• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğe karşıyım

Yabancı olduğunu başta söylesene.. Ozaman normal istediğin gibi yaşayabilirsin ailende de bunlar olmuş zaten. İmam nikahı felanda yok nasıl olsa.. Evlenme bencede boşver..

Herkesin görüşü farklı bende evlilik düşünmeyen biriyim o kağıt altında resmiyet bana göre değil
kimleribu sistemi mantıklı bulur yapar eder ne güzel herkesin bir yapısı var.
Ben başkasının soy adını almam hayatta o benimkini alsın :27: :27: feministim ben biraz ya
ilişkilerede karışım hatta üremesin kimse de :27: son aşk kazığı fena oturdu içimde ondan sanırsam :1:
Ama cidden evlilik bana göre değil hele çoluk çocuk neyse biraz kahve sonrada aria ma bakım ben aman tartışma çıkmasında :26: :27:

Evet insanları birbirine kurallar bağlamıyor. Öyle olsaydı BOŞANMA diye bir şey olmazdı. Ya da kağıt üstünde evli gözüken insanlar, aslında ayrı yaşamazlardı. Kuralların bağlamadığını burdan anlıyoruz zaten de, sen niye böyle bir bunalıma girdin. Yani çok saçma. İnsanları duygular bağlar evet. Hani ne arıyorsun ne istiyorsun anlamış değilim. İMzayı at ve ya atma, bize ne yahu? Ben şunu biliyorum. Birini çok sevdiğimde bırak imza atıp devlet önünde tescillemeyi, tüm dünya şehirlerini arabayla gezerken, megafonla bu benim kocaaam diye bağırırım beee! Sahiplenmenin yolları bunlar. Bu kadar düşünme, ufak meseleler üstünde. :52:

sevgili arkadaşlarım,
siz evlenin. evlendiğiniz erkeğin soyadını taşıyın. çocuğunuza öyle böyle demesinler diye endişelenin. etraf ne der diye korkun.
yeter ki, o korktuğunuz etraf siz olmayın. çünkü ben göğsümü gere gere evlenmeyeceğim, göğsümü gere gere istediğim zaman çocuk yapacağım, göğsümü gere gere aşkımı yaşayacağım.

keşke insanların özeline karışma hakkını kendinizde bulamayacak kadar edepli olabilseydiniz... o zaman dedikleriniz anlam kazanırdı.
ben sizden "aileyi kırmadan bu işi nasıl hallederim" sorusunun cevabını istemiştim. benim "sözde namus bekçiliğimi" yapmanızı değil.
kendinizde bu hakkı bulmanız esas terbiyesizce olan.

BURAYA bir konu açtıysanız tüm eleştirilere açık olmalısınız. bence terbiyeden ve edepten bahsedecek en son insan sizsiniz.madem özel hayatınızı o kadar gizli yaşamak istiyorsunuz buraya konu açmayın.yok diğer konuyu ben açmadım arkadaşım açmış vs... vs...tepkiler üzerinizde yoğunlaşınca eminimki bu konuyuda arkadaşınız açmış olacak demi? bence senin gibi kızı olan yada sevgilinizin ailesi madem bu kadar medeni ve sizin gibi bi kızları var şüphesiz size birlikte yaşamayı çok görmeyeceklerdir neden sorun yaptınız anlamıyorum.ayrıca siz evlenemediniz ve sizi evliliğe layık gören biri çıkmadı diyede evlenenleri kıskanmayın lütfen :36:

Herkesin görüşü farklı bende evlilik düşünmeyen biriyim o kağıt altında resmiyet bana göre değil
kimleribu sistemi mantıklı bulur yapar eder ne güzel herkesin bir yapısı var.
Ben başkasının soy adını almam hayatta o benimkini alsın :27: :27: feministim ben biraz ya
ilişkilerede karışım hatta üremesin kimse de :27: son aşk kazığı fena oturdu içimde ondan sanırsam :1:
Ama cidden evlilik bana göre değil hele çoluk çocuk neyse biraz kahve sonrada aria ma bakım ben aman tartışma çıkmasında :26: :27:
evliliğe karşı olmak başka evlenmeden evli gibi yaşamak hamile kalmak başka.. Evlenmek istemeyeni kimse kınamaz

selam arkadaşlar.
uzun süreli bir ilişkim var, seviliyor ve seviyorum. onun ailesinin hatrı için çok resmi olmayan bir şekilde nişanlandık. benim için büyükleri sevindirme operasyonundan başka bir şey değildi bu çünkü ben evliliği gayet gereksiz ve saçma buluyorum.
iki insan birbirini sever, hayatlarını beraber geçirir, isterlerse de çocuk yaparlar, o kağıt ve imza parçasına ne gerek var allah aşkrsiına?
beraber yaşlanırız istersek ama o evlilik kağıdına hiç gerek yok ve bunu sonuna kadar savunacağım.
umarım ailesi gereksiz sorunlar çıkarmaz...

e madem önemsiz birşey o kağıt parçası e yapıverin gitsin o zaman:) ne kaybedersin :84:

yorumlar biraz fazlaca olduğu için arada kaçırmış olabilirsiniz ama benim bütün sevgililerimle tanıştı ailem.
hatta ailecek tatile gittik sevgilimle beraber. beraber kaldığımızı zaten tabi ki biliyorlar.
taa kaç sene önce annem ve babam sevgiliyken de anneannem ve dedemle beraber tatillere giderlermiş zaten.
anlatmaya çalıştığım şey, bunun anormal olmadığı.

bilmem kaç sene önce bile bu kadar (sizin tabirinizle) modern (benim tabirimle gayet doğal) davranabilen insanlardan oluşan bir ailem var benim. ve çok sevgi dolu bir ailem var şükürler olsun ki.
kurallar değil, sevgi bağlar insanları birbirine diyorum.
bunun nesi anlaşılmıyor anlamadım ki?

ısrarla sorulan bir soru daha vardı, türk kültürü meselesinin üstüne de çok gidildi. içinizi rahatlatacaksa evet ailem türk değil.
umarım bu, türk örf ve adetlerinize leke gelmesini önlemiştir gözünüzde!

ALLAHIMA SÜKÜRLERRRR olsuuuuun....iyiki türk degilsiniz

ah be arkadasım aılenın bu kadar genıs ve rahat oldugunu, özellikle Türk olmadıgınızı söylesene bu kdr ınsan sinirlendi yazdı çizdi...:27::27::27::52::52::52:

sevgiyle kal..

ilkokul çocukları gibi saldırmalarınız komik olmaktan öteye gitmiyor.
ben eğer başkasından hoşlansam ya da "evlenmediğim sevgilimden gün gelip de ayrılsam" bunun da arkasında göğsümü gere gere dururum.
yazdıklarımı didik didik eden arkadaşlar biraz daha iyi didik didik ederlerse forumda kimi zaman başka bir arkadaşımın da yazdığını görürler.

ben sevgilimden hiçbir zaman nişanlım diye bahsetmedim zaten. o benim sevgilim. başka sıfatlara ihtiyaç duymuyorum.

saygılı davranmak için illa bir moderatörün uyarısına ihtiyaç duymanız ne acı...
şu konu açıldığından beri kimseye tek bir çirkin laf etmedim ama sizler benim dinsizliğimden girdiniz, ahlaksızlığımdan çıktınız.
akıl sağlığımın yerinde olmadığından girdiniz, aileme hakaretten çıktınız.

kendinizde bu hakaretleri yapabilme hakkını bulmanız harika gerçekten. hepiniz birer ahlak temsilcisiymişsiniz. bravo.

merak ettim nişanlındamı yabancı..? eski sevgililerinle felan tatile çıkmışsın ailenle birlikte ya türk mü nişanlın..

Son düzenleme:
insanlar aradaki tezatı anlamıyo
siz anlayabilymusunuz bizi aydınlatın?
iki konu arasında bu kadar fark olurmu?

Bunu dile getirip konuyu uzatmak yerine veya konuyu başka yöne çekmek yerine konudan uzaklaşabilirsiniz,bizim sizden isğimiz bu..kötü içerikle bildirip başka konulara yönelmeniz..
Tekrar hatırlatmak istiyorum,konu dışına çıkmadan,eleştirileri hakaret boyutuna çekmeden yorumunuz varsa yapın lütfen,yoksa konudan çıkabilirsiniz.
Tüm mesajlar incelenecek ve gereken yapılacaktır.

yorumlar biraz fazlaca olduğu için arada kaçırmış olabilirsiniz ama benim bütün sevgililerimle tanıştı ailem.
hatta ailecek tatile gittik sevgilimle beraber. beraber kaldığımızı zaten tabi ki biliyorlar.
taa kaç sene önce annem ve babam sevgiliyken de anneannem ve dedemle beraber tatillere giderlermiş zaten.
anlatmaya çalıştığım şey, bunun anormal olmadığı.

bilmem kaç sene önce bile bu kadar (sizin tabirinizle) modern (benim tabirimle gayet doğal) davranabilen insanlardan oluşan bir ailem var benim. ve çok sevgi dolu bir ailem var şükürler olsun ki.
kurallar değil, sevgi bağlar insanları birbirine diyorum.
bunun nesi anlaşılmıyor anlamadım ki?

ısrarla sorulan bir soru daha vardı, türk kültürü meselesinin üstüne de çok gidildi. içinizi rahatlatacaksa evet ailem türk değil.

1.Yorumların tümünü okumadım kaçırmışım belli.
2.Ben bana göre bu 'moder'dediğimi hatırlamıyorum her neyse.
3.Ben bunun anormal birşey olduğunu belirttiğimide sanmıyorum.
Farkındaysanız mesajımın en başında belirttim kişiye göre normal olduğunu.
Hayırrr olamaz sizin yaptığınız anormallll falan dediğimi hatırlamıyorum.
Ailenizin türk olmadığını bilmeden örf ve adetten bahsettim ki bu türkler için baya bi önemli bir unsur.
Yabancı iseler çok daha normal karşılayabilirler sizin anlatıklarınızı.
Benim demek istediğimTürk toplumu beraber yaşamayı pek uygun bulmuyor.
Sizin ailenizde Türk olmadığına göre sorun yokmuş ne güzel.

bence biz doğruyu söylediğimiz için bize demediğini bırakmayan bu insana daha fazla prim vermemek için artık yorum yapmayalımda bırakalım kendi yanlışlar deryasında boğulup gitsin firavun misali gerçeği anlayıp iman etsede artık çok geç olur herşey için...

evliliğe karşı olmak başka evlenmeden evli gibi yaşamak hamile kalmak başka.. Evlenmek istemeyeni kimse kınamaz

Canım biliyorumda tiye aldım herkes birden hoop yadırgamış durumu evlenmek istemiyorsa aynı evde yaşasın evli hayatından kasıt ne illa çocuk yapmak mı? Evli olmak bence bir seçimdir ve toplumda etik görünmek için uydurulmuştur kimisinin hayali kimisinin kabusu olmuştur.
Çocuk olayı farklı kimlik her türlü çıkıyor birileri kimliksizmi yaşasaydık demiş baba dediğiniz şu evli hayatını kabul etmişse imza atmadan zaten kimliğine alır o çocuğuda çocuklara nediycez meseleside öyle büyüyüp yadırgamaz ya insanların kendi terhicleri ben aşk sevgi boyutunu aştım gerekmiyor artık bana aman uzak kalsın hele evlilik konusu ama insanlar kendileri böyle seviyor mantık bu aslında mantık insandan insana değişir gören görüdğünü yapar isteyende istediğini hissedende hissettiğini :) :71:

Yabancı olduğunu başta söylesene.. Ozaman normal istediğin gibi yaşayabilirsin ailende de bunlar olmuş zaten. İmam nikahı felanda yok nasıl olsa..

'Evlenme bence boşver! kısmına katılmıyorum:)
Yabancı ailelerde aile kavramına önem veren çok kişi var.
Evlenip çocuk sahibi olanlar vs.

merak ettim nişanlındamı yabancı..? eski sevgililerinle felan tatile çıkmışsın ailenle birlikte ya türk mü nişanlın..

nişanlım demeyelim, sevgilim diyelim öncelikle. gerçekten o kalıbı hiç sevmiyorum:)
sevgililerimin kimisi türktü, kimisi yabancı.
kimisi ailesinden sakladı benimle beraber tatilde olduğunu.
anlıyorum, türkiye'de böyle bir kültür olabilir ama emin olun benim dediklerimin de ahlaksızlıkla ya da edepsizlikle alakası yok.
ben saygısızca ya da yoz ilişkiler yaşamadım ki, yaşayadabilirdim, bu yalnızca beni ilgilendirirdi.

şimdiki sevgilim de türk.
annesinin-babasının nasıl insanlar olduklarını biliyorum. kız istemek, sonra telli duvaklı gelin almak istiyorlar.
sadece bu durumu onları da üzmeden ve kırmadan nasıl halledeceğimi düşünüyordum.
sadece başka insanları mutlu etmek için böyle bir şey yapamam, bu sefer o insanlara öfke duymaya başlarım.

Saf aşk saf aşk diyorsunuz, işin içine imza atma meselesini siz karıştırıyorsunuz... Aşık oldunuz mu, bu kadar kasar mısınız ya? Atıverirsiniz imzayı biter. Yani bu kadar önemsizse madem, bunu kendine dert edip buraya kadar getirmek biraz tezatlık değil mi? Yani aşık olan , seven insan bu şekilde çetrefilli düşünemezki ya... Hem ayrıca, niye bir imzada bu kadar kötü niyet aranıyor ki? Ben o kısım konusunda kızdım.

erkekler için evlilik önemsenmeyecek kadar basit bişey.nikahı basıyolar bir iki sene çok iyi evine karşı sonra çocuk filan oluyo bi de.sıkıldıkları zaman başka heycanlar peşinde koşuyolar.kadınları o benim namusum ben yaparım o yapamaz bişey diyerek köle gibi kullanmaya başlıyolar.sonu hüsranla bitiyo.yani evlilik erkeği çok değiştiriyo.böyle olduğu sürece bende karşıyım evliliğe.

Bu arada benim neden içim rahatlasın ki?
Her koyun kendi bacağından asılır.
Beni ne bağlar sizin özel hayatınız?
Siz konu açmışsınız biz yorum yapıyoruz gerisi bizi bağlar mıda içim rahatlayacak?
Belli başlı insanların yaşadığı yaşam tarzı ile bizim Türk örf ve adetlerimize asla ve asla leke gelmez!!
Evliliği tercih eden ve Türk toplumunun aile yapısını bozmayan kişiler aradaki açığı açık ara kapatırlar sizin içiniz rahat olsun derim.

Back
X