- 27 Temmuz 2015
- 34.448
- 50.478
- 548
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
AminnnnnnnnnnnSagol canim zor gercekten.. allah tum askerimize polisimize ailelerine sabir versin.
3vardiya çalışıyor esim.ilk baslarda senin gibiydimbtek kalamiyordum simdi kimseye gitmiyorum kimse de gelmiyor.mumkunse sen de gitme yoksa alisamazsin biraz korkarsin baslarda ama alismaya calis.Merhabalar herkese...Lütfen herkes geçmiş konularımı bir kenara koyup öyle yorum yapsın.
Bir seneden fazladır evliyim ve evliliğimin çoğu annemlerin evinde geçti.Kışın evimiz soğuk olduğu için onlarda kalmıştık.Annemlerle olmayı seviyorum mutluyum onlarla ama evime doğru adım atınca içimi hüzün kaplıyor.Evime geldiğimde ya annem iki gün hasta oluyor yada abim daha kapıdan çıkmadan doluyor...
Çok şükür eşimle mutluyum evimizdeyken annemleri aramak bile aklıma gelmiyor onlar arayıp neden aramıyorsun diye sorarlar.
Evliliğe asıl alışamama sebebime gelince bence bu sadece eşimin çalışma saatlerinden dolayı oldu.Akşam üstü gidip gece yarısı geliyor ve vardiya olayı yok fabrika başka iş baksın desek yaşadığımız ilde iş imkanı pek malesef kaç aya iş bulur yada bulabilir mi muamma...
Ben korkak biriyim yani korku filmi falan bile izleyemem hayvanlara dokunamam çok küçük sinek vs. hariç korkuyorum ne yazık ki...Malesef ki evimde yalnız kalmaktanda korkuyorum.Geçende abim öğlen beni evime bırakıp korkacaksan biraz yanında kalayım dedi böyle dedikçe hiç rahat olmuyor içim.Yaşadığım yer mevki olarak pek iyi biryer değil evim müstakil ama korkuluk yaptırdık çok şükür dış cephe olayında çözüp kışa evimizde kalacağız inşallah.
Benim gibi olan var mı eşi böyle çalışan gerçekten çok gerginim alışamamak beni çok üzüyor lütfen bana yardımcı olun...
Bakalım deneyeceğim birşeyler tek çare çaresizmişim gibi düşünmek sanırım.Alışmanız lazım nereye kadar ailenizle kalacaksınız , kendinizi oyalayacak şeyler bulun yatarken film falan izleyin uykuya dalarsınız.
Ben 24ten sonra korkuyorumBenim durum senden biraz daha kolay olmasına rağmen bende hala korkuyorum. Sabah 8:30 akşam 23:30 çalışırken 7den sonra panik oluyorum. Vallahi hala aşamadım, çocukluktan beri senin gibiyim. Bulursan çözüm bana da aktar :)
Çok doğru söylemişsiniz evet birgün yapayalnız kalabilirim böyle düşünmeliyimKala kala alışacaksıniz tamamen psikolojik bir olay . Önce kendinizi buna inandirmaniz lazım gerisi gelir. Eğer eşinizi bekliyorsanız ev işlerinizi o saatlerde yapın oylayın kendinizi .
Yoksa zira bunun yasliligi da var misal benim kv tutturdu yalnız kalamam diye .alt katında eltim yanda diğer eltim bir sürü çocuk kalabalık bütün gün kafam şişiyor deyip ama gece yalnız uyuyamıyorum sizle kalayım mantığında. . Dip dibe ama korkuyor ne alakaysa..
Kimseye bağımlı olmamak lazım çünkü bu bir bağımlılık. Her insan yalnız bir birey bazen en kötü şeyler başımıza gelebilir ve gerçekten yalnız kalmak zorunda olabiliriz hazırlıklı olmakta fayda var
6 ay boyunca yalnız mı olacaksınız yani ben kesinlikle şükürsüzlük etmiyorum yanlış anlamayın sadece cesaretimi toplamak amacımBazen insanlarin rahatliktan kendilerine sorun aradigini dusunuyorum. Eski konularini zaten dusunmek bile istemiyorum. Esim subay su an 6 aylik goreve ırak'a gitti. Eve gelmesini calisma saatini gectim bu arada. Ondan once iki yil hakkari cukurca da sınır karakolunda gorev yapti. 6 yillik evliyim 3 yil evde durmadi. Nobetleri mesaileri hic soylemiyorum. Evin var kocan var kocanin isi var sükret bence... hatta sen konu acma
Yani dediğim gibi cesaretimi bir nebze kıran tarafta annemler.Evim ciddi anlamda soğuk oluyor abartmadım bir süre ufoyu denedik ama rutubet oldu çözemedik o sorunu dış cephe işe yarayacak inşallahEvde yalnız kalamıyorum mantığını anlayamıyorum.farklı bir şehirde olsaydınız ve eşiniz gece çalışsaydı mecbur kalacaktınız..mecburiyet hissetmediğiniz için aşmak için çaba sarfetmediğinizi düşünüyorum.ufo yakın tek odada oturup uyuyun.Sibirya değil ki güzel ülkemiz :)
Benim evimde büyük evin konumundan dolayı korkuyorum ben apartman çok daha güvenli geliyor bilemiyorumYasla basla alakasi yok maalesef 36 yasindayim evim Istanbul'da iyi bir semtte ve apartman. Esim sehir disina cikiyor haftanin birkac gunu ve ust kata yatak odama cikamiyorum geceleri. Esim durumuma uzuldugunden alarm sistemi taktirdi ama ben yine de korkuyorum. Hirsizdan korkmasam baska sey buluyorum korkacak ev buyuk ve iki katli. Bekarken kedim oldugu icin giris katindaydi evim, hemen penceremin dibinde guvenlik kulubesi vardi kucucuk bir evdi oyle huzurluydum ki cok ozluyorum o gunleri ne yalan soyliyim. Birine anlatsam delisin der :/
Apartman dairesine taşınmak gibi bir imkan olsa bir dakika beklemem sanırım belkide yine korkacaksın bilemiyorum apartman çok daha güvenli geliyorMadem hep boyle olacak sende apartman dairesine tasin
Evlenmissin kocaman kiz olmussun canim belki anne olacaksin o zaman nolcak ? Kucuk bebegini alip annene mi gideceksin ? Alisman lazim bunlara
Ben sadece bocekten korkarim kapimi bacami kitleyince oh derim icimden
Bocek, sinek vs en buyuk korkum bunlar
Çok şükür ki ailemle aynı şehirdeyiz gerçekten çok çok zor olurdu benim için başka türlüsüKendine güvenirsen çözersin bu işi
Ne zamana kadar hep birine bağlı olacaksın ki
Eşin her gün evinize geliyor
Ailen yakın
Bi telefonla yanına gelirler
Benim yaşadığım şehirde ailemden kimse yok
Eşim çoğu zaman il dışında
Haftada 3 gün falan evde olur
Bazen sıkılsamda korkmuyorum
Korkularının üzerine gitmelisin
Geçende biri bebeğin olsa daha çok korkarsın dedi koruma iç güdüsü olur ondan sanırım iyice gerildim.Benim de esim 3 vardiyali calisiyor yeni evlendigimde cok korkuyordum ya annem gelir ya gorumcem gelirdi. Sonra bebek oldu o gun bugundur korkmuyorum birde evimuz sitede 5. Kat ama insan yinede korkuyo iste.
Aynen öyle büyüyememişim hala kolay sandım abim uyarmıştı oysa ki nasıl olacak demişti iAllah kavuştursun..konu sahibi kendi büyüyemeden evlenmiş..dolayısıyla evcilik oynuyor o yüzdende hava kararınca babaevine dönüyor :))
Aslinda bakarsk dogru olabilir. Sonucta bebekte bisi yapacak degil ama yinede ses olunca evde korkmuyosun atlatirsin zamanla dusunmemeye calis ve erken yat erken kalk boyle korkmazsnGeçende biri bebeğin olsa daha çok korkarsın dedi koruma iç güdüsü olur ondan sanırım iyice gerildim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?