• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli olanların tecrübeleri

Merhaba herkese evliliğime az bi sure kaldı evlenenlerden ricam evlilikte nelere dikkat etmek gerekıyor iletişim nasıl olmalı şimdiden kendımı alıştırmam gereken huylar nedir evlilikte nasıl bi bakım hangi bakımlara dikkat etmek gerekır tecrubelerınızı paylaşırsanız faydalanmak isteriz
Valla anlatsam roman olur; şimdi hangisinden başlayayım ki :D
Yasa ve gor mutlulukla inşallah.

evett 4 yıl olacak yakında evleneli naçizane önerilerimi verebilirim
1- eşler arasında ufak tefek tartışmalar olur asla ailene anlatma
2- eğer haksızsan özür dilemeyi gönlünü almayı bil kendin haklıysan da haklı yanlarını söyle özür dilemeyi bilsin
3- ailesiyle geçinmeye sevmeye çalış aileleri erkekler için önemli ( kim için önemli değil ki )
4- asla ama asla kavgalı uyuma bi şekilde orta yolu bulun
5- şiddet - aldatma - yalan dışında bi tartışma yüzünden asla evden çıkıp gitme
6- kendini ezdirme diyenleri dinleme. Evliliği uzun sürmüş birçok insan der ki 'biri bağırırken öteki bağırırsa olmaz biri alttan almalı ( bu demek değilki hep alttan alan sen ol hep sen sus o bağırsın çizgilerinizi bilin )
7- başkalarının yanında ufak da olsa tartışmaya girme eşinle zamanını bekle toplum içinde laf dalaşına girmek yerine evde sor hesabını :)
8- eşini başkalarıyla kıyaslama onun da seni başkalarıyla kıyaslamasına izin verme
9- hakaret , küfür bunlara asla izin verme sana saygı duymayı bilmeli
10- birbirinize sormadan önemli kararlar almayın hareket etmeyin.
bu yazdıklarımın hepsinin karşılıklı olduğunu da bil Sadece sen değil aynı şeyleri onun da yapması gerek. Erkekler biraz daha çocuksu oldukları için maalesef biraz uğraşmamız gerekebiliyor mühim olan uğraşmaya değecek birini bulmak

eğer doğru kişiyi bulduysan bundan sonra asla yalnız değilsin her daim kendinle beraber aklında olacak olan ve her adımında seni düşünen yanında her şekilde en çok rahat edeceğin biri var.
unutma toprağa tomurcuk ekmeden filiz vermez
ve ne ekersen onu verir
8 aylık evliyim, çıkarımlarınız süper. Her cümlesine katılırım. İş tamamen sevgi ve saygıdan geçiyor her ilişkide olduğu gibi.

Herkesin huyu, kişiliği, karakteri farklıdır.. Bizim söyledklerimiz ile senin evlilik hayatın aynı olmaz.. O yüzden sana ben bunları yapıyorum sende yap diyemem.. Tek diyeceğim kendini ezdirme ve alıştırma.. Evde beraber yapın herşeyi.. Birde Müslüman mısın bilmiyorum sana Hz. Ömerin nasihatını söyleyeyim : ”Eşiniz kızgın iken, siz sakin olun. Biriniz ateş iken diğeriniz su olmalı.”
Çok tesekkr ederim elhamdulillah 🙏😍

Iki insan öncelikle saygı, anlayış ve sevgi içerisindeyse herşey kendiliğinden gelişiyor.
Karşındaki kişi seni gözlerinden bile anlayabiliyorsa ve sana kıyamıyorsa gerisi boş. Şimdi burda ne söylesek fasa fiso. Deneyimleyerek göreceksin. Seni yanlış etkilemek de istemem, sadece kendin ol.

Merhaba herkese evliliğime az bi sure kaldı evlenenlerden ricam evlilikte nelere dikkat etmek gerekıyor iletişim nasıl olmalı şimdiden kendımı alıştırmam gereken huylar nedir evlilikte nasıl bi bakım hangi bakımlara dikkat etmek gerekır tecrubelerınızı paylaşırsanız faydalanmak isteriz
Tek taraf mutlaka alttan almali susmayi bilmeli. Kendi aileni nasil görüyorsan eşinin ailesini sevmesrn dahi onlari da ole gör. Yalandanda olsa belli etme cunku ne kadar esin seni sevsede ailesine karsi en ufak bi kotu söz büyük sorun cikarabilir

8 aylık evliyim, çıkarımlarınız süper. Her cümlesine katılırım. İş tamamen sevgi ve saygıdan geçiyor her ilişkide olduğu gibi.
ama şimdi herkes tutturmuş bir kendini ezdirme. Kim kendini ezdirir ki şu devirde. Seni ezeceğini düşündüğün insanla ne diye evlenirsin ayrıca. Yeni evlenecek olanları bu şekilde öğütlemek ne kadar doğruysa. Aynen dediğiniz gibi sevgi ve saygı anlayış bazen sabır. Eş seçmek hayat seçmek artık şu devirde

ama şimdi herkes tutturmuş bir kendini ezdirme. Kim kendini ezdirir ki şu devirde. Seni ezeceğini düşündüğün insanla ne diye evlenirsin ayrıca. Yeni evlenecek olanları bu şekilde öğütlemek ne kadar doğruysa. Aynen dediğiniz gibi sevgi ve saygı anlayış bazen sabır. Eş seçmek hayat seçmek artık şu devirde
Çok haklısınız. Neler neler duydum ben de.
"çok iş yapma alıştırma, kendi işini kendi yapsın" 🙄
"kayinvalidene anne deme, diyeceksen x anne de" 🙄
"arada bir şey olmasa da naz yap" 🙄
Artık millet neler yaşıyorsa 🤷🏼‍♀️ halbuki senin için doğru insan olduğuna eminsen, karşılıklı sevgi ve saygıya sahipsen evlilik bir strateji oyunu olmaktan çıkıyor. Aldatma, kötü alışkanlıklar ve karşı tarafın hasta ruhlu olması durumlarını tenzih edersek hiçbir şey de tek taraflı değil. Ne ekersen onu biçiyorsun.. 🥰

Sonradan sana külfet gelecek şeylere yeni evli olduğun için göz yumma.. Aman yeniyim ses çıkarmayım idare edeyim dersin, bi bakmışsın tepene binmişler. Evin hanımı sensin kuralları sen koy, kendi düzenini kur. Evlendim diye saç baş karman çorman diz yapmış pijamayla da gezme bence. 😀 Ben hergün duşumu alırım saçımı düzleştirir rimelimi sürerim. Bekarkende böyleydi.. İlk yıl zor geçer kavga gürültü illaki olur zamanla alışırsınız huylarınıza.

Biz en başında nasıl bir evlilik istediğimizi konuştuk ve kabul edip karar verdik. Birbirimizin hatalarını böylece düzelttik. Kavga ediyoruz ama uzaklaşıp sakinleşince konuşuyoruz böyle böyle neredeyse azaldı kavgalar. Birimize zaman illa ayırıyoruz ben daha ilgi bekleyen biriyim ama eşimin de hoşuna gidiyor. TV telefon yerine akşamları ne yaptığını gün içerisinde neler olduğunu konuşuyoruz bu kararı yeni aldık çünkü tv vs cidden boşuna zaman kaybı ve birbirimizden habersiz aynı evde yaşamak istemiyoruz hemde birine biseyler anlatmak iyi geliyor

Çok haklısınız. Neler neler duydum ben de.
"çok iş yapma alıştırma, kendi işini kendi yapsın" 🙄
"kayinvalidene anne deme, diyeceksen x anne de" 🙄
"arada bir şey olmasa da naz yap" 🙄
Artık millet neler yaşıyorsa 🤷🏼‍♀️ halbuki senin için doğru insan olduğuna eminsen, karşılıklı sevgi ve saygıya sahipsen evlilik bir strateji oyunu olmaktan çıkıyor. Aldatma, kötü alışkanlıklar ve karşı tarafın hasta ruhlu olması durumlarını tenzih edersek hiçbir şey de tek taraflı değil. Ne ekersen onu biçiyorsun.. 🥰
sen anne demezsen adamın annesine o dermi , ya da sen ev için bişeyler yapmazsan o yapar mı. Hiç marul ekip maydonoz toplayan gördünüz mü. Gençleri bu şekilde öğütlemek çok yanlış. Hiçbişey yokken naz yapmak da ne sen olsan çekermisin. kendisine olmasını istemediğin şeyleri eşine yapmazsan çok da güzel geçiniyosun valla

Birbirinize karsi sayginizi yitirmeyjn saygi biterse sevgide otomatik kalmiyor. Ilk zamanlar kavgalar gurultuler elbette oluyor. Olmaz ise bi sacmalik var derim 😂 cunku ayni evi ayni ortak alani paylasiyorsun illaki surtusmeler olacaktir bunlara hic takilma. Iki tarafda altan almayi bilmelinher zaman esin yada herzaman sen alttan almamalisiniz. Anlayis saygi ve fedakarlik bu terim uzerine kurulu evlilik bence

Birbirinize karsi sayginizi yitirmeyjn saygi biterse sevgide otomatik kalmiyor. Ilk zamanlar kavgalar gurultuler elbette oluyor. Olmaz ise bi sacmalik var derim 😂 cunku ayni evi ayni ortak alani paylasiyorsun illaki surtusmeler olacaktir bunlara hic takilma. Iki tarafda altan almayi bilmelinher zaman esin yada herzaman sen alttan almamalisiniz. Anlayis saygi ve fedakarlik bu terim uzerine kurulu evlilik bence
Cevabın çok güzel tesekkr ederım 🙏

Back
X