Evliliğe alışmak...

Bende uyuyamayabilirim ama çocuk olunca ne olacak onu düşünüyorum erkenden uyanır ben zaten uykusuz çözmeliyim bu sorunu

Keşke evi satıp apartmandan ev alma imkanımız olsa ama bunun için tutturmuyorum olsa olsa diye tuttursamda pek birşey değişmez ya hayat bu kimin ne yaşayacağı belli olmaz yeni ev imtihanım olsun istemiyorum hayırlısı için dua ediyorum çocuk şimdilik düşünmüyoruz çünkü ben büyüyememiş bir kız çocuğu olduğumu kabul ediyorum evliliği idrak ettikten sonra inşallah

6 ay boyunca yalnız mı olacaksınız yani ben kesinlikle şükürsüzlük etmiyorum yanlış anlamayın sadece cesaretimi toplamak amacım
Evet bir aydir yalnizim zaten 5 ay kaldi. 2 yil yine yalniz kaldim.. sorun degil boyle seyler. Bir kadin herzaman guclu olmali benim gorusum bu. Allaha sukur her isimi halledebiliyorum..

Evet bir aydir yalnizim zaten 5 ay kaldi. 2 yil yine yalniz kaldim.. sorun degil boyle seyler. Bir kadin herzaman guclu olmali benim gorusum bu. Allaha sukur her isimi halledebiliyorum..
Allah yardımcınız olsun umarım en kısa zamanda biraraya gelip uzun ayrılıklar yaşamazsınız

Kendinize hiç fırsat vermemekten kaynaklı bu sorununuz bence... Hiç yalnız kalmamanız, yalnız bırakılmamanız sizde korkulara neden oluyor. Üniversiteye ilk gittiğim zaman yaşım 17 idi, 18 e bir kaç ay sonra basmıştım. Bir sene sonra tek başıma evde kalmaya başladım. İlk zamanlar ki bu bir kaç aydır; karanlıktan korkar, kabuslar görür, evde durmazdım pek... Sonra sonra her korkumun üstüne gittim. Korkularınızın üstüne gidin lafı o kadar doğru ki...

Karanlıktan korktuğum için ışıklar kapalı oturmaya, yalnız kalmaktan korktuğum için evde genellikle yalnız kalmaya çabaladım. Bir tıkırtı ses duyduysam kalbim belki çıkacak gibi atsa da tıkırtının geldiği yere, her odaya gidip tek başıma bakmaya başladım. Nitekim ne oldu, 1 ay kendimi zorladıktan sonra şu an gece kapım tıklansa dahi gidip bakabilecek cesaretteyim. (Giriş kapımın arkasında da, ne olur ne olmaz diye kendimi korumak için bir şeyler bulunur...) Hiçbir erkeğe, kadına, anneye babaya ihtiyaç duymadan 9 senedir tek kalıyorum.

Şunu da acı gelecek ama belirtmekte fayda var, kimsenin başına gelmesin, uzun uzun ömürler versin Allah herkese ama; bir gün gelecek aileniz belki de eşiniz yanınızda olmayacak o zaman ne yapacaksınız? Sırf bu korkuları yüzünden; yapmaması gereken evlilikleri yapan, bin tane acı çekip katlanan bireyler var. Kendinize kendiniz için bunu yapmayın! Ne güzel birçok destekçiniz var, korkudan bayılsanız da tüm korkularınızın üzerine gidin, zaman geçtikçe zaten tıkırtı geldi eyvah kim geldi demektense, yine ne düştü, kapının da yağlanma zamanı geldi gibi düşünmeye başlayacaksınız.

Unutmayın kim ne yaparsa yapsın fayda etmez, Çare Sizin İçinizde!

Ama kendinizi tanıyorsunuz, huyunuzu suyunuzu biliyorsunuz, korkak yapılı bir insanım diyorsunuz, niye müstakil ev tutuyorsunuz ki?

Yaşadığınız şehirde apartman, hatta mümkünse güvenlikli bir site yok mu?

Benim dünyanın bir ucunda tek başıma yaşamışlığım, 1 hafta elektriksiz evde oturmuşluğum bile oldu.

Ama sizin anlattığınız gibi tekin olmayan bir semtte, müstakil bir evde tek kalsam, sanırım ben de korkarım

Benim bildigim gece yalniz kalmaktan genelde cocuklar korkar. Siz de belli bir olgunluga erismeden evlenmeyecektiniz.
Evlilik yapisik ikiz gibi gezmek degildir cunku.

Yaşınız 18 falan herhalde, korkmak ne demek ya? Evlenecek kadar büyüdüysen evde yalnız kalacak kadar da büyümüş olman gerekirdi. Kilitle kapını otur yani ne var bunda, annenin 2 gün hasta olmasını ya da abinin yanında kalmasını gerektirecek hiçbir şey yok. Çok rahatsız oluyorsan alarm sistemi ya da kapı için ekstra bir kilit, belki bahçe kapısına bir kilit, elektrikli tel gibi çözümler bulabilirsiniz diye düşünüyorum ama abartmaya gerek yok. Odalardan birinin Işığı daima açık olsun, bitti yani bu kadar.

Sinekten bile korkmak ne demektir allahım... Ya psikolojik sorunlarınız var ya da kendinizi prenses zannediyorsunuz, prenses sendromu derler buna yani. Küçükken falan deprem mi yaşadın mesela? Çok korkacak bişey yaşadıysan hak verebilirim ancak. Hayvanlarla aran iyi olsaydı bahçeye bi köpek alabilirdin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…