Evliliğe Karşı Çıkan Aile

o erkek ve ailesinden de bi halt olmaz.

kendine hayat kur.

ev aldır. sağlıklı düşünerek karar ver.
bu sorunlar ile evlilik yapılmaz

Annen baban hayal dünyasında falan mı yasiyorlar? Evli olanı olmayanı hepimizi başımızı sokacagimiz ev bulabilsek şükrediyoruz ülkenin şu durumunda. 89-90 sonrası doğanlar olarak bir bakar gözümüz kaldı, ne evi ne arabası. Bizim kadar kötü olmasa da yurtdışındaki gençler de aynı durumdalar. Hayatimizi mahvettikleri yetmezmiş gibi bir de şımarık şımarık isteklerde bulunuyor aileniz (ve niceleri).
Ben olsam ne yapardım söyleyeyim mi; bir nikah kıyar geçerdim, ailemden uzakta mutlu mesut yaşardım. Benim ailem gayet sevgi dolu ve sorunsuz bir aile olmasina ragmen 16 yıldır uzaktan yaşıyorum, zor mu zor, hele yalnız çocuk büyütmek çok zor ama tamamen senin olan bir hayatı yaşamak için bu kadar zorluğa deger.

Aylik geliri 200 bin uzeri olduğunu varsayarsak 500 bin 2 yıl için gerçekten çok az bi para.Bu konuda haklı olabilirsin.
Ama herkesin durumu olmayabilir.Herkes iyi kazanmayabilir.Bu devirde evi olmayan insanı da sorumsuz olarak yaftalamak bence çok acımasızca.

Niye çalışıyor olması ve iyi anlaşıyor olmaları yetmez mi? O zaman kirada oturan bizlerin kocaları hep ise yaramaz mi? Dersen ki aman ailesi onca yıldır bi adim atip kızın ailesini ikna edememiş, ona haklısın derim ama erkekten bir halt olmaz demen çok acimasizca. Kızın ailesi utanmasa başlık parası isteyecek, normal mi bu?

Mustakbel esinizin aylik geliri kac euro? 2 yilda 200 bin cok az para yahu, cidden cok az. Adam euro bazinda 4 bin para biriktirebilmis sadece, bu durum bana supheli gorundu.

Siz sevgilinizden neden ve nicin bu kadar eminsiniz?

Ailenizin fikirlerini begenmemis olsam da bu biriktirdigi miktar bende soru isaretine sebep oldu.

Çocuk it olur kopuk olur çalışmıyor olur o zaman ailene hak veririm açıkçası fakat seni sevdiğin çocuk çalışıyor kendi işini yapıyor ev araba evlendikten sonra zaten kişiler kendileri isterse yapabilirler para biriktirip yapamazlarsa da çokta problem değil

Ortalama bir erkeğin evlenme yaşı 28 35 arası varsayarsak şimdiye kadarki dönem için ev alabilmesi zor değildi. Bu konuda durumu olmayan biri kavramı sizce evliliğe layık bir durum mu? Barınma durumu ulaşılabilirken ulaşılmayabilir bir döneme geçiyoruz. Yüklü borçla evlilik hayatı olmuyor. Bunu birliktede yapabilirler evet ama çocuk isteyince sahadan kadın uzak duracak ya da o borç bitene kadar çocuk istemeyecekler. Kızabilirsiniz bu duruma ama mantıksal çerçevede sorumlu bir erkek yuvasını kurmak için hazır olmalı. Yoksa her yere zarar.

Hayır kızmıyorum neden kızayım.Herkes düşüncesini söylemekte özgür.

Teşekkürler yorumunuz için. Aşkın gözümü kör etmesi gibi bir durum yok çünkü aceleyle yanlış seçimler yapmıyoruz uzun süredir birlikteyiz ve ölçüp tartıp ilerliyoruz. Annesinin böyle demesinin sebebi değersiz görmesinden değil, durumları gerçekten yok o yüzden doğruyu söyledi aslında. Yine de evlenirken takı vs tabii ki yapacaklar ablaları vs

Teşekkürler yorum için. O kadar biriktirebildi evet çünkü 1500euro civarı kazanıyor az görünüyor evet ama yaşadığı ülkeye ve şehire göre iyi bir para. Türkiye’ye göre iyi olmasa da.

Ne yaptınız konu sahibi? Son durum nedir?
Bu aralar babama konuyu tekrar açmak istiyorum ve çok gerginim. Aslında rahat rahat konuşmam lazım sonuçta ben elimden geleni yaptım gerisini ben kontrol edemem. Yine sıkıntı çıkaracak biliyorum çünkü bu aralar istemsizce ona karşı soğuk davranıyorum ve o da farkında sebebinin bu olduğunun ve bu yüzden soğuk davranmam daha da sinirlendiriyor onu. En kötü ihtimalde karşı taraftan biriyle en azından tanışıp dinlemesini isteyeceğim ama sanki ona bile olmaz diyerek diretecek gibi hissediyorum. Hakkımda hayırlısı olsun bakalım bilmiyorum

Eee onlar alsınlar o zaman sana ev Sen evlat degilmisin madem senin refahini düşünüyorlar

Yorumunuz için teşekkür ederim. 200 değil 500 biriktirdi ve maaşı da 200bin üzeri değil. Yaşadığı ülke bir doğu Avrupa ülkesi ve 1500eur civarı kazanıyor, o ülke ve şehrin koşullarına göre gayet yeterli bir para ama Türkiye’ye göre düşük kalıyor tabii.

İşte ben de bunu anlatmaya çalışıyorum, işimiz gücümüz var yabancı dilimiz var yaparız kendimize güveniyorum diyorum ama düğünü nasıl olacak altını nasıl olacak ev dizmesi nasıl olacak kısacası her şey nasıl dörtdörtlük olacak diyorlar çok sinir bozucu bir durumun içindeyim 2 yıldır ama o kişiden de eminim. Ailem ve onun arasında seçim yapmak istemiyorum ben iki tarafı da neden seçemeyeyim ki.. Aileler keşke bu kadar zorlaştırmasa

Teşekkürler yorum için. O kadar biriktirebildi evet çünkü 1500euro civarı kazanıyor az görünüyor evet ama yaşadığı ülkeye ve şehire göre iyi bir para. Türkiye’ye göre iyi olmasa da.
Ciddi söylüyorum bir Avrupa ülkesinden iş bulmaya baksın. Sosyal devlet olursa her türlü rahat edersiniz. Ailenize de kararınızı bildirirsiniz gerisi onlara kalmış olur.

Teşekkürler yorum için. Evet sanırım kendilerine layık görmüyorlar bu da beni çok üzüyor ki zaten çok uzak şehirlerde yaşıyor olacaklar yani yılda bir bile görüşemezler belki. Çok zengin de değiliz ortalama bir aileyiz demekki çok zengin olsaydık ne olurdu bilemiyorum. Ayrıca onlar yüzünden bu adamdan ayrılsam bile istedikler kriterlerde birini bulmak için kişiliğimi kaybedip ömür mü tüketeceğim? Bilemiyorum zor bir durum

Tabii ki çemkirdim ama ne fayda

Ciddi söylüyorum bir Avrupa ülkesinden iş bulmaya baksın. Sosyal devlet olursa her türlü rahat edersiniz. Ailenize de kararınızı bildirirsiniz gerisi onlara kalmış olur.
Orada 2 yıl içinde kalıcı oturum kazanacak o yüzden hakkı yanmasın diye başka ülkeye taşınamıyor şimdilik

`