• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli ve çalışan bayanlara danışmak istedim

evli değilim ama nacizane fikrim. 15 günde bir temizlikçi alın evinize. herşeye yetişicem diye uğraşmayın. ne güzel bilgisayar mühendisi olmuşsunuz, maşallah. o kadarını da hakediyorsunuz bence :)

Cok tesekkur ederim :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Korkulacak birsey yok merak etme. Baslarda 1-2ay zorluk cekersin ama sonra rayina oturur. Hemde oyle oyle bir oturur ki dusunmezsin bile. Bulasigi kesinlikle biriktirme, sofradan kalktigin gibi koy makineye. Camasirlarini da aksamlari isten gelince yika h.sonu utulersin. Yemek desen en kolayi. Evde 2kisi olcaksiniz zaten. 4-5ceside gerek yok. Bi corba bi yemek salata tamam. Esin de yardim eder mutlaka. Mutfak alis verisine birlikte cikarsiniz, sofrayi kurmaya yardim eder, cikardigi kirlisini sepete atar vs. Gozunde buyutme yani :)

Korkulacak birsey yok merak etme. Baslarda 1-2ay zorluk cekersin ama sonra rayina oturur. Hemde oyle oyle bir oturur ki dusunmezsin bile. Bulasigi kesinlikle biriktirme, sofradan kalktigin gibi koy makineye. Camasirlarini da aksamlari isten gelince yika h.sonu utulersin. Yemek desen en kolayi. Evde 2kisi olcaksiniz zaten. 4-5ceside gerek yok. Bi corba bi yemek salata tamam. Esin de yardim eder mutlaka. Mutfak alis verisine birlikte cikarsiniz, sofrayi kurmaya yardim eder, cikardigi kirlisini sepete atar vs. Gozunde buyutme yani :)

Cok tesekkur ederim dediginiz şeyler halledilmicek şeyler değil zaten önemli olan düzeni kurmak :)

Arkadaşlarin dediği gibi eğer biriktirmez zamaninda yaparsan ütü, çamaşır falan hallolur.c.tesi de temizliğini yaparsın. Pazar da gezersiniz :) hatta ben erken kalkan bi insanim c.tesi saat 8 den öğlen 1e kadar temizlik yaparım. Öğleden sonra ve Pazar günümüz bize kalir. Yemek işini de saat 6 dan geç gelmiyorsan ayni gün yaparsın.gec geliyorsan buzlukta börek, sarma,mantı hep hazır bişey bulundurursun. Ayda yada 15 de bir de temizlikci alırsın hallolur :) eşin de yardımcı olmaya çalışırsa tadindan yenmez :))

bende evliyim ve calisiorum. Hafta ici her gün. Ev isimi düzenli sekilde yapiyorum. Yemek konusuna gelince pazar günleri kendime liste hazirliorum ve hafta ici pisirecem yemekleri yaziorum. Bu sekilde Sabah ise gitmeden önce -aksama mesela kiyma lazimsa onu buzluktan sabahdan cikariorum, Alis verisimide ona göre yapiyorum.

Yemek tarifleri icin bir site öneriyorum: Nefis Yemek Tarifleri
:54:

Merhabalar nişanlıyım bir sene sonra düğünüm var inşallah . Bilgisayar mühendisi olacağım ve bir konuda siz büyüklerime danışmak istedim. Hem çalışmak hem evlilik nasıl ? Yani dengeyi nasıl sağlıyorsunuz. Mesela hem bakımlı olup hem ev işlerine ve yemeği nasıl yetişiyorsunuz ? Yemeği akşamdan mı yaparsınız ? Yemek yapma konusunda sıkıntım yok ama sizce zaman yeter mi ? Deneyimlerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.

eğer eşinle aynı saatte eve geliyorsan yemeğini akşamdan yapmayı alışkanlık haline getirmelisin, bunun yanı sıra her gün yemek yapacak enerjimiz olmayabiliyor ben bi yemek yapıyorum 2 gün yiyoruz onu, yemek yapmadığım günlerde de üstünkörü bi süpürge açıyorum... haftasonları da yerleri sil toz al süpür tamam :51: sabahları makyaj yapmadan işe gitmiyorum bakımda alışkanlık haline getirirsen eşin de sana yardımcı olursa ki bu çok önemli, kendine de zaman ayırabiliyorsn :51:

Yeni evliyim kadin almiyorum ve yetisiyorum ustelim esimde yardim etmez 18:00 de isten cikarim 10dk mesafem var eve gelirim yemek yaparim dondurucuya hafta sonu pazardan aldiklarimi atarim biber doldururum karniyarik kabak bunlar hazirdir buzlugumda yanina cacik pilav uydurur cikarim mutfaktan her aksam supururum evimi pesine silerim hafta sonu cumartesi utu gunum camasirlarimida yikarim evi kaldirir temizlerim pazarda gezmeye giderim

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

bende evliyim ve calisiorum. Hafta ici her gün. Ev isimi düzenli sekilde yapiyorum. Yemek konusuna gelince pazar günleri kendime liste hazirliorum ve hafta ici pisirecem yemekleri yaziorum. Bu sekilde Sabah ise gitmeden önce -aksama mesela kiyma lazimsa onu buzluktan sabahdan cikariorum, Alis verisimide ona göre yapiyorum.

Peki spontan çıkan planlarda ne yapıyorsunuz? O akşam grupla sinemaya gidilme kararı alınırsa. Ya da hadi bu akşam çıkışta şunu yapalım dediğinde biri. Kıymaya ya da akşamdan ıslatılan nohuta bir şey oluyor mu?

Yeni evliyim kadin almiyorum ve yetisiyorum ustelim esimde yardim etmez 18:00 de isten cikarim 10dk mesafem var eve gelirim yemek yaparim dondurucuya hafta sonu pazardan aldiklarimi atarim biber doldururum karniyarik kabak bunlar hazirdir buzlugumda yanina cacik pilav uydurur cikarim mutfaktan her aksam supururum evimi pesine silerim hafta sonu cumartesi utu gunum camasirlarimida yikarim evi kaldirir temizlerim pazarda gezmeye giderim

Bu bana imkansız gibi geliyor işte. Hadi yemekte bir pratiklik olsun ama her akşam ev silip süpürmek. Offf.

Bu bana imkansız gibi geliyor işte. Hadi yemekte bir pratiklik olsun ama her akşam ev silip süpürmek. Offf.

Usengeclik edersen pislikte bogulursun :) o cok seven esin hemen baslar burasi kirli yag dokulmus surayi topla duzenle demeye

Usengeclik edersen pislikte bogulursun :) o cok seven esin hemen baslar burasi kirli yag dokulmus surayi topla duzenle demeye

:) Yok ben 2012 Kasımdan bu yana evliyim. Temizlik için bir abla geliyor sağolsun ki burası yağ olmuş ben derim eşim demez. Derse de hadi kalk beraber silelim yağ olduysa derim :)

Ben de şu an hep o siteden öğreniyorum yemekleri ve tariflerine güveniyorum :) teşekkür ederim.

birkaç ay önce ıstıfa ettım şuan evdeyim,yani ev hanımıyım :)
ıkısını de tecrube etmıs bırı olarak sana soyleyebılırım ki, çalışıyorken herseyım cok daha duzenlıydı. hem kendım, hem evım. yemeği gelir gelmez eşimle bırlıkte hazırlayıp yıyorduk, aksam dısarı ya sınema ya kahve ıcmeye gıdıyorduk, haftanın 2 gunu supurme gunuydu ben supurur esım sılerdı yarm saate tum ev bıterdı.her seye fazla fazla vakıt kalıyordu, hafta sonu hıc evde durmadık, hep şehir içi dısı gezdık ve acayıp enerjım vardı. mısafırlerımız hıc eksık olmadı ama hafta ıcı agırladık hep, hatta nette de vakıt gecırecek epey zaman kalıyordu.

Şuan nasıl mı? eşim giderken duymuyorum bıle:) hatta bazen geldıgınde evde yemek olmuyor, kendımı yorgun hıssedıyorum.aksam esım bır yerlere gıdelım dedıgınde ona bıle halım yok. evde aksama kadar nette telefonda yada bır ıkı temızlıkle zaman gecıyor ve bu durum artık canımı sıkmaya basladı.

Geçen gun arkadaslarım ve komsularım bana sıtem ettıler: çalışıyorken daha sık gorusuyorduk...........

Panik yapma herşey hallediliyor. Ben ogretmenim dersim ogleden sonra olduğu için yemeği sabahları yapıyorum. Genellikle 1 yemeği 2 gün yiyoruz. Hafta sonu daha özenli yemek, ikram hazırlıyorum. Temizliği ctesi sabahları eşim isteyken yapıyorum. Dip köşe temizlik için ortalama 3 haftada 1 yardimci alıyorum. Ama yakında bebiş gelecek o zaman ne yapıcam bilmiyorum :)

birkaç ay önce ıstıfa ettım şuan evdeyim,yani ev hanımıyım :)
ıkısını de tecrube etmıs bırı olarak sana soyleyebılırım ki, çalışıyorken herseyım cok daha duzenlıydı. hem kendım, hem evım. yemeği gelir gelmez eşimle bırlıkte hazırlayıp yıyorduk, aksam dısarı ya sınema ya kahve ıcmeye gıdıyorduk, haftanın 2 gunu supurme gunuydu ben supurur esım sılerdı yarm saate tum ev bıterdı.her seye fazla fazla vakıt kalıyordu, hafta sonu hıc evde durmadık, hep şehir içi dısı gezdık ve acayıp enerjım vardı. mısafırlerımız hıc eksık olmadı ama hafta ıcı agırladık hep, hatta nette de vakıt gecırecek epey zaman kalıyordu.

Şuan nasıl mı? eşim giderken duymuyorum bıle:) hatta bazen geldıgınde evde yemek olmuyor, kendımı yorgun hıssedıyorum.aksam esım bır yerlere gıdelım dedıgınde ona bıle halım yok. evde aksama kadar nette telefonda yada bır ıkı temızlıkle zaman gecıyor ve bu durum artık canımı sıkmaya basladı.

Geçen gun arkadaslarım ve komsularım bana sıtem ettıler: çalışıyorken daha sık gorusuyorduk...........

hadi ya sanırım iş hayatı demek düzenlilik demek bir de elim hızlı olmak zorunda sanırım ne olursa olsun. eski düzeniniz çok iyiymiş.

Panik yapma herşey hallediliyor. Ben ogretmenim dersim ogleden sonra olduğu için yemeği sabahları yapıyorum. Genellikle 1 yemeği 2 gün yiyoruz. Hafta sonu daha özenli yemek, ikram hazırlıyorum. Temizliği ctesi sabahları eşim isteyken yapıyorum. Dip köşe temizlik için ortalama 3 haftada 1 yardimci alıyorum. Ama yakında bebiş gelecek o zaman ne yapıcam bilmiyorum :)

Allah yardımcınız olsun umarım ben de sizin gibi düzenli olurum :)

hadi ya sanırım iş hayatı demek düzenlilik demek bir de elim hızlı olmak zorunda sanırım ne olursa olsun. eski düzeniniz çok iyiymiş.

kesinlikle, insan daha enerjık daha duzenlı oluyor, çalışmadıgın ıcın suan hep bır mıskınlık, sosyal yonden de epey soyutladım kendımı, en fazla dugun yada nıkah gıbı zorunlu hallerde gıdıyorum bır yerlere..

Üstesinden gelirsiniz korkmayın, eşinizde elinden geldiğince yardımcı olur, yer ıcer gezer tozarsınız, ohh miss:)

Back
X