Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
sevgili arkadaşlarım,
siz evlenin. evlendiğiniz erkeğin soyadını taşıyın. çocuğunuza öyle böyle demesinler diye endişelenin. etraf ne der diye korkun.
yeter ki, o korktuğunuz etraf siz olmayın. çünkü ben göğsümü gere gere evlenmeyeceğim, göğsümü gere gere istediğim zaman çocuk yapacağım, göğsümü gere gere aşkımı yaşayacağım.
keşke insanların özeline karışma hakkını kendinizde bulamayacak kadar edepli olabilseydiniz... o zaman dedikleriniz anlam kazanırdı.
ben sizden "aileyi kırmadan bu işi nasıl hallederim" sorusunun cevabını istemiştim. benim "sözde namus bekçiliğimi" yapmanızı değil.
kendinizde bu hakkı bulmanız esas terbiyesizce olan.
evliliğe karşı olmak başka evlenmeden evli gibi yaşamak hamile kalmak başka.. Evlenmek istemeyeni kimse kınamazHerkesin görüşü farklı bende evlilik düşünmeyen biriyim o kağıt altında resmiyet bana göre değil
kimleribu sistemi mantıklı bulur yapar eder ne güzel herkesin bir yapısı var.
Ben başkasının soy adını almam hayatta o benimkini alsın![]()
feministim ben biraz ya
ilişkilerede karışım hatta üremesin kimse deson aşk kazığı fena oturdu içimde ondan sanırsam
Ama cidden evlilik bana göre değil hele çoluk çocuk neyse biraz kahve sonrada aria ma bakım ben aman tartışma çıkmasında :26:![]()
selam arkadaşlar.
uzun süreli bir ilişkim var, seviliyor ve seviyorum. onun ailesinin hatrı için çok resmi olmayan bir şekilde nişanlandık. benim için büyükleri sevindirme operasyonundan başka bir şey değildi bu çünkü ben evliliği gayet gereksiz ve saçma buluyorum.
iki insan birbirini sever, hayatlarını beraber geçirir, isterlerse de çocuk yaparlar, o kağıt ve imza parçasına ne gerek var allah aşkrsiına?
beraber yaşlanırız istersek ama o evlilik kağıdına hiç gerek yok ve bunu sonuna kadar savunacağım.
umarım ailesi gereksiz sorunlar çıkarmaz...
yorumlar biraz fazlaca olduğu için arada kaçırmış olabilirsiniz ama benim bütün sevgililerimle tanıştı ailem.
hatta ailecek tatile gittik sevgilimle beraber. beraber kaldığımızı zaten tabi ki biliyorlar.
taa kaç sene önce annem ve babam sevgiliyken de anneannem ve dedemle beraber tatillere giderlermiş zaten.
anlatmaya çalıştığım şey, bunun anormal olmadığı.
bilmem kaç sene önce bile bu kadar (sizin tabirinizle) modern (benim tabirimle gayet doğal) davranabilen insanlardan oluşan bir ailem var benim. ve çok sevgi dolu bir ailem var şükürler olsun ki.
kurallar değil, sevgi bağlar insanları birbirine diyorum.
bunun nesi anlaşılmıyor anlamadım ki?
ısrarla sorulan bir soru daha vardı, türk kültürü meselesinin üstüne de çok gidildi. içinizi rahatlatacaksa evet ailem türk değil.
umarım bu, türk örf ve adetlerinize leke gelmesini önlemiştir gözünüzde!
insanlar aradaki tezatı anlamıyo
siz anlayabilymusunuz bizi aydınlatın?
iki konu arasında bu kadar fark olurmu?
yorumlar biraz fazlaca olduğu için arada kaçırmış olabilirsiniz ama benim bütün sevgililerimle tanıştı ailem.
hatta ailecek tatile gittik sevgilimle beraber. beraber kaldığımızı zaten tabi ki biliyorlar.
taa kaç sene önce annem ve babam sevgiliyken de anneannem ve dedemle beraber tatillere giderlermiş zaten.
anlatmaya çalıştığım şey, bunun anormal olmadığı.
bilmem kaç sene önce bile bu kadar (sizin tabirinizle) modern (benim tabirimle gayet doğal) davranabilen insanlardan oluşan bir ailem var benim. ve çok sevgi dolu bir ailem var şükürler olsun ki.
kurallar değil, sevgi bağlar insanları birbirine diyorum.
bunun nesi anlaşılmıyor anlamadım ki?
ısrarla sorulan bir soru daha vardı, türk kültürü meselesinin üstüne de çok gidildi. içinizi rahatlatacaksa evet ailem türk değil.
evliliğe karşı olmak başka evlenmeden evli gibi yaşamak hamile kalmak başka.. Evlenmek istemeyeni kimse kınamaz
Yabancı olduğunu başta söylesene.. Ozaman normal istediğin gibi yaşayabilirsin ailende de bunlar olmuş zaten. İmam nikahı felanda yok nasıl olsa..
'Evlenme bence boşver! kısmına katılmıyorum:)
Yabancı ailelerde aile kavramına önem veren çok kişi var.
Evlenip çocuk sahibi olanlar vs.
merak ettim nişanlındamı yabancı..? eski sevgililerinle felan tatile çıkmışsın ailenle birlikte ya türk mü nişanlın..