Evli ve çalışan hanımlar destek!!

Valla canim bende 110 km lik yol yapiyorum 5 aylik da bebeğim var...beterin beteri var iyi düşün..
kendı aracınla mı 110 km yapıyorsun
kac zamandır boyle bu?
ben de 100 km ye yakın gidip gelıyorum artık arac kullanmaktan fenalık geldi.

kendı aracınla mı 110 km yapıyorsun
kac zamandır boyle bu?
ben de 100 km ye yakın gidip gelıyorum artık arac kullanmaktan fenalık geldi.
Hayir canim kendi aracimiz var ama ben kullanamiyorum eşim beni otogara birakiyor ordan otobüse biniyorum..

Gunde 12 saat disaridasiniz ve eve is getiriyorsunuz...
Is degisikligi sansiniz yok mu? Mesleginiz kariyeriniz ne olursa olsun bu bir surer iki surer ama hayat boyu gitmez. Gitse bile size ve ailenize yazik olur. Mesela ben gunde 12 saat disarida olup aksam eve is getiren ne bana ne kendine vakit ayiramayan bir annenin cocugu olmak istemezdim.

merhaba kızlar,

11 yıllık evliyim 2 kızım var(canlarım),çok titizim sabah 07:30da çıkıp akşam 18:30da evdeyim 60 km yol yapıyoruz günlük.
düzenimi size anlatayım belki bi yardımı dokunur;
Sabah kaltıgımızda en önce yatakları toplarız, çocukları giydirip gönderirim ,hazırlanıp çıkarım.
Akşam eve direk girer üzerimi bile çıkarmadan yemeği ocağa koyar ,çocuklar yıkanacaksa yıkar yoksa elleri yüzleri ayakları üstleri değişir ,çamaşır varsa toplar sofraya otururuz.Sofrayı toplar mutfağı jilet gibi bırakıp günlük olarak__>hemen banyo lavabo ve klozetini cifler evi süpürürüm çay koyar otururum.
Çamaşır varsa katlar ,makinaya atılacaksa atarım yatmadan sererim,yatarken evi düzenli bırakırım.
Salı günkü yemeği fazla yapar çarşamba akşama ütümü yaparım,her cumada evime kadın gelir cam kapı tertemiz olur.
ARTIK BENDE BUNLAR OTOMATİĞE BAĞLANDI 2 ÇOCUKLA KOŞTURMACA DÜZEN HİÇ BOZULMAZ.....

çamaşır kurutma makinesi alın, ütü ihtiyacı baya azalıyor.
tabi klasik giyiniyorsanız yine de ütü gerekecektir. ya dışarıda ütületin ya da ütü ve temizlik için birini alın.

ama bu düzene bir de çocuk gelecekse en iyisi yardımcıyı şimdiden ayarlamak ve haftada bir kaç gün çağırmak.
Mümkünse p.tesi, çarşamba ve cuma yarım gün gelsin. Cuma temizlik yapar. Diğer 2 gün de ütü ve yemek yapar, yemekler ertesi güne de kalır, ay ne iyi olur...
eve iş getirme olayında ise çocuktan sonra özellikle çok doğru olmaz, bu durumdan kurtulamıyorsanız işinize yakın bir eve taşının ve gerekiyorsa eşiniz git gel yapsın, siz mümkün olduğunda bebeğinize zaman yaratın.

canım temizlik çabuk bitiyor desen de bir vakit alıyor. 2 haftada bir kadın al eve ütülerini de yapsın temizliğini de.

yemek mevzusunda da ben şöyle çözüyorum:

ay başında 2 kg kıyma alıyorum 1 kg sunu köfte yapıp buzluğa atıyorum, o köfte bana bazen fırında patatesli köfte oluyor bazen kızartma.. 1 kg sunu soğanla kavurup bir pişirimlik kaplara koyup buzluğa koyuyorum.

pazar yaptığımda mesela ıspanak.ı 3 kg alıyorum yıkayıp buzluğa atıyorum.
nohut pişireceksem 3 yemeklik ıslatıyorum 2 yemeklik ısladığımı buzluğa atıyorum.

kısacası ayda 1 günümü bu işlere ayırıyorum akşam eve gelince yemek hazırlamak 15 dk. oluyor.
ama 2 haftada bir de düzenli kadın gelir ütü ve temizliği yapar. 2 yaşında oğlum var ben de böylece çocuğumla ve kendimle güzel vakit geçirebiliyorum.

benim evime 2 haftada bir temizlikçi abla geliyor.
yemek kısmına gelirsek ben akşam yemekten sonra çorba yapıyorum. eşim enden erken geldiği için gelince tavuktur köftedir bir şeyler yapıyor. bende gelince yiyoruz.

çamaşırıda eşim eve gelince makinaya atar ben asarım. yada ileri zamanlı ayarlarım makinayı eve geleceğim saatte bitmiş olur asarım hemen. ütü bizde de sıkıntı giyeceğimiz şeyi giyeceğimiz zaman ütülüyoruz. :)

Ben de böyle gibiydim üstelik bebeğim de var ve sağlıklı da değilim en sonunda tüm işleri başkasına

Kurutma makinesini ben de ısrarla öneriyorum etrafımdaki herkese.
Bu koşturmacanın arasında çok gereksiz bir eylem çamaşır asmak.

Neden her şeyi tek başınıza üstleniyorsunuz? Eşiniz sizle vakit geçirmek istiyorsa bir işin ucundan tutsun. Hayat müşterek. Ütü için de haftada bir yardımcı tutun çalışan kadınsınız. Her şeyi kendiniz yapıcaksınız diye kendinizi hırpalamayın.

Ben de böyle gibiydim üstelik bebeğim de var ve sağlıklı da değilim en sonunda tüm işleri başkasına yaptırmakta çözüm buldum yani çalışı

Yazdığım yarım kaldı. Siz gibiydim en son temizlikçiylr anlaştım.ütü virikince geliyor sil süpür ütü yap kaldır vs o yapıyor ben bir şey yapmıyorum ancak rahat ettim. Tavsiye ederim.

Yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim baya yardımcı oldu. Eşim zaten oldukça fazla iş kaldırır üzerimden çamaşşırları o yıkar ve asar ben topluyorum ütülemeyi ben yapıyorum. Çarşaflar havlular gömlekler pantolonlar derken çok ciddi eşya birikiyor. Eşim çok terler. dolayısıyla 2-3 günde bir nevresim, günde bazen iki kere kıyafet değiştirir.

İş getirme konusunda maalesef şu an getirmeme ve ya iş değiştirme şansım yok. En güzel çözüm taşınmak gibi ama bu oturduğumuz ev kendi evimiz. Evi satmadan başka bir yere kiraya gitmek bizi çok sarsar. Mecburen evin satılmasını bekliyoruz. O arada da tabi düzen oturtmaya çalışıyoruz.

Yemek konusunda eşim biraz seçici. Buzluktan çıkan yemekleri yiyemiyor. Özellikle et vesaire.. Midesi ciddi manada bozuluyor. Eti pişireceğimiz zaman alabiliyoruz. Bir gün önceden kalan yemekler de aynı şekilde... Akşamları evde yemek yemiyoruz. Akşam öğünümüz genellikle (saat geç olduğu için) meyve ya da salata gibi oluyor. Ertesi gün işe götürmek için yemek pişirmem gerekiyor.

Bazen eşime yaptırıyorum yemeği. Ama çoğu zaman o da bana bakıyor.

Canım ben de ipten aldığını ütüleyen bir tipim.Çarşaflar , havlular , bornozlar , iç çamaşırları vs .. Eski ütümle maalesef ütülemek çok zor oluyordu. Buhar kazanlı ütü aldım ünlü bir markanın son çıkan modeli şimdi o kadar rahatım ki anlatamam ütü yapmak iş bile değil sanki. Çok hızlı ve yorulmadan yapıyorum . Ben hafta sonları 2 makine çamaşır yıkarım ve aynı gün hepsini ütüleyip asmış oluyorum artık.

hangi ütüyü aldın peki? ben de çok baktım onlardan ama cesaret edemedim para verip memnun kalmazsam diye benim de ütüm güzel buhar yapıyor ama hazne çabucak bitiyor iki gömlekte bir su doldurmakla uğraşıyorum canım sıkılıyor. Bir de bazı eşyaları açmak zor oluyor.

Havlular dantelli. Bir de içim rahat etmiyor, sanki hijyenik olmuyormuş gibi geliyor ütülemeyince. Siz ütülemiyor musunuz?

kenarları tül ya da güpür detaylı ütü gerektirmeyen havlulardan kullanın. Dantel olayını oldum olası sevmedim. Bende sizin gibi sabah 8 akşam 7. bir de küçük oğlum var. Dantelleri kaldırdım. Ütü gerektirmeyen masa örtülerinden aldım mesela. Kıyafetlerimizi ancak ütüleyebiliyorum.

evet sanırım öncelikle nevresimleri ütülemekten vazgeçmem lazım. biraz da pratikleşmem gerekiyor sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…