Evliliğe alışmak...

Alışmanız lazım nereye kadar ailenizle kalacaksınız , kendinizi oyalayacak şeyler bulun yatarken film falan izleyin uykuya dalarsınız.

Benim durum senden biraz daha kolay olmasına rağmen bende hala korkuyorum. Sabah 8:30 akşam 23:30 çalışırken 7den sonra panik oluyorum. Vallahi hala aşamadım, çocukluktan beri senin gibiyim. Bulursan çözüm bana da aktar :)

Kala kala alışacaksıniz tamamen psikolojik bir olay . Önce kendinizi buna inandirmaniz lazım gerisi gelir. Eğer eşinizi bekliyorsanız ev işlerinizi o saatlerde yapın oylayın kendinizi .

Yoksa zira bunun yasliligi da var misal benim kv tutturdu yalnız kalamam diye .alt katında eltim yanda diğer eltim bir sürü çocuk kalabalık bütün gün kafam şişiyor deyip ama gece yalnız uyuyamıyorum sizle kalayım mantığında. . Dip dibe ama korkuyor ne alakaysa..

Kimseye bağımlı olmamak lazım çünkü bu bir bağımlılık. Her insan yalnız bir birey bazen en kötü şeyler başımıza gelebilir ve gerçekten yalnız kalmak zorunda olabiliriz hazırlıklı olmakta fayda var

Sanki mesajı ben yazmışım..herşey mi bu kadar tutar pes cidden :) kedim de var :)))

Bazen insanlarin rahatliktan kendilerine sorun aradigini dusunuyorum. Eski konularini zaten dusunmek bile istemiyorum. Esim subay su an 6 aylik goreve ırak'a gitti. Eve gelmesini calisma saatini gectim bu arada. Ondan once iki yil hakkari cukurca da sınır karakolunda gorev yapti. 6 yillik evliyim 3 yil evde durmadi. Nobetleri mesaileri hic soylemiyorum. Evin var kocan var kocanin isi var sükret bence... hatta sen konu acma

Evde yalnız kalamıyorum mantığını anlayamıyorum.farklı bir şehirde olsaydınız ve eşiniz gece çalışsaydı mecbur kalacaktınız..mecburiyet hissetmediğiniz için aşmak için çaba sarfetmediğinizi düşünüyorum.ufo yakın tek odada oturup uyuyun.Sibirya değil ki güzel ülkemiz :)

Yasla basla alakasi yok maalesef 36 yasindayim evim Istanbul'da iyi bir semtte ve apartman. Esim sehir disina cikiyor haftanin birkac gunu ve ust kata yatak odama cikamiyorum geceleri. Esim durumuma uzuldugunden alarm sistemi taktirdi ama ben yine de korkuyorum. Hirsizdan korkmasam baska sey buluyorum korkacak ev buyuk ve iki katli. Bekarken kedim oldugu icin giris katindaydi evim, hemen penceremin dibinde guvenlik kulubesi vardi kucucuk bir evdi oyle huzurluydum ki cok ozluyorum o gunleri ne yalan soyliyim. Birine anlatsam delisin der :/

Selam morsever,
Bence kendini evinde yanlız kalmaya alıştır,
Korkacak bişey yok.
İnsanın en rahat yeri kendi evi,
Aç televizyonu cayını koy keyfine bak yani.
Böyle annenlere git gel yaptıgın için adapte olamazsin,
Kendi evinede alışamazsın hep emanet gibi gelir sana.

Kendinize alışmaktan başka secenek sunmayın 23 yaşına kadar anne dizinden ayrilmamis ben ki çok korkagimdir ataninca Doğunun bir ilçesinde tek başıma yaşayıp gittim. Çünkü alışmak zorundaydım.

Eşim akşam üstü gidip sabah geliyor bazende gece gidip sabah geliyor. Ilk zamanlar çok korkuyordum ama şimdi alıştım. Tek sıkıntı eşimsiz uyuyamıyorum sabaha kadar resmen bende onunla nöbetteyim. Sorunda bu zaten gündüz uyuyup gece ayaktayız.

Evde sürekli kalmadığınız için alışma süreciniz güçleşmiş olabilir. Eşim beni ne annesine ne benim aileme yollamadı. Sizde evinize geçtiğinizde alışırsınız.

Müstakil bir evin 1. Katindayim pencere demiri vs hic bisey yok.
Esim sehir disina çıkar surekli bir hafta,3 ,4 gün ilk zamanlar tedirgin olurdum ama şimdi hiç korkmam.üstelik yakinimda hiç akrabam falan da yok.

Hergün anneye gitmek abarti bence.

Allah kavuştursun..konu sahibi kendi büyüyemeden evlenmiş..dolayısıyla evcilik oynuyor o yüzdende hava kararınca babaevine dönüyor :))

benim de eşim gece 2'de geliyor ..
evim 4. katta Allahtan
korkuya çözüm buldum
o gelene kadar türk filmi felan izliyorum.
hatta şuan bile

DIPNOT: annemler iki sokak ötede oturuyorlar ama gitmiyorum.
ben evimde çok rahatım valla :)

Ben 3 vardiya calisiyorum. Geceyarisi eve geliyorum. Geceyarisi ise gidiyorum bazen. Degisiyor. Valla korkma gibi bi luksumde yok !! Keske korkmaya zamanim olsa madem hergun anana gidecektin ne diye evlendin. Kendi evine alismaya bak. Ben evde olsam, koltukta yuvarlanirdim tum gun, keyif yapardim, kitap okurdum, dizi izlerdim.

N Nuga1905 canim Allah yardimciniz olsun. Ben abimden biliyorum bu surecleri

Sagol canim zor gercekten.. allah tum askerimize polisimize ailelerine sabir versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…