EVLİLİĞE UYUM SAĞLAYAMAMAK...

herzamanmutsuz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2014
140
31
98
Antalya
daha 50 günlük evliyim.herşey cok güzeldi huzur mutluluk aşk eşim dört dörtlük allaha şükür.ama ailesi gözümü çok korkuttu kendi ailemden cok farklı sürekli gelmek gelince uzun günlerce kalmak istiyorlar ve bu cocukların borcu var demiolar sürekli isteyecek moddalar benim ailem ise evimizde ne eksik varsa alalım almayın rahatsız etmeyelim modunda yeni evlatları rahat olsun kendimiz önemli değil düşüncesinde.ve birde kayınpederimin düğünden önce babamdan para istediğini öğrendim ve çok kızdım.geçen hafta kayınvalideler bize geldi ve ve ben cok huzursuz oldum eşimle çok tartıstım.şimdi gittiler ama içim huzursuz borç olayında eşime söyleyemiyom yani bu aralar sudan çıkmış balık gibi oldum

genel olarak her evlilikte erkek tarafı sömürme çabasında.kız aileside sürekli destek olma..
bir süre böyle gidecek eşin aileci biri mi? o ne diyor

daha 50 günlük evliyim.herşey cok güzeldi huzur mutluluk aşk eşim dört dörtlük allaha şükür.ama ailesi gözümü çok korkuttu kendi ailemden cok farklı sürekli gelmek gelince uzun günlerce kalmak istiyorlar ve bu cocukların borcu var demiolar sürekli isteyecek moddalar benim ailem ise evimizde ne eksik varsa alalım almayın rahatsız etmeyelim modunda yeni evlatları rahat olsun kendimiz önemli değil düşüncesinde.ve birde kayınpederimin düğünden önce babamdan para istediğini öğrendim ve çok kızdım.geçen hafta kayınvalideler bize geldi ve ve ben cok huzursuz oldum eşimle çok tartıstım.şimdi gittiler ama içim huzursuz borç olayında eşime söyleyemiyom yani bu aralar sudan çıkmış balık gibi oldum
iki farklı aile yapısı bir arada yeni yuva kurmaya çalışıyorsunuz bunlar doğal şeyler. bende ilk evlendiğimde sizinle aynı duyguları yaşamıştım kendi ailemden çok farklı eşimin ailesi. size tavsiye asla eşinize ailesini kötüleyecek bir şey söylemeyin.
araya mesafe koymak sizin elinizde. eşimin ailesi sürekli çağırırdı ben başka planlar yapıp onlardan önce davranırdım şimdi 1 buçuk yılı geçti biz evleneli haftada 1 görüşüyoruz 5 dk lık mesafede oturmamıza rağmen.
eşimin babası hep kendi istediği olsun isteyen bir adam. başka şehirde bi akrabaya gidilecekse bize sormadan bizi de programa dahil ederdi. hiç hoşlanmasamda sesimi çıkarmadım. eşim benim ailemdeki farkları zamanla gördü ve daha çok hoşuna gitti. ortak hareket edilmesi falan.

farkları kendi gördüğü için şu an içim rahat olarak kararı eşime bırakıyorum. çünkü biliyorum ki benim isteğim doğrultusunda hareket ediyor.
bizim ayrı bir aile olduğumuzu anlaması zaman aldı ama :)
merak etmeyin eşiniz bir orta yol bulur inşallah yuvanızda hep huzurlu mutlu olun :)

ya hak veriyor ama ben açık konusamıyorum aslında hep sonda konusmam gerekeni basta konusuyorum ondan dolayı ailesini istemez gibi görünüyorum ama borç olayın bilmiyor.ya tam ifade edemiyorum ama babası sürekli yeme modunda gezme derdinde kim müsait kim ister demez

gizleme hiçbir şey söyle bilsin eşin. sürekli gelip gitmeden bende rahatsızım bende 3 aylık evliyim az fırsatları olsa bizden çıkmayıp her gece mangal partisi verecek bir ailesi var. rahatsız olduğumu söylüyorum eşime gerekirse kavga trip ki mesafeliyim ailesiyle. çünkü sadece yer içer giderler bu çocuklar her ay borç ödüyor evlendiler 1 kuruş faydamız olmadı acaba yiyecek yemekleri var mı diye sormazlar ama bizimkiler zar zor gelir ararım gelin diye babam yok siz gelin rahatsız etmeyelim der geldiklerinde de annem ekmeğine kadar alır gelir. hep böyleler yani sadece senin başına gelen bir şey değil bu. eşinle konuş ama kavga etmenin tartışmanın bi faydası yok sadece empati yapmasını iste ben seni ailemle boğmuyorum sende beni boğma

iki farklı aile yapısı bir arada yeni yuva kurmaya çalışıyorsunuz bunlar doğal şeyler. bende ilk evlendiğimde sizinle aynı duyguları yaşamıştım kendi ailemden çok farklı eşimin ailesi. size tavsiye asla eşinize ailesini kötüleyecek bir şey söylemeyin.
araya mesafe koymak sizin elinizde. eşimin ailesi sürekli çağırırdı ben başka planlar yapıp onlardan önce davranırdım şimdi 1 buçuk yılı geçti biz evleneli haftada 1 görüşüyoruz 5 dk lık mesafede oturmamıza rağmen.
eşimin babası hep kendi istediği olsun isteyen bir adam. başka şehirde bi akrabaya gidilecekse bize sormadan bizi de programa dahil ederdi. hiç hoşlanmasamda sesimi çıkarmadım. eşim benim ailemdeki farkları zamanla gördü ve daha çok hoşuna gitti. ortak hareket edilmesi falan.

farkları kendi gördüğü için şu an içim rahat olarak kararı eşime bırakıyorum. çünkü biliyorum ki benim isteğim doğrultusunda hareket ediyor.
bizim ayrı bir aile olduğumuzu anlaması zaman aldı ama :)
merak etmeyin eşiniz bir orta yol bulur inşallah yuvanızda hep huzurlu mutlu olun :)
inşallah bende uyum sağlarımçünkü bir haftadır huzursuzuz

inşallah bende uyum sağlarımçünkü bir haftadır huzursuzuz
evliliğin ilk yılı zordur adaptasyon süreci. tabi ki tartışacaksınız yeri gelecek küseceksiniz ama uzatmayın siz de eşiniz de. alıştıktan sonra halloluyor yeterki arada sevgi ve saygı daima olsun. kavga ederken bile saygı kaybedilmesin

Yazdıklarınız hiç yabancı gelmedı malesef..
Bu böyle oluyor ama sakın eşinize ailesini kötülemeyin o zaman ailesine daha fazla düşkün olacaktır biraz kontrollü serbest bırakın inanin kendisi soğuyacak yaptıklarından inşallah durum o aşamaya gelmeden hersey düzelir. Sen sakın kötü olma

Seni o kadar iyi anlıyorum ki aynı durumdayız lakin benim kv uzak çok şükür daha doğrusu biz kaçtık geldik 30 saat uzak bana :-)benim Evimi düzen annem babam oldu hiç sormadilar sen taa oraya gidicen nisanliyken tabi ne yaptın evin ne durumda bide üstelik düğün masrafida yaptırmadi babam durumları iyi değil dıye altın falan yok sonra düğün bitti bide kv gelmiş düğün deki paraları istiyo çıldırdım ya vermedim tabi hepsi benim dedim onların evlendikten sonra 1 gün yalnız kaldık balayina çıkmadık bide üstelik 1 ay yanında kaldım bu da yetmedi 2. Gün annemin yanına gittim bana dediki sana beddua ederim yüzün yere gelmez bende Allahindan bul dedim eşim de benim tarafimda tabi bu durumun mahcubiyeti üstünde ama tabiki ben ona anlatıyorum sen keyfine bak boş ver eşim sadece annesi babası yaşlı diye tedirgin uzmeyelim derdinde tabi kv yanında bi bekar kızı var :rolleyes:anliycan haline sukret eşine her şeyi anlat hiç bir şey saklama ondan eşinde seni seviyo zaten sana sahip çıkar ezdirtmez Ailene bu arada bende 3 aylık evliyim

daha çok yeni evlisin başka bir aileye uyum sağlamak hiç kolay değil tabii ki.zamanla her şey düzene girer.yalnız ailesi için eşinle tartışıp onu arada bırakma.bu evliliğinizi çok yıpratır.

yalnız kk da şu olay da hep dikkatimi çekiyor kız tarafı hep iyi,olumlu,verici taraf erkek tarafı ise tam tersi anlayışsız,kadir kıymet bilmez,alıcı taraf.acaba diyorum gerçekten de böyle mi?

çünkü hemen hemen her konu bunun üzerine açılıyor.

daha çok yeni evlisin başka bir aileye uyum sağlamak hiç kolay değil tabii ki.zamanla her şey düzene girer.yalnız ailesi için eşinle tartışıp onu arada bırakma.bu evliliğinizi çok yıpratır.

yalnız kk da şu olay da hep dikkatimi çekiyor kız tarafı hep iyi,olumlu,verici taraf erkek tarafı ise tam tersi anlayışsız,kadir kıymet bilmez,alıcı taraf.acaba diyorum gerçekten de böyle mi?

çünkü hemen hemen her konu bunun üzerine açılıyor.
az önceki konuda erkek annesi olduğunuzu anladım :) umarım yanılmıyorumdur. ve inşallah siz ilerde bu düzeni yıkarsınız ama malesef çoğunluk bu yönde.

az önceki konuda erkek annesi olduğunuzu anladım :) umarım yanılmıyorumdur. ve inşallah siz ilerde bu düzeni yıkarsınız ama malesef çoğunluk bu yönde.

az önce ki konuda kız annesi olduğumu yazdım ama orayı atlamışsın :)

hem oğlum hem kızım var ve açıkçası olaylara tek taraflı bakmayı sevmiyorum (az önce ki konu hariç haha:))

az önce ki konuda kız annesi olduğumu yazdım ama orayı atlamışsın :)

hem oğlum hem kızım var ve açıkçası olaylara tek taraflı bakmayı sevmiyorum (az önce ki konu hariç haha:))
daha o sayfaya geçiş yapamadım ondan kaçırmış olabilirim pardon :)
keşke bütün aileler sizin gibi düşünse ama erkek ailesi genelde oğlum var diye belli bir yaşa kadar böbürlenip evlenecek çağa gelince bırakıyorlar sonra evlendikten sonra tepesine biniyorlar :) çevremde gördüğüm ve gerçekten usandığım bir durum bu ne yazıkki.

daha o sayfaya geçiş yapamadım ondan kaçırmış olabilirim pardon :)
keşke bütün aileler sizin gibi düşünse ama erkek ailesi genelde oğlum var diye belli bir yaşa kadar böbürlenip evlenecek çağa gelince bırakıyorlar sonra evlendikten sonra tepesine biniyorlar :) çevremde gördüğüm ve gerçekten usandığım bir durum bu ne yazıkki.

maalesef oğullara başka bir kızı sevince birden değerli oluveriyor bu genelde böyle.değişik bir psikoloji olsa gerek,kaybetme korkusu belki de. bunu ben de yaşadım benim k.validem düğünümü terk etti düşün.hep diyorum ki k.validemden nasıl bir kaynana olunmayacağını öğrendim .hem kız hem erkek çocuğu annesiyim ve umarım cadı bir kaynana olmam :)

Esim dort dortluk demissin sevindim, ve sonra ailesi yuzunden esimle tartistim demissin buna uzuldum.
Esinle ve ailesiyle henuz cok cok yenisiniz. Ailesi dusuncesiz olabilir. Esin dort dortluk diye (bu cok ender rastlanan bir durum) ailesinin de dort dortluk olmasini bekleyemezsin. Onemli olan da esinin iyi olmasi. Hayatinin buyuk bir kismini esinle gecireceksin.
Benden sana abla tavsiyesi, ailesi icin esinle cok kirici tartismalarda bulunma. Geri alinmasi zor sozler sarfetme. Daha cok yenisiniz. Zamanla her sey rayina oturur ama kalplerdeki kiriklar iz birakir.
Ailesinin seni rahatsiz eden hareketlerini cok kisa ve oz bir sekilde esine kizmadan soyle. Onun ara yolu bulmasini bekle. Zaman herseyin ilaci.

maalesef oğullara başka bir kızı sevince birden değerli oluveriyor bu genelde böyle.değişik bir psikoloji olsa gerek,kaybetme korkusu belki de. bunu ben de yaşadım benim k.validem düğünümü terk etti düşün.hep diyorum ki k.validemden nasıl bir kaynana olunmayacağını öğrendim .hem kız hem erkek çocuğu annesiyim ve umarım cadı bir kaynana olmam :)

umarım :) ben geçen gün öz teyzemden (bir oğlu var ) oğlum evlenirse sakın bana çocuk baktırmaya kalkmasın elalemin çocuğuna bakamam ve gelin ister gelsin ister gelmesin oğlum her gün uğrasın bana laflarını duyduktan sonra erkek annesi olmaktan korktum ve kızım olacağına bir kere daha şükrettim.
o kaybetme korkusu kız çocukta yaşanmıyor mu? bi de gerçekten anlamıyorum içten gelen bir şey mi buna engel olmak olabilir mi inşallah olabilir ilerde oğlum olursa kötü kaynana olmak üzer beni

umarım :) ben geçen gün öz teyzemden (bir oğlu var ) oğlum evlenirse sakın bana çocuk baktırmaya kalkmasın elalemin çocuğuna bakamam ve gelin ister gelsin ister gelmesin oğlum her gün uğrasın bana laflarını duyduktan sonra erkek annesi olmaktan korktum ve kızım olacağına bir kere daha şükrettim.
o kaybetme korkusu kız çocukta yaşanmıyor mu? bi de gerçekten anlamıyorum içten gelen bir şey mi buna engel olmak olabilir mi inşallah olabilir ilerde oğlum olursa kötü kaynana olmak üzer beni

bilmiyorum ki engel olunubilir bir şey mi?bunu zamanla yaşayıp göreceğiz.bir de her anne-k.valide de bir değil.gerçekten çok iyiler de var Allah onlarla karşılaştırsın evlatlarımızı.

Esınınıın aılesıne zamanla alısacaksın.. Esının aılesıne de ... Kendınce sınırını nasıl cızersen oyle gıder.. Esıne tuhaf karsıladıgın seylerı kıbarca belırtkı oda farkına varsın.. Ters bı sekılde soylersen daha cok savunma yapmaya gecebilir.. Haklı yada haksız..

ben de 2 aylık evliyim. daha ne benim ailem ne de eşimin ailesinden kimse evimize doğru dürüst gelmedi. iki taraf da aman rahatsız etmeyelim, aman şu anda birbirlerine evliliğe alışsınlar derdinde. daha 50 günlük evli çiftin evine devamlı gelmek nedir yahu?? eşin çok fazla ana kuzusu sanırım.

ben de 2 aylık evliyim. daha ne benim ailem ne de eşimin ailesinden kimse evimize doğru dürüst gelmedi. iki taraf da aman rahatsız etmeyelim, aman şu anda birbirlerine evliliğe alışsınlar derdinde. daha 50 günlük evli çiftin evine devamlı gelmek nedir yahu?? eşin çok fazla ana kuzusu sanırım.
ANNESİ RAHATSIZDI UZAKTA OLDUKARI İÇİN ÇAĞIRDIK GELDİLER AMA ÇOK RAHAT TILAR BIRAKSAK ISRAR ETSEK KALCAKLAR

Back
X