Evliliğe hazır olduğumuzu nasıl anlarız ?

tipistipis

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2020
711
509
23
34
Merhabalar. 28 yaşındayım seneye evlenicem inşallah. Sevgilimi çok seviyorum fakat herkesin bildiği gibi evlilik bambaşka bir şey sevgi karın doyurmuyor. Herkes değişebiliyor maalesef.
Sorum evli veya boşanmış tecrübeli kadın arkadaşlara.
Evliliğe hazır olduğumu anlamam için kendime hangi soruları sormalıyım ?

Hayırlisi olsun sizin için inşallah...
Öncelikle sevgilinizle kafa yapılarınız uyuşuyor mu? Düzgün sohbet edebileceğin bir insan mı? En önemlisi geçinmeye gönlü var mı?

Eğer cevabınız evetse doğru kişiyi bulmussundur. Ve sen ne zaman kendini evlilik için hazır hissedersen o günü bekle...

hakkınızda hayırlısı olsun oncelıkle
tek sızın sormanızla olmuyor aslında bırbırınıze karsılıklı sorup bırbırınızden emın olmanız gerek yanı sız kendı ıcınızde sorup onu gozlemleyıp edındıgınız cevapla hareket ettıgınızde de dogru sonuca ulasmayabılırsınız evlılıgın kılıt noktası aynı pencereden bakmanız

aç kalsanız ıssız borc ıcınde kalsanız sevmeye ve saymaya devam eder mısınız

hastalanabılır ve sız hastalanabılırsınız cocugunuz olmayabılır buyuk bır engel yasayabılırsınız evlılıgınızı sıkıntıya sokacak seyler yasayabılırsınız bırbırınıze gercekten destek olabılecek mısınız onda da bu gucu goruyor musunuz

aılesı lanet annesı berbat otesı cıkabılır esınıze evlılıgınıze yansıtmadan kendınız sorunu cozup altından kalkabılecek mısınız ve bu konuda durusu ne olur

sızınle ne ıcın evlenmek ıstıyor calısan bırı olsun temızlıgı yemegı yapsın e bırde cocuk yaparız evlılık budur dıye mı dusunuyor yoksa hayatında hayamak ıstedıgı bazı hayallerı var o mutlu hayallere ortak ol yol arkadasım mı ol dıyor hayat gorusu bakısı ne

yaşlandıgınızda bakıma muhtac oldugunuzda cocugunuz oldugunda sıze bakar destegını esırgemez degıl mı

namus konusunda ne dusunuyor cınsıyetı var mı ? yanı erkeklerı kayıran erkektır yapar dıyen bı bakıs acısı var mı onu gıyınme onunla konusma dıyen bırı mı ?

bu soruları sorun kendınıze
umarım bu soruları o da sorar ve kendı ıcınde benzer cevaplar alır
oyleyse mutlu olursunuz :)

Bu adamla ben her şeye gider miyim, onunla her şeyi yapar mıyım, zorda kalsa yanında kalır mıyım, kolu kırılsa kanat olur muyum, maddi olarak batsa destek olur muyum, psikolojik olarak batsa elinden tutar mıyım, çocuk yapar mıyım... vb. Sorulara cevabınız evetse olmuş o iş. Ha tabii bir de şöyle sor: bu adam benimle her şeye gelir mi, benimle her şeyi yapar mı, zorda kalsam Yanımda kalır mı, kolun kırılsa kanat olur mu, maddi olarak batsam destek olur mu, psikolojik olarak batsam elimi tutar mı, iyi bir baba olur mu...

Cevaplar Karşılıklı olmazsa bir taraf ödün verici öbür taraf kan emici olur.

ya bu ıste bır terslık var bence hep kadın kanadı kolu kanı canı cıgerı bobregı on ıkı parmak bagırsagı oluyor bu durumda
kadın olur olurda
bence evlenecegı dogru kısıyı secmek ıcın ben olur muyum degıl de bana olur mu dıye sorgulamak gerek

duzeltme : ayyy yarım okumusum devamını yazmıssınız pardon sımdı gordum

Evliliğe tam manasıyla hazır olunamıyor. Yanı benim acimdan öyle oldu. Düğünüme 1 ay kala ya yanlış bir kararsa ya mutlu olamazsam diye düşünceler dolaşıyordu evlendim ilk zamanlar alışmak zor olsa da sonrası daha iyi. Öncelikle eş adayınızdan kısmen emin olmak gerekiyor. Merhametli mi anlayışlı mi sevgi saygı duyuyor mu bunlar önemli. Mesela zor durumda kalsanız atlayıp yanınıza gelir mi sizi sevdiğini önemsediğini hissettirir mi? Ilişkilerde zaman içinde bir taraf alttan alıyor daha çok sizin ilişkinizde alttan alan taraf kim? Erkeğin daha çok alttan alması gerekir bana göre.
Bazı kizlar aman benden ayrılmasın diye bir şeyleri alttan alıyor hep evlenince de eşim şöyle böyle diye dert yanıyor en baştan sen alıştırmışsın erkeği öyle.

bende manas destanı gıbı yazmısım sunun hepsını okuyabıldıysenız hazırsınızdır

Olsun önemli değil

Genel olarak sizin dışınızdaki insanlara karşı tavrı nasıl bunu gözlemleyebilirsiniz. Merhametli mi sabırlı mı?
Ben her beni eve bıraktıktan sonra " Bu ne yeaa bu kadar güzel vakit geçirip niye her seferinde ayrı ayrı evlere dağılmak zorundayız" diye isyanlara giriyordum kendi kendime
Bir de süreç ciddileşince baya bir sıkıntı yaşamıştık karşı tarafın ailesiyle (bazı görüş ayrılıkları) zor zamanlardı ve nasıl arkamda durduğunu, bana destek olduğunu görme şansım olmuştu gerçek anlamda o konuda şanslıydım.
Velhasıl uğruna savaşılacak duygular varsa içinizde sonra her şey çok güzel oluyor

Shdjdjdkdk ben. Nikah masasında 10 saniye kitlendim vazgeçtim sandılar
ben tam şaşkolozdum dugun saloluna gırerken aaayy erhaaan herkes gelmıs dedım ve herkese hosgeldınız hosgeldınız dıye dıye masaya gectım sankı evımın salonunda kısır partısı verıyorum olayın cıddıyetını anlayamamısım
daha bıtmedııı
nıkah memuru dogum yerı falan soruyor ben tarıhı anlamısım kırıta kırıta dogum tarıhımı soyledım
salon guldu nıkah memuru da gelının nesesıne ve heyecanına bır alkıs lutfen dedı
en son evetlerı dedık ımza atıcam tutup memurun atması gereken yerı attım evet dedık ya mıkrofon acıkmıs ay ımzayı yanlıs yere atmısım gecerlı olur degıl mı dedım yıne gulusmeler

valla bende nasıl evlendım anlamadım

Evliliğe tam olarak hazır olma durumu yok bence
Yani bence evlilik tamamen kader
Açıkçası ben sanki yazılmış bir senaryoyu yerine getiriyormuşum gibiydi herşey. Olması gereken birşeyi yapıyormuş gibi. Çorap söküğü dedikleri olay sanırım.

Size katılıyorum. Eğer alttan alabilen bir erkekse aday evlenilecek olgunluktadır.

Ama bu çok tatlı ya

gercekten oyle
ne yalan soyleyeyım evlenecegımın gunun gecesı ınsallah dogru yapıyorumdur dedım kendıme sabah kuafore gıdıcem dusunun
bır anda kendılıgınden gelısıyor bırcok sey hızlıda ılerlıyor ne oldugunu anlayamıyor bıle ınsan
6 yıl oldu su pandemıde hala evlı kalmayı basarabıldıysek bu bızı bı 50 yıl daha goturur gıbıme gelıyor

Ama bu çok tatlı ya
bılemıyorum nişanda pastayı esıme yedırırken catalı agzında bırakmıstım
hayat onun ıntıkamını aldı benden tum salon guldu bana bende guldum sureklı kikirdedım kikirdemekten nıkah memurunu bıle anlayamayıp dogum tarıhımı soyledım ne mana yanı ne mana ınsanlar ve memur nıye yasımı merak etsın dımı ama mantık akıl zeka da uctu gıttı o an

ay bırde salona gırerken hosgeldınız hosgeldınız dıyorum ya onunden gectıklerıme... bırı hosbulduk dedı ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…