- Konu Sahibi evarologlu
-
merhabalar;
bence ailenize para yollamakla çok doğru bir şey yapmışsınız. çünkü sizin borcunuz da yokmuş ve yaptıkları fedakarlıkları kendiniz anlatıyorsunuz. fakat hatalı olduğunuz bir konu var bence... bu yardımı farklı bir sebeple yapıyormuş gibi göstererek eşinizden gizli yapmanız. yani şayet eşiniz ileride bunu sorun yapacak, sen ailene yardım yapıyorsun ben de aileme dilediğim kadar harcarım diyerek bu iyi niyeti suistimal edecek biri değilse bize anlattıklarınızı eşinize de anlatmanızı öneririm. şayet makul biri ise bunca fedakarlık yapan ailenizi zor durumda bırakarak rahat bir hayat sürmenizi o da istemez. bu arada naçizane tavsiyem ise bu durumu eşinize açıklarken kıyaslama yapmamanız. sen de ailene yapıyorsunuz gbi bir ifade kullanırsanız o da ileride belki de gereksiz olan talepleri karşılamak için sizin yaptığınız yardımla kıyaslama yapar. ona bu kapıyı açmayın. bunu yerine eşinize senin de ailen zor durumda olsa onlara yapardık, bizim de evladımız olsa zor durumda kalınca bize destek olsun isterdik tarzı onu olayın içine katıcı, benimsemesini sağlayıcı ve yapılan yardımı karımın ailesine şeklinde değil de "ailemize" şeklinde algılamasını sağlayıcı bir ifade kullanın.
umarım eşinizin de desteği ile bu zor zamanda ailenize yardımcı olursunuz. tüm sıkıntılarının ferahlaması dileğiyle...
O ailesine yardım ediyorsa sen de edeceksin tabi ki. Bunu bize sorman bile abes. Hayır derse o zaman sen de kendi ailene yardım etmeyeceksin dersin bu kadar basit canım.
canım güzel yorumun için öncelikle teşekkür ederim evet ama gerçektende altın alsın niyetle göndermiştim bari onda yük olmayalım diye ama zaten durumu anlayınca her ay elimden geldiğince yardım etmeye çalışıcam evet karşılaştırmama yapmaya çalışıcam bu durumun ters tepki ediceğini bende biliyorum ilk aşamada buraya yazdıkalrımı söylerim ama buna rahmen birşey derse kendime hakim olamayabilirim çünkü tanıdığım kadarıyla demez diye düşünüyorum ama evliyiz şimdi nasıl davranır bilemem bu arada eşim şu konuda diyebilir erkek kardeşim var ve çok sorumsuz bir çoocuk kendisi çalışıyor benim kadar maaş alıyor ama eve hiç katkısı olmuyor işte bu noktada can sıkabilir diye tahmin ediyorum kardeşin etsin sen niye yolluyorsun diyebilir...
canım güzel yorumun için öncelikle teşekkür ederim evet ama gerçektende altın alsın niyetle göndermiştim bari onda yük olmayalım diye ama zaten durumu anlayınca her ay elimden geldiğince yardım etmeye çalışıcam evet karşılaştırmama yapmaya çalışıcam bu durumun ters tepki ediceğini bende biliyorum ilk aşamada buraya yazdıkalrımı söylerim ama buna rahmen birşey derse kendime hakim olamayabilirim çünkü tanıdığım kadarıyla demez diye düşünüyorum ama evliyiz şimdi nasıl davranır bilemem bu arada eşim şu konuda diyebilir erkek kardeşim var ve çok sorumsuz bir çoocuk kendisi çalışıyor benim kadar maaş alıyor ama eve hiç katkısı olmuyor işte bu noktada can sıkabilir diye tahmin ediyorum kardeşin etsin sen niye yolluyorsun diyebilir...
kızlar daha çok yeni 3 aylık evliyim durumum şöyle ki çalışıyorum ve çok borcumuz harcımızda yok çok şükür ama herşeyimizi eşimle ben yaptık kayınvalidem hiç umursamadı bir emekli maaşım var param yok diye kenara çekildi ama ondaki tarla baha benim ailemde yok neyse, benim aileminde bir emekli maaşı vardı ama kız annesi işte her bulduğu fırsatta birşey yapmaya çalıştı ve babasından yani dedemden kalan bir mirasla çok az para geldi 5,000 onu bile bize vermişti kendine bir çoarap dahi alamadan ve düğünde bana bilezik yapmıştı ama kayınvalidem bir çeyrek bile takmadı vb... bir sürü şey ve ben farklı bir şehire evlendim önceden iş yerinden dağıtalan erzağı haliyle eve götürürdüm az çok katkısı olurdu şimdi burada kayınvalideme götüryorum ee eşimde ufak tefek yardım ediyor ve hatta eşim ablasının eşinin ssk sı yok onu şirketinde ssklı gösterip maliyetini karşılıyor bilen bilir bir ssk 400 ü buluyor ve ben gecenlerde düşündüm benim ailemin şuan durumu yok ve uzakta olduğum için göremiyorum yengem dedi bende olsa ben verirdim sen biraz destek ol kızım dedi ve bayramda gidince gördüm zor durumdaymışlar ve bunu bana annem hiç aksatmadı ama kayınvalidem beni her görüşte hep parasızlıktan yakanır yok koltuğuma örtü alıcaktım param yoktu yok şunu alıcaktım para yoktu diyip durur benden bekler sanırım almamı ama hiç duymam umursamam,şuan acayip vicdan azabı duyuyorum annemler bu kadar zor durumdayken ben yardım etmedim diye neyse bayramdan döndüm hafta içi hemen anneme ondan hbrsiz para yolaldım ve eşimede dedimki bi akrabanın düğünü var bize altın almışlardı onun için anneme altın yollucam hiç birşey dememişti bugün sanırım hesabı kontrol etmiş arıyor beni kime yolladın anneme dedim neden yolladın diyince tepem attı ama işteydim ve ortamım doluydu açıklamasını gene yaptım sana söylemiştim hatırlamıyormusun dedim tamam dedi birşey demedi ama ben her ay düzenli bu şekilde göndermeyi düşünüyorum eşimle sorun yaşarmıyım sorun çıakrtılırsa çok üzülürüm sonuçta oda yardım ediyor ailesine ama ben yeminle kızlar 1 kere neden gönderdin demedim ya hatta eniştesinin ssksına aa ne güzel yapıyorsun çoluk cocuğu var sevaptır öde dedim ama o bana anneme gönderdiğim parayı neden dedi sorguladı ve devamıda geliceği için sanırım sorun çıkartıcak bu durumda ne yapmam gerek kızlar yardımcı olurmusunuz?
Ailenize maddi yardim yaptiginiz ve devamini dusundugunuz için çok dogru bir karar almissiniz. Hayirli evlat olmak boyle bir sey...
Erkekler buyuk bir bolumu eslerinin ailelerine destek olma konusuna çok sicak bakmiyorlar diye gozlemliyorum.
Esleri çalisiyor olsa dahi durum bu.
Esinizle dusuncenizi paylasin oncelikle, bu yardimlari gizli yapmayin. E$inize, ailenize firsat buldukça maddi destekte bulunmak istediginizi soyleyin. Onlarin boyle bir beklentileri olmadigi gibi maddi sikintilarini size asla aksettirmediklerini mutlaka belirtin. Bunun sizin dusunceniz oldugunu ve bu yardimi yapmanin sizi manevi açidan çok rahatlatacagini, aksi halde aklinizin hep onlarda olacagini ve buna benzer seyler soyleyin ki esiniz sizin mutlu olmaniz adina sorun çikarmasin.
Esasinda sizin bir isiniz var çalisiyorsunuz. Gonderdiginiz para da sizin kazandiginiz paranin bir kismi. Adil bakildiginda esinizin buna hayir deme hakki yok. Ama evlilik oyle birsey ki insan her karari esiyle birlikte almak istiyor, diger taraftan her seyin kararini birlikte almak gereklilik arzediyor bence.
Ailenize maddi yardim yaptiginiz ve devamini dusundugunuz için çok dogru bir karar almissiniz. Hayirli evlat olmak boyle bir sey...
Erkekler buyuk bir bolumu eslerinin ailelerine destek olma konusuna çok sicak bakmiyorlar diye gozlemliyorum.
Esleri çalisiyor olsa dahi durum bu.
Esinizle dusuncenizi paylasin oncelikle, bu yardimlari gizli yapmayin. E$inize, ailenize firsat buldukça maddi destekte bulunmak istediginizi soyleyin. Onlarin boyle bir beklentileri olmadigi gibi maddi sikintilarini size asla aksettirmediklerini mutlaka belirtin. Bunun sizin dusunceniz oldugunu ve bu yardimi yapmanin sizi manevi açidan çok rahatlatacagini, aksi halde aklinizin hep onlarda olacagini ve buna benzer seyler soyleyin ki esiniz sizin mutlu olmaniz adina sorun çikarmasin.
Esasinda sizin bir isiniz var çalisiyorsunuz. Gonderdiginiz para da sizin kazandiginiz paranin bir kismi. Adil bakildiginda esinizin buna hayir deme hakki yok. Ama evlilik oyle birsey ki insan her karari esiyle birlikte almak istiyor, diger taraftan her seyin kararini birlikte almak gereklilik arzediyor bence.
Valla şekerim eşini şöyle adam akıllı bir payla bakalımSen annene gönderirken ben hiç bir şey demiyorum benim ailemde zor durumda bende yardım etmek istiyorum de cevabına göre cevabını yapıştır sende.. Gönderemeyiz param yok derse de sen kardeşinin kocasının ssk sını yatırmayı biliyorsun annene yardım ediyorsun benimde annene yardım edicez de annene verdiğin parayı yarıya indir yarısını anneme gönderelim de aile içi mevzuları pek bilemediğimizden yorum kısıtlı oluyor kullanabileceğin ne varsa kullan ona karşı sonuçta senin ailen ve gerçekten zor durumdalarsa onlara yardım etmek senin boynunun borcu.. Eşin ailesine para göndermesin tabiki demiyorum ama senin ailenede aynı özeni göstermeli..
merhaba arkadaşım. zıtlaşmadığın sürece sorun olmaz. "sende çalışıyorsun madem. canım senin ailene yardım ettiğin gibi bende aileme yardım etmek istiyorum. sonuçta onları yok sayamayız". dersin. ayrıca kardeşinin sorumsuz olduğunuda belirt nasılsa biliyor.
şimdiden kendini ezdirme. şimdiden tüm ipleri eline verirsen, ileride de aynen o şekilde devam eder.
benim sorunlarımda genelde para kaynaklı. eşim sadece memur olmasına rağmen, kız kardeşinin sigortasını ödüyor. ilk başlarda sorun etmiyordum ama şimdi batıyor bu durum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?