• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Evli olmam seni hep heyecanlandırmıştır..."

• Konu Sahibi Konu Sahibi Chess
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
Tartışılan sahneyle ilgili son karar!
"Evli olmam seni hep heyecanlandırmıştır..."
Sitene Ekle

Önder YILMAZ - Ankara

Danıştay, "Bir Günah Gibi" adlı dizide evli bir kadınla gömlek yırtarak öpüşme sahnesi ve evli kadınla ilişkiye girmenin daha heyecan verici olduğuna vurgu yapılması nedeniyle RTÜK'ün verdiği ceza için "haklı" dedi.

Edinilen bilgilere göre, RTÜK, ATV'de yayınlanan, "Bir Günah Gibi" adlı dizide evli bir kadınla öpüşme ve sevişme sahnelerini, "manevi değerler ve ahlaka aykırı" olduğu gerekçesiyle uyarı cezası verdi. atv, RTÜK'ün bu uyarı cezasını mahkemeye taşıyarak cezanın iptal edilmesini istedi. Yerel mahkeme cezayı onayınca atv kararı temyiz etti. Danıştay ise, "Evli olmam seni hep heyecanlandırmış" şeklindeki diyalogların ardından öpüşmelerin başladığı, kadının erkeğin gömleğini yırtarak öpüşmeye ve sevişmeye başladıklarını anımsatarak, yerel mahkemenin kararında haklı olduğunu kaydetti. Yayının ahlaka aykırı olduğunu bir kez daha teyid eden Danıştay, kararında şu ifadelere yer verdi:
"Dizide 'ben evleniyorum Leyla', 'Benim için bir mahsuru yok evli olmam seni hep heyacanlandırıştır. Müsaade et bu zevki ben de tadayım' şeklindeki diyalogların ardından kadının erkeğin gömleğini yırtarak öpüşmeye başladıkları, başka bir sahnede ise, 'Ne yapacaksın kağıdı kalemi bu saatte', 'Resmini çizeceğim, uyurken çok tatli görünüyordun sen', 'Hıı resmimi mi belki nü çalışmak istersin hıı...', 'Necip.... Hayır...' şeklindeki diyaloglar sonrasında öpüşerek odaya gittikleri görüldüğün, bu durumda, evli bir kadınla öpüşme sanesine yer verildiği, evli bir kadınla ilişkiye girmenin daha heyecan verici olduğuna vurgu yapıldığı açık olduğundan davacı şirketin uyarılmasına ilişkin işlemde hukuka aykırılık bulunmadığı..."milliyet

Haklı.... tek kelime..

Eyvaaah, birilerinin değer yargılarına göre dizi film yapacaksak işimiz var.

Evli adamların da karılarını aldattığı dizilere ceza verilecek mi, bu manevi değerler sadece kadın evliyken mi geçerli?

Yok canim, o heycanli ve romantik oluyor. O zavalli adam nasilsa hep kötü yada pasakli kadin ile evli ya. Yani adam hakli, toplumun deger yargilarina göre çok dogru karar aliyor :KK14:

Yok canim, o heycanli ve romantik oluyor. O zavalli adam nasilsa hep kötü yada pasakli kadin ile evli ya. Yani adam hakli, toplumun deger yargilarina göre çok dogru karar aliyor :KK14:
Evet ya, kıyamam erkeklere hep zorla aldatmak zorunda kalıyorlar : (
Yoksa hiçbir Türk dizisinde tek gecelik ilişki yaşayan hatta uzun süreli sevgilisi olan evli adam görmedim ben. Kıyamam bizim adamlara ya, çok zor işleri.

Tümüyle bir kurgu, senaryo olduğunu unutup dizilerden etkilenenler olduğu için verilen cezayı haklı bulmakla birlikte, mevzu kadın cinsiyeti üzerinden irdelendiyse aynı duruşu erkekler içinde sergilemelerini isterim.

Amma çok dizi çekiyorlar, böyle bir dizi mi varmış, bazen bilmemek ne kadar güzel oluyor:-)

Dizilere biraz daha mudahale istiyorum ben bu yetmez. Bekaret kontrolu, bekaret vurgusu, ilk cinsel deneyim, hamilelik, bekarwti kaybedince evlenmek zorunda kalmak gibi sahneler de gitsin.evet turk kadini bumlari izlermekten heyecan duyuyor. Benim midem kalkiyor.

Eh, bazi ulkelerde, ozellikle Ortadogu ve Arap ulkelerinde ve bizde namus, ahlak tektarafli calisiyor. Mesela bizde Kaygisizlar diye bir komedi dizisi vardi, basroldeki Memnu'nun 4 karisi, 36 cocugu vardi, yetmezmis gibi ust kattaki dul komsu kadinla da hasna fisne ediyordu ama ben hic bu dizinin ahlaka aykiri oldugu icin tepki aldigini gormedim. Erkege hersey mubah, namus ve ahlak kadinlar icin gecerli bir tek.

Eh, bazi ulkelerde, ozellikle Ortadogu ve Arap ulkelerinde ve bizde namus, ahlak tektarafli calisiyor. Mesela bizde Kaygisizlar diye bir komedi dizisi vardi, basroldeki Memnu'nun 4 karisi, 36 cocugu vardi, yetmezmis gibi ust kattaki dul komsu kadinla da hasna fisne ediyordu ama ben hic bu dizinin ahlaka aykiri oldugu icin tepki aldigini gormedim. Erkege hersey mubah, namus ve ahlak kadinlar icin gecerli bir tek.

çok komikti o zaman için ama ben çok seviyordum ya, absürd komedilerin lokomotiflerinden:KK48::KK48:

gerçekçi olmak gerekirse, şöyle terbiyeli böyle ahlaklı olmalıyız tarzı dizi yapılsa kimse izlemez

keşke bu konular kadar silah ve kadına şiddet konularına da duyarlı olsalar

dk başı kadına sözlü ya da fiziki şiddet var yaw tv de, bazı insanlar ve çocuklar için kadına şiddet normalleşiyor işte

Ahlaki değerlere aykırı gelen senaryolar (fazla dizi izlemem izlediğim kadarıyla mesela aşkı memnu)
aykırılıkların ardındaki ızdıraplara vurgu yaparlar. Alınacak ders her zaman ahlaksızlığın acı getirdiği yönündedir.
Bence özenilecek bir tarafı yok da bu yolu tercih edenler için kılıf olabilir.
Adrenalin bağımlığını tetikliyor mudur bilemem. :KK76:

Back
X