Evliler, nişanlılar, kaynana, görümce ve eltilerimizden beklentilerimizi yazalım

Evlenince esimden baska birisinede söz verdigimi hatirlamiyorum.
Yani ben esimle evlendim, kayinvalidemle degil, görümcemle degil v.s vs.
Onun icin benim icin esim cok önemli gerisi beni bir yere kadar ilgilendirir, bana ,Allah korusun, ihtiyaclari olursa maddi veya manevi.
Ama evliligim boyunca onlarla ne yakin icice oturmayi, ne üstüste oturmayi, ne altalta oturmayi, ne yanyana oturmayi daha dogrusu cok yakin olmayi pek istemem.
Yeri gelseydi evlenmezdim ve babaevimde gül gibi yasarim daha iyi, yani sartlar babaevimden daha iyise evlendim degilse kismetlerimi red ettim, cünkü rahat hayati kim istemez?
Simdi aramizda evleneyim yeterki evleneyim diyenler var, ve gerisini düsünmeyenler var.
Sonrada mutsuzluklar baslar.
Acele etmeyin, herkese yetecek kadar erkek var bu dünyada, ilk önce mesleginizi yapin, ayaklarinizin üzerinde durun, calisin paranizi kazananin, kimseye muhtac olmayin, karsinizdaki evleneceginiz insanda meslegi ve geliri olsun, ikinizde elele verip uzaklarda bir yerde oturun, ayda yilda bir ziyaretlerinizi yapin, Iste evlilik budur.
Hem saygili, hem mesafeli ama bir o kadarda cana yakin olun.
en neylim yakin olupda gönülden irak olanlari, resmen, zehir olur hayat insana.

hayatımızdan defolup gitmelerini istiyorum başkada birşey istemiyorum

vallahi billahi ya. Evliliğimin ilk senesi balayım onlarla geçti. Görümcem hele 5 ay önce evleri 15 dakka uzakta olmasına rağmen gelir bi ay kalır bi hafta kendi evinde kalır sonra iki üç ay gene bize öyk artık yaa

valla canım ben neyi merak ediyom biliyor musun böyle insanlarda eşleri ne diyor acaba kocaları bir ay kalmalarına ne diyor benim görümcemde aynısı benim kayın validemden daha bir kötülük görmedim ama görümcem gelince değişiyo her neyse acaba bunlar eşleriyle ........................ neyse senin fikrin ne bu konuda

Canım bende evliliği senin gibi düşünmüştüm çünkü bende özgür ruhluyum, bizim ilişkilerimiz ilk başlarda iidi eşim sıkılmayım diye akşam annesinden alırdı bana karşıda iiydiler taaki kızkardeşim kaynımla işi pişirene kadar meğer oda evlilik hayalleri kuruyomuş ve onların evinden çıkmaz oldu,çocuğun askerliği bile yok işi yok ve onaylamadık ailece,ve annesi (kayınvalidem olur) hiç oğluna böle şeymi olur diye kızmadı bile,bende elimi eteğimi çektim,birlikte oturuyolar ailemdende ailesindende soğudum anlıyomusun, şuan çalışıyrm işten eve evden işe arada bi gidiyorum tabiki oda eşimin hatırına,eşim olmasa yüzlerine bakmam bukadarda dobrayım ve hissettirdimde. Evlilik özgürlük anlamına gelmiyo,eşinle bi aile kurarken onun ailesiylede paylaşım içinde olman gerekiyo,mesafeyi korumak benim için önemli sonuçta kızları deilim, bende kaynana olcam belki ama bunların yaptıklarını yaparsam eğer ben gelinim yüzüme bakmasın gerçekten. Onlara ii davranıyosam önce Allahtan korktuğum için,sonrada eşimi sevdiğim için,çünkü bi insanı silmek hayatımdan çıkarmak benim için çokta zor deil. Aslında özeti ne biliyomusun yaptığın herşey birgün aleyhine delil olarak yansıycak...bunu biliyosan attığın adımlarda daha dikkatli olursun.Herkesi yaradana havale edeli çok oldu...

Hiç birşey istemiyorum onlardan sadece sonradan görmelik yapmasınlar.

Karşıma geçip ben zenginim evim var arabam var demsinler(görüçcem) (ben kiradayım)

İyikötü benimde kızımında evi var demesinler (kiradayım)

Damat kızımı rahat ettrin demesinler

Sonaradan görmelik yapmasınlar görgüsüzlük yapmasınlar

İki gram eşya sahibi olunca onunla övünmesinler

Başka birşey istemiyorum onlardan

bana ve eşıme karısmasınlar yorum yapmasınlar hayatlarına biz yokmusuz gıbı devam etsınleer

bazi insanlar icin her sey mal mülk olmus cok haklisin..

Off o konudaki kırgınlığım o kadar çok ki onlara nefret ediyorum sonradan görme hallerinden

insanın sevmediği ot burnunun dibinde bitermiş ya benimki o hesap

gercekten.. biseyi ne kadar irdersen o kadar gelip seni bulur.. ben mesela hep bana diyenleri hic sevmezdim.. adalet sadece söz konusu kendi oldugunda akillarina gelenler deli ederdi beni..
heee bi de evlendikten sonra borcuyla övünenleri de gördüm daha neler görcem acaba..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…