• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğe karşıyım

madem kağıt parçaları gereksiz o halde diplomalar ,nüfus cüzdanları, ve parada gereksiz sizin için.yarın birgün çoçuğunuz olursa bu ilişkiden nüfus cüzdanınada gerek yok demi sonuçta kağıt parçası. ÖNEMLİ olan sizin kendinizi bilmeniz başkalarını takmıyorsunuz ya! çocuğunuzun kimden olduğunun ne önemi var bunu ispatlamaya nüfus cüzdanı cıkarmaya ne gerek var siz biliyorsunuzya böyle formaliteler çok saçma ya... o zaman size kolay gelsin.

sen femınıstlıği aşmışşın....

eşimin soyadını gururla taşıyorum... ve ona hep söylediğim sözdur "adının yanına adımı yakıştırdıgım" diye..

bazı cahıl kesımler 13 yaşındakı kızları evlendırdı diye bız evlenmeyelım mi? farklı mı olacagız onlardan..

hem onlarda senın gıbı resmı nıkah yapmıyorlar.. ve bınlerce kişi var öyle.. 10 çocugu olmuş ne kımlıgı var, ne de resmı olarak evlı....
yanı senın farkın kalmıyor onlardan

bır arkadaş nerelı oldugunu sormuştu.. cevap verırmısn merak ettım..

ben şu an gerçekten tarafsız düşünmeye çalışıyorum. evliliği neden gereksiz bulduğumu elimden geldiğince anlattım.
neden gerekli olduğunu düşünüyorum sadece. toplum düzeni ve formal karışıklıklar olmasın diye olabilir...
ama kesinlikle hala ahlakla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
bir imzaya bunca anlam yükleyenlerin zihin yapısını algılamam mümkün değil, kusura bakmayın.
imza varsa her şey mübah, öyle mi? komik bu yahu.
benim bir önceki sayfadaki yorumu mu okuyabildiniz mi bilmiyorum ama okuduysanız eğer orda zaten ahlaka hiç girmedim zaten örf adet ahlak bunlar ayrıdır kanunlar ayrıdır. ikisinide insan üretmiştir düşünerek. ama resmi nikahın olmasının tek nedeni ileride oluşabilecek problermlerde iki tarafıda mağdur etmemek içindir. en basiti birlikte yaşarken alınan bir ev için iki tarafından gösterdiği emeğin karşılığında evin tek kişinin üstüne olması gibi. eğer resmi nikahlı ise hiç farketmez evlilik dahilinde alınan her mal ortaktır çok basit bir örnek verdim.

resmi nikahın ahlakla hiç bir alakası yok. ahlak düşünülerek icat edilmiş olan zaten dini nikahtı ki dini yönden düşünülerek ahlak ve ahlaksızlığın içeriği oluşmuştur:61:

bu gibi ilişkileri bende sevmiyorum kaldı ki dünyaca ünlü manklenler, artistler dahi evleniyor ki onlar çok özgürlüklerine düşkün olsalarda anlaşmadıktan sonra boşanırsın ,sanırım bu ilke ve ahlak ile ilgili değerler

Gerçekten karşınızdaki insana böylesine % 100 nasıl güveniyorsunuz? :31:
Çocukluk mu bunun adı cahillik mi bilemedim...
Ben en son böyle şeyleri 12 yaşındayken düşünürdüm de... Şaşırdım inanın yetişkin bir insanın herşeyi bu kadar basite indirgemesine... :31:

kuran-ı kerim'i defalarca okudum hanımefendi. ama okuduklarımdan anladığım sizinkiyle aynı olmamış demek ki... ne de olsa her göz bakar ama her göz aynı şeyi görmez.

siz sadece okumak için okumuşunuz... ama hıç anlamamişsiniz.. acaba hangı mealı okudunuz..?

epey bi karmaşık gördüm ben halinizi umarım bundan sonrası için dogru kararlar alabilirsiniz

şu linkte nişanlınızla olan problemleri konu etmişssiniz burda daha önceki yazdıklarınızdan anladıgım kadarıyla o cok bahsettiğiniz sevgi aşk kavramı zaman zaman çeşitli sorunlarla görmezden gelinebiliyor
işte o zaman ben alır başımı giderim resmi bi engelimde yok nasılsa diyorsanız kimse size itiraz etmez evet bu sadece nereye kadar böyle devam eder

http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/429423-nisanlimin-psikolojik-sorunlari-var.html

İnşallah bir zaman sonra tv de çok gördüğümüz nikahsız beraberliğinden olan çoçuğuyla dışarda kalmış hiç bir hak elde edemeyen insanlardan olmazsınız.En azından çocuk düşünüyorsanız bu tarafından bakabilirsin.Sana göre gereksiz olabilir tabi.Ama devlet olmak aile olmak belli kurallara dayalı olmak zorundadır.Yoksa eskii çok eski zamanlardaki gibi kadınların hepsi erkeklerin birer malı olurdu.

40 tane insanı bu saçma sapan konuya çekmişsiniz tebrikler:65:

bu 40 insanın aklıda size yetmezz

çünkü siz bu tuaf düşüncenizden vageçmessiniz

1kaç yıl sonra nolur bilemem ozamnda yazında buraya

aynı insanlar sizi teselli etsin siizin yanınızda olsun

aslında bir yandan da başkasından hoşlanmaya başladım bir kaç zamandır... başkasından hoşlanabiliyorsam ne kadar seviyorumdur bu da tartışılır.

diger konunuzda bunu yazmıssınız sizde haklısınız tabi insan sevmedigi biriyle nasıl evlensin

bahsettiniz büyük aşk bumuydu:47:

nişanlanalı 5-6 ay oldu, yaklaşık 1.5 senedir de beraberiz. ama çok yoğun ve yakın bir ilişki yaşadık yani neredeyse 40 yıllık evliler gibiyiz, o yüzden dediğiniz gibi onun için sadece üzülüyor olma ihtimalim yüksek.

Madem evlilik düşmanısınız neden nişanlandınız?

aslında bir yandan da başkasından hoşlanmaya başladım bir kaç zamandır... başkasından hoşlanabiliyorsam ne kadar seviyorumdur bu da tartışılır.

Şimdiki birlikte olduğunuz adam bu mu? Yoksa nişanlınız mı?
Karmaşanıza yetişmek pek zor..

40 tane insanı bu saçma sapan konuya çekmişsiniz tebrikler:65:

bu 40 insanın aklıda size yetmezz

çünkü siz bu tuaf düşüncenizden vageçmessiniz

1kaç yıl sonra nolur bilemem ozamnda yazında buraya

aynı insanlar sizi teselli etsin siizin yanınızda olsun

kendi düşen ağlamaz maden karar verdiniz ne diye kararınızı burada ilan ediyorsunuz? demek ki düşünceleriniz var o kadarda ya rahat değilsiniz rahatmışsınız gibi yapıyorsunuz, bölünmüş kişilik denir buna !!

fazla rahat birisiniz..
türkiye şartlarında bu dediginiz zor yabancı ülkede yaşabilirsiniz böyle rahat rahat..
genelde erkekler böyle düşünür bi bayanın böyle söylemesi garip geldii..gerçekten seviyorsanız emin olun düğün gününü 4 gözle beklersiniz..o gelinligi giymek kdr güzel bşy varmı ya...

Son düzenleme:
ceycu
Profil bilgileri Forumdaki Cevaplarım Özel Mesaj Add as Contact

Nilüfer

Giriş tarihi:Mar 2011
ya bilemiyorum duygularım çok değişiyor. aslında aşık olup olmadığımdan da emin olamamaya başladım. bana yardım edin kızlar ya:(

Bu da konu sahibi arkadaşın sevgilimin psikolojisi bozuk konusunda yazdığı mesaj.

kuran-ı kerim'i defalarca okudum hanımefendi. ama okuduklarımdan anladığım sizinkiyle aynı olmamış demek ki... ne de olsa her göz bakar ama her göz aynı şeyi görmez.

ne dusundugunuz ne yaptiginiz ya da ne yapmak istediginizle zerre ilgilenmiyorum umursamiyorum.

yalnizca bu mesaj dikkatimi cekti yazmak istedim.

soylermisiniz bana kitabimizin neresinde zinaya izin var???
ya da soyleyebilir misiniz zina ne demektir biliyor musunuz?

zina nikahsiz yasama, nikahsiz birlikte olmak demek ve siz bunu gayet iyi ve rahat yapiyor sonra da defalarca okudugunuzu soyluyorsunuz Kurani. ben size zinayi yasaklayan hatta haram kilan tum ayetleri getirebilirim buraya. Kurana gore bu eylem haram ve ahlaksizlikttir anlayabildiniz mi okuduklarinizdan bunu??

gercekten anlamioyorum yaa defalarca okumus ama rahatliga bak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sevgili arkadaşlarım,
siz evlenin. evlendiğiniz erkeğin soyadını taşıyın. çocuğunuza öyle böyle demesinler diye endişelenin. etraf ne der diye korkun.
yeter ki, o korktuğunuz etraf siz olmayın. çünkü ben göğsümü gere gere evlenmeyeceğim, göğsümü gere gere istediğim zaman çocuk yapacağım, göğsümü gere gere aşkımı yaşayacağım.

keşke insanların özeline karışma hakkını kendinizde bulamayacak kadar edepli olabilseydiniz... o zaman dedikleriniz anlam kazanırdı.
ben sizden "aileyi kırmadan bu işi nasıl hallederim" sorusunun cevabını istemiştim. benim "sözde namus bekçiliğimi" yapmanızı değil.
kendinizde bu hakkı bulmanız esas terbiyesizce olan.

kendınızde söylemişsiniz.. kayışı koparmışsınız.. diger lınkte anlattıgınız gıbı nışanlınız varsa zaten normal degil.. normal şeyleri redderek kendınız özel hıssetmeye açlişiyorsunuz.. siz ayrılın onda.. yenı bırıyle beraber olun, o zaman evlenmek istersenızz

Amaç şu işte kızlar;

"bi konu atsam da nasıl ortalığı karıştırsam da kk'da büyük bi sükse yapsa"

burdaki bayanların ailesine,eşine,çoluğuna çocuğuna,örfüne adetine düşkün olduğunu bildiği için arkadaş,biraz muhaliflik yapayım,milleti gaza getireyim de foruma canlılık gelsin derdinde anladığım kadarıyla...İstediğini yap hayat senin...

böyle bati...avrupa,amerika hayatina özenen insanlari hic anlamiyorum
Biz TÜRKÜZ dinimizle, örf adetlerimizle, geleneklerimizle gurur duyacagimiza böyle sacma sapan düsüncelere sahip olanlari hic anlamiyorum

herkesin kendi düsüncesi yinede evlenirsin evlenmezsin kendi problemin erkek arkadasinin ailesi baski yaparsa zaten takmiyormussun kimseyi yine takmazsin olur biter

Back
X