• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilige adim adim stres

Parolterafarvele

Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2023
184
182
23
34
Kızlar merhaba , haziran ilk haftası nikah icin gün aldık. Ama henüz ev tutmadık baktiginiz yerde şuan istediğimiz gibi yok hem uygun arıyoruz hem temiz , eşyaları da daha sipariş vermedik dolayısıyla geç kaldınız diyor herkes , aslında benim planım yazın ortasında yapmaktı ama akrabalar tatile çıkacak bazıları burda olmaz diye aceleye getirdiler.

Sizce ne yapmak lazım, teşhir ürün mü bakayım, önerileriniz var mı, yetişir mi? yeni evlenmişler, eski evlenmişler bana fikir verin bilgi verin ,

Çoğu yerde sipariş teslimi 45 gündür. Bizde Çok sıkışmış depoda olan ürünü şans eseri begenmistik. Yada eksik kaldı diye uzulmeyeceksiniz hersey zamanla olur

Kızlar merhaba , haziran ilk haftası nikah icin gün aldık. Ama henüz ev tutmadık baktiginiz yerde şuan istediğimiz gibi yok hem uygun arıyoruz hem temiz , eşyaları da daha sipariş vermedik dolayısıyla geç kaldınız diyor herkes , aslında benim planım yazın ortasında yapmaktı ama akrabalar tatile çıkacak bazıları burda olmaz diye aceleye getirdiler.

Sizce ne yapmak lazım, teşhir ürün mü bakayım, önerileriniz var mı, yetişir mi? yeni evlenmişler, eski evlenmişler bana fikir verin bilgi verin ,
Hayırlı olsun. Teşhir ürünlerde problem olabilir. Nikan için hazirana ne zaman gün aldınız acaba ? Biz de yarın alıcaz da :)

İstikbal'den almıştık. Haziran'ın son haftası idi, ağustos başı da teslim edilmişti. Eksik parçalar da vardı(sandalye bir model de halı) ama düğünden sonra geldi hiç de problem olmadı.

Ben salon takımımı 1 seneyi geçtiğinde almıştım maddi imkansızlıktan değil bizde yetiştiremedik temel şeyler alınmıstı ama eksiklerim çoktu zamanla hallediliyor merak etme stres olma tadını çıkar :)

Yetişmezse evin içine girincede hallolur. Perdelerinizi yataginizi alırsınız Öncelik olarak, mutfak eşyalarınız da varsa sizi idare edecek geri kalan sonrada alınır. Tam takır evlendik de sanki hemen salon takiminda mi oturduk. Bunları stres yapmayin anın tadını çıkarın gerisi hallolur

Bütün mobilyanın aynı anda arınması estetik olarak iyi sonuç vermiyor zaten. Çoğu yeni gelin evinde salondan banyoya herşey o kadar takım ki sıkıcı ve kişiliksiz oluyor. O yüzden herşeyin yetişmemesi avantajınıza bile olur. Nasılsa yetişmeyecek deyip rahatlarsınız ve en gerekli olan eşyalardan sonrasını huzurla seçe seçe alırsınız. Yani ne bileyim insan country tarz sever de yatak odasını İskandinav döşemek ister mesela. Oturma odasını bambaşka bir yerden aldır filan. Sadece perde acil ihtiyaç olacağı için onu nötr seçin sonrası rahat olur

Zaten yetişir bence eğer yetişmezse de sorun değil idare edersiniz gelenlerle zamanla tamamlarsınız 2 yıldır evliyim hâlâ oturma odam yok 😂😂

Üzgünüm ama cok gec kalmıssınız 45 gün dıyorlar daha cok uzadıgı geldıgınde sorun cıktıgıda cok oluyor mobılya gelmezse halı perde vs secımıde zor oluyor . Evde artık pahalı ve yok nerdeyse .. kalacak yerınız olursa ana malzemeler olsada yavas yavas yaparsınız ama evın ıcıne gırıp beklemek cok sıkıntılı . Sakın hemen gelsın diye begenmedıgınız esyları almayın
Cevreden ılerde degısırsın lafına aldanmayın
Çunku ha deyınce degısmıyor sımdı daha cok pahalı sakın oyle bır hataya dusmeyın senelerce ıcınızde kalır

Mobilyanın sipariş sonrası hazırlanma süresi 45 gün. Şimdi evini görmeden alman da hata olur, biz görüp almamıza rağmen( eski ev sahibi evi boşaltmadığından ölçemedik) dolaplarım yatak odasına büyük geldi ve bi odayı dolap odası yapmak zorunda kaldım. Bazı ürünleri depoda hazır tutuyorlar onları sorabilirsiniz ama brğenir misiniz bilemem ben yatakodası takımını o şekilde almıştım, gelmesi ona rağmen 15 günü buldu. Evimşimdi tutman 2 ay çok da erken değil. Tadilatı varsa yaptırırsın boyatırsın, eşyalar geldi çeyizşer yerleşti yatak örtüsü perde derken çok da geç kalma bence.
Ayrıca tavsiye yine önce mobilya sonra halı sonra perde al. Beyaz eşyaları da sona bırakabilirsin ama biz evlenirken depolarda tükenmişti çocğu ürün bekledik biraz. Bazı arkadaşlsr da synı sebeple erken alıp tam tersine depoda bekletmişti (bizden 6 ay önce evlenenler). Ayrıca gelinliğini de sona bırakma çok içine sinen bir şeu çıkmazsa sona bıraktığında stresin çok artar bence. Mutfak eşyasında da abartmamaya çalış bencr tencerelerimin yarınısı kullanmıyorum hiç mesela ve çok yer kaplıyor. Geç kalmadın hiçbir şeye bence ama daha fazla da erteleme.

Back
X