Evliliğe Karşı Çıkan Aile

erkek arkadaşın nereli? doğuluyuz dedin ya ailen acaba kendi memleketinden birini mi istiyorlar veya bir aday vardı onu mu düşünüyorlar. çünkü bu devirde kim artık kolayca ev araba alabiliyor ki. diğer ihtimal de ailen yurt dışına gitmeni istemiyor. bahane buluyorlar gibi evlenmene her türlü.

Teşekkürler yorumunuz için. Paramın %85ini her ay altına yatırıyordum ama geçen aydan beridir biraz kendime de harcamaya başladım ve iyi geldiğini farkettim. Artık öyle yapacağım zaten erkek arkadaşım da dedi lütfen kenara daha az at ama biraz kendine harca, böyle hiç mutlu değilsin dedi. Aslına bakarsanız o kendini mecburen daha çok sıkıyor çünkü imza attığı için mecburen her ay kenara sabit bir miktar para yatırıyor ama memnun değil çünkü ailen bununla da asla memnun olmayacak diyor, altın alsak ona da burun kıvıracaklar hiçbir şeyi beğenmeyecekler diyor ki maalesef öyle olacak .
Ailesiyle yüzyüze görüşmedim ama annesiyle telefonda konuştum, durumları gerçekten yok yaşlılar ve biz de kızlarımızı evlendirirken bir şey istemedik ama şimdi her şeyleri var diyor. Yine de geleyim ailenle konuşayım diyor.

Teşekkürler yorum için. Yurtdışında daha önce de yaşadım sıkıntı çıkarmadılar ayrıca uçakla max 2 saatlik bir yer. Erkek arkadaşım doğu akdeniz taraflarından tam açıklamayayım. Bir aday falan da yok onların istediği şey benim bir şirket patronuyla falan evlenmem ki ailemle kafa yapım çok ayrı o yüzden çatışıyoruz ama onların rızası olmadan da mutlu olabileceğimi düşünmüyorum uzun vadede evlilikte.

anladım acaba ailen zamanında zorluk mu çektiler maddi anlamda o yüzden senin de çekmeni istemiyor olabilirler ama ne olursa olsun aileni sırtını dönme onlar senin iyiliğini istiyorlar. ikna edersin istedikten sonra umarım her şey gönlünce olur

Benim yakin cevremde cok ta sevdiğimiz bir tanıdığımız var oğlunu evlendirdi ve maddi durumu gercekten yok ciddi anlamda yok . O bile karşı tarafa boyel soylemedi ki biz ve cevremizdekilerle beraber çeyiz bohça altin her şeyine el attik herkes bir işin ucundan tuttu. Buna ragmen kiz tarafi aranıp bizden birsey beklemeyin yapamayız denmedi o yuzden garipsedim açıkçası. Tabi ki sen daha iyi tanırsın .

Orada 2 yıl içinde kalıcı oturum kazanacak o yüzden hakkı yanmasın diye başka ülkeye taşınamıyor şimdilik
Bahsettiğiniz rakam balkan ülkelerinin başlangıç rakamı olabilir. Yeni mi gitti mid senior pozisyon için çok mümkün rakamlar değil.

Bahsettiğiniz rakam balkan ülkelerinin başlangıç rakamı olabilir. Yeni mi gitti mid senior pozisyon için çok mümkün rakamlar değil.
2 senedir orada şu an mid seviyede ve oralı olan aynı sektörde arkadaşlarımızın da kazandığı rakamlar bunlar

28 yaşınızdasınız kendi geliriniz de var neden annen babanızı hayatınıza bu kadar müdahil ettiriyorsunuz? memlekette kimse anadan babadan zengin olmadığı sürece ev alarak evlenmiyor 1 yılda 500k çok iyi bi miktar ayrıca, ki anladığım kadarıyla siz de yurtdışına taşınacaksınız ne gerek var ev almaya daha yaşlarınız da genç, hayatın ne getireceğini bilemezsiniz evi almak kolay satmak zordur düzen oturtana yaşayacağınız yer hayatın getirecekleri netleşene kadar bence kirada oturun biriktirdiğiniz paraya her şeye burnunu sokan akrabalar görecek diye düğün yapmaktansa da sevgilinizle yıpranan ilişkinizi sağlamlaştırmak için şöyle güzel uzun bi balayına çıkın bence

Ben de yurtdışında yaşıyorum, eşim de ben de yazılımcıyız (şu an sadece o çalışıyor). Ne Türkiye'de ne de Almanya'da evimiz var. Henüz almaya yaklaşacak noktada bile değiliz çok uzun süre. Yaşımız 35-36, hiç de sorun etmiyorum. Kaldı ki yurtdışında yaşayacaksanız sınırlı sürede tatile geldiğinizde Türkiye'de olan evi ne yapacaksınız? Ailenizle ya da bir otelde zaman geçirirsiniz anca. Yurtdışında da zaten kalıcı oturum olmadan ev almak mümkün olmayabiliyor. Aileniz 50 yıl falan geriden geliyor sanki kafaları. Size iyi şanslar.

Bizim tarafın insanı maalesef böyle. Sizin dediğiniz şeyi yapmayı ben de çok isterim fakat bu durumda rızalarını almadan evlenmem gerekir

Ben aileni anlıyorum şu an ki aklım olsa evi olmayan biri ile evlenmezdim 30larda evlendim ama gerçekten maddiyat çok çok önemli. şu an ki döneme göre yaşınız çok büyük değil aileniz kendi bencilliklerinden değilse eğer bir şey görmüştür ve içlerine sinmemiş olabilir belki de.

Ailenizin bu bakis acisiyla bir sekilde evlenseniz bile cocuk muhtemelen hep ekside kalacak. Ev alsa araba alsa belki bu seferde dugunde takilacak altinlara gelecek. Neden 50 gram altin, 100 gram degil diyecekler. Yani demek isteyene hep bir yol var.

Aynılarını yasadık 4 kez istemeye geldiler 4. Kez verdi nişanlıyken düğün için uzattı ev alma şartı koydu alamadılar zorlasaydılar alırlardı imkanları vardı ayrıca altın vs istemedim aileniz istemiyorsa vardır bi bildikleri biraz daha bekleseydik ev alsalardı keske dediğim zamanlar oldu ama sonuç olarak boşanma aşamasındayız yaptıgı birikim az değil fakat yeni bir başlangıç icin en az 2 m gerekiyor bu devirde. Cok istiyorsanız babanıza direk tanısmaya geleceklerini söyleyin

Çok üzüldüm neden boşanma aşamasındasınız ?

Ailenizin bu bakis acisiyla bir sekilde evlenseniz bile cocuk muhtemelen hep ekside kalacak. Ev alsa araba alsa belki bu seferde dugunde takilacak altinlara gelecek. Neden 50 gram altin, 100 gram degil diyecekler. Yani demek isteyene hep bir yol var.
Evet her şeye laf edecekler zaten dün akşam konusu açıldı ve hiç istemiyorlar maneviyat hiç yok sadece maddiyat konuştular benimle. Neyseki erkek kardeşim beni anladı destek çıktı, halledicez ben yanındayım dedi. Ama nasıl hallolur bilmiyorum çünkü erkek arkadaşım söz falan olmadan ev borcuna asla girmem diyor

Sevgilinizin annesinin daha ilk konuşmada "hiçbi şey yapamayız, bizden bi şey beklemeyin" demek yerine "elimizden geleni yaparız" demesi daha yapıcı olurdu. Ailenizin beklentisi ise çok fazla, "gücü neye yeterse o olur, bizde kendi kızımız için elimizden geleni yaparız" demeleri gerekirdi.

Bu durum ilişkinizi ne kadar yıprattı, ileride evlendiğinizde sevgiliniz kin tutar mı, senin ailen şöyle yaptı diyip diyip önünüze koyar mı? Bunları bi düşünün.

Yok sevgilinizi ve ilişkinize güveniyorsanız ailenize çok sert olmamakla birlikte restinizi çekin.

Biz evlendiğimizde eşimin cebinde harçlığı bile yoktu (ailesine destek olmuş hep). Evlendikten sonra el ele verdik evimizi, arabamızı aldık çok şükür.

yani neden girsin ki... yurtdışında anladığım kadarıyla da tek yaşıyor, tek başına başka bir yerde yaşamak zaten maddi manevi anlamda zor, sen Tr'desin o yurtdışında muhtemelen devamlı görüşemiyorsunuz da, 1500 euro kazanan birisi senin aileni mutlu etmek istedi ev borcuna girdi dyelim, bu kadar sıkıntılı bir ailen var zorla seni ayırırlarsa o adam ne yapacak... ailenin üstesinden sen gelmen lazım eşini yedirme biraz dik dur sert ol, daha şimdiden hiçbirşey yokken yüz göz etmişsin bu kadar...

Böyle sert ve sıfır maneviyatlı olan ailemin üstesinden nasıl gelebilirim bilmiyorum . Sert ve dik durmaya çalışıyorum ben bize güveniyorum diyorum ama beni resmen kaçmaya zorluyorlar. Öyle bir şey yapmak hiç istemiyorum ve pişman olmaktan korkuyorum çıkmazdayım

`