iyi düşünüp iyi karar vermen lazım eğer evlenileceksede ailelerin herşeyi çok detaylı görüşmesi gerekir diye düşünüyorum sonradan cansıkıcı bişey yaşanmaması adına.hakkında hayırlısı olsun canım.

evet farklı adetleri var ablacım ve ben her seferinde onların yanında annesine derim ben malatyalıyım benden cok birşey beklememelerini hatırlatırım erk. arkadasımada söledim eger adetler cok önemliyse gidip bi bosnakla evlenmesini ama bunlardaki herkes yabancıyla evli alısıklar farklılıklara yaniiii bu evlilik cok zor birsey yaaa boshayallersmileboshayallersmileboshayallersmile

Bende boşnak kızıyım arkadaşım
Ama keşke banada bir boşnak erkeği denk gelseydi sonuçta adetlerimiz aynı.
Canım senin konuna gelince bizler birbirimize çok bağlıyız
Hergün hergece beraberiz annemde kaynanasıyla 10 yıl altlı üstlü oturdu sonra sorunlardan ayrı eve çıktık ama olan annemin psikolojisine oldu malesef şimdi ayrı oturuyoruz ama beraberiz gidip geliyoruz
Sende aynı yerde oturursan tabiki kayınvaliden karışır biyere giderken gelirken bunu göz ardı etme bence ama sevgilin askerdeymiş bence şuan ona destek vermelisin bu konular yerine...O gelince güzel güzel konuşup halledersiniz..
Boşnaklar kapalılığa karşı değil ama kara çarşafa karşı aynı yerde oturacaksan malesef dediklerini yapmalısın.Eşin annesinin sözlerine bakabilir boşnak erkekleri böyle..Mutluluklar...

Evli değilim, Boşnak hiç değilim ama sabah sabah bu başlığa rastlamış, baştan sona okumuş biri olarak birkaç satır yazayım dedim, âcizâne.

Her şeyden evvel, Allah sağ salim kavuştursun. Senin de kafan bu meselelerden dolayı çok karışmış, ama çözüm yolu bulmazsan çıldıracak gibi hissetsen bile onunla bunları konuşmayı ertele. Onun şimdi en çok ihtiyacı olan şey moral. Zaten senin kafandaki soru işaretleri de öyle telefonda konuşmakla halledilecek değil. Askerlik psikolojisi yeterince berbat bir şey, hem onu üzme, hem de o gelene kadar sen kendi içinde bir şeyleri çözmüş ol ki ciddi konular masaya yatırıldığında kesin tavrını koyabilesin. İki arada bir derede kalırsan kaybedersin.

Ben kendi ailemde ya da çevremde bu tip şeyler görmedim çok şükür, ama forumdaki "Bir Derdim Var :(" köşesinin çok sadık bir tâkipçisiyim. Bu site gerçekten "Hayat Okulu"

Ben "kayınvalide" yerine "kaynana" kelimesinin kullanılmasını bile çirkin ve yakışıksız bulurdum. Ama artık biliyorum ki bir "Kaynana Gerçeği" var! Ben zaten biliyordum ki bir erkekle evlenmek onun ailesiyle de evlenmektir. Ama okudum ki ailesiyle aynı apartmanda yaşamak onlarla yapışık ikiz gibi yaşamak demek olabiliyormuş!

Eşimizin ailesidir, elbette ki saygımız sonsuz olacak. Can ciğer kuzu sarması olamayacağız belki, illâ ki sorunlar da yaşayacağızdır ama saygıda kusur etmeyeceğiz.

Ama bakalım onlar ne gözle bakacaklar? "Ne güzel, oğlumuzun mürüvvetini de gördük" mü diyecekler, yoksa size oğullarını paylaşmak zorunda kaldıkları bir kadın gözüyle mi bakacaklar?

Diğer kültürlerde de eşin annesi'ne bizdeki kadar negatif anlamlar yükleniyor mu bilmiyorum. Ama çok sanmıyorum. Aile içinde çok fazla fikri alınmayan kadınlar, her türlü sözlerini dinlettikleri biricik oğullarını başka kadınlarla paylaşamıyorlar işte. Çok genel bir tâbir ama bu böyle sanırım. Yeni nesil kaynanalar nasıl olacak çok merak ediyorum. fisfisfis

Ama senin konun pek de yeni nesilden olmayan bir kaynana sanırım. Ama aslında her şeyi eşin belirleyecek. Kaynanan dünyanın en çirfek kadını bile olsa bunu sana yansıtıp yansıtmamak eşinin elinde olacak.

Benim anladığım kadarıyla, o zamana kadar aileleriyle yaşamış erkekler evlenseler de kurdukları yeni ailenin sorumluluğunu öyle hemen üstlenemiyorlar. Daha doğrusu yeni bir aile kurduklarının farkına varamayabiliyorlar bazen! Arada mesafeler olsa bile bu böyle olabiliyor, kaldı ki sizin aynı apartmanda oturmanız söz konusu.

Sana demiş ya hani "Bir sorun olursa çıkarız" diye. Yalan. Daha doğrusu oraya bir kez yerleştiniz mi bir daha zor çıkarsınız başka eve. Belki o inanarak söylüyor çıkarız ne var diye ama olmaz yani. Zaten altlı üstlü oturunca kaçınılmaz olarak problem yaşayacaksınız, madem başka eve çıkmak kolaydı, hiç oraya taşınmayın o zaman, düzeninizi en baştan başka yerde kurun. Çocuk oyuncağı değil ki bu. Ama ne yazık ki erkekler bazen olayların ciddiyetini kavrayamayabiliyorlar.

Bir de demiş ya "Nasılsa kapımız ayrı olacak" diye. Palavra... Kaynanasıyla yakın oturan hangi kadın kapısını kapatıp evinde huzur bulabilmiştir ki? Bu sitede okuduklarım beni dehşete düşürdüğü için aklımda çok örnek kalmış, sıralayıvereyim birkaç tane: Yeni evli bir arkadaşımız, ama kocasıyla bir akşam kendi evinde doğru düzgün yemek yiyebilmiş değil baş başa. Neymiş, kaynanası zaten yemek yapıyormuş aşağıda. Ve işin sinir bozucu olan tarafı adama göre bu normal! Demiyor ki ya ben bu kadınla evlendim, kendi evimizde olalım, ben artık başka bir evin erkeğiyim diye. Tabi ki annesine bağlı kalsın, arada gidilip gelinsin ama bağlılık başka, bağımlılık başka. Annesi de azıcık kötü niyetliyse oğlunun bu şapşallığını geline karşı kullanır yani. Annesinin dolduruşuna gelip karısını döven bir sürü erkek var. Öyle olmasa bile kadınlar arasında gerginlikler yaşanıyor, ilişkiler çatırdıyor, gelinler sinir harbi yaşıyor, ama erkeklere anlatsan da anlamıyorlar! Kötülemek için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın. Ama yaratılış gereği kadın entrikalarına erkeklerin kafası basmıyor, o yüzden daha yavaş yaşlanıyorlar, hava hoş nasılsa :1closedeyes:

Her gittiğiniz yere gelmek isteyecekse, yaptığının ettiğinin hesabını soracaksa, onsuz misafir bile ağırlayamayacaksan, kendi evin yetmezmiş gibi onun evinin de her türlü hizmetini sen yapacaksan, kapını çekip evinde oturmana laf edecekse, her daim onun yanında olun isteyecekse, gölge gibi peşinizde gezecekse ve hepsinden önemlisi eşin bunları normal karşılayacaksa işin var arkadaşım.

Büyük ihtimal senden bunlar ve hâttâ daha fazlası beklenecek. Ama önemli olan eşinin tutumu. Dengeleri korumak ona düşüyor. İki kişilik yeni ailesinin bilincinde olup buna müdahale ettirmeyecek mi, yoksa bir gün annesinin yanına inmedin diye, gittiğin yere onu da götürmedin diye ikisi bir olup sana sitem mi edecekler? Onu da en iyi sen bilirsin.

Sen çok akıllı bir kızsın. Olan bitenden, konuşulanlardan çok olayların perde arkasını görüyor, sorunların kökenini düşünüyorsun bu böyleyse sonra nasıl olur diye. Leyla gibi "aman aşkitom yanımda olsun da, her şey halledilir" de demiyorsun. Halledilmez çünkü. Ayrıca insanlar değişmez. Hele erkekler evlenince hiç değişmez. Sadece evlilik öncesi verdikleri sinyaller güçlenir, çünkü imzayı basmışsınızdır! O yüzden çok iyi gözlem yapmak zorundasın. Ve konu her ne olursa olsun, tavrını en baştan ve net bir şekilde ortaya koyman lazım. Gerekirse resti çekeceksin, bakalım o evde oturmak seninle hayatını birleştirmekten daha önemli miymiş? Ve eğer öyleyse zaten gerisinin nasıl geleceği mâlûm.

Kendimi çok acımasız hissettim ama böyle yani. Ama tabi biz onları tanımıyoruz, genellemelerden yola çıkıyoruz. Çok sağlıklı olmayabilir belki ama "Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan bellidir." derler. Çarşamba çarşafa dolanır, Perşembe perişanlıktır ayrıca. :roflol:

Uyku tutmayınca sana sardım, sonuna kadar okuyacak mısın onu da bilmiyorum, bir baktım abartmışım. :bbo:

Asker dönüşü neler yapılır, neler konuşulur bilemeyiz ama ben senin doğru olanı yapacağını hissediyorum. Hangisi doğru şimdi bilemeyiz, umarım şartlar gönlünden geçtiği gibi olur. Hayırlısı olsun canım. a.s.

ohooo ortada fol yok yumurta yok şimdiden başlamış sevdiğin üzerinde hakimiyet kurmaya....
o apartmanda oturursan gerçekten çok başın ağrır...

Evlenmeden içine girmeden tam olarak bilinemez tabi. Bazen de bazı şeyler daha evlenmeden sinyalini verir. Bunu ayırt etmek sana kalmış.Eğer mümkünse uzakta olmak en iyisi. Saçma bir laf etmiş sözlün, kimseyi bu şekilde ayırt etme hakkı kimsede yok bence. Ve senin her görüştüğün kişiye (eğer haklı bir durum var ise müdahele edebilir eşler birbirine) müdahele edecekse hatta evine sokmayacaksa işin var.
Allah hakkında hayırlısını versin.

bende evliyim ve eltim kayıvalidemle beraber aynı binadayız ...

şimdi konu sahibi arkadaş ben bu evde oturmak istemiyorum diyecek ve belki dede 25 yada 30yıldır çocukları için çalışana bu boşnak aile ( nereli olursa olsun ) tabi oğlum gelin hanım itemezse git bide sana kirada yardımederiz mi diyecekler ...

sorunlar çıkıyor evet am bu sorunlar başka bir bina da oturduğunkn komşularlada çıkıyor ...benim iki çocuğum var ve bütün çalışmalarımız onlar için sonra oğlumun karısı benim arkadaşım evime gelemicek deyim ben orda oturmak istemiyorum dicek ne kadar üzücü ...

.
keşke ne varsa yiyip bitirseydim çocuklarda zaten kirada oturcak lar diyipeğlenceye vursaydım kendimi dedirtiyorsunuz vallahi... şimdiden başalyım bari yiyip içmeye tatile gezmeye ....
nasıl olsa yaranamıyorsun...

bende arnavutum benim bütün ailem dayımlar amcamlar annemlerin dayıları acaları hepimiz kocaman bir mahalleyiz koloni halindeyiz yani süperde mutluyuz çünkü iyi gündede varlar kötü gündede ....

kayınvalidemlerde kastamonu lu bunun yöreyle falan alakası yok herjes çocuklarını yanında ister ...
iyi komşu gelene kadar kötü akraban yanında olur arkadaşalr

Askerdeyse böyle konularla bunaltma bence.
geldiğinde ayrı evde oturmak için ikna edersin.

ne yanlış ya bence kaynanandan önce eşin karısacak gelene giden herseye bence aynı apartmanda oturmayı kabul etme koy tavrını derim erkekler bunu hakediyo çünkü ne demek çarşaflı ona kalırsa benim kaynanam sohbetlerden cıkmaz arkadasları çarşaflı falan ama ben açığım karışmazda etmezde ne var bundaa...ne kötü ayrımcılık yapmakk

sanırım benden hepiniz yasca buyuksunuz ve size abla diorum her sölediginizi dikkatlice alıp yerleştiriorum kafama cünkü bu kısa hayatta ne kadar sey var bunu biliorum herkesin hayatında ayrı ayrı bi öykü bi mutsuzluk veya bi mutluluk var sizlerden akıl almak inanın bana cok sey verio en azından neylerin nelere mal oldugunu bişeydem ne cıkacagını biliorum ve bana yardımcı oldugunuz içinde hepinize ayrı ayrı tesekkür ediorum erkek arkadasımın ailesiyle konustum annesiyle yanı kafamda olan biten herseyi simdiden anlattım zaten ben konuya girmeden önce baska bi konu konusuluordu görümcemın yanı evliliği yeme içme bir kabul etmiş kaynanasıyla aralarında 2 sokak oldugu halde sabah oraya gidip sadece yatmaya kendi evine gidicekmiş ve benım kaynanamda buna karsı öle seymi olur dio sorumlulugunuzu bilemiceksiniz rahat rahat davranamıcaksın aile olamıcaksın dedi kızına ve bana dönüp ben öle sey istemem herkes kendi evinde kendi sorumluluklarını bilsin dedi ben ve eşim sizin yanınızda rahat giyinip konusamayız falan dedi sizde o sekilde rahat olamazsınız falan dedi eger istersenız ayrı bi yer olur dedi kirayada yardımcı oluruz dedi adetlere gelince eger istemiyorsan yapmazsın dedi sonucta adetlerimiz farklı baya konustuk yani yinede düşünüorum ama bunlardanda bilginiz olsun istedim öptüm hepinisi ablalarımmm:1hug::1hug::1hug:

Evli değilim, Boşnak hiç değilim ama sabah sabah bu başlığa rastlamış, baştan sona okumuş biri olarak birkaç satır yazayım dedim, âcizâne.

Her şeyden evvel, Allah sağ salim kavuştursun. Senin de kafan bu meselelerden dolayı çok karışmış, ama çözüm yolu bulmazsan çıldıracak gibi hissetsen bile onunla bunları konuşmayı ertele. Onun şimdi en çok ihtiyacı olan şey moral. Zaten senin kafandaki soru işaretleri de öyle telefonda konuşmakla halledilecek değil. Askerlik psikolojisi yeterince berbat bir şey, hem onu üzme, hem de o gelene kadar sen kendi içinde bir şeyleri çözmüş ol ki ciddi konular masaya yatırıldığında kesin tavrını koyabilesin. İki arada bir derede kalırsan kaybedersin.

Ben kendi ailemde ya da çevremde bu tip şeyler görmedim çok şükür, ama forumdaki "Bir Derdim Var :(" köşesinin çok sadık bir tâkipçisiyim. Bu site gerçekten "Hayat Okulu"

Ben "kayınvalide" yerine "kaynana" kelimesinin kullanılmasını bile çirkin ve yakışıksız bulurdum. Ama artık biliyorum ki bir "Kaynana Gerçeği" var! Ben zaten biliyordum ki bir erkekle evlenmek onun ailesiyle de evlenmektir. Ama okudum ki ailesiyle aynı apartmanda yaşamak onlarla yapışık ikiz gibi yaşamak demek olabiliyormuş!

Eşimizin ailesidir, elbette ki saygımız sonsuz olacak. Can ciğer kuzu sarması olamayacağız belki, illâ ki sorunlar da yaşayacağızdır ama saygıda kusur etmeyeceğiz.

Ama bakalım onlar ne gözle bakacaklar? "Ne güzel, oğlumuzun mürüvvetini de gördük" mü diyecekler, yoksa size oğullarını paylaşmak zorunda kaldıkları bir kadın gözüyle mi bakacaklar?

Diğer kültürlerde de eşin annesi'ne bizdeki kadar negatif anlamlar yükleniyor mu bilmiyorum. Ama çok sanmıyorum. Aile içinde çok fazla fikri alınmayan kadınlar, her türlü sözlerini dinlettikleri biricik oğullarını başka kadınlarla paylaşamıyorlar işte. Çok genel bir tâbir ama bu böyle sanırım. Yeni nesil kaynanalar nasıl olacak çok merak ediyorum. fisfisfis

Ama senin konun pek de yeni nesilden olmayan bir kaynana sanırım. Ama aslında her şeyi eşin belirleyecek. Kaynanan dünyanın en çirfek kadını bile olsa bunu sana yansıtıp yansıtmamak eşinin elinde olacak.

Benim anladığım kadarıyla, o zamana kadar aileleriyle yaşamış erkekler evlenseler de kurdukları yeni ailenin sorumluluğunu öyle hemen üstlenemiyorlar. Daha doğrusu yeni bir aile kurduklarının farkına varamayabiliyorlar bazen! Arada mesafeler olsa bile bu böyle olabiliyor, kaldı ki sizin aynı apartmanda oturmanız söz konusu.

Sana demiş ya hani "Bir sorun olursa çıkarız" diye. Yalan. Daha doğrusu oraya bir kez yerleştiniz mi bir daha zor çıkarsınız başka eve. Belki o inanarak söylüyor çıkarız ne var diye ama olmaz yani. Zaten altlı üstlü oturunca kaçınılmaz olarak problem yaşayacaksınız, madem başka eve çıkmak kolaydı, hiç oraya taşınmayın o zaman, düzeninizi en baştan başka yerde kurun. Çocuk oyuncağı değil ki bu. Ama ne yazık ki erkekler bazen olayların ciddiyetini kavrayamayabiliyorlar.

Bir de demiş ya "Nasılsa kapımız ayrı olacak" diye. Palavra... Kaynanasıyla yakın oturan hangi kadın kapısını kapatıp evinde huzur bulabilmiştir ki? Bu sitede okuduklarım beni dehşete düşürdüğü için aklımda çok örnek kalmış, sıralayıvereyim birkaç tane: Yeni evli bir arkadaşımız, ama kocasıyla bir akşam kendi evinde doğru düzgün yemek yiyebilmiş değil baş başa. Neymiş, kaynanası zaten yemek yapıyormuş aşağıda. Ve işin sinir bozucu olan tarafı adama göre bu normal! Demiyor ki ya ben bu kadınla evlendim, kendi evimizde olalım, ben artık başka bir evin erkeğiyim diye. Tabi ki annesine bağlı kalsın, arada gidilip gelinsin ama bağlılık başka, bağımlılık başka. Annesi de azıcık kötü niyetliyse oğlunun bu şapşallığını geline karşı kullanır yani. Annesinin dolduruşuna gelip karısını döven bir sürü erkek var. Öyle olmasa bile kadınlar arasında gerginlikler yaşanıyor, ilişkiler çatırdıyor, gelinler sinir harbi yaşıyor, ama erkeklere anlatsan da anlamıyorlar! Kötülemek için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın. Ama yaratılış gereği kadın entrikalarına erkeklerin kafası basmıyor, o yüzden daha yavaş yaşlanıyorlar, hava hoş nasılsa :1closedeyes:

Her gittiğiniz yere gelmek isteyecekse, yaptığının ettiğinin hesabını soracaksa, onsuz misafir bile ağırlayamayacaksan, kendi evin yetmezmiş gibi onun evinin de her türlü hizmetini sen yapacaksan, kapını çekip evinde oturmana laf edecekse, her daim onun yanında olun isteyecekse, gölge gibi peşinizde gezecekse ve hepsinden önemlisi eşin bunları normal karşılayacaksa işin var arkadaşım.

Büyük ihtimal senden bunlar ve hâttâ daha fazlası beklenecek. Ama önemli olan eşinin tutumu. Dengeleri korumak ona düşüyor. İki kişilik yeni ailesinin bilincinde olup buna müdahale ettirmeyecek mi, yoksa bir gün annesinin yanına inmedin diye, gittiğin yere onu da götürmedin diye ikisi bir olup sana sitem mi edecekler? Onu da en iyi sen bilirsin.

Sen çok akıllı bir kızsın. Olan bitenden, konuşulanlardan çok olayların perde arkasını görüyor, sorunların kökenini düşünüyorsun bu böyleyse sonra nasıl olur diye. Leyla gibi "aman aşkitom yanımda olsun da, her şey halledilir" de demiyorsun. Halledilmez çünkü. Ayrıca insanlar değişmez. Hele erkekler evlenince hiç değişmez. Sadece evlilik öncesi verdikleri sinyaller güçlenir, çünkü imzayı basmışsınızdır! O yüzden çok iyi gözlem yapmak zorundasın. Ve konu her ne olursa olsun, tavrını en baştan ve net bir şekilde ortaya koyman lazım. Gerekirse resti çekeceksin, bakalım o evde oturmak seninle hayatını birleştirmekten daha önemli miymiş? Ve eğer öyleyse zaten gerisinin nasıl geleceği mâlûm.

Kendimi çok acımasız hissettim ama böyle yani. Ama tabi biz onları tanımıyoruz, genellemelerden yola çıkıyoruz. Çok sağlıklı olmayabilir belki ama "Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan bellidir." derler. Çarşamba çarşafa dolanır, Perşembe perişanlıktır ayrıca. :roflol:

Uyku tutmayınca sana sardım, sonuna kadar okuyacak mısın onu da bilmiyorum, bir baktım abartmışım. :bbo:

Asker dönüşü neler yapılır, neler konuşulur bilemeyiz ama ben senin doğru olanı yapacağını hissediyorum. Hangisi doğru şimdi bilemeyiz, umarım şartlar gönlünden geçtiği gibi olur. Hayırlısı olsun canım. a.s.

bütün yazdıgını okudum sen bunu yazmıssında ben okumam mı yaaa canım benım hepinise cok tsk. ediorum

bütün yazdıgını okudum sen bunu yazmıssında ben okumam mı yazan llerin dert görmesin yaaa canım benım hepinise cok tsk. ediorum

Benim kayınvalidemde kendi kaynanasının yaptıklarını anlatıyor , ben asla onun gibi yapmam diyor ama yaptığından da geri kalmıyor:)
Evlerimiz ayrı yerlerde olduğu halde bile heran yanında istiyor..
Kendi kızları bütüngün ondalar,bizim ne zaman annemlere gittiğimizi hesap ediyor,gittiğimizi duyduğunda bozuluyor.Eşime ayrı soruyor bana ayrı soruyor, laf almaya çalışıyo.En güzeli uzak olmak..Madem ılımlı bakmışlar ayrı yerde yaşamanıza sende bu yönde kararlı ol..

Sen onlarla alti üstlü oturdugun vakit sadece evine gidene gelene degil herseyine karisacaklar güzelim.:hulya:

Yani gercektende bunun bilincinde ol.:delphin:

Kaynanan cok iyi bir insanda olsa mutlaka catismalar olacaktir!

Orda oturmaniz sartmi?

bencede kesinlikle altlı üstlü oturma ve yüz göz olma derimvereliniortak

Benim kayınvalidemde kendi kaynanasının yaptıklarını anlatıyor , ben asla onun gibi yapmam diyor ama yaptığından da geri kalmıyor:)
Evlerimiz ayrı yerlerde olduğu halde bile heran yanında istiyor..
Kendi kızları bütüngün ondalar,bizim ne zaman annemlere gittiğimizi hesap ediyor,gittiğimizi duyduğunda bozuluyor.Eşime ayrı soruyor bana ayrı soruyor, laf almaya çalışıyo.En güzeli uzak olmak..Madem ılımlı bakmışlar ayrı yerde yaşamanıza sende bu yönde kararlı ol..

yaaa ablaa anneme anlattım böle böle diye oda bana oturmadan anlayamazsın ii olursa en azından sende calısırsın cocugunada bakar yardımcı bile olur diyo annemde kafamı karıstırıyoo yaaa eyvahedigeldismile

bende evliyim ve eltim kayıvalidemle beraber aynı binadayız ...

şimdi konu sahibi arkadaş ben bu evde oturmak istemiyorum diyecek ve belki dede 25 yada 30yıldır çocukları için çalışana bu boşnak aile ( nereli olursa olsun ) tabi oğlum gelin hanım itemezse git bide sana kirada yardımederiz mi diyecekler ...

sorunlar çıkıyor evet am bu sorunlar başka bir bina da oturduğunkn komşularlada çıkıyor ...benim iki çocuğum var ve bütün çalışmalarımız onlar için sonra oğlumun karısı benim arkadaşım evime gelemicek deyim ben orda oturmak istemiyorum dicek ne kadar üzücü ...

.
keşke ne varsa yiyip bitirseydim çocuklarda zaten kirada oturcak lar diyipeğlenceye vursaydım kendimi dedirtiyorsunuz vallahi... şimdiden başalyım bari yiyip içmeye tatile gezmeye ....
nasıl olsa yaranamıyorsun...

bende arnavutum benim bütün ailem dayımlar amcamlar annemlerin dayıları acaları hepimiz kocaman bir mahalleyiz koloni halindeyiz yani süperde mutluyuz çünkü iyi gündede varlar kötü gündede ....

kayınvalidemlerde kastamonu lu bunun yöreyle falan alakası yok herjes çocuklarını yanında ister ...
iyi komşu gelene kadar kötü akraban yanında olur arkadaşalr

ablacım sende haklı konusuyon ama birde söle bişey var gercekten kaynana olanlar her evde lafı gecmesini isteyenler her yaptıgına karısanlar bu sekilde ne kadar saglıklı bi evlilik yürür onu anlamıs degilim burdaki nerdeyse bütün ablaların sorunu bu valla bilsem kiii hiç bana karısmıcak devamlı onda almamı istemicek hemen kabul ederim kii ölede diyo ama sonradan ne olur bilinmez tabiiiii

Back
X