Evlilere soruyorum

Bugün bekar günlerinize dönseniz evlenirken aşk mi daha önemli olurdu mantık mi?
İkisi de demeyin mutlaka ikisi de önemli olurdu ama hangisi "daha" önemli diye soruyorum.
Ve sizce maddiyat ne derece önemli.
0 mantık ve 0 maddiyat ile evlendik..
Gerçek anlamda söylüyorum.
Baya üniversiteden yeni mezun olmuş bir işsiz ve bir işe yeni girmiş asgari ücretli 2 ay içinde imece usulü düğün yaparak evlendik.
2 yıl ciddi maddi sıkıntı çektik ama hep huzurluyduk.
Zaman içinde herşey oldu.. Hayallerimize kavuştuk. Ben öğretmen oldum o polis.
İstediğimiz herşeye ulaştık. Hoş ulaşamasak da problem değildi.
Yine geçmişe gitsem yine aynı kişiyle ve aynı şekilde 0 mantık 0 maddiyat evlenirdim. Hatta o 2 ayı da beklemezdim kepi atar atmaz basardım nikahı :KK70: neden 2 ay onsuz yatmışım düğünde göbek atacağım diye.

Peki dis görünüş ne kadar önemli ?

Bi arkadaşım vardı kendisinden olgun biriyle evlendi ben bekardm o zamanlar ama evlenilecek adam olgun olmalı diye düşünürdüm onu gördükçe.. velhasıl tanıdık vasıtasıyla olgun görünümlü birini kendime görücü getirttim ve evlendim 😏 yalnız o arkadaşıma ne kadar özendiysem kaderlerimiz de bir oldu.. Ikimizde evlat diye yandık.. Evlendikten sonra mantığın bir önemi kalmıyor tamamıyla bütün ve eksiksiz olmak istiyorsun. Dünya kadar paran olsa hayattan beklentilerini karşılamaz bazen.. Kör kütük aşık olsanda bu seni mutlu etmez bazen.. Allah'tan hayırlısı

Bugün bekar günlerinize dönseniz evlenirken aşk mi daha önemli olurdu mantık mi?
İkisi de demeyin mutlaka ikisi de önemli olurdu ama hangisi "daha" önemli diye soruyorum.
Ve sizce maddiyat ne derece önemli.
Bekar günlerime dönsem yine aşkı seçip eşimle evlenirdim amaaa 1 farkla.mantığımı kullanıp eşim işe girdikten sonra birikim yaptıktan sonra ve kendi hayallerimi gerçekleştirdikten sonra evlenirdim. Valla bacim iki ucu b*klu değnek. Aşksız da olmuyor parasızda

Valla aynen bekarlığıma dönsem evlenmem 35kdar yol var :KK49:
Bir tek bekarlık bana mı hoş gelmiyor..
Anlamadim ki..
32 yaşındayım, bekarlık çok iyi bir şey değil yahu..Rahat o kadar.
Ama sultanlık değil.. Bekarlık s
ultanlık olsa kimse evlenmez bence..

İkisi de olmalı demeyin dediğin için birini seçmek zorundaysam aşk diyorum , ama mantıklı da olmalı.

Maddi durum yetersizken aşık olsan da mutlu olamazsın kira mutfak masrafı giderler bunlara para lazım , ama sırf maddi durumu iyi diye de bir adamla evlenilmez, ömrünü o kişiyle geçireceksin aynı yatağa girip uyuyacaksın. İnsan yeri geliyor canım ciğerim dediği severek evlendiği eşine bile sinirlenip biran gözü dönüyor sevmediğin birisi için yemek yap ,çamaşırlarını yıka ,sevmediğin birisi için bunlar yapılacak işler değil bana göre .

Bir evi geçindirecek kadar maddiyat olsun gerisi hallolur, hayatını paylaşıp yanında kendini güvende hissedebileceğin birini bulmak en zoru artık bu devirde. O yüzden aşk olsun gerisi halledilir diyorum ben, insanın yeter ki azmi ve yapabileceği bir mesleği olsun. Zamanla maddi durum düzelip istenilen her şey elde edilir .

Kesinlikle mantık ! Tabiki aynı yatağa girebilecek kadar ısınacak için ama aşk insanın gözünü kör ediyor sırf sevisebilme çekimi için bile herşeye katlanıyor sunuş ve gerdek gecesi bingoo!! Evini gecindirebikecek kadar maddiyat kesinlikle onemli ama yatlar katlar olsun deyip paralarla koynunuzu isitamazsiniz ! Seni seveni alacaksın senin de gümbür gümbür olmasa da hafiften kalbin akacak ve huzur dolu bir yuva mutlu son...

Tamamen mantikta degil yaaaa
İnsan icinin isinmadigi biriyle nasil omur gecirsin
mesela eski zamanlarimdan biliyorum
isi gucu yerinde on numara insanlarla tanistim amma icim isinmadi bi turlu elektrik meselesi yani
Ask olmazsa hic biseyin onemi yok bence
Kendini hayatini ucurumdan atmak gibi olur

Back
X