- Emoji Skoru
- 1.809
- Puanlar
- 313
- Konu Sahibi PERSONA NON GRATA_
Ogretmen olarak yetiştirdim öğrenciler için aileri her zaman teşekkür eder.Dik duran ,adil özgüvenli ve akademik olarak başarılı Ogrencilerin yetişmesine vesile olmuşumdur.Ama kendi evliliğinde çok haklısınız bana bir şey oldu.Baba anneme en akıllı çocuğum buydu bunun bu durumda olmasına anlam veremiyorum demiş.Cok teşekkür ederim kendime geliyorum.Bir aydınlanma yaşıyorum sankiİyide arkadaşım konu sahibi köyde yaşayan ilkokul mezunu , işi gücü güvencesi olmayan biri değil ki; kaldı ki bu dediğim şartlarda olup, dik duran bir sürü kadın varken ama Anadoluda zihniyet bu demek bence konu sahibinin karakter olarak zayıflığını örtmekten ve kolaycılığa kaçmaktan başka birşey değil. Bakın bende köylü kızıyım, 7 yaşında hayvan toplardım köyün içinden, annem babam ilkokul mezunu ama beni okuttularsa ve elimde bir mesleğim varsa onlardan bir farkım olmalı değil mi? Bir kadın eğer kocasına hizmetçilik ediyorsa, kocası maddi manevi kendini sömürüyorsa niçin okuyor, neden çalışıyor. Otursun evinde çocuğuna baksın ev işini yapsın en azından iş yükü çekmez, nasıl olsa parasının bir hayrını da göremiyor, güvencede olmuyor. Ayrıca o Anadolu zihniyetinde bile adamın görevi eve para getirmek. Bu Cumhuriyet kadınlara neden eğitim , çalışma , seçme ve seçilme hakkı getirdi ki? Bir eğitimci aman kocam başında dursun, yanımda yatsın diye kendini maddi manevi her türlü kullandırıyorsa, bırak eğiteceği yeni nesileri, kendi kızlarına nasıl rol model olacak. Ben konu sahibi gibi kadınlara üzülemiyorum. Elinde imkanı varken boşanmayan, üstüne birde bir başka kız çocuğunuda öyle öküz bir babaya mahkum eden kadının nesine üzüleyim. Ben sadece bu aciz anne ile , öküz baba arasında kadını mal gibi gören ve kocasına her türlü hizmet edip kendini kullandırmayı normal sayacak bir ailede büyüyüp hayatı zindan olacak o iki kız çocuğuna üzüldüm. Kaldı ki konu sahibinin boşanma kararını kendi aldığınıda sanmıyorum, muhtemelen kocası konu sahibini boşuyor.zira eve maddi manevi katkısı olmayan, elinde tüm gün telefonla dolaşan adam çoktan bulmuştur başkasını. Konu sahibide eğer adam yeni karısını gerçekten sever ve kadında akıllı ve dirayetli çıkarsa, kocasının ona karşı tavırlarını ve yaptıklarını görüp bir depresyondan başkasına girip girip çıkar artık.